- Konu Sahibi akideciknane
-
- #5.701
varya inanmıyorum yaaaaaa yine uzun uzun yazdım ama uçtu..... nyse ben en iyisi size link vereyim: http://www.tupbebek-genetik.com/e-bulten/haziran-2011/
12th International Conference on Preimplantation Genetic Diagnosis - YouTube türkçedir. adı 12th International Conference on Preimplantation Genetic Diagnosis
iki yöntem var
1- klasik pgt..(sadece bir kaç kromozoma bakılır. down send. vs
2- mikro array (ACGH) tüm kromozomlara bakılır
her iki yöntemde de embriyodan örnek bir hücre alınır. O incelenir. Geri kalan embriyo büyük olasılıkla sağlam kalır. İncelenen hücre sonucunda sonuç iyi çıkarsa o geride kalan sağlam embriyo transfer edilir. ikincisi pahalıdır.
Kim acaba. 40 gezmesi icin ; Pufy68 ve alya bebek.. selamlarinizi iletecegim.
Kim acaba. 40 gezmesi icin ; Pufy68 ve alya bebek.. selamlarinizi iletecegim.
ayyyy çok sağol inan dünden beri kasıldım artık(( micro array pahallı derken acaba bilgin varmı kaç liradır veya dolar ???
dün bana yaklaşık 1500 $ dediler((
çok etkileyici gerçekten.. Yalnız bizim ülkemizde anne babanında transferden önce imzasını alıyorlar. ölmüşse yapmıyorlarmış diye biliyorum.. yasal olarak...gunaydin canikolar,
ay nolur ne olursa olsun kasmayin uzmeyin kendinizi valla bende uzuluyorum sizi oyle gordukce.
bende bizde cok bebek istiyoruz rabbim biliyor ya ama dun bidaha anladim ki kocam benim icin herseyden daha kiymetli.
rabbim bu sevgimizi tez zamanda bebekle taclandirir insallah. hepimizi aminnn....
dun okudugum bi yazi beni hayli duygulandirdi. bi bayan burda 2. bebegine hamile ki bebegin babasi hayatta degil.
bi kac sene once (galiba 2) bircok tupbebek ve asilama sonrasi hamile kaliyor. birlikte kalp atisini goruyorlar esiyle.
kisa zaman sonra kocasi (28 yasinda) gece kalp krizi geciriyor ve hayatini kaybediyor. bebegi dogmus iki yasinda olsa gerek.
dondurulmus embriyosu varmis. onuda transfer ettirmis ve iki gun once hamile oldugunu ogrenmis. oyle etkileyici anltamis ki yasadiklarini. yani herseyin hayirlisi dileyelim arkadaslar.
çok etkileyici gerçekten.. Yalnız bizim ülkemizde anne babanında transferden önce imzasını alıyorlar. ölmüşse yapmıyorlarmış diye biliyorum.. yasal olarak...
gunaydin canikolar,
ay nolur ne olursa olsun kasmayin uzmeyin kendinizi valla bende uzuluyorum sizi oyle gordukce.
bende bizde cok bebek istiyoruz rabbim biliyor ya ama dun bidaha anladim ki kocam benim icin herseyden daha kiymetli.
rabbim bu sevgimizi tez zamanda bebekle taclandirir insallah. hepimizi aminnn....
dun okudugum bi yazi beni hayli duygulandirdi. bi bayan burda 2. bebegine hamile ki bebegin babasi hayatta degil.
bi kac sene once (galiba 2) bircok tupbebek ve asilama sonrasi hamile kaliyor. birlikte kalp atisini goruyorlar esiyle.
kisa zaman sonra kocasi (28 yasinda) gece kalp krizi geciriyor ve hayatini kaybediyor. bebegi dogmus iki yasinda olsa gerek.
dondurulmus embriyosu varmis. onuda transfer ettirmis ve iki gun once hamile oldugunu ogrenmis. oyle etkileyici anltamis ki yasadiklarini. yani herseyin hayirlisi dileyelim arkadaslar.
tam bilmiyorum zeytunnun geçenlerde bir yumurtası döllenmişti. eğer 5. güne gelebilseydi o yaptıracaktı diye hatırlıyorum ve yine hatırladığım kadarıyla embriyo başına yaklaşık 800 TL civarı demişti. Sen 1500 $ fiyatını nerden aldın?
dogru canim ama hollanda da isler boyle yurumuyor. burda farkli. ozel hayata burda kolay kolay mudahale olmaz.
kadinlar sperm bankasina basvurup bebek sahibi olabiliyor.
GEN_ART da dr. aysun baltacıda tüp bebek yaptıran arkadasım vardı yeliz hoca ve değerleri benimkinden çok kötüydü ve ilk yapıldı ve tuttu şimdi 7 aylık hamile :))) ona sordum oda yaptırmış 1500$ civarı dedi ....
pazar günü 3. gün embriyosu transferi oldum.(7 ve 8 hücreli) .
O günü de sayarsak 5. gündeyim.. Gögüslerimde biraz şişlik var. Göbek deliğimden aşağı doğru belli belirsiz bir çizgim var. Ama bu haller 1. denememde de vardı. Sanırım kullandığım ilaçlardan böyle.. Günde 3 kere 2 adet progesteron alttan. ve sabah akşam estroferm içiyorum.
gunaydin canikolar,
GEN_ART da dr. aysun baltacıda tüp bebek yaptıran arkadasım vardı yeliz hoca ve değerleri benimkinden çok kötüydü ve ilk yapıldı ve tuttu şimdi 7 aylık hamile :))) ona sordum oda yaptırmış 1500$ civarı dedi ....
Günaydınnnnnlarrrrr,
Bugün hepimizin duyguları karışık galiba
Bende güne doktorumdan gelen telefonla başladım(hastaneye gittiğimde kendisini bulamamıştım hatırlarsanız) sekreteri aradı hocam sonuçlarınızı gördü inceledi ilaveten son tiroit testlerinizide istedi ve önerisi tüp bebek dedi :) adetinizin 1.günü bekliyoruz dedi :)
Hernekadar bu aralar tedavi düşünmesek de kafam karıştı acaba hata mı ediyoruz beklemekte diye.
Selcanımmm,yazdıkların benide çok etkiledi,zaten allak bullak olan duygularım dahada depreşti,Allah kocalarımızı başımızdan eksik etmesin,ama bende böyle bir durumda kadının yaptıklarını yapmak isterdim,tabi bu Türkiye'de mümkün değilBurda dondurulan embriyolar eşlerin birinin vefatı sonrası imha ediliyorlar
Evet arkadaşım Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin ...
pazar günü 3. gün embriyosu transferi oldum.(7 ve 8 hücreli) .
O günü de sayarsak 5. gündeyim.. Gögüslerimde biraz şişlik var. Göbek deliğimden aşağı doğru belli belirsiz bir çizgim var. Ama bu haller 1. denememde de vardı. Sanırım kullandığım ilaçlardan böyle.. Günde 3 kere 2 adet progesteron alttan. ve sabah akşam estroferm içiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?