Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

İyi pazarlar arkadaşlar. Bügün 9. günüm. 3. gün embriyosuydu benimki. Heyecan son safhada artık. 3. Transferim ama bakalım. Kasıklarındaki ağrı bitmiyor bacağıma vuruyor. Umarım güzel haber alırız Çarşamba günü. Bu defa da olmazsa doktor değişikliği de yapıcaz sanırım. 3.den sonra değiştirmenin iyi olacağını düşündük eşimle. Hayırlısı bakalım

Hayırlısı olsun güzel sonuçlarla gel inşallahh

Ankara da tedavi gören varmı hanımlar tavsiye edebileceğiniz Dr varmı. Okullar tatil olunca tüp bebeğe başlamak istiyorum tavsiyelerinizi ve tecrübeleriniz i paylaşabilirmisiniz

Ankara da tedavi gören varmı hanımlar tavsiye edebileceğiniz Dr varmı. Okullar tatil olunca tüp bebeğe başlamak istiyorum tavsiyelerinizi ve tecrübeleriniz i paylaşabilirmisiniz

Ben Ankara'da Bahçeci Kliniğinde deniyorum. Ben çok memnunum. Doktorum da Berfu Hanım. Çok titiz, ayrıntılara dikkat eden harika bir doktor

Laboratuarı iyi olan bi yerde, bilgili ve vicdanlı bir Doktor varsa, orası iyi bir yerdir benim anlayışımla.
Her hastane, her doktor sadece bir vesile diye düşünüyorum.

Laboratuarı iyi olan bi yerde, bilgili ve vicdanlı bir Doktor varsa, orası iyi bir yerdir benim anlayışımla.
Her hastane, her doktor sadece bir vesile diye düşünüyorum.
Evet kesinlikle. Tşk ederim. Yaş kaçtı sizn şuan tedavi devam ediyormu

Ben Ankara'da Bahçeci Kliniğinde deniyorum. Ben çok memnunum. Doktorum da Berfu Hanım. Çok titiz, ayrıntılara dikkat eden harika bir doktor
Benimki de Berfu hocamerkez değiştirdim ve ilk görüşmedeki ilgisi alakası çok iyi geldi.Yarın yine ordayım umarım hep böyle güvenle devam eder ve mutlu sona ulaşıriz☺

O bir seneyi ben de boşuna kaybettim. Ona çok yanıyorum. Yaş zaten 40'tı gittiğimde. Yeni evliydim ve herşwy normal çıkmasına rağmen doktora tüp bebek diye gittim 1 yıl bekle dedi. Şimdi de zaman çok hızlı geçiyor. 1 yıl ne uzun bir zamanmış.

Ben de eşimle neden daha erken tanışmadım niye daha erken evlenmedim diye düşünüyordum. Tek ben değilmişim kendine kızan :))

Bekarlıkta yumurta dondurulmasına ben de varım ama Türkiye ortamında birkızın bunu yaptırfığının duyulması adının kötüye çıkması demektir. Ben sırf bu sebeple yaptıramamışrım mesela. Kuzu kuzu evlenmeyi bekledim .

Benim arkadaşım hacettepe üniversitesinde tedavi gördü 40 yaşında ikizleri oldu ngs yaptırmamıştı ve 3. Gün enbriyosuydu diye biliyorum

Merhabalar,
Bu başlığı bugün keşfettim, biraz geç oldu (haftalardır forum okuyorum) ama kısmet bugündeymiş. Yarın Maslak Acıbadem’de tedaviye başlıyorum.
Hikayem çok uzun değil;
Anne olmak istiyorum, 41 yaşındayım, 10 aydır evliyim, malesef sigara kullanıyorum (ve bırakmak beni çok korkutuyor), arada alkol de alıyorum, umarım burada taşlanmam :)
Nedense genel anlamda pek rahatım bebek konusunda, olacağı varsa olacaktır diye düşünüyorum. Bununla birlikte malesef görüyorum ki amh vs değerler iyi çıksa bile ileri yaşlarımızdan ötürü şansımız git gide azalıyor.
Şu anda en büyük problemim uyuyamama ön görüşmelerde de böyle olmuştum, bu gece de bu saat oldu hala cin gibiyim asla uyuyamıyorum ( uykusuz olunca da asabım bozuk oluyor inşallah yarın olumsuz birşey yaşamam.
Bu yolda emek veren herkese bol şans ve Allah’tan gönüllerindekinin en hayırlısını diliyorum.

Hosgeldin,
Insallah en kisa zamanda bebisine kavusursun.
Sigara ve alkol icin taslamayiz seni korkma canim neden taslayalim? Dunyanin en keyifli nimetleri onlar. Ben mesela su anda biraksam kendimi, buldugum izmaritleri bile yerim, o kadar yani
Ama tabi doktorlar yumurta ve spermleri bozdugunu soyluyorlar. Icindekileri dikkate aldigimizda cok da mantiksiz degil; tamamen birakamasan da azaltabilirsin belki.
Ben normalde gunde bir paket icerdim, tedavi suresince su en hafif olanlarindan ictim gunde en fazla 5-10 tane, transfer gunume kadar da ictim. Sonra tamamen biraktim; insan hamile kalinca zaten kiyamiyor.
Normalde hep mi uykusuzsun yoksa tedavi icin mi stresten acaba?

Hoşbulduk teşekkür ederim
Hamileliğin hayırlı olsun herşey yolundadır umarım sağlıkla kucağına alırsın. Kaç haftalık? Yeni mi yoksa cinsiyet falan belli oldu mu? Sabaha kadar hiç uyumadım, sürekli okudum yazışmalarınızı ama hanginiz kimdi karıştı biraz kusura bakma :)
Normalde uykusuzluk sorunum pek olmuyor, kafayı bir konuya takmadığım sürece.. Şimdi düşündüm de öğrencilik hayatım boyunca nerdeyse tüm zor sınavlara uykusuz girdim :) yani evet strese bağlı.
Şu anda yoldayız hastaneye gidiyoruz, fena trafik var, bende de fena iğne heyecanı var bakalım hayırlısı
Gerçi hemen başlayacak mıyız, herşey yolunda mı başlamak için onu da bilmiyorum ama göreceğiz bakalım.

Günaydın anne olma yolunda çaba harcayan, bu yola yeni çıkan ve bu yolda mutlu ayrılan herkese. Yazılanları tek tek okudum ve bu yaşla nasıl olacak diye bende kendime hem kızıyorum olumlu sonuç alanları okuduğumda yüzüme bir gülümseme geliyor, çok şükür pozitif olmuş diyorum.
NGS konusunda size katılıyorum bana da hep gerek yok dendi. Bazılar gerçekten ona inandığı için ama kimiside ya kendine, ya bana(yumurtalarıma) yada laboratuvarına güvenmediğinden yaptırmadı. Ve şimdi onca opu ve elde var sıfır.
Kesinlikle herşeyi en baştan öğrenmek daha iyi. En azında boşa kürek sallamış olmuyorsun. Onca yapılan tedavide elde bişey olmadığı gibi şu an aldığım o ilaçlardan kemik erimelerim var ağrılardan uyuyamıyorum. Hiç değilse kucağımda bebeğimle bu ağrıları çekseydim daha hafif atlatırdım yada hiç hissetmezdim.

Hehehe, ben su surekli dusup yuvarlanip saldiriya ugrayan paranoyak olanim ☺
Yazilanlari okuduysan hatirlarsin.
Su anda yedi haftaligim. 39’umdan beri ugrasiyorum. Once bir sene kaybettim dogal yolla dene diyen bir aklievvel yuzunden, sonra ayni akklievvelde bur kimyasalinm var, sonra Bahceci’ye ucarak kactim tabir-i caizse. Orada ilk seferde hamile kaldim ama ucuncu ayimda bebeklerimin kalbi durdu down sendromu olduklari icin. Sonra NGS’siz yapmamizin ne buyuk hata oldugunu anladik. Simdi NGS’li transferimden hamileyim cok sukur; ama surekli kotu birsey olacak diye paranoya halindeyim su anda da. Bu kadar uzun yazdim ki hatirlarsin diye, kusura bakma.
Eger daha once denemeleriniz yoksa hemen baslamaz doktor sanmiyorum, once bir takim test ister sizden, rahim filmi vs.; bunlarin sonucuna gore takip eden adette baslarsiniz diye dusunuyorum.
Nacizane tavsiyem, bizimle konusmadan hicbir yola girme ya da hicbir secenegi atlama; ben bugun bildiklerimi uc sene once bilseydim belki de su anda ikinciye hamileydim.
Dualarimiz seninle, ignelere de alisiyor insan, hic korkma
Not: hangi hastane bu arada?

Acıbadem Maslak’tayım bekliyorum ama şu anda kaçasım ve kendimi dünyayı gezmeye adayasım var, ben fazla kalabalık insan sevmem ve burası çok kalabalık

Evet hikayeni kısmen hatırladım :)
Aslında ben Memorial ve Medicana ile de ön görüşme yaptım ve o esnada istenen testleri yaptırdım.. HSG de çektirdim ama kimseler kabul etmiyor benim zavallı rahim filmimi :) Bahçelievler Memorial’da çektirdim, Şişli Memorial bile beğenmedi :) tabi Bülent Hoca hiç beğenmedi, neyse çektiricem onu tekrar kaçış yok gibi, cazgırlıklarla yeni CD’ler kargolattım gittim hastaneye toplantılar yaptım vs.. Şişli ile irtibata geçirtip teyit aldırdım ama ben son dakika anneme yakın diye Acıbadem’e karar verdim :)
Biz hemen olsun bitsin istediğimiz için “NGS yaptırmasak mı acaba” diyorduk eşimle ama burada okuduklarımdan sonra kesin yaptıracağım, tabi 5. Güne 3-5 embriyo çıkarsa.

4-5 yıl önce Bahçeci’de bir arkadaşım tedavi olmuştu bir kere yanında gittiğimde kalabalığa şok olmuştum, hala öyle mi? Ama görüyorum ki önde koşan merkezlerin hepsi böyle

Benimde 3.denemem olacak izmirde tedavi görüyorum. Olumsuz olursa İstanbula gitmeyi düşünüyorum elimizdeki parayı bu 3 transfere harcadık şimdide istanbul diyoruz ne olacak halimiz

Bu arada gittiğim 3 merkez de aynı şeyleri söylediği için karar verme nedenim lokasyon oldu.. ilk deneme olduğu için herhalde; birbirinden farklı yöntemler önermediler.
Semra Hoca NGS+tek embriyo,
diğerleri NGS+çift embriyo demişlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…