• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki kızımın özel bölgesi çok kötü kokuyor

Birinsann

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2021
1.473
774
73
Selam kızlar 4 yaşında kızım var önceden beri sürekli idrar yolu enfeksiyonu ve gecirir sürekli böbreklere vs bakıldı temiz geçenlerde yine enfeksiyon oldu antibiyotik içti geçti ama bnm dikkatimi çeken kızımın özel. Bölgesi çok kokuyor yani pijamasina bile siniyor neden acaba iç çamaşırı sık değiştiriyorum ama yinede kotu bı koku oluyo ve sürekli kasıyor

Bu genel olarak oluyo ya küçücük çocuk neden kokar ki hemde baya kokuyor mesela bugün banyo yaptı şimdi iyi ayağımda salliyordum kokuyo ya

Antibiyotik kulkanimi sonrasi yararli bakteriler de ölüyormus, kadinsal organlari da bu bakteriler koruyor. Boyle durumlarda bol bol probiyotik destegi gerekiyor. Kefir gibi. Ya da toz seklinde probiyotikler oluyor. Siz yine doktora bir danisin, ama kiziniza bol bol yogurt kefir tarzi seyler verin.

Selam kızlar 4 yaşında kızım var önceden beri sürekli idrar yolu enfeksiyonu ve gecirir sürekli böbreklere vs bakıldı temiz geçenlerde yine enfeksiyon oldu antibiyotik içti geçti ama bnm dikkatimi çeken kızımın özel. Bölgesi çok kokuyor yani pijamasina bile siniyor neden acaba iç çamaşırı sık değiştiriyorum ama yinede kotu bı koku oluyo ve sürekli kasıyor
Kızınız tuvalet sonrası iyi temizleyemiyor olabilir mi? Bir de banyoda kullandığınız hijyen ürünü nedir bilmiyorum ama genital bölgenin florasını bozuyor olabilir mi? Ve uzun süredir aralıklarla antibiyotik mi kullandı? Ve yeterince su içiyor mu?

• Beğen
Reactions: The
Kızınız tuvalet sonrası iyi temizleyemiyor olabilir mi? Bir de banyoda kullandığınız hijyen ürünü nedir bilmiyorum ama genital bölgenin florasını bozuyor olabilir mi? Ve uzun süredir aralıklarla antibiyotik mi kullandı? Ve yeterince su içiyor mu?
Ben temizlik yapıyorum tuvaletten sonra genital bölgesine ayrı bişey ile yokamiuorum banyoda har sabunu ile vücudunu yıkıyorum sadece

Ben temizlik yapıyorum tuvaletten sonra genital bölgesine ayrı bişey ile yokamiuorum banyoda har sabunu ile vücudunu yıkıyorum sadece
Zaten asıl mesela bu nerdeyse hiç su icmiyor

Zaten asıl mesela bu nerdeyse hiç su icmiyor
Işte bol su içmeye alıştırmanız lazım. Az su içmek de büyük etken. Idrarı bile kötü ve yoğun kokar insanın az su içince. Ve enfeksiyon sebebi başlı başına. Bilmiyorum seveceği bir suluk mu seçtirseniz suyu daha şevkli içmesi için? Veya meyveli su, suyun içine çok sevdiği bir meyveden biraz atsanız aromalı belki hoşuna gider? Siz de babasıyla birlikte sulukla falan gezip bol su içseniz belki özenip o da içer. Malum taklit ediyorlar her şeyimizi.

Har sabunu nedir anlayamadım. Banyo yaptırırken doğal ürünler kullansanız daha iyi olabilir.

Mantar olabilir koku yapar kaşıntı yapar.
Bol su içmeli, iç çamaşırına nioli yağı damlatılabilir , kesinlikle su dışında hiçbir temizleme ürünü genital bölgesinde kullanılmamalı bir de

4 yasinda cocugu niye ayaginizda salliyosunuz yahu :/

Antibiyotik cok kullaniyor ise mantar olmus olabilir.

Sistifix diye bir surup var bitkisel. Onu kullanin duzenli iyeyi kizimda o cozdu.
Birde vajen bolgesi sabunla yikanmaz sadece suyla temizleyin.

Antibiyotik sonrası maalesef mantar olunuyor. 4 yaşında bir çocukta nasıl ilerliyor bilmiyorum ama antibiyotik sonrası kaçınılmaz son.

İdrar yolu enfeksiyonuna kızılcık suyu çok iyi geliyor eğer şu an bittiyse gunde 1 çay bardağı içirin inanılmaz rahatlatiyor

Hatay'ın doğal zeytin sabunu yani har sabunu deriz biz doğal zaten
Öz hakiki en doğal has sabun olsun isterse. Vajina sabunla temizlenmez, sadece su kullanılır. Mantar olmuş kızınız büyük ihtimalle. Doktora gittiğinizde sabunla yıkadığınızı anlatırsaniz doktor sizi ikna edecektir yapmamanız konusunda.

Öz hakiki en doğal has sabun olsun isterse. Vajina sabunla temizlenmez, sadece su kullanılır. Mantar olmuş kızınız büyük ihtimalle. Doktora gittiğinizde sabunla yıkadığınızı anlatırsaniz doktor sizi ikna edecektir yapmamanız konusunda.
Zaten vajinasını yıkıyorum demiyorum vücudunu duş jeli yerine onu ile lifliyorum bnde biliyorum çocuğun orasını direk yıkanmayacgni

Back