- 13 Mart 2019
- 104
- 194
- 23
- 44
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #65.421
Herkes kediden uzak dur falan diyor çocuk istiyorum yaa, kedi dışkısındaki toksoplazma mı nedir düşüğe sebep oluyormuş . Ama beni çok rahatlatıyor mır , mır ,mır. Yirim onu.
Hayırlısıyla inşallah kucağınıza alın
NGs'den normal olarak gelen embriyonun kalitesi de önemli mi? Mesela 5ab ve 5bb ikisi de NFS'den geldi diyelim. 5ab'nin başarı olasılığı %60, 5bb'ninki %50 gibi mi oluyor? Bunu çok anlayamadım
Embriyo kalitesi ne kadar iyiyse genetikten sağlıklı gelme şansı o kadar artıyor. Ama sağlıklı gelen embriyoda embriyo kalitesinin bir anlamı kalmadığına dair bir araştırma sonucu vardı.NGs'den normal olarak gelen embriyonun kalitesi de önemli mi? Mesela 5ab ve 5bb ikisi de NFS'den geldi diyelim. 5ab'nin başarı olasılığı %60, 5bb'ninki %50 gibi mi oluyor? Bunu çok anlayamadım
Folikül görünmesi olumlu diye düşünüyorumBu arada ben de adet olmadığim halde tedaviye basladım kizlar. Güvenç bey hormonlarimda bir dengesizlik olmuş olabilecegini yada rahimdeki yapisiklik etkilediyse ondan adet olamadigimi dusundugunu soyledi. Muyanede cok kucuk folikuller gördügünü ve bunlari buyutmek istedigini sorunu en net boyle anlayabilecegimizi belirtti.yumurtalar buyurse toplama olduktan sonra yapisiklik olayinin caresine akilacak. Buyumezse yandim demek oluyor. Bana dua edin lütfen
Bu tahlillerin araları kacar gün ilkten sona dogru belirtsen...bir gün arayla ise sanki anormallik yok gibi.Arkadaşlar daha önce yazmıştım,ben de 11 Mart’ta OPU için tedaviye başlayacaktım,o arada adetim gecikti ve normal yoldan hamile olduğumu öğrendim.İlk beta hcg 195,ikincisi 276 oldu.Sonra 1 gün aranın ardından takiplerimi yapan doktorun hastanesinde Cumartesi 304 çıktı,dün de 550...Doktor dış gebelik şüphesi taşıyor,mutluluğum bile 1 gün sürdü.Daha önce beta hcg si ikiye katlamayan oldu mu aranız da ve sonuçları ne oldu acaba?Kaç doktorla görüştüysem net bişey söylemiyor,artık beklemek de öyle yıprattı ki beni,belki tecrübesi olanlar vardır burada...
195 ile 276 (Aynı labaratuvar 2 gün ara) 276 ile 304 (Farklı laboratuvar 1 gün ara) 304 ile 550 (Aynı labaratuvar 2 gün ara) ... Sadece son iki sonuçta iki kata yaklaşmış,ilkinde % 40 civarı bir artış var,bir gün arayla olanda da çok az zaten,ne bileyim farklı labaratuvar olunca mı öyle oldu diye düşünmek istiyorum 276 ile 304 olanda..Bu tahlillerin araları kacar gün ilkten sona dogru belirtsen...bir gün arayla ise sanki anormallik yok gibi.
Canim ilk deger 195 son deger 550 6 gun sonra dogru mu anladim ?195 ile 276 (Aynı labaratuvar 2 gün ara) 276 ile 304 (Farklı laboratuvar 1 gün ara) 304 ile 550 (Aynı labaratuvar 2 gün ara) ... Sadece son iki sonuçta iki kata yaklaşmış,ilkinde % 40 civarı bir artış var,bir gün arayla olanda da çok az zaten,ne bileyim farklı labaratuvar olunca mı öyle oldu diye düşünmek istiyorum 276 ile 304 olanda..
Aynen canım ilk 195,son 550... beklenen adetim 11 marttıCanim ilk deger 195 son deger 550 6 gun sonra dogru mu anladim ?
Benim kan değerlerim ikiye katlamadan arttı. Kontrolde normal gebelik göründü. İnsülin direncim ve haşimatom var. Bebeğimin kalbi attı. Fakat ben düşük yaptım. Umarım sizinkini sağ selamet kucağınıza alırsınız. Dış gebelik şüphesi hep oluyor. Ona takılmayın. Yaş muhabbetinden yapıyor doktorlar.Arkadaşlar daha önce yazmıştım,ben de 11 Mart’ta OPU için tedaviye başlayacaktım,o arada adetim gecikti ve normal yoldan hamile olduğumu öğrendim.İlk beta hcg 195,ikincisi 276 oldu.Sonra 1 gün aranın ardından takiplerimi yapan doktorun hastanesinde Cumartesi 304 çıktı,dün de 550...Doktor dış gebelik şüphesi taşıyor,mutluluğum bile 1 gün sürdü.Daha önce beta hcg si ikiye katlamayan oldu mu aranız da ve sonuçları ne oldu acaba?Kaç doktorla görüştüysem net bişey söylemiyor,artık beklemek de öyle yıprattı ki beni,belki tecrübesi olanlar vardır burada...
Canim ilk deger 195 son deger 550 6 gun sonra dogru mu anladim ?
Cnm bu tarz az artis ilk hafta icin duymustum yani saglikli bir gebelik olabilir ve gec dollenme de olabilir..Dış gebelik yaşadım ilk deger 600 2 gun sonra 900 2 gun sonrasinda 530 gibiydi ve dusuk baslamisti,yani vucut atiyordu cok sükur..Senin beklemen taraftariyim bence ultrasona baktirmadan karar verme..Benum bakildi agrim coktu ve tüpte kalmistı...Aynen canım ilk 195,son 550... beklenen adetim 11 marttı
İnşaallah,çok teşekkür ederim, bir de ben 22 Ocak’ta PRP yaptırmıştım,yumurtalıklara yapılan müdahaleler dış gebelikte yüksek risk faktörü diye okudum.Tek korkum o...Sizin değerleriniz ne şekilde artmıştı,hatırlıyor musunuz acaba?Benim kan değerlerim ikiye katlamadan arttı. Kontrolde normal gebelik göründü. İnsülin direncim ve haşimatom var. Bebeğimin kalbi attı. Fakat ben düşük yaptım. Umarım sizinkini sağ selamet kucağınıza alırsınız. Dış gebelik şüphesi hep oluyor. Ona takılmayın. Yaş muhabbetinden yapıyor doktorlar.
Ben de bir muhabbet kuşunun amnesiyimTuhaf kaçacak ama bende bir kedinin annesiyim .Kucağımda uyurken emmeye benzer hareketler yapıyor beni annesi zannediyor .Tüylü çocuğum diyorum ona . Anneliği kedi ile tatmin etmeye çalışıyorum . İyice kafayı yedim herhalde .
Cnm bu tarz az artis ilk hafta icin duymustum yani saglikli bir gebelik olabilir ve gec dollenme de olabilir..Dış gebelik yaşadım ilk deger 600 2 gun sonra 900 2 gun sonrasinda 530 gibiydi ve dusuk baslamisti,yani vucut atiyordu cok sükur..Senin beklemen taraftariyim bence ultrasona baktirmadan karar verme..Benum bakildi agrim coktu ve tüpte kalmistı...
Benim değerlerim bir bir buçuk kat gibi arttı. İnsüline başladım. Tiroit ilacı dozum ayarlandı. Kilom var diyete başladım. Ama kısmetimiz bu kadarmış. Tesellim şu; normal yoldan hamile kalabiliyormuşum.İnşaallah,çok teşekkür ederim, bir de ben 22 Ocak’ta PRP yaptırmıştım,yumurtalıklara yapılan müdahaleler dış gebelikte yüksek risk faktörü diye okudum.Tek korkum o...Sizin değerleriniz ne şekilde artmıştı,hatırlıyor musunuz acaba?
Geçmiş olsun canım sana da...Doktorum da öyle diyor,en azından normal yoldan gebe kalabildiğini gördük diyor da,tabi dış gebeliğin tüplerde hasara yol açması ihtimali olunca korkuyor insan,ne zor bi durummuş,hiç aklıma gelmezdi böyle bi ihtimal..Benim değerlerim bir bir buçuk kat gibi arttı. İnsüline başladım. Tiroit ilacı dozum ayarlandı. Kilom var diyete başladım. Ama kısmetimiz bu kadarmış. Tesellim şu; normal yoldan hamile kalabiliyormuşum.
2012 de dış gebelik gecirdim,oncesinde tek yumurtaligim kistten dolayı alinmıştı ve tek tüp tek yumurtalikla saglikli bir evladim var..Allahın izniyle nasibi varsa ne olursa olsun dunyaya gelecekler...Gebelik bolumunde ne degerlerlekarsilastik,arkadasımin 19 du degeri 2 hafta gecikmesi vardı düşün simdi 2 yaşındadir herhalde...İnsallah Rabbim sizlerede nasip etsin...İnşaallah canım ya,gebeliğe sevinemedim bile..Perşembe gel dedi tekrar,usg ile bakacak,beklemek de öyle zor ki...Sana da çok geçmiş olsun,dış gebelik şüphesi bile insanı çok ürkütüyor.Yaşım da 42 zaten,tüpler zarar görür de daha kötü sonuçlar doğarsa diye korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?