• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıllık iibf mi 2 yıllık Sağlık Bilimlerini mi tercih etmeliyim?

balizza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
480
3
0
Kastamonu
as kızlar :16:
bi sorum olacak....ben gazi üniversitesinde iibf okuyorum.bu sene 2. senem...fakat bölümümü sevmiyorum...
acaba bu sene üniversite sınavlarına tekrar girip 2 yıllık sağlık bölümleri okusam daha mı iyi olur...sağlık sektörünün önü çok açık şuan ve iş bulmada zorluk çekmem fakat iibf tam tersi....
bu okuluma devam etsemde önümde 2 sene var yani 2 yıllık kazanıp gitsem bişey kaybetmeyeceğim....
sizce ne yapmalıyım :59:
not:madem hazırlanacaksın 4 yıllık bi bölüm olsun,fikrine kapalıyım çünkü evlilik durumum olacak 2 sene sonra...
fikirleriniz için çoook teşekkür ederim şimdiden :29:

Ben olsam sağlık bölümlerinden seçerdim tabi seviyor ve istiyorsam. Dediğiniz gibi sağlık sektöründe iş imkanı çok daha fazla. Bugün ibbf den mezun binlerce öğrenci var ve bu alanda artık iş olanağı yok denecek kadar az maalesef.

Ben olsam sağlık bölümlerinden seçerdim tabi seviyor ve istiyorsam. Dediğiniz gibi sağlık sektöründe iş imkanı çok daha fazla. Bugün ibbf den mezun binlerce öğrenci var ve bu alanda artık iş olanağı yok denecek kadar az maalesef.

bende sizin gibi düşünüyorum....sağlık sektöründe iş imkanı çok daha fazla...anestezi şuan kafama yata bi bölüm...
peki acaba bilginiz var mı düz lise mezunları bu bölümleri puanı kırılmadan seçebiliyor mu???

bende sizin gibi düşünüyorum....sağlık sektöründe iş imkanı çok daha fazla...anestezi şuan kafama yata bi bölüm...
peki acaba bilginiz var mı düz lise mezunları bu bölümleri puanı kırılmadan seçebiliyor mu???

Maalesef bir bilgim yok o konuda. Bu işi iyice araştırın derim, geleceğiniz için gerçekten çok önemli.

bence kesinlikle iibf ye devam etmelisin,mezun olduğun zaman iş bulman daha rahat olur.birçok alanda çalışabilirsin

sizin ne istediğinize bağlı eğer iibf okursanız kariyer olanağınız olur ne kadar zor iş bulsanızda adım adım ilerleyebilirsiniz..ama direk iş bulayım diyorsanız sağlık bilimlerinden iş bulmak kolay ama siz ne kadar tatmin olursunuz bilemem

bende şu anda nigdede 2yıllık ışletme okuyorum 2.sınıfım ve bu sene tekrar sınavlara hazırlanıyorum gazide iibf seçıcem tabı ins kazanırsam bu bölum ılerıde karıyer yapmak istersen iyi bi bolum evet bi çok mezun var ama herşey senın elinde kendını gelistırmelisin

ben saglik diyorum..universite 2. sinifi bitirip okulu birakirsan bildigim kadariyla sana bir belge verecekler..tamamlama imkani veriliyorsa ileride acikogretimden tamamlayip kendini yukseltebilirsin de...

çoook teşekkür ederim kızlar :16:
bölümüme devam etmeye karar verdim...
kendimi geliştirmek adına zaten ingilizce kursuna gidiyordum,şimdi de borsaya merak sardım,alanımlada alakalı olunca biraz üzerinde durmaya karar verdim...
evet iş bulma sıkıntısı heryerde mevcut...
iibf nin çok mezun vermesinden dolayı kpss düşünmüyorum açıkçası...
özelde bi imkan sağlayıp,geliştirmek daha iyi gibi görünüyor...

bence sakın bi çılgınlık yapıp bölümünden vazgeçme. bide 2, yılın. cok pişman olursun. iibf önü cook acık olan bi fakülte. bende iibf okuyorum . imkanlar değerlendirilirse ulaşamayacağımız nokta yok ;)

bence sakın bi çılgınlık yapıp bölümünden vazgeçme. bide 2, yılın. cok pişman olursun. iibf önü cook acık olan bi fakülte. bende iibf okuyorum . imkanlar değerlendirilirse ulaşamayacağımız nokta yok ;)

evet canım,imkanları zorladığımız müddetçe önü açık bi bölüm.. :71:
devam etmeye karar verdim...inşaAllah herşey güzel olur..

Back