- Konu Sahibi akideciknane
-
- #6.861
Emre beyi gecen hastaneyi aradigimda duydum, transfer sonrasi bebegin tutmasi icin bagisiklikla ilgili bir serum bazi hastalarina kullandiriyormus... Bastan Aret beyle gorustum icim cok kaynadi zaten cok acik konustu uzun bir surecte bebegin olabilir bana zaman tanimalisin dedi... birde canim benim ve esimin yillardir kullanmadigimiz ne bir ilac nede bir yontem kalmadi:) tup bebek oncesi hazirlik merkezine bile gittim alti ay gunde 25 tane ilac icirttiler baba, esimede gunde bes alti tane falan... tonla hazirliklar yaptirdilar 10 bin tl sadece tedavi oncesi 6 aylik hazirlik merkezine harcadik yine fayda etmedi... simdi birde Aret beyi denicem cnm.. sen nerede tedavi goruyorsun cnm..
canım aslında herşey bahanede tekki rabbim ol desin.işallah gelecektir meleklerin en kısa zamnada gelsin işallah..belki aret bey vesile olacaktır bebğine kavuşmanda..hep anlatıyorum kardeşimin arkadaşı sperm yok ilk eşinden ayrılıyor ikinci evliliğinde süpriz bebek geliyor canım..adam inanamamış şok geçirmiş..tekki allahım ol desin oluyor..
benim bahçeci fulyada tedavi görüyorum canım kendim adanadayım..allah yolumuzu açık etsin en kısa zamanda nasip etsin inşallah..
merhaba ablalarım;
ben gencim yeni evliyim şuanda çocuk düşünmüyorum ama arada bir sayfanıza giriyorum.
umarım Allah hepinizin gönlüne göre verir.
sizlere sağlıklı mutlu bir yıl diliyorum..
umarım hepiniz 2014 yılında bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alabilirsiniz.
Rabbim hepinize hayırlı evlatlar nasip etsin.
isteyen hiç kimseyi aratmasın inşallah..
dün bi programda arkadaşlarım dinlemişler doğrumu değilmi bilmiyorum ama sizinlede paylaşmak istedim.
yeni yılda sümbül dikerseniz eğer dileğiniz kabul olurmuş ne bileyim belki bir faydam olur diye yazayım dedim..
hepinize iyi yıllar diliyorum ablalarım..
amiiinnnn bitanem... Allah dualarını, dualarımızı kabul etsin... Hem zaten içimizdeki en taze anne adayı sensin... Yarı hamiş sayılırsın demiii...ben kırmızlandım yoksa her yeniyıl gecesine duayla girerim hemde, bu akşam da tesbih çekeceğim hepimiz için inşallah.... Ben de seniiiii çok seviyorum..... Ve herkesiiiiiiiiiiiiiiii
boş ver gitsin canım beeee... Fıstık gibi karısı dururken hamama giden adfam da bir gün elbet akıllanır... Sadece sen üzülme... Sana kıyamam... Sana sımsıkı sımsıkı sarıldım.
elifoooo canım sende git eşinle bırakma peşini..bir dakka bile yalnız bırakma onlarla..belki sen hep yanında olunca bu kadar sık gitmeyecektir..hemde sen rahat ettirmemiş olacaksın...bilmiyorumda böyle bi çözüm geldi aklıma..
kızlar bu arada son gelişmeleri tam anlatamamıştım... Malum cuma günü doktora gittim.. Kasık ağrılarım yumoş oluşumundanmış, tedavide bile tek yumurtam vardı şimdi üç tane olmuş... Bir yandan doktor bir yandan ben eşimi tekrar denemek için ikna etmeye çalıştık ama asla yanaşmadı, ben bir kere için söz verdim dedi durdu... çünkü doktor bebişin tutunmamasına sebep olarak benim yaşımı, yaştan kaynaklı yumurta kalitesinin düşmesini ve onun sperm problemini söyledi... Eşim de bu durumda tekrar denesek de olmaz diyerek bir bahane elde etmiş oldu... Velhasıl bende cumartesi günü hem kendi doktorumu aradım sperm olayını netleştirmek için. Aynı zamanda tüm raporları burada bir doktora gösterdim ve bahçeciyi aradaım. Oradan erbil beyle görüşme yaptım yine aynı konuyla ilgili... 3 doktorunda bana söylediği tüp bebekte eşinin problemi çözülebilir senin yumurta durumun riskli dediler... Akşam bunu anlattım eşime bak bu durum böyle böyle diye... Cevap yok... (sanki düşünüyor ama bilmiyorum belki öyle hissetmek istiyorum:)))) ayn zamanda cumartesi adet oldum, dün de bir sürü test yaptırdım, fsh, tsh, ıh, prolaktin ve amh.. Sonuçlarını henüz almadım... Velhasıl günlerim böyle geçti bol bol ağlamalı, çaresiz......
Ama bugün eşimin çok sevdiği bir kuzeni var. Ona gittim.. Bu güne kadar hep sessiz kaldım kimseye anlatmadım ama bugün tüm yaşadıklarımı kuzenine anlattım... Onlar bir nevi kardeş gibiler... Kuzeni çok üzüldü ve allah nasip ederse ben onu ikna edeceğim dedi... O kızı, sen eşisin ve sana bunu yapmaya hakkı yok dedi... Bir sürü plan yaptık... Eyyyy kocam benden kork... Bir şey isteyen kadının elinden hiçbir şey kurtulmaz unutma:)))) kızar şimdilik gelişmeler bu kadar....
bence deee... Git bence de... Eşini yalnız bırakma.. Sana ait olduğunu hepsine hissettri.....
elifcigim canim benim ben bunca tedavi boyunca ve tedavi donemleride dahil esimle oyle buyuk sikintilar yasadimki inan bir cogumuz ayni durumlari yasiyoruz bizdede esimin 2 milyon sperm sorunu vardi bu yola cikarken simdide doktorlar tutturdu yumurta sayin ve kaliten kotu ve yasin buna etken diyorlar sanki esimde hic sorun yokta bende var gibi izlenim bile yarattilar.. Bir ara seninle konusmayi cok isterim... Canim bence oyle temiz kalplisin oyle iyisinki bu iyiliginden sonunda hersey istedigin gibi olacak...
Arkadaslar bu topicdek herkezi cok sevdim 2014 bizim yilimiz olacak bebekler kucagimizda birazda bizler cevreye nispet yapariz... Mutlu yillar...allahim yeni yilda hepimizin gonlunden geceni versin...
yeni bir yıl, yeni yılda ilk iş günü,,, ama aklımda hep dualar, hepimiz için... Ve yüreğimde güzel hisler... Anne olacağımıza dair...
2014 bizim yılımız olacak kızlar.... Bu yıl burası bebek patlaması yaşayacak inşallah... Bzide anne olacağız... öncelikle elifim bu tedavide hamiş olacak.. Sonra ümmü sonra da ikişer ikişer üçer üçer bizler... çok yoğun bir gün çok fazla giremeyebilirm ama hepinizi çoook sevdiğimi söylemek istedim... çoook öptüm...
Sevgi ve dua ile...
Emre beyi gecen hastaneyi aradigimda duydum, transfer sonrasi bebegin tutmasi icin bagisiklikla ilgili bir serum bazi hastalarina kullandiriyormus... Bastan Aret beyle gorustum icim cok kaynadi zaten cok acik konustu uzun bir surecte bebegin olabilir bana zaman tanimalisin dedi... birde canim benim ve esimin yillardir kullanmadigimiz ne bir ilac nede bir yontem kalmadi:) tup bebek oncesi hazirlik merkezine bile gittim alti ay gunde 25 tane ilac icirttiler baba, esimede gunde bes alti tane falan... tonla hazirliklar yaptirdilar 10 bin tl sadece tedavi oncesi 6 aylik hazirlik merkezine harcadik yine fayda etmedi... simdi birde Aret beyi denicem cnm.. sen nerede tedavi goruyorsun cnm..
Bu tüp bebek öncesi hazırlık merkezi nedir ? günde 25 ilaç neymiş yazar mısın? Ve eşinin içtikleri ilaçlar? Çok enteresan hiç duymamıştım.. Tabi biz 6 ay bekleyemeyiz ki hep zamanla yarışıyoruz zaten!
Ama Emre Beyin serum kullandırması iyiymiş. Aret Beye söyle o serum hakkında bilgi al bakalım ne diyecek..Belki sana da kullandırır.. Biz de dr.larımıza konuşalım ...Bebeğin tutunması için rahime küçük bir kesi yapıyorlarmış çizik.. incelsin ordan belki tutunur diye.. Ben bu konuyu embriyologla konuştum.. Çeşit çeşit yöntemler deniyorlar ama kanıtşlanmış değiller demişti..
Elifçim inşallah yumiler iyice büyümüştür. Yarın tekrar gideceksin sanırım dr.a inşallah güzel haberlerle dönersin .. Bu arada koçişinle akşamları sinemaya falan gidin ve ikinizin de sevdiği arkadaşlarınızla buluşun hem böylece şu tedavi günlerin çabuk geçer ne dersin?
Güzbaharcım canım arkadaşım inşallah ama inşallah seninki gerçekten de düşünüyordur tekrar denemeyi...İnşallah kuzeniniz etkili olur.. Planlar yapmışsınız harika! Ama aman ha onun kuzeni ne de olsa yine anlattıkların birgün sana dönmesin. Canım yaa son zamanlarda çok ağladın artık yeter sen de elifte çok üzülüyorsunuz.. Demişsinya karar aldım ağlamak yok diye... Yani haklısın biraz daha pozitif olmalıyız. Ama adet öncesi hepimize bir şeyler oluyor zaten..
Benim adetime de az kaldı , hissediyorum birşeyler oluyor , karnım ağrıyor ara ara...Dün gece eşime dedim ki 10 sene sonra ne olacaz biraz hayal kursana bana..benim yerime... benim mutlu olacağım bi,r şekilde bir hayal olsun...Dediki oğlumuz büyümüş üniversiteye gitmiş.. Biz de başbaşa kalmışız....kendimize vakit ayırmışızzzzz...... hani dedim 10 yaşındaki çocuğumuz nerde bu hayalin içinde?.. Erkekler böyle işte!....
Selcancım 9 haftalık oldun bile ne zaman dr.a gideceksin kalp atışlarını görmeye... İnşallah mutlu haberlerini alırız senin... Ben Breezeyi de çok özledim.. İnşallah iyi haberleri vardır...Vee Alya bebekile Defne bebek acaba nasıllar? Bütün hepsini kucaklıyorum...
Tabloya baktımda mesela puffy 44 yaşında hamiş 45 yaşında ...Bir ara ayyy en büyük ben miyim dedim ama sonra baktım ki benden büyükler hamiş olmuş doğumları olmuş... ne güz<el di mi? Bu tablo bile bize umut işte!!! Yeter ki Allah ol desin!!
Ümmişçim bu ay tekrar tedaviye başladın mı? Ya da klomen vs içecekmisin ne durumdasın? Tekrar ne zaman dr.a gideceksin yumi kontrolüne...Ben eğer bu sıralar mensim olursa ne hemen 3.günü dr.a gideceğim... Ama bu ayı iyi değerlendiremedim.. Dr.uma soğan kürü vs dedim... Safsata onlar dediydi.. Belki ondan bilmiyorum benim hevesimi kırdı galiba... Kür mür yapamadım doğru dürüst...ocak ayında 3. tüp deneyelim diyoruz.. sonra eğer olmazsa şubat ayında soğan kürünü yaparım ben de ....martda incir kürü ...
ahh canım çok anlıyorum seni..ama kesinlikle kendini ezdirme..hakkını savunacak kadar şerrin olacakmış..karşılarında güçlü durki seni yıkmassınlar..allah yardımcın olsun en kısa zamanda bebğini göndersin..günaydın ümmücümmmm :)))
ben hiç gitmek istemiyorum ki şimdi gitsem bakışlar iğneli laflar kayınvalidem de ne laflar vardır aklınız durur o yüzden hiç istemedim gitmeyi inan
ben hep yanında da olsam olmasamda yerle gök birleşse inan yine gider ben bu konuda hiç birşey yapamam belki elif abartıyor diyorsunuz ama herşeyin üstüne yemin ederim eksik bile anlatıyorummmm
o her şekilde rahat eder beni takmazzzzz benim durumumum hiç bir çare ve çözümü yok tek umudummm bebiş yoksa dermansız dert onlar ......................................
canım bu ay ilaç kullanmak istemiorum bir kaç güne adet olucam bu ayı atlatmayı düşünüyorum doktorumada sormadım ama ..bu ayı geçsin öyle işallah bende incir kürü uygulayım diyorum bu ay..adetli iken başlanıyordu değilmi kaç incir kaç dk kaynatılıyordu canım..Elifçim inşallah yumiler iyice büyümüştür. Yarın tekrar gideceksin sanırım dr.a inşallah güzel haberlerle dönersin .. Bu arada koçişinle akşamları sinemaya falan gidin ve ikinizin de sevdiği arkadaşlarınızla buluşun hem böylece şu tedavi günlerin çabuk geçer ne dersin?
Güzbaharcım canım arkadaşım inşallah ama inşallah seninki gerçekten de düşünüyordur tekrar denemeyi...İnşallah kuzeniniz etkili olur.. Planlar yapmışsınız harika! Ama aman ha onun kuzeni ne de olsa yine anlattıkların birgün sana dönmesin. Canım yaa son zamanlarda çok ağladın artık yeter sen de elifte çok üzülüyorsunuz.. Demişsinya karar aldım ağlamak yok diye... Yani haklısın biraz daha pozitif olmalıyız. Ama adet öncesi hepimize bir şeyler oluyor zaten..
Benim adetime de az kaldı , hissediyorum birşeyler oluyor , karnım ağrıyor ara ara...Dün gece eşime dedim ki 10 sene sonra ne olacaz biraz hayal kursana bana..benim yerime... benim mutlu olacağım bi,r şekilde bir hayal olsun...Dediki oğlumuz büyümüş üniversiteye gitmiş.. Biz de başbaşa kalmışız....kendimize vakit ayırmışızzzzz...... hani dedim 10 yaşındaki çocuğumuz nerde bu hayalin içinde?.. Erkekler böyle işte!....
Selcancım 9 haftalık oldun bile ne zaman dr.a gideceksin kalp atışlarını görmeye... İnşallah mutlu haberlerini alırız senin... Ben Breezeyi de çok özledim.. İnşallah iyi haberleri vardır...Vee Alya bebekile Defne bebek acaba nasıllar? Bütün hepsini kucaklıyorum...
Tabloya baktımda mesela puffy 44 yaşında hamiş 45 yaşında ...Bir ara ayyy en büyük ben miyim dedim ama sonra baktım ki benden büyükler hamiş olmuş doğumları olmuş... ne güz<el di mi? Bu tablo bile bize umut işte!!! Yeter ki Allah ol desin!!
Ümmişçim bu ay tekrar tedaviye başladın mı? Ya da klomen vs içecekmisin ne durumdasın? Tekrar ne zaman dr.a gideceksin yumi kontrolüne...Ben eğer bu sıralar mensim olursa ne hemen 3.günü dr.a gideceğim... Ama bu ayı iyi değerlendiremedim.. Dr.uma soğan kürü vs dedim... Safsata onlar dediydi.. Belki ondan bilmiyorum benim hevesimi kırdı galiba... Kür mür yapamadım doğru dürüst...ocak ayında 3. tüp deneyelim diyoruz.. sonra eğer olmazsa şubat ayında soğan kürünü yaparım ben de ....martda incir kürü ...
canim tup bebek oncesi hazirlik merkezine beni Bahcecideki doktorum yonlendirmisti dort kez negatif alinca bir hekim adi verdi buna git hazirlik sureci gecir dedi o hekim sana nezaman hazirsin derse bana oyle besinci tedaviye gel dedi... anlatmakla bitmez gittik Nisantasinda cok luks bir muayanehane bir odada Halit Rifat Erden var bir odada Murat Berksoy var.. Alti yedi ay toplam 13 defa gittim cok pahali her muayene 300 tl ama muayene haric kac milyar testler ve ilaclar tuttu iste biz en az 10.000 tl harcadik oraya cok garanti verdiler bebek kesin tutacak yumurta sayin yukselecek sprem sayiniz yukselecek diye sonra oradaki Murat bey ok hazirsiniz diyince gittim Bahcecide besinci tedaviyi olduk elde var bir negatif daha Murat beyi aradim kac kez telefonlara cikmadi hep Amerikada dediler bende konuyu cok buyutmedim cunku esim cok sinirlendi merkeze gidecem orayi baslari baslarina yikacam demeye baslamisti Allahlarindan bulsunlar dedim daha burada yazmadigim neler var.. simdi hayatima yeni bir sayfa actim Aret beye gectim..
9-10 TANE İNCİRİ 2 sb. kaynayan suyun içine attım. (küçük bir süt tencerem var.. cezveden biraz büyük..gözkararı su koydum açıkçası) sanırım 20 dak.(?) kaynattım. 5 dk sonra sütlüğün sapından tutup bir kupaya kenarından doğru döktüm..zaten hemen ılıveriyor evin içinde gezinirken içtim... çekirdekleri ağzıma gelince çıtır çıtır .çiğnedin.. aslında lezzetliydi..her seferinde yeni yaptım.. (sanki çok sefer yapmışım gibi :) ):126:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?