Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar


Ubiquinol yok mu? Bunlari kac mg aliyorsun gunde? Omega ve ubiquinol miktari onemli. D vitamini olcumu yaptirmadiysaniz baktirin, dusuklugu de infertilite sebebi diye biliyorum. Benim su an 100 civari. Aslinda komple bir vitamin mineral taramasi da yaptirmak lazim, ben bu transfer oncesi kalsiyum, magnezyum, potasyum, B12, D3, iyot, tiroidler, folat falan Allah ne verrdiyse baktirdim.
 

Bir de takviyelerin optimal etkisini gostermesi uc ayi falan buluyor. Yas itibari ile bir bekleyememe sorununuz yoksa, bir iki ay tedaviden once kullanim derim ben
 
Aman aman Allah bir daha bunlara ihtiyaç göstertmesin inşallah. Bu sefer işlem tamam diyelim de rahatlayalım. :)
 
Haydaa canım sen ne yaptın umarım bu kadar vitaminin hepsini 1 günde almıyorsun. Vitaminin fazlası da zarardır... Sadece aldığın folik asit 2000 üzerinde diğerlerini hesaplamadım bile bunların fazlası vücutta tolere edilemez depolanır ve bunun da tam ters etkileri olur.Organları yorar kanser tetikler oksidatif stresten kurtulayım derken daha beter bir çok şey yaşarsın. Mesela D3 ün fazlası çok ciddi zararlıdır. Ciddi bir anemi hastası değilseniz demir zehirlenmesine yol açar ve siz bunu hissetmezssiniz bile. Oksidatif strese girer kaliteli yumurta beklerken DNA hasarlı kalitesiz yumurtalarınız olur..Multivitaminlerin içinde de var bir de direk alıyorsunuz amann diyeyim. Omepa varken diğer multivitaminlere çok gerek yok bir de İMOM yada benzer içeriklerde olan multivitamin kullanın yeterli.
 
Doktorum d vitamininin çok yüksek istiyor onun istediği şekilde kullanıyorum bütün vitaminleri o verdi
 
Yazdıklarınız korku
Doktorunuz kim ???? Anemi hastası mısınız?
Doktorum izmir de anemi hastası değilim ama tedavi evresinde d vitamininin yüksek olmasını istiyor
 
Yazdıklarınız korku

Doktorum izmir de anemi hastası değilim ama tedavi evresinde d vitamininin yüksek olmasını istiyor
T tunserD12 ,
Valla ilk defa bu kadar yüksek dozda vitamin veren bir doktor duydum. Vardır herhalde bir bildiği .Ama cidden çok şaşırdım. Siz bunu bir de endokrin uzmanına danışsanız durumunuzu anlatarak.

Çok ciddi vitamin dozajlarından bahsediyoruz burada. Hem multi vitaminlerin içinde var hem de ayrıyeten D3 bu yüksek doz D3 hem de talasemi falan gibi bir anemi hastası olmadığınız halde çok ama çok şaşırdım...sadece D3 de değil konu 4 multi vitamin alıyorsunuz ve hemen hepsinin içeriği aynı .Bunların çoğu yağda çözülen yani vücutta depolanan vitaminler yani vücudunuz bunları harcayamaz ve depo olarak kalır.Ve bu genelde tehlike kabul edilir.Gerçekten çok yüksek bir doz bunların adını verip bunlardan birini kullan demiş olmasın? Acaba siz yanlış anlamış olabilir misiniz acaba doktorunuzu???

Gerçekten hem mesleki bir merakla hem de şahsi merakımla soruyorum. Tüp bebeğe yönelten rahatsızlığınız sebebiniz neydi?
 
Sürekli kullanmadım 2 haftadır kullanıyorum haftaya tedaviye başlayacağız o zaman bunları kullanmayacağım tup bebek sebebim tüplerimi daha önce baglatmis olmam başka bir sorun yok ama yine de 5.gune embriyolarim gelemedi
 
Ubiquinal içeriyor Omepa günde 400 mg denk geliyor
 
Yazdıklarınız korku

Doktorum izmir de anemi hastası değilim ama tedavi evresinde d vitamininin yüksek olmasını istiyor
Güzel kardeşim doktorunu yanlış anlamış olma ihtimaline karşı bir kez daha ona kırmadan usulünce sorsanız "acaba yanlış mı anladım bunların hepsini mi kullanacaktım yoksa bunlardan birilerini mi diye? Doktorunuzun tabi ki bilgisi benden fazladır. Sonuçta ben doktor değilim kimya mühendisiyim. Ama dediğim gibi ben ilk defa böyle bir şey duydum hatta bir çok doktor şunu da kullanayım mı dediğin zaman kovalar adamı.Benim doktorum 47 yaşıma rağmen yeter diyorum fazlası zarar diye kızdı.Ve kimyayla ilgili olan biri olarak da sizin durumunuza çok şaşırdım.Haliyle bilmediğim bir konu olduğundan merakım uyandı bilmediğimiz bir şey var ise öğrenelim.
 
Son düzenleme:
 
T tunserD12

Valla sonuçta doktor dediğine güvenmek lazım o zaman. Zaten kısa zaman kullanacaksınız sanırım. Bol şans hayırlısıyla bebeğinize kavuşmanızı tüm kalbimle dilerim
 

Merhaba, siz saglik sektorundemisiniz? Cok bilgilisiniz de vitaminlerle ilgili ondan merak ettim. Bana da acikcasi cok multi vitamin ayni anda zararliymis gibi geliyor. Ozellikle A ve D vitamini asiri dozda tehlikeli diye biliyorum.
 

Ben acikcasi D vitamini onerilen dozlari cok yeterli ve tutarli bulmuyorum. Benim yasadigim yer itibari ile D vitamini eksikligim oldugundan bu konuyu cok uzun zamandir arastiriyorum ve ayrica duzenli araliklarla olcum yaptirip kullandigim miktara gore kendimi de cok duzenli gozlemliyorum.
Bundan on sene oncesine kadar, onerilen optimal duzey 30 ngMl idi. Ben bana D vitamini eksikligi tanisi konuldugunda asagi yukari onerilen seviye de bu idi. Yasadigim etkiler de depresyonla birebir ayniydi, ayrica butun kemiklerim falan agriyordu. Neyse uzatmayayim. Bana onerilen optimal duzeye geleyim diye yaklasik bir sene tedavi uygulandi. Bu arada endokrinologum isinin erbabi biridir. Bu tedavi neticesinde onerilen seviyeye geldim ama cok da farkli hissetmedim. Sadece kemik agrilarim gecti, onun disinda depresif ruh halim devam ediyordu. Ben daha fazla arastirdim bu hususu ve bazi grup hekimlerin bu onerilen seviyelerin cok uzerinde tavsiye ettiklerini gordum. Ayrica D vitaminini ne kadar onemli oldugunu da iyice anladim. Bu arada Turkiye’de dikkat ederseniz cogunlukla Amerikan ekolu takip edilir, o da FDA tarafindan yonetilir. Bir grup hekim de acikcasi FDa yonlendirmelerinin ilac sanayinin cikarina olacak sekilde yapilandirildigina inanmakta. Bu sebeple son on senede bu karsi grup hekim ortalikca cok ses cikaaya basladi. Velhasil, bu karsi grup cok ses cikardikca, bu onerilen seviyeler de yavas yavas yikseltildi. 10 sene once toksik duzey kabul edilen 50 ngMl ustu, simdilerde referans degerler yukseltildigi icin optimal kabul ediliyor.
Ben asagi yukari 5 senedir D vitaminimi 80-100 arasi tutuyorum; ve hem fiziksel hem de psikolojik olarak faydasini da cok gordum.
Ayrica D vitamini yuksek miktarda ise mutlaka K vitamini ile birlikte alinmasi lazim, yoksa kalsiyum birikimine yol aciyor ki bu da toksisite dedikleri olay. Bu arada su anki toksisite duzeyi 150 ve uzeri olarak belirlenmis durumda.
 

Ben acikcasi D vitamini onerilen dozlari cok yeterli ve tutarli bulmuyorum. Benim yasadigim yer itibari ile D vitamini eksikligim oldugundan bu konuyu cok uzun zamandir arastiriyorum ve ayrica duzenli araliklarla olcum yaptirip kullandigim miktara gore kendimi de cok duzenli gozlemliyorum.
Bundan on sene oncesine kadar, onerilen optimal duzey 30 ngMl idi. Ben bana D vitamini eksikligi tanisi konuldugunda asagi yukari onerilen seviye de bu idi. Yasadigim etkiler de depresyonla birebir ayniydi, ayrica butun kemiklerim falan agriyordu. Neyse uzatmayayim. Bana onerilen optimal duzeye geleyim diye yaklasik bir sene tedavi uygulandi. Bu arada endokrinologum isinin erbabi biridir. Bu tedavi neticesinde onerilen seviyeye geldim ama cok da farkli hissetmedim. Sadece kemik agrilarim gecti, onun disinda depresif ruh halim devam ediyordu. Ben daha fazla arastirdim bu hususu ve bazi grup hekimlerin bu onerilen seviyelerin cok uzerinde tavsiye ettiklerini gordum. Ayrica D vitaminini ne kadar onemli oldugunu da iyice anladim. Bu arada Turkiye’de dikkat ederseniz cogunlukla Amerikan ekolu takip edilir, o da FDA tarafindan yonetilir. Bir grup hekim de acikcasi FDA yonlendirmelerinin ilac sanayinin cikarina olacak sekilde yapilandirildigina inanmakta. Acikcasi ben de buna inaniyorum artik bkz. Son senelerde adapte edilen ve pardon denilen oneriler (yumurta yenmemesi, kolesterol tartismasi, karbonhidratlarin diyetimizin bazini olusturmasi gerekliligi, yag zararlidir tamamen cinsine bakilmaksizin, bundan mutevellit seker hastalikalrinin toplumlarin yarisi gibi oranlara cikmis olmasi vs vs) Bu sebeple son on senede bu karsi grup hekim ortalikca cok ses cikarnaya basladi. Velhasil, bu karsi grup cok ses cikardikca, bu onerilen seviyeler de yavas yavas caktirmadan yukseltildiler. 10 sene once toksik duzey kabul edilen 50 ngMl ustu D3, simdilerde referans degerler yukseltildigi icin optimal aralikta kabul ediliyor.
Ben asagi yukari 5 senedir D vitaminimi 80-100 arasi tutuyorum; ve hem fiziksel hem de psikolojik olarak faydasini da cok gordum.
Ayrica D vitamini yuksek miktarda ise mutlaka K vitamini ile birlikte alinmasi lazim, yoksa kalsiyum birikimine yol aciyor ki bu da toksisite dedikleri olay. Bu arada su anki toksisite duzeyi 150 ve uzeri olarak belirlenmis durumda. 80-150 arasi nedir bir aciklamasi yok. Kisacasi bunlar da mutlak seyler degil, insanlarin koydugu tanimlar. Amerikan endustrisi cok fazla seyi manipule ediyor ve bunu ne yazik ki cogu zaman akademisyenleri kullanarak yapiyorlar.
Tabi bu arada hicbir vitamini test yaptirip seviyemizi anlamadan kullanmamak lazim, yagda cozunenler gercekten zararli olabiliyor. Suda cozunenler abartmadikca idrarla atiliyor fazlasi.
 
Merhaba, siz saglik sektorundemisiniz? Cok bilgilisiniz de vitaminlerle ilgili ondan merak ettim. Bana da acikcasi cok multi vitamin ayni anda zararliymis gibi geliyor. Ozellikle A ve D vitamini asiri dozda tehlikeli diye biliyorum.
Hayır kimya mühendisiyim. dolayısıyla kimyayla da aram iyidir.Ve sürekli bilimsel makaleleri de okurum . A ve D vitaminleri çok fazla alındıklarında ağır bozukluklara hatta ölümlere neden olabilirler. Fazla vitaminden ileri gelen bu duruma hipervitaminozis olarak denir
Böbrek yetmezliği,kalp yetmezliği,damar hastalıkları,karaciğer rahatsızlıkları,mide hastalıkları,uyku problemleri,hem zihinsel hem de fiziksel gelişimde duraklama yaşanabilecek belirtilerini gözle görebileceğiniz hissedebileceğiniz şeylerdir.
Üreme açısından ise D vitamininin fazla miktarlarda alınması da metabolizmada toksik etkiye yol açarak, dönüşümü olmayan problemlere sebebiyet verir.

A vitamini fazlalığında ise ; daha çok baş dönmesi, çift görme, baş ağrısı, kasılma nöbetleri, dudaklar ve avuç içlerinin soyulması, şiddetli kusma, kafa içi basıncı artışı şeklinde belirti verir ve bu belirtiler kullanımdan 6 saat sonra ortaya çıkar. A vitamini zehirlenmesi de diyebileceğimiz kronik toksisite ise günde 15mg dozda 3 aydan uzun süre kullanıldığında gelişir. Bu durumda ise kişilerde kuru cilt, kusma, kellik, kemik ağrıları, kalsiyum yükselmeleri, lenf bezlerinde büyüme, kan yağlarında yükselme, regl olamama, yalancı beyin tümörü belirtileri, sinirlilik, huzursuzluk, kansızlık görülebilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…