merhaba kar
0 2 yas grubundakı bı bebegın gelısımındekı en onemlı donemdır.. ve bebek kendı evınde bakılması daha ıyı degılmıdır..
demişsin. dilim döndüğünce açıklamaya çalışayım.
bebekler sadece kendi evlerinde bakıldığında ve devamlı aynı insanları gördüklerinde o insanlara ve ortama düşkün olurlar ancak farklı ortamlarda bulunduklarında huzursuzlaşır annelerine yada dadılarına pek rahat vermezler. aslına bakarsanız bende bunu 1 yıl kadar önce fark ettim.
batıkentte bir bayanın evinde 6 aylık kızına bakmaya başlamıştım. sevinç hanım bana "almanyada evde bakılan çocukların asosyal olarak büyümemesi, her ortama uyum sağlayabilmesi için yaşıtlarıyla büyümesi gerektiğini tavsiye eden doktorlardan bahsetti. ancak kreş veya yuvalarda bir veya 2 bakıcıya 20 küsür çocuk düştüğünden dolayı gelişimlerini takip etmek zor olurmuş. bunun yerine yakın yerlerdeki akran bebekler veya çocuklar aynı ortamda yetiştirildiğinde ise daha sosyal olduklarını söylemişler. bizde bir yıl boyunca 2 yakın siteden 3 akran bebekle bunu uyguladık. böylece hem ebeveynlerin aylık harcaması düştü hemde bebekler (ece ,umut , damla) birbirleriyle oyun oynamaya, paylaşmaya, yaşıtlarını tanımaya başladı. maalesef ki benim toplamda 2 saat süren yolla problemlerim vardı. o civarda kendime uygun fiyatlı evbulamayınca işten ayrılmak zorunda kaldım.
hem benim maddi açıdan sıkıntım kalmamıştı hemde onlar 650-700 tl vermek yerine 450 tl vererek bütçelerini rahatlatmıştı. doğruyu söylemek gerekirse şimdiki aklım olsa hiç bırakmazdım işimi. çünkü çok rahattı. ücrette iyiydi.
bu arada bu sistemi özel kreşler türkiyedede uygulamaya başlamışlar. internette reklamları var. ancak henüz o kadar yaygınlaşmamış. umarım yaygınlaşır. özellikle birbirine yakın yaşta çocukları olan ebeveynler ne demek istediğimi anlamışlardır. ilk kez anne olanların da zamanla fark edeceklerdir.
iyi günler dilerim.