Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Çok geçmiş olsun arkadaşım maşallah buyuyorsunuz zaman hızla geciyor adı ne oglunun isim bulmam gerek

Kızlar bizimde yaş 34 - 35
Eşimin morfoloji ve hareketli sperm sayısında sorun var. Bir aşılama denedik olmadı. Tüp bebeğe karar verdik Hakan Yaralı ya muayene olduk ama çok olumsuz yorum okudum gerçekten oradan hiç ilk denemede hamile olarak çıkan kimse yok mu anlamadım Moralim bozuldu bir tüp bebeklik paramız var Hakan Yaralı dan memnun kalan olmadı mı boşa mı gidecek şimdi paramız

İçine sinmediyse başka doktor araştırabilirsin. Doktorla kendin konuştun mu , bazen başkalarının çok övdüğü bize uymuyo. Hayırlı olsun

Geçen ay tedavide çıkan 3 yumurtanın 3ü de kötüydü. Tekrar deneyemeyecektim ama son bir şans verelim dedim. Bu ay sadece 2 yumurta çıktı, onlar da kötü. Bu 3. denememizdi, artık denemeyeceğiz dedik. Sabahtan beri ağlıyorum, asla çocuğum olmayacağını nasıl kabul edeceğimi bilmiyorum. Çok yorgun,kızgın ve bitkinim. İlk denemede transfere gidebilmiştik, sonraki iki denemede kalitesiz olsa bile bir embriyo bile çıkmadı. Açıkçası bu durumu nasıl kabul edip hayatıma devam edeceğim bilmiyorum ama bir şekilde aklımdan çıkarmak zorundayım. Nasıl olacak bilmiyorum.

mesajınızı görünce yazmak geldi içimden. sizi tanımıyorum takip edemedim mesajlarınızı ama yumurta sayısını arttırmak ve kalitesini arttırmak için elinizden geleni yaptınız mı acaba? doktorunuz ne gibi tavsiyelerde bulundu acaba. ağlayın tabi ki açılırsınız. hepimiz mutlaka her başarısız deneyimden sonra ağlıyoruz mutlaka ama yeniden ayağa kalkıyoruz. kendinize zaman verin. ve burada birçok arkadaş tecrübesini paylaşmış onları okuyun bence. memroialda ben 11. denemeye gelen kadınlarla tanıştım. ümit bitmiyor. ama bu arada elinizden geleni yapın. mesela d vitamini sentezlemek için güneşlenin, sağlıklı beslenin, arı sütü ve polen tüketin. iyi bir diyet yapın. gnde 1 saat yürüyün. hem kafanızı meşgul eder bunlar hem de gerçekten faydası da olur. ama kendinizi yıkmayın. sevgiler.

Yumurta sayısı ve kalitesi için aylardır omega 3,arı sütü ve coenzim q10 kullanıyorum. Sayı artacağına düştü, ilk deneme 4 yumurta, ikinci 3 yumurta şimdi 2 yumurta. İlk denemede kalite sorunu yoktu ama ikinci ve üçüncü denemede kalitede de ciddi sıkıntı var. Bunu da ilk deneme sonrası oluşan dış gebeliği sonlandırmak için kullanılan iğnelere bağlıyorum. Zaten çok az olan rezervime büyük zarar verdi kemoterapi iğneleri ama başka çarem yoktu. Yumurtalar sayıca zaten azdı, şimdi olan da olgun çıkmıyor, boş çıkıyor. D vitamini durumum çok iyi, son tüp bebek öncesi 58 çıkmıştı. Kilom normal, sigara hayatımda içmedim. Her gün işe gidip gelirken yürüyorum. Şeker tüketimimi de azalttım ama olmayınca olmuyor işte. Embriyo çıkarıp transferden sonra negatif alsam denemeye devam edecek gücü bulabilirdim çünkü sonuçta embriyo çıkıyorsa umut var ancak hep bir umut başlıyoruz, 4-5 folikül görünüyor, tedavi devamında sayı her ultrasonda yükseleceğine düşüyor ve sonuçta çıkan 1-2 yumurta da kötü deniyor. Durum böyleyken denemeye devam etmek para kaybından başka bir şey değil.

Son düzenleme:
öncelikle çok çok geçmiş olsun. büyük zorluk yaşamışsınız. ben de tüp bebek denemelerine başlamadan evvel fonksiyonel tıpla ilgili çok araştırma yapmaya vakit buldum. d vitamini ile ilgili 70 ve üzeri tavsiye edilen miktardır. maalesef doktorlarımız bilgilerini modern tıbba göre güncelleyememiş olabiliyor. ve ormanda ağaçlıklı yerlerde yürüyüşün daha faydalı olduğunu söyleyebilirim. insanoğlu tabiatla bağlarını koparmamalı neticede onun bir parçasıyız ve bize şifadır. kemoterapi oldukça ağır bir tedavi olmuş çok iyi anlıyorum sizi. ben ne zorluk yaşarsam yaşayayım yapım gereği en son hep olumlu tarafından bakıyorum olaya. kendimde belki de beğenmediğim bir özellik ama yapım bu. kendinize biraz zaman tanıyın ve instagram kullanıyorsanız saglikliyasiyoruzcom diye bir sayfa var biraz takip etmenizi tavsiye ederim. benim bakış açıma olumlu katkıları olduğunu söyleyebilirim. hepimizin fiziksel olarak verdiğimiz tepkiler farklıdır. bedeniniz belki daha uzun zamanda kendini iyileştirebiliyordur. eskileri de dinlemekte fayda var kemik çorbasıydı, otlar, incir kürü soğan kürü vb. biraz dinlenin ve kendinize iyi bakın umarım şifanızı bulursunuz. ve yeniden deneyecek gücü kendinizde bulursunuz.

Geçmiş olsun tekrar sizi çok iyi anlıyorum doktorlar kemoterapi iğnesinin etkili olabileceğini söyledi mi

Yumurta kalitesini arttıran kürler var onları dene.üzülme.imkansız die bişey yok.

Bizde yeniden başladık istemeye istemeye ben.bu 4.oluyor.sıkıldım bunaldım artık.umutluda değilim.iğneler aynı şekilde gidiyor.tabi ben diğer tedavilerin kattığı kiloları verememişken üstüne bu tedavininkileride koyuyorum oh ne mutlu bana ifff...aman yaa ortalık çocuk için uğraşan insanlarla dolu.gümüzde kısırlık almış gidiyor.hep tüp bebek her yerde.sanki grip soğuk algınlığı tefavisine gider gibi tüp bebeğe gidiyor insanlar ya nolduk biz böyle

Çok teşekkürler, maalesef bu süreçte olmayacak ne sorun varsa başımıza geldi. 39 yaşımda erken menopoz dediler, rahmin şekli bozuk dediler, eşimde morfoloji 0 çıktı, tüp bebek tuttu ama dış gebelik oldu.

Maalesef full time çalıştığım ve kalan zamanlarda ev işleriyle uğraştığım için pek doğa ile içiçe olamıyorum. Aslında çok istiyorum, en büyük hayalim şehir hayatını bırakıp doğal bir hayata geçiş yapmak. Emeklilikten sonra belki.

Açıkçası kürlerden, sürekli hap yutmaktan, iğneden yoruldum. Bir noktada aklımdan çıkarıp başka uğraşılar bulmam gerekiyor. Yoksa gerçekten işim çok zorlaşır. Ne kadar çok emek verip olmazsa insan o denli üzülüyor.

İğne olacağım zaman sormadım, zaten dış gebelik tehlikeli olduğundan iğne olmaya mecbur kaldım. İğneden sonra sorduğumda fazla etkilemez demişlerdi. Şimdiki doktora sorduğumda etkileyebilir dedi. Normalde bu iğnenin o anda aktif foliküllere zarar verdiği biliniyor ama normal kadınlarda yumurtalık kendini yeniliyor, benim gibi yumurtalıkları iyi çalışmayan kadınlarda zarar daha büyük oluyor haliyle.

Geçmiş olsun tekrar sizi çok iyi anlıyorum doktorlar kemoterapi iğnesinin etkili olabileceğini söyledi mi

Bir çok gencecik çift gördüm ben de bekleme odasında. Gerçi muhtemelen onlar bizim kadar zorlanmıyordur ama gençler bile sorun yaşayabiliyor. Benim 4.ye mecalim kalmadı, hem maddi hem manevi yıprandık. Umarım bu denemede başarılı olur, emeklerinizin karşılığını alırsınız.

Rezerv iyi olsaydı zararı çok anlaşılmazdı ben de tüp bebek denedim kistlerimden folğkğlleri toplayamadılar bile

Maalesef öyle, rezervim çok azdı zaten. İğne rezervi iyice bitirdi. Böyle olacağını tahmin etmiştim aslında ama dış gebelik kötü şans oldu işte. Herkesin sorunu farklı, folikül sayısı iyi oldukça yine de şans var.

Rezerv iyi olsaydı zararı çok anlaşılmazdı ben de tüp bebek denedim kistlerimden folğkğlleri toplayamadılar bile

Cok zor bir durum.bende cok yaniyorum gencken aklim neredeydi son anda zar zor tekne kazintisini buldum.ama sac bas yoldum cevremde bilir hayir gencliğimde olacak olanlar kaldı bu yavrucak geldi hey Allahım sen ne buyüksun.buna çok şükür.bende kabul edemiyordum 40 yaşımda olayın zora girdigini okuduğumdan beri hep boyle mutsuzdum. ama 49 50 yaşında doguranda var kendime 43 yas imkansiz diyordum.yas 41 iken 43 e oha diyordum çocuk olmaz 43 de.
Allah yardimcin ve yardimcimiz olsun. baska yöntemler var cok da başarililar bu arada.bütün bebekler birbirine benziyor.ne istedigim ne icin ve ne kadar istedigimi düşünüp kararı kendin ver canım.bence de maddi manevi yıpranma ama kismette varsa yine başlarsin yine olur onu bilemeyiz.ama su an icin en güzel karari vermissin.tedavilerle maddi manevi yipranmana izin vermeyeceksin sanırım.

Ben bu yola 38 yaşımın başlarında girdim, kolay olur sanıyordum çünkü o yaşta arkadaşlarım kolay hamile kaldılar, hatta bir arkadaşım 42'sinde doğal yoldan ikinci denemede hamile kaldı ama bende tiroid sorunu çıktı, düzene girmesini beklerken olan rezerv de gitti. Dış gebelik ise son noktayı koydu. Şimdi düşünüyorum, o embriyo doğru yere yerleşseydi şu an 6 aylık hamileydim. Hep şans bu işler. Ben biraz şanssız biriyimdir zaten. Donör düşünmüştük ama eşim istemiyor, o yüzden vazgeçtim. Çok ağladım, hala da ağlıyorum ama ağlaya ağlaya kabulleneceğim.

Bende hep yumurta var ama hiçbiri sağlıklı çıkmıyor.1 tane bile yok. En son 18 tane toplandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…