Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Benim hikayem

37 yaşında evlendim. 39 yaşımda adet gecikmesiyle acaba hamile miyim diye doktora gittiğimde erken menepozla tanıştım. Hemen tüp bebeğe yonlendirildim. Ilk denemem doktorumun kolestrol yüksekliğime takmasiyla 1 buçuk yıl sonra oldu. 1 yumurtam toplandı ama döllenmedi.

1 yıl kadar kendimi manevi ve maddi olarak toplamakla uğraştım.

41 yaşıma az kala tekrar denemek istedim. Araya pandemi yasakları girdi, covid oldum derken bir yil daha gecti. Bu arada etraftan duydugum herseyi denemeye basladim. Ari sutu, propolis, prowomen, omega 3, melatonin, sağlıklı beslenme, yürüyüş... daha neler neler.
En son araştırmalarım sonucu açai tozu, maça tozu, bugday çimi tozu kullandım ve onlardan sonra 4 yumurtam oldu. Son bir yıldır ya bir yumurta ya da hiç yumurta gözükmüyordu.
Bu beni çok umutlandırdı, çok heyecanlandırdı.

Ve bugün yumurta toplamam gerceklesti.
Ama malesef bugün o 4 yumurtanın 2si gelişmemiş, 2 side çatlamış olduğu için yine transfer aşamasına gidemedim.

Sanirim ben pes ettim. Çok yoruldum, çok yıprandım, desteksiz kaldım, anlaşilmadim.

Buraya her gece girdim olumlu haberleri okudukça daha da heveslendim ama olmadi işte. Çok üzgünüm. Dayanamıyorum bu acıya. Nasıl geçecek? Nasıl başedecegim bilmiyorum.

Sevgili hanım arkadaşım, geçmiş olsun. Emin olun hepimiz bu ya da buna benzer ya da farklı olumsuzluklar yaşadık, yaşıyoruz.

Az önce bir arkadaşın yazdığından bahsedicem.

Yumurtalarınız büyürken hepsi büyüklük olarak farklı farklıdır. Doktor belli aralıkla çağırır kontrol eder ve ilaç ayarlaması yapar. Hatta yumurtaların erken çatlamaması için İĞNE de verir. Bu iğnenin adı CETROTİDE

Doktorunuz bu iğneyi kullandırmadı mı size diye sormak istiyorum.

Sizin yaşadığınız bu durumu bende geçen sene yaşamıştım. Konyadaki kadın doğum doktoruma kontrole gittim bu şikayet ile. Doktorum gülümsedi, böyle menapoza girilmez dedi. Muayene edelim, hormon testlerini yapalım ama böyle durumlar arada olabilir demişti. Bende rahim inceliği olduğu için damar kırılması olmuş da olabilir dedi. Hakkaten muayene de baktı herşey normal. Gelmişken smear testi de yapalım mı en son ne zaman yaptırdınız diye sordu. Baya olunca yapalım doktor bey dedim. Kan verip hormonlarıma da bakıldı. Yani herşey normal dedi. PRP için gittiğim tüp bebek doktoruna da menapoza girme konusundaki endişemi de belirtmiştim 2 hafta evvel. Hormonlarınız normal. Hiçbir sıkıntınız yok. Bence en erken 3 yıl sonra girersiniz belki dedi. Bir durum olacak olursa gelin ilaç düzenlemesi yapalım dedi. Yaşım şu an 46 dikkatinizi çekerim.

Yani menapoza böyle girilmezmiş. Doktorum öyle dedi. Endişe edilecek birşey yok rahat olun. Ama yine de bir kadın doğum doktoruna muayeneye gidin isterseniz. İçiniz rahatlar.
insallah oyledır dıycemde benım fsh ta 35 ti... e2 17 falan sanırım hormonlarda artık ıyıce duzenını sasırdı nette okudum perimenapozda boyle seyler olabılıyormus.. fshı dusurmek ıcın hayıt kullanıyorum 11 gun oldu ınsalah o barı bıraz ındırır:KK43:

insallah oyledır dıycemde benım fsh ta 35 ti... e2 17 falan sanırım hormonlarda artık ıyıce duzenını sasırdı nette okudum perimenapozda boyle seyler olabılıyormus.. fshı dusurmek ıcın hayıt kullanıyorum 11 gun oldu ınsalah o barı bıraz ındırır:KK43:

Ben FSH'ı düşürmek için testere dişli aslan pençesi kullandım.

Ben FSH'ı düşürmek için testere dişli aslan pençesi kullandım.
onada başladım bugun bırde agnucaston olarak hayıt hapını... cyclo prognova kullan dedı dr. ama onu bır ay kullandım kıst ıcın ve nerdeyse ölüyordum.. tam onun beyazları bıttı bende bır nefes darlıgı bır kalp carpıntısı ölüyorum sandım acile gıttık serum vs taktılar nabız flan 130 du o an kalbım yerınden cıkıcaktı sankı oyle bı nefes aclıgı cektımkı bu durum bes altı gun surdu azalarak ... onuda kullanamıyorum mecbur hayıt aslanpencesı gıbı doğal seyler kullanıyorum ..:KK43:

onada başladım bugun bırde agnucaston olarak hayıt hapını... cyclo prognova kullan dedı dr. ama onu bır ay kullandım kıst ıcın ve nerdeyse ölüyordum.. tam onun beyazları bıttı bende bır nefes darlıgı bır kalp carpıntısı ölüyorum sandım acile gıttık serum vs taktılar nabız flan 130 du o an kalbım yerınden cıkıcaktı sankı oyle bı nefes aclıgı cektımkı bu durum bes altı gun surdu azalarak ... onuda kullanamıyorum mecbur hayıt aslanpencesı gıbı doğal seyler kullanıyorum ..:KK43:

Geçmiş olsun arkadaşım. Bende kullanmıştım cyclo'yu ama hiç bende o tarz etkiler olmamıştı. Acaba kullandığın diğer bitkisel çaylarla birlikte içtin de mi etkisi öyle oldu acaba??? Ben hep vitamin bile olsa aralıklı içerdim. Yan tesiri olmasın diye.

Geçmiş olsun arkadaşım. Bende kullanmıştım cyclo'yu ama hiç bende o tarz etkiler olmamıştı. Acaba kullandığın diğer bitkisel çaylarla birlikte içtin de mi etkisi öyle oldu acaba??? Ben hep vitamin bile olsa aralıklı içerdim. Yan tesiri olmasın diye.
yok canım o donem hıc ıcmıyordum bıtkısel bısey sadece omepa kullanıyordum c vıtamını e vıtamını falan ... bu adet donemımde basladım agnucastona .. bugunde aslampencesıne...herkeste olmayabılırmıs canım zaten doktor dedı bazılarına yapıyor dıye.. ıcınde yazıyordu zaten nefes darlıgı gogus sıkısması oldugu takdırde acıl bırakınız dıye..

yok canım o donem hıc ıcmıyordum bıtkısel bısey sadece omepa kullanıyordum c vıtamını e vıtamını falan ... bu adet donemımde basladım agnucastona .. bugunde aslampencesıne...herkeste olmayabılırmıs canım zaten doktor dedı bazılarına yapıyor dıye.. ıcınde yazıyordu zaten nefes darlıgı gogus sıkısması oldugu takdırde acıl bırakınız dıye..

Çok çok geçmiş olsun arkadaşım. Rabbim gayretlerini, emeklerini yağlı etsin (Konyalıların güzel bir temenni sözüdür)

Kızlar bişi sorucam, bu takviyeleri ne zaman içiyorsunuz, imprly vardı bende 1 kutu dinlenme sürecinde içeyim dedim ama cok mide bulantısı yapıyor?

Kızlar bişi sorucam, bu takviyeleri ne zaman içiyorsunuz, imprly vardı bende 1 kutu dinlenme sürecinde içeyim dedim ama cok mide bulantısı yapıyor?
Ben aslan pencesi cayini sabah saatlerinde, hayıt tohumu çayını akşam saatlerinde içiyordum bunun yanında sabah aç karnına arı sütü polen bal karisimi, ayrıca günde 3 tane doktorun verdiği biosteron dhea, gunde 1 kez omepa q10, günde 1 kase çiğ kabak çekirdeği, c vitamini çinko takviyeli efervesan içiyordum. Dusuk durumum var biliyorsunuz o kesinleşince tekrar başlıcam. Biliyorum biraz abartmis olabilirim😀 ama sonradan pişman olmak istemiyorum

Sevgili hanım arkadaşım, geçmiş olsun. Emin olun hepimiz bu ya da buna benzer ya da farklı olumsuzluklar yaşadık, yaşıyoruz.

Az önce bir arkadaşın yazdığından bahsedicem.

Yumurtalarınız büyürken hepsi büyüklük olarak farklı farklıdır. Doktor belli aralıkla çağırır kontrol eder ve ilaç ayarlaması yapar. Hatta yumurtaların erken çatlamaması için İĞNE de verir. Bu iğnenin adı CETROTİDE

Doktorunuz bu iğneyi kullandırmadı mı size diye sormak istiyorum.

Evet bu iğneyi kullandim

Arkadaşım çok geçmiş olsun.Bu ilacı 2 kutu ben de kullanmıştım, Demet arkadaşımızın dediği gibi herhangi bir etki yapmamıştı, benim de aklıma bitkisellerle etkileşimi geldi fakat kullanmamışsın.
Zaten bunca sıkıntının içinde bir de yan etkilerle yıpranıyoruz. Ahh Allahım bizlerden yardımını esirgeme...

Mesaj yazıp güzel dileklerini paylaşan yoldaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yazdıklarınızı okumak bana çok iyi geldi. Eşim donasyon ve evlatlık almaya karşı. Şimdiye kadar ikna edemedim. Yumurtamda neden erkenden çatladı anlamadım. Dün şokun etkisiyle doktora hiçbirşey soramadım. Doktorum bugün arayacağını söyledi. Onu bekliyorum şuan. Hakkımda, hakkımızda hayırlısı olsun. Allahım isteyen herkese nasip etsin evlat sahibi olmayı.

X