40 ve Üstü Yaşlarda Tüp Bebek Tedavisi Deneyimleyenler

Nudomasuko

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2025
11
10
3
35
Merhaba arkadaşlar,

Hepimizin bildiği gibi sebepsiz infertilite artık baş ağrısı kadar yaygınlaştı ancak kadınlarda yaş faktörü infertilite için en büyük neden olarak gösteriliyor. Kromozomal sorunlar adı altında kimyasal başlayıp bir hafta süren ya da başlayıp haftalar sonra gelişmesi duran gebelikler çok yaygınlaştı.

Tüp bebek tedavim sırasında benim gibi yaşı 40’ın üstünde olan anne adaylarının tecrübeleri hakkında bilgi edinmek, forumda çok fazla başlık olduğu için beni biraz zorladı. Belki yanlış bir izlenimdir bilmiyorum ama 25-35 yaş arası tüp bebek tedavisi gören arkadaşlarımızın süreçleri ile biz 40 yaş üstü grubu kıyaslarken demeyeyim de kendimiz için az çok öngörülebilir sonuçları değerlendirirken doğru verilerle hareket etmediğimi düşünüyorum (Başarı oranlarının, betahcg artışlarının ve canlı doğum oranlarının bize göre daha yüksek bir yüzdeye sahip olması nedeniyle) Bu nedenle böyle bir başlık açıp yalnızca bu yaş grubuna özel deneyimlerin birikeceği bir paylaşım alanı oluşturmak istedim.

Kalbi yalnızca bir çocuğa anne olmak için atan tüm kadınlara her zaman duacıyım, Allah hepimizi şifalandırsın ve yolumuzu kolaylaştırsın.

Sizin tupbebek tedavi gecmisinizi ogrenebilir miyiz? Kac kere tedavi oldunuz? Bu tedavilerde hangi ilaclar kullanildi? Kac yumurta toplandi, kac embriyo olustu? Transfer yaptirabildiniz mi? Gibi ilk aklima gelen sorular bu sekilde.. benim de yasim 44, ben de tecrubelerimi yazarim..

43 yaşındayım, iki kimyasal gebelik, bir dış gebelik (en zoru buydu) bir de normal gebeliğim var kürtajla sonlandırılan (9+3)

2023 te bir denemem oldu ancak embriyolarım 3. Gün ex oldular. Aralık ayında yeniden yumurta toplattım. Bir tanesi anormal döllendi, üç çekirdekli olarak, diğerleri 4BA, 4AB, kalanı da 3CC şeklindeler. Transfer yaptırdım evet, pozitif ama 12. Haftayı sağlıklı bir şekilde tamamlayana kadar var diyemiyorum kendime

Rabbim yüzünüze baksın çok Acı yaşamışsınız Rabbim bebeğinizi size bağışlasın dilerim sağlıcakla kucağınıza alırsınız Allah’ın izniyle inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…