• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Merhaba kızlar işimle başım dertte . Bu işle de tüp bebek olmayacak bence hep eşimin işe yaramazlığı yüzünden istifa edemiyorum . Makine mühendisiyim tek istediğim bebeğim için hamilelik sürecinde çalışmamak önceki işim çok stresliydi ve patronum yanımda sigara içiyordu. Benimde ilk hamileliğimde bebeğimin kalbi durdu . Ben çalışma koşullarıma bağladım ama doktorlara sorarsan kesin anormal olduğu için ölmüş diyorlar .Şimdiki işimde zaman zaman stresli, stres yapmayacağım diyorum ama olmuyor illa bazı işler sıkışıyor. Üstelik beni arada Çine gönderiyorlar. Tüp bebek yaptıracağım da yaptıramıyorum korkuyorum gene ölür uçmak zararlıdır vs . Bu devirde herkes iş bulamıyor eşim asgariye çalışıyor (üniversite mezunu olmasına rağmen) o kadar tıkanıyorum ki .Üsteki kapıda uzun zaman sürecek bir kriz olduğu söyleniyor. Bazen inceliyorum kadınlar kulübünü stres yüzünden bebeğini düşüren var mıdır diye bakıyorum insanlar kaynana stresi eş ile kavga görümce ile kavga gibi şeylerden bahsetmişler kimse iş stresinden bahsetmemiş . Ama ben bu evlilikte kadın olduğumu anlamadım bazen muhafazakarlara gıpta ile bakıyorum diyorum ne güzel karılarını çalıştırmıyorlar bizim üzerimize bir çalışma hayatı yapışmış benim ailemde çok modern eşiminki de ama olmuyor işte durulmam lazım .

Merhaba kızlar işimle başım dertte . Bu işle de tüp bebek olmayacak bence hep eşimin işe yaramazlığı yüzünden istifa edemiyorum . Makine mühendisiyim tek istediğim bebeğim için hamilelik sürecinde çalışmamak önceki işim çok stresliydi ve patronum yanımda sigara içiyordu. Benimde ilk hamileliğimde bebeğimin kalbi durdu . Ben çalışma koşullarıma bağladım ama doktorlara sorarsan kesin anormal olduğu için ölmüş diyorlar .Şimdiki işimde zaman zaman stresli, stres yapmayacağım diyorum ama olmuyor illa bazı işler sıkışıyor. Üstelik beni arada Çine gönderiyorlar. Tüp bebek yaptıracağım da yaptıramıyorum korkuyorum gene ölür uçmak zararlıdır vs . Bu devirde herkes iş bulamıyor eşim asgariye çalışıyor (üniversite mezunu olmasına rağmen) o kadar tıkanıyorum ki .Üsteki kapıda uzun zaman sürecek bir kriz olduğu söyleniyor. Bazen inceliyorum kadınlar kulübünü stres yüzünden bebeğini düşüren var mıdır diye bakıyorum insanlar kaynana stresi eş ile kavga görümce ile kavga gibi şeylerden bahsetmişler kimse iş stresinden bahsetmemiş . Ama ben bu evlilikte kadın olduğumu anlamadım bazen muhafazakarlara gıpta ile bakıyorum diyorum ne güzel karılarını çalıştırmıyorlar bizim üzerimize bir çalışma hayatı yapışmış benim ailemde çok modern eşiminki de ama olmuyor işte durulmam lazım .
Merhabalar iş hayatıyla ilgili yazdıklarınızı okuyunca kendimi görmüş gibi oldum eminim birçok kadında okuyunca aynı şeyi söyleyecektir. Maalesef kadınların iş hayatına girmesi iyi birşey olmasına rağmen bizim ülkemizde kadına bir yük oldu ev işleri yemek yapımı çocuk bakımı eşle ilgilenmek oldukça yorucu oluyor sanki para kazanıp bu parayla eve bakmak zorunlulugumuz var gibi artık erkekler gözünü açtı hepsi çalışan bayanla evlenmek istiyor☺

Merhabalar iş hayatıyla ilgili yazdıklarınızı okuyunca kendimi görmüş gibi oldum eminim birçok kadında okuyunca aynı şeyi söyleyecektir. Maalesef kadınların iş hayatına girmesi iyi birşey olmasına rağmen bizim ülkemizde kadına bir yük oldu ev işleri yemek yapımı çocuk bakımı eşle ilgilenmek oldukça yorucu oluyor sanki para kazanıp bu parayla eve bakmak zorunlulugumuz var gibi artık erkekler gözünü açtı hepsi çalışan bayanla evlenmek istiyor☺
Tamam da ben bu işler yüzünden en doğal hakkım olan üreme hakkımı kullanamıyorum. Suriyeli ürüyor bol bol . Herkes parası olmayan koca eline bakan ev hanımlarına acıyor. Bana acıyan yok .Ben üreyemiyorum yıllardır herkes üremeye hakkım yokmuş gibi davranıyor. Lanet olsun beni gençken de kısır sanıyorlardı şimdi gerçekten kısır oldum 41 yaşındayım . Doktorlara sorsan hala şansım var ( en azında yumurta sayım iyi ) ama tüp bebekle tabi. Ama bu şansımı kullanamıyorum.

Ya sorma benim eşimde sürekli ya işten cikarsam korkusu yaşıyor adam bildiğiniz strese giriyor bu konuyla ilgili

HAyır canım aynı değil. OMEPA da Q10 inin aktif formu olan ubiquinol var. Bu oldukça önemli . Geri kalan folik asit falan aynı ama dozaj arttırmış oluyorsun düşük rezerv ve kalitede folik asit omega 3 falan yüksek dozaj iyidir. İMOM da extrada selenyum gibi gerekli vitamin ve minerallerde var dozajları da gayet iyi. En önemli kalite arttırıcılar ve antioksidanlar bu ikisinde var. Ama sen bilirsin sonuçta Bülent Bey bir doktor istersen onun dediğini kullan. Ama onu kullanacaksan da OMEPA Q10 ni de kullan mutlaka ubiquinolden vazgeçme.astaksantin yada c vitamininden de..
ubiquinolün yumurtalara etkisi nedir? Kullanınca ne gibi faydası var

Tamam da ben bu işler yüzünden en doğal hakkım olan üreme hakkımı kullanamıyorum. Suriyeli ürüyor bol bol . Herkes parası olmayan koca eline bakan ev hanımlarına acıyor. Bana acıyan yok .Ben üreyemiyorum yıllardır herkes üremeye hakkım yokmuş gibi davranıyor. Lanet olsun beni gençken de kısır sanıyorlardı şimdi gerçekten kısır oldum 41 yaşındayım . Doktorlara sorsan hala şansım var ( en azında yumurta sayım iyi ) ama tüp bebekle tabi. Ama bu şansımı kullanamıyorum.

Senin sorunun piskin olamaman hayatim. Isimi de aman laf gelmesin mukemmel yapayim evimi de dedigin icin kiymetin yok. Bizim nesil hep boyle; bak bizden sonra gelen Y, Z vs her ne haltlarsa jenerasyonlarina; inanilmaz piskinler.

Hamile oldugunda seni kafasina göre istedigi sartta calistiramaz,kolay kolay isten cikaramaz, cikarirsa tazminat verecek, eger hamile oldugun icin cikardigini isptlarsan 30 kisi uzeri calisani olan is yerinde isen ise iade davasi acarsin,yada kotu niyet olduguna dair tazminat davasi acarsin vs.vs..
bunlar bir yana senin düşündüklerini bende hep dusunuyorum, iki bebegimi kaybettim, ise gidisim 1,5 saate yakin dönüşle birlikte 3 saatim yolda geciyor, lekelenmlerimle, agrilarimla,karnimi tuta tuta gittim o yolları,hep bu stresli is hayatı ve yorgunluktan oluyor dedim, yatsam dinlensem olmeyecekti sanki bebeklerim,sonra düşündüm bir lokma faydali bir sey yemeden, steril olmayan yerlerde yasayarak, cok agir sartlardaki kadınların kucaklarinda bebekleri var, disarda buz gibi hava olmasina ragmen bebeklerinin agzina bir atki baglamayan anneler var ve o cocuklar ölmüyor, eger bebegine Rabbim ömür verdiyse o bebek dogacak,Allah sana o is yerinde rızık verdiyse sen devam edeceksin, hayatini, hayalini erteleme bence,geri gelmeyen en kiymetli sey zaman

Bülent bey elbette iyi doktordur ama bence bu durumu yaşayan bizlerin tecrübeleri çok daha belirleyici hem ucuz bir vitaminde degilki.
Bir de l arjinin kullanıyorum solgarin ama c vitamini hiç kullanmadım onu alicam
C vitamini ve E vitamini oksidatif stresin en önemli antioksidanlarıdır. Oksidatif stres spermlerde yada kadınlarda yumurtalarda DNA hasarı yaratabilir. Multivitamin de aldığından E vitaminine gerek yok ama C vitamini dozajı çok düşük multivitaminlerde 250 mg X2 alabilirsiniz günde. Sigara kullanmıyorsan onu da almasan olur. Yanlız alacaksan esterc formundaki c vitamini kullanma çünkü emilimi daha kolay olmasına rağmen sadece 1 radikal engelliyor. askorbik asit formda olanı ise daha iyi çünkü 2 radikal engelliyor.L arginin kullanabilirsin iyi gelir o da ama ben ubiquinole de çok güveniyorum ve tavsiye ediyorum.
Yanlız şunu da unutmayın herkesin bünyesi farklıdır. kendimize hiç dikkat etmeyip bu vitaminlerin içinde sihirli değnek var gibi de düşünmemek lazım. Faydası olur ama kime ne kadar olur bünyeye göre diğer faktörlere göre değişir. Bu verdiğim bilgiler normal standartlardır.Genel olarak bunlar işe yarar. Ama bazı çalışmalarda bazı gruplarda çok önemli bir etki görülemediği de olmuştur. Doktorlar bile bu konuda tam bir bilgiye sahip değil maalesef. Sadece genel olarak iyi olanı yada iyi görüneni deniyorlar.

Son düzenleme:
Ya benim iki gundur kasigim agriyor tek tarafli. Normal mi bu tecrubeli arkidesler? Acaba Progesteron cok mu geldi bana diye dusunuyorum?
Fenalik geldi hemsireye soru sormaktan kiz benden bikti valla 🙄
YApar canım gebelik kesesi büyüdükçe bu tip ağrı ve sancılar oluyor .Telaşlanma çok normal. bende de oluyordu.

Cnm hiperoskapi yapalim dedi opudan sonra ama rahimde hafif düzensizlik var dedi tupe mudahale edebiliyorlsr mi acaba?
Açıkçası bunun işlemi nasıl oluyor hiçbir fikrim yok daha önce hiç yaptırmadım.Ama tüplerde sıvı olmasının hoş bir şey olmadığını çünkü gebeliğe engel olabileceğini net biliyorum.Bu tedavi edilmeden transfer yaptırmamanı öneririm. Ama sonuçta ben doktor değilim. Olurda senin doktorun birşey olmaz falan derse git bahçeciden yada memorialdan ön görüşme randevusu al nasılsa ön görüşmeler ücretsiz oralarda danış. Ben diğer kliniklere pek güvenmiyorum.Mutlaka doğru doktorlar var ama ne bileyim ya güvenemiyorum işte.Tekrar söylüyorum 2-3 yerden görüş al kesinlikle ( eğer tedavi edilmeden yapalım derlerse)

Açıkçası bunun işlemi nasıl oluyor hiçbir fikrim yok daha önce hiç yaptırmadım.Ama tüplerde sıvı olmasının hoş bir şey olmadığını çünkü gebeliğe engel olabileceğini net biliyorum.Bu tedavi edilmeden transfer yaptırmamanı öneririm. Ama sonuçta ben doktor değilim. Olurda senin doktorun birşey olmaz falan derse git bahçeciden yada memorialdan ön görüşme randevusu al nasılsa ön görüşmeler ücretsiz oralarda danış. Ben diğer kliniklere pek güvenmiyorum.Mutlaka doğru doktorlar var ama ne bileyim ya güvenemiyorum işte.Tekrar söylüyorum 2-3 yerden görüş al kesinlikle ( eğer tedavi edilmeden yapalım derlerse)
Tmm cnm karar verdim bahcecide kubra hanimla gorusmustum olmazsa ona giderim ya sa Semra hnm Memorial da....

ubiquinolün yumurtalara etkisi nedir? Kullanınca ne gibi faydası var
Ubiquinol şu yüzden önemli. Q10 özellikle 35 yaş üzerindeki metabolizmalarda biraz zor enzimlenir hatta bazen emilim yapılamaz .Ubiquinol ise enzimlenmeye hazır aktif formudur q10 nin haliyle çok çabuk şekilde hücre mitekondrisine ulaşır.Ve yumurta hücreleri dahil bütün hücrelerin kalitesine fayda sağlar yeniden yapılanmasına yardımı olur. Aynı zamanda antioksidandır.Kadınlarda yumurtalardaki oksidatif stresin yaratabileceği bazı DNA hasarlarını önlemeye yardımcı olur.

Back