Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Çok sevindim inşallah herşey yolunda gider de tamamına erdirir Allah

Bende cok sevindim hayırlısiyla tamamina ersin inş.

Olabilir evet. Çok sık karşılaşılmasa da şöyle oluyor mesela hücrelerden bazılarında sorun var bazılarında yok diyelim. Alınan hücre sorun olmayan kısma denk geldiyse sorun yok denebilir ama sorun vardır. Amniyosentezde de bebeğin dışındaki hücrelerden örnek alınıyor ya sonuçta bebeğin kolundan bacağından alamıyorsun oradaki hücrelerde sorun olabiliyor ama bebekte olmayabiliyor. YA da tam tersi de olabiliyor.Maalesef biyolojik düzen böyle acaip karmaşık birşey. Tıpta bir gün ölümü tadacak olmamız dışında hiç bir şey %100 olmuyor maalesef.

Ben kusura bakıyorum valla bilesin. Ama merak etme bunun acısını çıkaracağım senden de diğerlerinden de. Dur hele bir geçeyim şu opudur transferdir o işlere o zaman her gün burada gelip bir numaralı paranoyak olmazsam ne olayım. O zaman görücem sizi :)))))))))

2.doktordan olumlu şeyler duydun kafan rahatladı, Yumoşlar atağa geçti, stres gidince bence, ayyy bu stresten geliyor basimiza ne geliyorsa, tebrik ederim, kocaman ve de saglikli olsunlar insAllah

Kiz sen bir oralara gel hayirlisiyla, biz senin paranoyani da cekeriz kahrini da...

nifty anneden alinan 1 tup kanla bebegin saglikli olup olmadigini belirleyen test diye biliyorum kuzenim yaptirmisti yurt disina gonderildi dediler bebegin cinsiyeti bile belliydi testte yuzde yuz hic bir test yok diyor yinede doktorlar .bence bilinse bile 10 haftadan sonra yapilacak bisey yok

Tüm hastalıklara mı bakıyor yoksa sadece bir hastalığa yönelik mi çalışıyor?

Tüm hastalıklara mı bakıyor yoksa sadece bir hastalığa yönelik mi çalışıyor?
Hastalık değil de genetiğine bakıyorlar. Kromozomal anomalilere bakıyorlar. Donw sendromu gibi .Veya cinsiyet anomalileri xxy yada xyy gibi yada xxx gibi . 40 yaş üstü yumurtalar yanlış şekilde bölünebiliyor ve genetik anomaliler artıyor.

Canim Nifty bir NIPT (Non Invasive Prenetal Testing - Mudahalesiz dogum oncesi testi) markasi. Nifty gibi daha baska markalar da var bu testi yapan. Anneden alinan bir tup kan icerisinde bebege ait DNA ayristirilarak ozel bir kulturle cogaltilmalari saglaniyor ve bebekte kromozomal anormallik olup olmadigi taraniyor. Birbirlerinden farklari, tarama yaptiklari kromozomlarin listesi. Asagida internetten buldugum bir tabelayi gonderiyorum; yesil olan kisimlar ait olan testin o kromozoma tarama yaptigini, kirmizi olanlar yapmadigini gosteriyor.
Buna gore de fiyatlari degisiyor tabi.

Eklentiler

• 4FCC4917-84B9-450E-9EC2-37D776158449.png
    77,3 KB · Görüntüleme: 48
Merhaba kızlar hastaneden aradılar 3.gun biri 8 hucreli diğeri 10 hücreli dondurulmus kalitesini sordum mesela 3ab mi nedir dedim telefondaki kişi öyle bir bilgi yok o sadece 5.gun embrıyolarında oluyor dedi

Merhaba kızlar hastaneden aradılar 3.gun biri 8 hucreli diğeri 10 hücreli dondurulmus kalitesini sordum mesela 3ab mi nedir dedim telefondaki kişi öyle bir bilgi yok o sadece 5.gun embrıyolarında oluyor dedi
3. gün için 8 hücre normal 10 hücreli olması çok iyi bir şey canım. 5. güne gitme şansı yüksek oluyor. NGS yaptıracakmısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…