Universiye hastanesi hemen tup bebek dedi cnm. Amh 0.6 gibi biseydi yanilmiyorsam. Fsh yuksek degildi pek, bi tık fazlaydi olmasi gerekenden. Ozel hastane doktoru 3 ay ilacla yumurtlamayi destekleyerek deneyebilcegimi, amh cok dusuk olmadigini ve gebelik icin tek kriter olmadigini soyledi. Ancak ilac psikolojimi altust ediyor, catlatma ignesi sonrasi iliski tarihi verilmesi hem beni hem esimi asiri strese sokuyor, birlikte olamiyorduk. Hsg sonrasi gebe kalan cok ancak benim adet duzenimi bozdu mesela. Kullandigim ilac kiste neden oldu, gebe kalmak isterken dogum kontrol ilaci kullanirken buldum kendimi. Sonra yumurtlama takibi yaptim evde kagit cubuklar oluyor hani. Bunda da basarili olamadim. Kendiniz deneyin olur diyen doktor ise tup bebek doktoruydu. Zaten stresten yapamamissiniz, her ay bir problem cikmis, kendiniz deneyin bi sure sonra olmazsa yapalim dedi. Fakat hem 39 yas stresi, hem bu sureci islerimizin yogun oldugu okul doneminde yurutemeyecegimizden ve cok strese girdigimizden tup yapmak istedik. Il degistirmemiz gerekiyordu tup bebek icin. Bir de bu sureci bir yil boyunca o kadar cok okudum arastirdim ki, olumsuz tecrubelerden cok etkilendim. Yani hem tup yapiyor, bir yandan da icten ice olmamasini istiyordum. Cunku gebelik olusunca sonraki takipler anne icin dah buyuk stres. Kesede bebek gorunecek mi, kalbi atacak mi, kalp atisi diger aylar devam edecek mi, saglikli gelisecek mi falan. Degisik bir psikoloji icindeydim. Sanki tamam ben elimden gelen herseyi yaptim ve olmadi, napalim demek uzerimden o sorumlulugu atmak icin bu ise girismistim. Cunku oglum kardes istedigi icin bu seruvene atilmistik. Ama olmadikca bu sefer sen de istemeye basliyorsun inat ediyorsun. Herneyse tup bebek olmadi. Artik gemileri yaktim, evde ultimatom cektim. Bu konu kapanmistir dedi. Evdeki herkes sustu. Ben antidepresana basladim. Esim korunsak mi, ilac iciyorsun dedi. Yahu tup bebek bile olamadi zaten kardes kardes yatiyoruz, depresanla birlikte iyice isteksizlik olacak ne korunmasi dedim. Beklentisiz olagan kendiliginden gelisen iliskide gebe kaldim. Tek iliski.
Bu hikayeyi niye yazdim, surecte pozitif olmak hayatin olagan akisi icinde kalmak strese girmemek cok onemli benim kendi tecrubemden cikardigim bu oldu. Baskalarina da faydasi olur belki diye paylasmak istedim. Esimin sperm sayisi normaldi ama oyle ahim sahim da degildi. Genc bir erkege gore dusuktu tabiki. Benim amh tup bebek oncesi 1.01 cikti bu arada 1 sene once 0.6 idi. Ayni lab. Yani o degere de cok guvenmemek lazim sanirim cunku butun doktorlar artmayan bir deger oldugunu soyluyor. 6 yumurta toplandi, 5i dollendi. 1i 3.gun donduruldu, 2 tane 5.gun donduruldu. Diger 2si 5.gune ulasamadi. 5.gunlerin kalitesi cok cok iyi degildi. Dr. 3.gun embriyosunu transfer edecekti fakat sonrasi gorusmede 5.gun embriyosuna karar degistirdi. Tek embriyo transferi yaptirdim cift yaptirma hakkim vardi fakat ikiz olmasindan korktum. Bence bir seyi iyice okumak arastirmak iyidir, bilgili olmak benim isim de bunu gerektiriyor ancak anladim ki gebelik konusunda ne kadar cahil olursan o kadar iyi, olasiliklari fazlaca bilmek stres acisindan iyi bisey degil
Allah herkesin gonlune gore nasip etsin, hakkinda hayirlisini versin en onemlisi de bu. Kaldiramayacagimiz yukler yuklemesin. Dileyen herkesin yavrusunu kucagina saglikla almasini dilerim