Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Benzer sıkıntıları yaşıyoruz eş açısından.kendini yalnız hissetme diye yazayım dedim.gördüğün gibi senin durumunda baya kız var :)
müdürünle tüp bebek tedavisini konusup başlasan yardımcı olurlar bence.hamileykende çalışırsın aslında doğum iznine kadar 32. Hafta izne çıkabiliyorsun istersen.yoksa bir süre daha 34. Haftada izne çıktım ben.dr.da öyle istedi hersey normaldi ama.hamileyken daha az is verirlerdi .çine hamileyken gidilmez mi hem değişiklik olur kafanı dinlersin.yavas yavaş tedaviye başla istersen.41 yaş gayet güzel stres yapmadan tedavine başlasan

Merhaba çok güzel anlatmışsın da nasıl desem mesela daha 2 hafta önce gece saat 23 e kadar mesai yaptım ya hamile olsaydım diye düşündüm. Benim departmanımda İngilizce bilen yok benim yapabileceğim iş için bir alternatif yok benim yerime Çine gönderebilecekleri kimsede yok müdürüm gidebilir ama İngilizce bilmiyor Çinlilere derdini anlatamaz hamile hamile 40 yaş üzeri 12 saat uçulmaz . Ayrıca Çin'e 3 haftalığına gönderiyorlar. ilk hafta çok yoğun geçiyor gece yarılarına kadar çalışıyoruz sonralar işler rahatlıyor , en son hafta gezme yeme içme eğlenme oluyor. İşimi seviyorum ama çaresizim . Ben hamileyken 38 yaşında idim eski patronum hamile olduğumu bilmesine rağmen hiç anlayış göstermedi, en zor projeleri bana verdi . Eşimin ailesi de anlayış göstermedi çalışmaya devam ettim , kayınvalidemin hamilelik hastalık değildir normalde ne iş yapıyorsan hamileyken de aynen devam etmelisin diyen sesi hala kulaklarımda. Ama o sırada kuzenim de hamileydi ve benle yaşıt , üstelik ciddi obezite problemi, şeker , tansiyon problemi var. Ama evinde dinlendi en iyi doktorlara gitti ve sağlıklı bebek doğurdu. Ben kendimi heba ettim diye kendimi de patronlarımı da eşimin ailesini de affedemiyorum, ilki doğal yolla olmasına rağmen ve hormon tahlillerimde ve rahim filmimde veya eşimde herhangi bir problem olmamasına rağmen doğal yolla hamile kalamıyorum .Belki sorun psikolojiktir . Bu geçmişte ninelerimizin biz tarlada çalışırken doğurduk demelerini kaile almıyorum , emin ol 10-15 kere metrobüse binseler onlarda düşürürdü bebeklerini .Üstelik onlar gebeyken 17-19-21-25 yaşlarında falandı. İstanbul da hayat çok hızlı ve rakabetçi . Eskiden jinekoloğa giderken hamile kadınları incelerdim o kadar sakin o kadar rahatlar ki kocaları etraflarında pervane hatta bir tanesinin doğum zamanı gelmiş doğurmaya paraları yok ama kadın hiç istifini bozmuyor kocası sağdan soldan telefonla borç istiyordu, kadın elinde telefon ağzında çiklet geviş getiriyordu....

Söyledikleriniz de haklısınız ama neden böyleye takılıp kalırsanız kendinizi üzmekten yıpratmaktan başka bir işe yaramaz nasıl yaparım diye düşünmeye gayret edin zor ama en sağlıklı düşünme şekli, iş ile ilgili birçok soruna çözümler ürettiğinize eminim ben de sizin gibi yoğun ve stressli bir iş hayatı yaşadım ve yaşıyorum çözümü rapor almakta bulmuştum ilk 3 ay bir hafta çalışırsam iki hafta rapor aldım.Rapor alıp durunca işvereninde kendi çözüm üretmek zorunda kalıyor sonra 2-3 ay çalıştım tekrar rapor aldım .Tüp bebek olunca doktorlar rapor veriyor ama vazgeçmeyin geçmişi de yaralarınızı kanatmayın temiz bir sayfa herşeye iyi gelir aklınıza gelen bu olumsuz düşünceleri bir süre tatile gönderin ☺

dediklerine bende sonuna kadar katılıyorum,bana da eşimin tarafından herkes ne yapacaksın hayat mücadelesi derken,ben görümcemin düşük riski var dediklerinden dolayı hamileliği boyunca annesine kendini baktırdığını da biliyorum......ve kesinlikle eskiden şöyleydi olayında haklısın..onlar tamamen doğal beslenerek dünyadan bihaber yaşıyorlardır,bana doktorumun asistanı dedi ki hatta eskiden ninelerimiz 10 kere hamile kalır 5 bebek doğururdu dedi,dediğin gibi 20 li yaşlarda bu umurlarında değildi,ve de zaten birkaç çocuğu vardı,çok tanıdığım var bizden büyük olan, çocuklarından sonra hamile kalmışlar ama evde düşük yapmışlar,neden bile dememişler,araştırmamışlar,çünkü yaşayan çocukları varmış,bizim stresimiz çocuğumuzun olmaması ve de 20 li yaşlarda olmamamız,o rahat kadınlara gelince hayatımda en olmak istediğim de o kadınlar zaten,emin ol orada biz gibiler olsa,o telefonu çoktan alıp 10 yeri arardık,erkek gibi...mevzu biraz da bu erkekleştik sanırım,yani güçlendikçe bir şeylerin altından kalktıkça erkekten beklenenler bizden beklenir oldu,
senin için şu an aklıma yapılabilecek şu geldi,hani dedim ya zaman çok kıymetli,seyahatin eğer hemen değilse örneğin 1 ay 2 ay sonraysa,bu sürede süreci başlatıp(madden uygunsan) en azından yumurta toplama vs.işlerini halledip,seyahatinden sonra bu arada da dinleniş olup geldiğinde transferini yaptırabilirsin,hem sıkışık stresli bir dönem yerine zamana yayarak yapmış olursun,bedenen de toparlanmış olursun,tabi doğal yolla hamilelikten vazgeçip kesin tüp bebek kararı aldıysan canım

bizim iş yerinde personel 2 gün rapor alsa,patron bizi arayıp soruyor,devletten mi almış,özelden mi diye,ben 2 hafta rapor alsam külah yapıp boruyla fırlatır sanırım bana

bizim iş yerinde personel 2 gün rapor alsa,patron bizi arayıp soruyor,devletten mi almış,özelden mi diye,ben 2 hafta rapor alsam külah yapıp boruyla fırlatır sanırım bana
Tekrar merhaba , yazan herkese teşekkür ediyorum . Bakacağız bir hal çaresine . Geçen eşim telefonda beni uyardı tüp bebek yapacaksan stresini azalttığından emin ol , istersen işten çık ama bize sonra yüklenme dedi . Gene sorumluluğu ve son kararı bana bıraktı bende ne diyeceğimi bilemdim. tunserD12 .!.: valla 1 hafta çalışıp 2 hafta rapor alarak nasıl bir işte çalışıyorsun merak ettim . Memur musun acaba :).

Normal durumda rapor alınca aynı şey benim işlerinde de geçerli gebelik döneminde rapor alınca sesleri çıkamıyor surat karartıp oturuyorlar insanlar surat asacak diyede kendi hayatımdan ve isteklerimden vazgeçmek istemiyorum risk almaksa ben alırım hayat kadınlar için ne zaman kolay olmuş ki güçlü olmak en önemli özelliğimiz olmalı hepimiz burada buluştuğumuza göre vazgeçmedik demektir yilmayalim

Tüp bebek olunca düşük riski var diye doktorum vermişti firmada üst düzey yönetici konumunda çalışıyordum gece 1 e kadar haftasonu ful 13 yıl yıllık izin kullanmadan calistim

aynen canım,sonuna kadar direnin kızlarrr

Slm arkadaşlar şimdi çıktım doktordan toplam 3 folikül görünüyor iğnelere başlıyorum bugün pazartesi kontrol foliküllerin iğnelere cevabına göre tedavi şekillenecek, inşallah bu ay ki yumurtalar en sağlıklı en iyi yumurtalar olsun diye dua ediyorum

inşAllahhh

merhaba
bende 39 yaşındayım amh 0,2 aynı durumdayız...Rabbim yardımcı olsun hepimize .ağlayıp üzülmeyin nasipte varsa olacaktır inşallah...

merhaba
bende 39 yaşındayım amh 0,2 aynı durumdayız...Rabbim yardımcı olsun hepimize .ağlayıp üzülmeyin nasipte varsa olacaktır inşallah...
amin canım amin hepımıze nasıp etsın rabbım cok dua edıyorum benı durumumda olan herkesede. sen basladınmı tup bebek işlemlerine neler kullanıyosun canım

Arkadaşlar birşey soracağım biraz saçma olabilir ama ☺tupbebek tedavisine başladıktan sonra saç boyatmak olumsuz etki eder mi aylardir bir sürü vitamin antioksidan kullanıyorum boşa gitsin istemiyorum biliyorsunuz boyalar kimyasal içeriyor saçımda maalesef beyazlarım çok

Kına yada organik olduğunu çok net bildiğin bir boya (içinde oksidan olmasın) dışında bir şey yaptırmamanı öneririm.Marmara üniversitesindeki cildiyeci bir doçent doktor saç ve kirpik dökülmesine dair soru sorduğumda Tüp bebek öncesi ve gebelik tutarsa 3 ay bitene kadar boya ve kozmetik dahil hiç bir şey kullanma dedi.Hele hele yumurta toplama aşamasına geçtiysen sakın kullanma içinde çok fazla kimyasal var.Boyaların içindeki oksidan riskli olabilir bu dönemde.

Bende sormustum opudan sonra yaptir demislerdi.tedavideysen yaptirma.

Merhaba,
Hepinize tedavilerinizde başarılar diliyorum tüm kalbimle
Ben sizlere şunu sormak istiyorum. Endometriumun biraz ince olması gibi bir şeyle karşılaştınız mı? Transfer sırasında endometrium kalınlığınız kaç oluyor genelde?
Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…