40 günlük kiz bebeğim uyumuyor ve sürekli ağlıyor

umay00

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2023
1
0
1
28
Merhaba kk 40 günlük kiz bebeğim uyumuyor ve sürekli ağlıyor emzirirken uyuyor yatıracağım zaman geri uyaniyor ve ağlıyor ve uyumuyor sütüm yetmiyor diye mama veriyorum onuda içmiyor yorumlariniz benim icin değerlidir yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Sling kullanın. O göğsünüzde uyurken iş yapın. Gece uykusu düzeni yavaş yavaş oturcaktır. Kolik müzikler deneyebilirsiniz.

Merhaba kk 40 günlük kiz bebeğim uyumuyor ve sürekli ağlıyor emzirirken uyuyor yatıracağım zaman geri uyaniyor ve ağlıyor ve uyumuyor sütüm yetmiyor diye mama veriyorum onuda içmiyor yorumlariniz benim icin değerlidir yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Sütünüzün yetmediğine emin misiniz? Doyduğu için mama iiçmiyor olabilir
Bebeğinizin büyük ihtimal kolik sancıları başlamış
Gaz masajları yapın ve kimyon çayı için
Kolik müzikleri dinletin hergün banyo yaptırn

Canım neden mama verdin orasını anlayamadım
Sütün yetmiyor olsaydı mama da içerdi demekki yetiyor sütün mamayı kes hemen. Herkesin dediği gibi bebeğin gaz sancıları başlamış ve sen mama verdikçe daha kötüye gidecek anne sütü gaz sancılarını mama kadar tetiklemez daha hafif yapıdadır ama mama daha koyu kıvamlı olduğu için gaz sancıları daha felaket bir hal alır
Sütü gelmeyen anneler tabiki mama vermek zorunda benim gibi mesela, ona yapılacak birşey yok ama madem sütün var emzirmeye devam et mamayı da kes.
Ayrıca her ağladığında emzirme gaz sancılarını daha çok tetiklersin anankucağı veya sling al kucağında taşı günün büyük kısmında , akşam yatağına yatır bu bebeği rahatlatacaktır
Kimyon iç sütünden bebeğe geçsin ve gaz masajları var izle onları ve bebeğe uygula doğduğu andan itibaren yapabilirsin bu masajları
Bebişin karnını zeytinyağı veya bebe yağı ile masaj yap ama üşütme
Ayrıca çok aşırı ağladığında bebişi omzuna al aşağı yukarı hareket et Buda rahatlatan bir harekettir
Ben çok çektim bu gazdan inşallah sende erkenden geçer

Henüz 40 günlük ve dünyaya adapte sürecinde. Bildiği tek şey siz ve kokunuz. Sizinle bağ kurabilmesi açısından en önemli şey bol bol temas etmek. Çok zorlayıcı biliyorum ama sizin stres seviyenizdd onu etkiler. Öncelikle siz sakin olun. Onun bu dönemi bu şekilde geçirmesi gayet normal. Kg alımında bir sorun yoksa ek olarak mama ile desteklemeyin (doktorunuza danışıp) Burnunu her gün temizleyin , çok kalın giydirmeyin oda sıcaklığını kontrol edip giydirin kendinizden bir tık fazla olsun giydiği. Her gün banyo yaptırın suyla temas etsin. Meme sadece beslenme aracı değil onun için bunu unutmayın o sebeple de meme de uyumak ister.

Sizden ayrıldığını hissederek hemen uyanır yerine bırakınca. Oturun bebeğinize bol bol sarılırın. Yanında olun sevin okşayın. Koynunuzda uyusun. Biraz daha büyüyünce bunlar aynı şekilde olmuyor ve aşırı özlüyorsunuz. Maalesef zor bir süreç, ama gündüz falan olabildiğince sarılın, inşallah en kısa zamanda akşam uykuları da rahatlar.

Back
X