Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhaba kızlar hastaneden aradılar 3.gun biri 8 hucreli diğeri 10 hücreli dondurulmus kalitesini sordum mesela 3ab mi nedir dedim telefondaki kişi öyle bir bilgi yok o sadece 5.gun embrıyolarında oluyor dedi
Neden 3. Gün dondurmayı tercih etmişler?Ben bu ayrımı bir türlü anlayamadım.Size bilgi verdiler mi?

T tunserD12 pardon canım dondurulmuş demişsin.Hayırlısı inşallah. Özellikle 10 hücrelinin tutunma şansı yüksek.Hücre çekirdeği etrafına falan bakmışlardır..5. gün olmadığı için genetik hakkında olmasa da kalite hakkında fikirleri mutlaka vardır. Transferin ne zaman canım.

10 hücreli olması tutunma ve kalite hakkında bilgi veriyor mu?Benim de 3. Gün 10 hücreliydiler.Ama ben bilmiyordum ne anlama geldiğini:)

10 hücreli olması tutunma ve kalite hakkında bilgi veriyor mu?Benim de 3. Gün 10 hücreliydiler.Ama ben bilmiyordum ne anlama geldiğini:)
10= hücreli olması embriyonun hızlı geliştiğini gösterir ancak tek başına yeterli değil hücre sayısı,hücre boyutlarının eşit olup olmaması ve fragmantasyon denilen cansız hücre atıkları gibi şeylerden anlarlar kaliteyi. 3. gün için 6 hücre üzeri embriyo genelde kaliteli olma adayıdır ve gebelik şansı yükselir

3. gün için 8 hücre normal 10 hücreli olması çok iyi bir şey canım. 5. güne gitme şansı yüksek oluyor. NGS yaptıracakmısın?
Bilmiyorum ki güzelim yumurta toplamaya devam edeceğiz ben era testi yaptıracağım o kesin doktorum da serum da yapalım dedi ngs gönderecek kadar embriyorum olmaz gibime geliyor

Anladım.Çok sağolun bilgi için.Ne kadar çok değişken var değil mi.Çok bilinmeyenli bir denklem adeta.Aa bak burası iyiymiş diyorsun sonra hop ama böyle de olabiliri öğreniyorsun.Allah sonumuzu hayrettsin:)

Bilmiyorum ki güzelim yumurta toplamaya devam edeceğiz ben era testi yaptıracağım o kesin doktorum da serum da yapalım dedi ngs gönderecek kadar embriyorum olmaz gibime geliyor
NGS ye göndermek için 5. güne giden 1 embriyon bile olması yeterli canım. Fazla sayıya gerek yok. Şöyle diyeyim benim hamile kaldığım zaman verilen 3. gün embriyoları 2. embriyodan biri 8 hücreli biri 11 hücreliydi. Embriyolarım görünüşte çok kaliteliydi. Tutarsa bunlarla tutar demişlerdi. Ve nitekim tuttu. Ama bu kalite genetik bozukluk olmuyor demek değil trizomi 15 den kaybettim bebeğimi. 40 yaş üzeri NGS bana göre şart. Sonrasında yaşadıklarımı hepiniz biliyorsunuz kıvranıyorum adet göremedim ne olacağım diye. benden sana abla nasihati yaptırabiliyorsan yaptırt canım

Umarim dedigin gibidir canım 5.gune gitmemeleri bende soru işareti olustuyoruyor

Cok haklısın güzelim ama 5.gun demişsin benimkiler 3.gun donduruldu

Cok haklısın güzelim ama 5.gun demişsin benimkiler 3.gun donduruldu
diğerleri toplandıktan sonra çözüp 5 e gitmeleri beklenip NGS gene yapılabiliyor sanırım. Ama çok emin değilim. Ya da yapılabiliyorsa riskleri nedir bunu iyi araştırmak lazım. Bahçecideki embriyolağa bazı şeyler soracağım salı günü bunu da sorarım senin için.

Süper teşekkür ederim

Merhaba. Gercekten cok geriye gidemedim ama okuyabildigim kadariyla cok faydali yazilar var..tesekkurler bilgi paylasimlari icin.simdi kendimi anlatayim.yas 42.amh 0.1.fsh 11 ( dusuk deger cyclo prognova etkisi) 40 yasinda evlendim.2018 mart ayi spontan gebelik fakat 8 haftalik gelisim durdu.kuretaj yapildi. Doktorum Bulent Tiras. Havuz yapiliyor.kasim 2018 ilk opu.toplanan ve dollenen:1 yumurta ,3.gunde donduruldu .belirtilen 2.kalite 9 hucreli.fragmantation yok. Ocak 2019 ikinci opu.toplanan:4 yumurta,dollenen 3 yumurta(6 hucreli,10 hucreli,8 hucreli) .2 kalite fragmantation yok 2 adet,1 tanesinde hafif fragmantation var. Mart 2019 prp yapildi.3. Opu icin beklemedeyim. Merak ettigim genetik test kismi nasil olacak? Bana soylenen 3.gun dondurulan embriyolar cozulup 5.gune gitmesi beklenecekmis.5.gune giden olursa ondan bir hucre alinip genetik teste gidecekmis. Genetik teste giden 5.gun embriyosu tekrar dondurulacakmis.bu yontem biraz kafami karistirdi.dondurulup cozulen ve tekrar dondurulan embriyolarda sorun olur mu? Ayrica,merak ettigim diger konu da biosteron dhea hakkinda.uzun zamandir gonamax,biosteron, omepa q1 uclusunu kullaniyorum.dhea konusunda devam edip etmeme olarak kararsizim.cunku bu alinan hormon cok da masum olmadigini okudum. Bu surecte kalite arttirimi icin ozon terapi aldim.akupuntura gidiyorum.sigara,alkol yok.paketlenmis gida yok ama seker ve gluteni kesmeyi beceremedim.islenmis seker azaltmaya calisiyorum.sizin kullandiginiz ve onereceginiz takviyeler var midir?

Hoşgeldiniz,
Ben de Bülent Bey’in hastasıyım, yeni başladık ilk denemem.. Cuma günü kontrolümü yapan doktor hanımdan takviye önerisi istedim gerek yok dedi
Sorularınızın cevabı bende yok ama burada bilgili arkadaşlar çok yardımcı olacaklardır..
Umarım 3. Opu’da yeterli seviyeye ulaşırsınız..

Selamlar embriyolar 3. gün dondurulup çözüldükten sonra 5. güne gitmesi beklenip NGS yapılabiliyor. Ancak bu konuda benim bazı çekincelerim var .İşlem yapılabiliyor ama neden direk 5. güne beklemediler gibi.Belki lab ortamında embriyo üzerinde oluşabilecek stresi azaltan bir işlemdir diyorum ancak bu sadece tahminim.Bunun herhangi bir risk artışı olabiliyormu yada ne kadar olduğu konusu da 2. çekincem. Bu sorularınızın cevabını salı günü bahçecinin embriyoloğuna yüzyüze sorup aldığım cevabı burada yazacağım.

Embriyolarınızın hücre sayıları 6-8 olan normal değer 10 olan gebelik şansı biraz daha yüksek olabilir. Tabi 1-2 üst mesajımda bu konuda yazdığımı okuduysanız tek başına yeterli bir kriter değil.

DHEA konusuna gelince bunu kendi başınıza mı alıyorsunuz yoksa doktorunuz hormon değerlerinize göre mi kullandırıyor? Bu çok önemli... Kendi başınıza almanızı kesinlikle önermiyorum. cinsel hormonlardan etkilenen meme kanseri gibi kanser türlerinde ciddi tetikleyici etkisi vardır en başta. bütün hormon değerlerinizi de altüst edebilir.

Omepa q10 içeriğindeki ubiquinol sebebiyle kesinlikle doğru seçim.
Gonama içeriği ise bana göre yetersiz ve gereksiz pahalı. En önemlilerden selenyum yok mesela.Onun yerine İMOM kullanmanız omega ve folik asit dozajınızı da arttırmış olacağınızdan size çok daha faydalı olacaktır aynı zamanda çok daha ucuz. Sigara ve alkol almadığınız için başka birşey kullanmanıza bana göre gerek yok buradaki arkadaşlara da hep aynı şeyleri tavsiye ediyorum. HA en önemlilerden biri d vitamini ve demir eksiğiniz var mı yok mu buna mutlaka baktırın eksikse takviye alın değilse almayın toksik yapar.

Eşinizin durumu nedir? Sigara içiyor mu mesela?

Eşinize de
Promotil Men günde 1 kez ( 2000 mcg L-Carnitin var sperm hücrelerine kalite yapar hücre hasarlarının yeniden yapılandırılmasında çok faydalıdır)

günde 1 kez evicap 400 ,

sigara içiyorsa da ya aksaktantin ( C vitamininden 60 kat güçlü bir antioksidandır özellikle sigaranın yarattığı oksijen radikallerine çok etkilidir) içeren krill yağı yada günde 2 kez 500 c vitamini verin. Ama klasik askorbik asit formunu verin en etkili formdur. Ester C formuna aldanmayın.Spermde oluşabilecek oksidatif stresin yaratacağı DNA hasarlarına en etkili antioksidanlar aksaktantin c ve e vitaminidir

demir ve d vitaminine baktırmayı da gene ihmal etmeyin.

En ama en önemlisi moralinizi yüksek tutup inanın. Ben 47 yaşında sizden daha kötü değerlerle hamile kaldım. Sizin durumunuzda bunun olmaması için hiç bir sebep yok.:)) Ama NGS önemli benim yaptığım hatayı yapmayın NGS gerçekten şart...
Bol şanslar.

Umuyorum ki daha fazla sayi ve iyi kaliteye ulasilir.sizi hatirliyorum yazdiklarinizdan .igneci eve geliyordu hafizam beni yaniltmiyordur umarim:) umarim bolca ve kaliteli yumurtalariniz olusur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…