• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

sonrasında hangi merkeze gittiniz? doktorunuz kimdi?
Bahçeci gittim canım doktorum Erbil yagmur şuan kendisi ordan ayrıldı benim emriyolar genetiğe gitmedi ama gitseydi keşke diyorum çünkü şuan zor bir sınavdan geçiyoruz inş sonuçlarimiz iyi cikacak ama inan ömrümden ömür gitii Rabbim kimseyi evlatla sınamasın..

Arkadaşlar tahlil yaptım maalesef negatif çıktı olumsuz moralim çok bozuk çok kötüyüm olmadı işte olmadı
Lütfen uzulmü canım her şeyde vardir bir hayır sağlık olsun sağlıklı olsaydı tutunurdu birde öyle düşün inş en kısa zamanda hamiş kalırsın sen dua etmekten ve istemekten vazgeçme..

Arkadaşlar merhaba; Hamilelere sağlıklı doğumlar, bekleyenlere istedikleri haberi en kıssa zamanda almalarını, olumsuz sonuç alanlarada tez vakitte kucaklarının bebekle dolmasını Allahdan diliyorum. Beni bazı arkadaşlar hatırlar ocakta 8.4 hf kürtaj oldum 4.denememdi, kalp atışı olmadığı için. Bahçeci Remzi beydi doktorum. Genetik önermedi bizde sorduğumuzda artık dondurdum dedi güvendik. Kendisine halen güveniyorum ammaaa. Nisanda tekrar denemeye karar verdim eşim biraz ara verelim dediyse de ben yaşım itibari ile beklemek istemedim. Daha öncede son demiştim ama pozitiften sonra biraz ümitlenmiştim. Neyse birkaç olumsuzluktan sonra tedaviye başladık. Ancak her kontrole gittiğimde doktorada söylüyordum sanki bana uğraşma git diyecek diye bekliyordum. 2-3 yumurta var senden önce gelen hastamın 1 yumurtası olduğu için uğraşma dedim ama bu sayıyla devam edelim dedi ve başladık. Ben bu arada solgarın balık yağını ve ampul arısütünü devam ediyordum. Neyse 4-5 gözüküyor biri önde onu feda edeceğim dedi. Tabiii arısütü erken çatlattığını sonradan öğrendim. Lütfen son ana kadar kullanmayın en azıda iğneler başladıktan 5-6. günden sonra bırakın naçizane benim fikrim. Derken 3-4 tane olacak diye bekliyordum. Opu günü ve öncesi kasıklarımda ağrı hissediyordum. Acaba erken mi çatladılar diye hep korkuyordum ve şeffaf akıntımda vardı. Dr.a arı sütü kullanayım mı? diye sordum oda kullan dedi. Opu sabahı odasına gittim sanki erken çatladılar yumurtalar gibi geliyor bana dedim yok önemli değil dedi. Opu sonrası sorduğum tek şey hemşireye kaç tane yumurta toplandı sorusuydu, önce söylemek istemedi sonra bana 2 dedi tabi ben salya sümük başladım ağlamaya. Saatler sonra Remzi bey geldi sanki ne bekliyordun dercesine bunlara bakalım filan gibi geçiştirdi. Benim yumurtalar erken çatlamıştı eminim hissetmiştim ama. İkiside döllendi 3. gün biri yavaşladı dendi, 5. gün diğeride yavaşladı dendi 6. günü bekleyeceğiz blast olsunlar dendi. 6. güne biri gitti. Genetik istemiştim doktor arayınca bende zaten yavaşlamıştı sağlıklı gelirmi, yoksa tekrar yumurta toplanabilir mi? diye sordum yok şimdik bunun sonucunu bekleyelim dedi.(Opu günü eşim daha öncede söylemiştim bu son denememiz dedi. Remzi beyde zaten hep öyle söylenir ama devam edilir deyip sanki siz yine yaparsınız demeye getirdi.). Sonuç 3 hf çıkar dendi anack 10 gün geçmeden Remzi bey beni aradı malesef iyi haber veremeyeceğim, geçmiş olsun dedi ve tlf. kapattı. Ben sap gibi ortada kaldım. Bu kadar mı dedim içimden oturdum ağladım. İnsaf o kadar ameliyat uğraş böylemi sonlandırılır. İnsan der artık uğraşma olmayacak v.s.buna bile razıydım ama yok. İyi bir kadın doğumcu ama anladımki tüpbebekte değil. Ben onun başarısız sayılarını arttırıyorum diye herhalde benden kurtulmak istedi. Belki bişey dese(ki Sanmıyorum) ben tekrar devam ederim diye mi düşündü bilmiyorum. Kişilik olarak iyi ilk aradığımda beni ikna etmek için çok uğraştı bu merkezde Mustafa hocada var buraya gel filan..... Sonuç koca bir hiç. Emeklerini inkar edemem ama o kadar güvendim ki kendimi suçluyorum... Keşke son tedavide gitmeseydim, başka yerde yada doktorda deneseydim. Ama beni tanıyor, dosyama hakim diye devam ettim. Halen içimde kocaman bir boşluk, hüzün ve keşkelerle gün geçirmeye çalışıyorum. Umarım hiç kimse böyle sonla karşılaşmaz. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar bizlere bağışlasın. AMİİİİİİİİİİİİİN.

Bugün forumları araştırırken CD56 testi, intralipid serum gibi bilgilere ulaştım. Prof. Dr Timur Gürgan'ın gebelik aşısı diye birşeyi varnış. Kendisi Ankarada doktor ama İstanbuldada bulunyormuş. Cumartesi günü için kendisinden randevu aldım. eğer değişik ve yararlı bilgiler edinirsem paylaşırım sizlerlede. Umarım umudumuz olur. Rabbim her isteyene nasip eder.

Arkadaşlar merhaba; Hamilelere sağlıklı doğumlar, bekleyenlere istedikleri haberi en kıssa zamanda almalarını, olumsuz sonuç alanlarada tez vakitte kucaklarının bebekle dolmasını Allahdan diliyorum. Beni bazı arkadaşlar hatırlar ocakta 8.4 hf kürtaj oldum 4.denememdi, kalp atışı olmadığı için. Bahçeci Remzi beydi doktorum. Genetik önermedi bizde sorduğumuzda artık dondurdum dedi güvendik. Kendisine halen güveniyorum ammaaa. Nisanda tekrar denemeye karar verdim eşim biraz ara verelim dediyse de ben yaşım itibari ile beklemek istemedim. Daha öncede son demiştim ama pozitiften sonra biraz ümitlenmiştim. Neyse birkaç olumsuzluktan sonra tedaviye başladık. Ancak her kontrole gittiğimde doktorada söylüyordum sanki bana uğraşma git diyecek diye bekliyordum. 2-3 yumurta var senden önce gelen hastamın 1 yumurtası olduğu için uğraşma dedim ama bu sayıyla devam edelim dedi ve başladık. Ben bu arada solgarın balık yağını ve ampul arısütünü devam ediyordum. Neyse 4-5 gözüküyor biri önde onu feda edeceğim dedi. Tabiii arısütü erken çatlattığını sonradan öğrendim. Lütfen son ana kadar kullanmayın en azıda iğneler başladıktan 5-6. günden sonra bırakın naçizane benim fikrim. Derken 3-4 tane olacak diye bekliyordum. Opu günü ve öncesi kasıklarımda ağrı hissediyordum. Acaba erken mi çatladılar diye hep korkuyordum ve şeffaf akıntımda vardı. Dr.a arı sütü kullanayım mı? diye sordum oda kullan dedi. Opu sabahı odasına gittim sanki erken çatladılar yumurtalar gibi geliyor bana dedim yok önemli değil dedi. Opu sonrası sorduğum tek şey hemşireye kaç tane yumurta toplandı sorusuydu, önce söylemek istemedi sonra bana 2 dedi tabi ben salya sümük başladım ağlamaya. Saatler sonra Remzi bey geldi sanki ne bekliyordun dercesine bunlara bakalım filan gibi geçiştirdi. Benim yumurtalar erken çatlamıştı eminim hissetmiştim ama. İkiside döllendi 3. gün biri yavaşladı dendi, 5. gün diğeride yavaşladı dendi 6. günü bekleyeceğiz blast olsunlar dendi. 6. güne biri gitti. Genetik istemiştim doktor arayınca bende zaten yavaşlamıştı sağlıklı gelirmi, yoksa tekrar yumurta toplanabilir mi? diye sordum yok şimdik bunun sonucunu bekleyelim dedi.(Opu günü eşim daha öncede söylemiştim bu son denememiz dedi. Remzi beyde zaten hep öyle söylenir ama devam edilir deyip sanki siz yine yaparsınız demeye getirdi.). Sonuç 3 hf çıkar dendi anack 10 gün geçmeden Remzi bey beni aradı malesef iyi haber veremeyeceğim, geçmiş olsun dedi ve tlf. kapattı. Ben sap gibi ortada kaldım. Bu kadar mı dedim içimden oturdum ağladım. İnsaf o kadar ameliyat uğraş böylemi sonlandırılır. İnsan der artık uğraşma olmayacak v.s.buna bile razıydım ama yok. İyi bir kadın doğumcu ama anladımki tüpbebekte değil. Ben onun başarısız sayılarını arttırıyorum diye herhalde benden kurtulmak istedi. Belki bişey dese(ki Sanmıyorum) ben tekrar devam ederim diye mi düşündü bilmiyorum. Kişilik olarak iyi ilk aradığımda beni ikna etmek için çok uğraştı bu merkezde Mustafa hocada var buraya gel filan..... Sonuç koca bir hiç. Emeklerini inkar edemem ama o kadar güvendim ki kendimi suçluyorum... Keşke son tedavide gitmeseydim, başka yerde yada doktorda deneseydim. Ama beni tanıyor, dosyama hakim diye devam ettim. Halen içimde kocaman bir boşluk, hüzün ve keşkelerle gün geçirmeye çalışıyorum. Umarım hiç kimse böyle sonla karşılaşmaz. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar bizlere bağışlasın. AMİİİİİİİİİİİİİN.

Keşke böyle yaşanmasa ama yaşanıyor maalesef. Çoğu zaman doğru zamanda doğru doktora denk gelmediğimizi veya doğru doktora doğru zamanda gitmediğimizi düşünüyorum.

Kendinizi suçlayıp yıpratmayın. Lütfen kendinizi üzmeyin. Kim olsa doktoruna güvenip onunla devam ederdi. Kim olsa arı sütünü kaliteli yumurtalarım olsun diye alırdı.

Çok zor biliyorum. Nasıl bir boşluğun, hüznün içinde olduğunuzu anlıyorum, geçen yıl ben de aynı durumdaydım. Pişmanlıklar ve keşkelerle boğuşuyordum. Tedavi sonucunda 1 embriyo 5. güne ulaşmış ancak genetik tarama sonucu transfere uygun bulunmamıştı. Dünya başıma yıkılıyor sandım. Eşim o denememiz için "bu son" demişti. Zaman içinde eşim anne olmayı ne kadar istediğimi gördü, çünkü mutsuzdum. Tüp bebek tedavisi için ikna oldu. Geçen ay tedaviye başladık, ancak tedavim yumurtalar kalitesiz olduğu için yarım kaldı. Eylülde tekrar deneyeceğiz. Bu arada eylülde 45 yaşıma giriyorum.

Demem o ki eşiniz de ikna olabilir. Bu son tedaviniz olmayabilir. zor vakaları seven farklı bir doktorla devam edebilirsiniz.

Tedavi olmasanız bile Allah'tan ümit kesilmez. Tedavi olmadan bebeğiniz olabilir. Burada örneklerini okuyoruz.

İnşallah tüm isteyenler anne olur, siz de olursunuz, ben de olurum.

üzülme arkadaşım ah ah mustafa bey benim yüzüme pat diye asla olmaz dedi sanki biz orda bir hicmisiz gibi afedersiniz döndü arkasini gitti ben böyle rahat lakaitlik gormedim bence bunlar hem paracı hemde başarıdaki oranı korumak için kolayhastalarla ilgileniyorlar

Bugün forumları araştırırken CD56 testi, intralipid serum gibi bilgilere ulaştım. Prof. Dr Timur Gürgan'ın gebelik aşısı diye birşeyi varnış. Kendisi Ankarada doktor ama İstanbuldada bulunyormuş. Cumartesi günü için kendisinden randevu aldım. eğer değişik ve yararlı bilgiler edinirsem paylaşırım sizlerlede. Umarım umudumuz olur. Rabbim her isteyene nasip eder.
bu dr bir tedavisi var yumurtla oluşumu hakkında inşallah olursa bende o zaman gidicem

Selam arkadaşlar, 3 ay önce yazmıştım hatırlarsanız, ilk tüp bebek denememiz dış gebelikle sonuçlanmış, iğneyle düşürülmüştü. Yaş 39, amh çok düşük. İğneden sonra beklemem gereken 3 ayımı doldurdum, tekrar tedaviye başladık. Bu sefer Bahçeci Umut'a gidiyoruz. Havuz ve genetik yaptıracağız, tabi sağlam embriyo çıkarsa. Tabi düşük amh işleri biraz zorlaştırıyor. Geçen sefer 6 folikül vardı, güzelce de büyümüşlerdi. Bu sefer sadece 4 folikül var ve ikisi büyümedi. Sanırım hem 5 ay geçmiş olması, hem de dış gebelik için verdikleri ilaç yumurta kalitemi iyice bozmuş. Şimdi diyorum ki keşke ilk baştan havuz ve genetik yapılsaydı, bunları yaşamayacaktım, zaman kaybetmeyecektim ama ilk merkez bize hiç bunlardan bahsetmedi. Biraz oldu bittiye getirilen klasik bir deneme oldu. Herşey tecrübe işte.

Havuz yaptıran arkadaşlar kaç kerede genetiği normal sağlam embriyo buldu acaba?
Kolay gelsin canım havuz yönteminde benim ilkinde 1 embriyoydu ve sağlıksiz geldi.moralim bozuldu fakat dr. Um mac devam ediyor dedi.2. Sinde sağlıkli geldi.yine 1 embriyoydu.3. sünde 1 i sağlıkli geldi onda 2 embriyo gönderdik.bence havuz ile sağliklı bulunuyor.

Arkadaşlar tahlil yaptım maalesef negatif çıktı olumsuz moralim çok bozuk çok kötüyüm olmadı işte olmadı
Canım benim uzüntünü yüreğimizde hissettik o kadar haklısin ki bende aynı duygulari yasadım.moralmen çökmüştüm.tekrar denersin inş sonucun müjdeli olur.

Arkadaşlar herkesin moralini çok bozuk gördüm.çok üzüldüm yazdıklarınıza.bebegimiz kendimizden olmuyorsa acaba donasyona mi gidilse arkadaşlar.benim imkanım elvermezdi ama imkanı olan varsa oldukca başarıli bahceci kıbrısta. sayfayi okuyordum ve bir arkadaşim gitti transfere az kaldi morali cok iyi.sonuç çok onemli onca maddi giderin karşilığı olmali.son noktaya gelen arkadaşlar kendini daha fazla yıpratmasın istiyorum.keşke kendimizden çocuğumuz olsa ama olmuyorsa da bu da bir yöntem.biz sonucta bebegi kafaya takmış kızlarız mutluluğu burada bulacağımıza inaniyoruz.olmamasi bizi sonsuz mutsuz ediyor.hepimizin hakkında hayırlısı olsun Allah yardım etsin.benim de gözyaşlarım yeni diniyor.inanamıyordum

Bahçeci gittim canım doktorum Erbil yagmur şuan kendisi ordan ayrıldı benim emriyolar genetiğe gitmedi ama gitseydi keşke diyorum çünkü şuan zor bir sınavdan geçiyoruz inş sonuçlarimiz iyi cikacak ama inan ömrümden ömür gitii Rabbim kimseyi evlatla sınamasın..
Allah kimseyi evladıyla sinamasin geçmiş olsun ne oldu böyle ? sonucunuz iyi çikacak canım ins.hayırdır tatlı bebeğine ne buldu bu doktorlar :KK12:insanın ömründen ömur gitmez mi hiç Allah korusun bebegini birseycik çıkmaz ins.

Canım ins bebegine kavuşursun.ari sütünu bende burada ilk muayeneden sonra icilmemesi hakkinda uyardım pek cok kez.sana denk gelmedi sanirim.tedaviden sonra 5. Gun ki ilk kontrolde yani yumurtalar büyüdüğü icin bana biraktırdi dr.bu arada su an doktorlara çok kizdim.iyi bir küfür edicem dr.ların yaptıklarına.bir kere arı sutüne devam et denmez bana bitkisel herseyi keselim dediler.bilmiyorum dr mu dikkatliydi.ama aynı zekayı goremiyorum baskalarında.bir de yumurta bunyeye gore degisiyor ben ari sutu yiyince yumurtasi erken catlayanı bir iki duydum.benim olmadı bunye diyorum

Keşke böyle yaşanmasa ama yaşanıyor maalesef. Çoğu zaman doğru zamanda doğru doktora denk gelmediğimizi veya doğru doktora doğru zamanda gitmediğimizi düşünüyorum.

Kendinizi suçlayıp yıpratmayın. Lütfen kendinizi üzmeyin. Kim olsa doktoruna güvenip onunla devam ederdi. Kim olsa arı sütünü kaliteli yumurtalarım olsun diye alırdı.

Çok zor biliyorum. Nasıl bir boşluğun, hüznün içinde olduğunuzu anlıyorum, geçen yıl ben de aynı durumdaydım. Pişmanlıklar ve keşkelerle boğuşuyordum. Tedavi sonucunda 1 embriyo 5. güne ulaşmış ancak genetik tarama sonucu transfere uygun bulunmamıştı. Dünya başıma yıkılıyor sandım. Eşim o denememiz için "bu son" demişti. Zaman içinde eşim anne olmayı ne kadar istediğimi gördü, çünkü mutsuzdum. Tüp bebek tedavisi için ikna oldu. Geçen ay tedaviye başladık, ancak tedavim yumurtalar kalitesiz olduğu için yarım kaldı. Eylülde tekrar deneyeceğiz. Bu arada eylülde 45 yaşıma giriyorum.

Demem o ki eşiniz de ikna olabilir. Bu son tedaviniz olmayabilir. zor vakaları seven farklı bir doktorla devam edebilirsiniz.

Tedavi olmasanız bile Allah'tan ümit kesilmez. Tedavi olmadan bebeğiniz olabilir. Burada örneklerini okuyoruz.

İnşallah tüm isteyenler anne olur, siz de olursunuz, ben de olurum.
İnşallah Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar verir. Eşim benden daha çok istiyor, olduğum amelyatlar sonrası çektiğim ağrılar ilaçları yan etkisi vs. onu biraz tedirgin etti. Ben artık tamam dedim ama anladığım kadarıyla sanki onun kafasında birdaha mı denesek soru işareti var hayırlısı. Bakalım İstanbul dışında küçük bir ildeyim ve çalışıyorum. İzin almak git gel beni gerçekten çok yordu. Ayrıca tüplerimde bağlandığı için kendiliğinden olması imkansız. Anlatmak istediğim kimse hiç bir yer mükemmel değilmiş. Herşeyi makul bir şekilde açıklayarak hastayı yönlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Her hastada başarı yakalamak mümkün değil. Baştan keşke hiç gitmeseydim........

Bu son mesajlarda herkes o kadar detaylı anlatmis ki bizde kendisini anlayıp hatırlayabildik.boyle devam.ben biraz unutkanım kafam dağınık cünkü
artık o kadar yorgunum ki kendimi ne anlar oldum nede anlatır sanırım gücümü kaybediyorum ve kabullenmem gerek artık asla olmicani

2. tüp bebek denememizi Anadolu Sağlık Merkezinde yaptırmıştık orada genetiklerine baktırdık. o şekilde transfer yapıldı ama gene hamilelik olmadı. Şimdiki dondurulmuşları çözdürüp genetiğine baktırmak embriyoları bozabilir :KK43:
Hayırlısı olsun hakkında canım Rabbim umutlarımızı, emeklerimizi boşa çıkarmasın işallah

Gülneva cım beni hatırladınmı nasılsın bebeğin büyüdümü neler yapıyorsun
İyiyz canım hatirlamazmiyim büyüyoruz cook güzel bir duygu Allah'ım sanada bütün isteyen herkese nasip etsin inşallah en kısa zamanda sende tekrar hamiş kalirsin sağlıklı kucağına alırsın sen neler yapıyorsun inş güzel haberler verirsin bizlere..

Back