Bir de çocuğunuzun artık ana okuluna ya da kreşe gitmesi gerek. Tuvalet eğitimini bir an önce tamamlayıp onu yaşıtlarının arasına göndermelisiniz.oğlum kakasını hala beze yapıyor. 1 hafta önce bezi bıraktım 2 gün yapmadı direndi. 3 gün kakasını peçeteye yaptı klozete attık gönderdik. 3 gündür her akşam bu durumdayız. klozet ve lazımlığa kesinlikle oturmuyor. tekrar bez takmak istemiyorum. çok zor durumdayım. lütfen tecrübeli olanlar akıl versinkaka gelmesin diye kendimi çok sıkıyor. ama kabızda değil yani. her akşam yapıyor.
bizde aynısını yapıyoruz. 3 gündür her akşam kaka yapıyor ama klozete değil. bizde kakamızı annesine gönderiyoruz. seviniyo ama zaman lazım galiba dahaKaka onların bedeninin bir parçası gibi.
Benimki hala dönüp bakıyor hem de iç geçirerek.
Öncelikle ayakları yere bassın klozete oturduğunda. Bu ona güvende hissettirecektir.
Bir de sifonu hemen çekmeyin hatta ilk başlarda o çıktıktan sonra çekin.
Kaybetme hissini yaşamasın.
Düşünün ki siz kolunuzu kesip klozete atıyorsunuz, işte aynı his varmış çocuklarda.
Biz sifon çekmeye "küçük kaka annesinin yanına gidiyor" diyerek başlamıştık.
"Annesi onu çok özlemiş, ben de seni özlüyorum ya..." demiştim :)
Biraz sabır, bezden yeni çıkmış. Peçeteye yapması kaybetmek istememesi ve gözünün önünde olmasını istemesinden.
Lazımlığa yaparsa birlikte götürüp "hadi ailesinin yanına gönderelim küçük kakayı" diyerek sifon çekme alışkanlığı kazandırabilirsiniz.
Kolay gelsin.
daha 1 hafta oldu ama kıyamet kopuyo evde ne klozet ne lazımlık.çocuklar alaturka tuvalete klozetten daha çabuk alışıyor,eğer ikisinde de problem yaşarsa bi lazımlıkla başlayın önce derim ben.benim oğlumda tuvalette yapamıyordu ,ilk olarak lazımlığa alıştı daha sonra tuvalete alıştı,
aşamalandırın ,daha çabuk öğrenir
kolaylılar diliyorum
yok hiç kızmıyorum gayet sakinim ama içimde fırtınalar kopuyorBenim oğlum da çişini 3 günde kakasını 15 günde öğrenmişti. Korkuyor olabilir. Bedeninden bir parça kopuyor diye düşünüyordur muhtemelen. Kızmadan güzellikle öğretmeye çalışın. Ödüller çok işe yarıyor.
gidiyor zaten kreşe.. okulda yapmıyor kakasını eve saklıyor :)Bir de çocuğunuzun artık ana okuluna ya da kreşe gitmesi gerek. Tuvalet eğitimini bir an önce tamamlayıp onu yaşıtlarının arasına göndermelisiniz.
galiba korkuyor arkadaşım. akşam bana anne kaka geliyor anne dedi. bende bırak gelsin oğlum korkma dedim. delmesin gelmesin lütfen diyor. hem gülüyorum hem üzülyorum :)Neden yapmadığını anlamaya çalışsanız. Korkuyor mu, tiksiniyor mu, rahatsız mı oluyor? Muhakkak bir sebebi vardır.
Korkusunu yenmesine yadımcı olmanız lazım o zaman. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi ödül vermeyi deneyin.galiba korkuyor arkadaşım. akşam bana anne kaka geliyor anne dedi. bende bırak gelsin oğlum korkma dedim. delmesin gelmesin lütfen diyor. hem gülüyorum hem üzülyorum :)
:) yesinler onu.bizde aynısını yapıyoruz. 3 gündür her akşam kaka yapıyor ama klozete değil. bizde kakamızı annesine gönderiyoruz. seviniyo ama zaman lazım galiba daha