Bebek Beslenmesi 4 yaşında bebegim halen muhalebi tarzı besleniyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

koltuktakimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
5.524
4
106
Diğer
katı birşey yediremiyorum yedirmeye çalıştık hep kusuyor dr götürdük ama hiç birşey anlamadılar ,bazı dr reflü dedi

acaba nasıl katı yiyeceklere alıştırabilirim bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Bebeğim pütürlü besinleri reddediyor, nasıl alıştırabilirim? - UZMANTV

size tavsiyem önce çok küçük lokmalarla vermeniz örnegin tavuk yedirecekseniz tavuğu tiftilmiş hale getirin koyun önüne az az yesin alıştıktan sonra büyüte büyüte devam edin öncelikle yumuşak besinlerden başlarsanız daha rahat yiyebilir haşlama patates haşlama sebze gibi

4 yaşında sadece çubuk krakerin baharatını yalayıp bırakıyor çok zor bazen kardeşim 2 saat mama türü yiyecekleri bile zorlayarak yediriyor acaba başka nasıl bir çare bulabiliriz

4 yaşında sadece çubuk krakerin baharatını yalayıp bırakıyor çok zor bazen kardeşim 2 saat mama türü yiyecekleri bile zorlayarak yediriyor acaba başka nasıl bir çare bulabiliriz

allah allah çok ilginç çiğnemeyi mi bilmiyo acaba sakız falan çiğnetin öğretin nasıl yapacağını belki çiğnemeden yutmaya çalıştığı için kusuyodur

öncelikle sorunun temeli bu.4 yaşındaki birey artık bebek değildir.0-1 yaş arası bebektir.1-3 yaş arası süt çoçuğu dönemi3-5 yaş arasıda okul öncesi dönem.siz hala onu bebek olarak görmekten vazgeçmelisiniz. ve muhtemelen çiğnemeyi bilmiyor.sakız çiğneterek ve önünde ona bu çiğneme işini oyuna dökerek yapmayı deneyin.

bende aynı sorundan bıkmış yorulmuş biriyim ağzına hiçbirşey götüremiyorum çubuk krakerin sadece tuzunu yalayıp bırakıyor

çok enteresan yani ve ilk defa böyle birşey duyuyorum. Acaba çocuğun kendi yeme isteğini mi kırdınız? Bağırdınız kızdınızda mı böyle yapıyor? Eline verin haşlanmış sebze patates falan olabilir meyve verin muz yumuşaktır mesela önce rendereyerek verin sonrasında muzu küçük dilimler halinde üzerine krem şantiyle ve renkli küçük şekerlerle güzel bir culp yapıp verebilirsiniz birde böyle deneyin derim ben Geçmiş olsun:2:

Demek ki yalnız değilmişim, çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun. Benim kızımda aynı şekilde şuan 4,5 yaşında ve ilk ağzına lapa dışında aldığı şey geçen kış beyaz peynirdi, tadını çok sevdi ama onu ağzına sürene kadar neler çektim bilemezsiniz. Sonra beyaz peyniri tanıyınca (damağı ile eziyordu :)) ) onunla ilgili olan şeyleri tanıdı ve peşinden geldi.Bir akşam eşimle beraber çayın yanına peynirli sigara böreği yapmıştım, yerken; yemez diye hiç teklif bile etmedim.Anne ne güzel kokuyor bende yemek istiyorum dedi ve biraz biraz gıdıkladı derken, şimdi neredeyiz: Sadece kahvaltısını normal bizim gibi yemeye başladı ama 1 lokmayı yarım saat ağzında tutarak, diğer yemeklerini hala lapa kıvamı devam, peynirli börek, makarna,peynirli tost, cips, bisküvi ve elma kemire kemire kırk saatte ağzında tutarak yiyiyor. Fakat benim kızım yutmayı çözemedi hala, yan dişleri ile çiğneyip yutması gerektiğinde ön tarafa getirip hepsini birden yutmaya çalışıyor.Ne yaptıysam olmuyor.
Tavsiyem ödül teklif edin; Bak bununla bir tanış istersen beğenmezsen tükürebilirsin, ama o seninle tanışmayı çok istiyor, eğer bunu yersen seninle.......... yapabiliriz.gibi.
Benim kızımda biraz olsun işe yaradı işte, bu arada kusma biz de de var hemde nasıl.

Ayni sorun benim oglumdada var.Martta 4 yasina girecek insallah.maalesef yutma bozuklugu teshisi kondu.hacettepe konusma ve yutma merkezi var oraya goturdum.gastroloji doktoru su icmesinden anladi,oraya yonlendirdi.oglum ozaman 3 yas civarindaydi.Yutma doktoru o kadar cok cocuk varki sasirirsiniz demisti.doktor bey hemen anne suclanir bu durumda ama maalesef bu dogustan kaynaklanan bir sorun demisti.biz hala iyilesemedik.ben bir lokmada olsa agzina kati seyler vermeye calisiyorum.bazen yutmasi 1 saati buluyor .insallah bir an once bu sorundan kurtuluruz.kusma bizde de devam ediyor.

Son düzenleme:
Bir diyetisyene götürmeyi denediniz mi? Ayrıca çocuğunuzun üzerine fazla gitmeyin lütfen. Sevdiği şeyleri istediği zaman hazır ederseniz belki sonuç alabilirsiniz. Oldukça sıkıcı bir durum geçmiş olsun.

merhaba
yıllar sonra tüp bebekle bir oğlum çok mutluyum....
çocuk olunca hayat değişiyormuş.benimde öyle oldu .17 aylık oğlum var ama bir türlü yemekleri katı gıdaları yutmuyor çiğneyip geri tükürüyor.
blendir hiç kullanmadım..elimden birşey yemiyor...hani köfte felan veriyim diyorum eliyle itiyor ...
böyle olan arkaşlar yardımınıza ihtiyacım var...

[QUOTEoğlunda ek1978, post: 33477157, member: 10802"]Ayni sorun benim oglumdada var.Martta 4 yasina girecek insallah.maalesef yutma bozuklugu teshisi kondu.hacettepe konusma ve yutma merkezi var oraya goturdum.gastroloji doktoru su icmesinden anladi,oraya yonlendirdi.oglum ozaman 3 yas civarindaydi.Yutma doktoru o kadar cok cocuk varki sasirirsiniz demisti.doktor bey hemen anne suclanir bu durumda ama maalesef bu dogustan kaynaklanan bir sorun demisti.biz hala iyilesemedik.ben bir lokmada olsa agzina kati seyler vermeye calisiyorum.bazen yutmasi 1 saati buluyor .insallah bir an once bu sorundan kurtuluruz.kusma bizde de devam ediyor.[/QUOTE]
Benim oglumda 2 yasini doldurdu ve çiğnemeden yutuyor.sizde bi gelişme var mi ? Neler yaptiniz?

Benim oglumda 2 yasini doldurdu ve çiğnemeden yutuyor.sizde bi gelişme var mi ? Neler yaptiniz?[/QUOTE]
benim oğlum 7 yaşına girecek ve inanmazsınız hala çiğnemeden yutuyor bu bi hastalıkmış ne yazıkki doğumdan itibaren olan hemde oğlum çiğnemiyor zaten bu yüzden yanak kaslarıda gelişmemiş her şeyi yutuyor ve çok katı şeyleri ağzına almıyor ben çok çektim mesela hala okulda bişeyler yemez köfteyi falan elimizle yumuşatırız öyle yer boyu kilosu çok şükür yerinde ama ben onun bu şekilde beslenmesinden bezdim artık insanın başına gelmeden bilemiyo böyle şey olurmuymuş diyorlar ama oluyor ne yazıkki ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH..

Aynı sorun bizdede var 23 aylık kızım ama çiğnemiyor eline neler verdim öğrensin diye ama olmadı püre yapmıyorum 11 aylıkken püreyi bıraktım sırf katı yemek öğrensin diye mama sandalyesi aldım 9 aylıkken ama olmadı...

kıyma ,pirinç , bulgur , arpa şehriyesi falan yoğurt ile yutuyor tek başına verdiğimde yutamıyor çıkarıyor boğazında kalıyor... ekmek veriyorum eline ısırıyor ama çiğnemiyor üst damak kullanıyor eziyor....Muzu bile ezerek veriyorum yutuyor... çubuk kraker ısırıyor ama üst damağıyla ezerse yutuyor yoksa çıkarıyor....bende çok üzülüyorum dr dediki 3 yaşından sonra alşır merak etme aklı ermeye başladığında anlata anlata yer dedi ama ben çok panigim ya böyle kalırsa diye... dr bana dediki çevrende yetişkinler yemek yemeyi bilmeyen gördün mü dedi bende yoooo dedim o halde panik olma sadece zor bir süreç dedi....

Canım zamanında banada demişlerdi hatta bazı dr.lar inanmadı çiğniyodur dediler ama çiğnemiyordu neler neler denemedim valla ya ne yapsam olmadı bence sizin kızınız çiğner merak etmeyin benim oğlum henüz çubuk kraker bile almadı ağzına pes etmeyin sürekli katı şeyler verin biz umutsuz vakayız ama Allah tan ümit kesilmez diyorum her zaman

Canım , Allah yardımcımız olsun seni iyi anlıyorum benimde korkum ilerleyen yaşlarda devam etmesi .... Dün akşam cubuk kraker verdim yine ısırdı bir parça yuttu yutmada sorun yok ama çiğnemiyor babasıyla birlikte bizde cubuk kraker yiyiyoruz gösteriyoruz bak kızım diyoruz ama bize gülümsüyor ))))herkes bana şöyle eleştiriyor sen hiç aç bırakmıyorsun aç bırak eline ekmek ver ısıracak yemeyi öğrenece diyor ama onu bir gün denedim ama açlığına anne olarak ben dayanmıyorum zaten yemek vermesen yemek istediği yok ki annem diyor ki yemekte gözü yok ki bişeyler yesinde öğrensin diyor.....

aynı şey görümcemin oğlunda da varmış oda 6 yaşında yeni yeni boağazında kalmıyormuş yanii püre yapmadım ama diyor ne yese boğazında kalıyordu dedi yutuyor parçaları diyor merak etme zaman diyorlar....

herkes konuşuyor hemen anne suçlu oluyor sen alıştıramamışssın falan diye sanki ben çok meraklıyım ona ayrı yemek bize ayrı yemek yapmaya.. bir misafirliğe gideceğiz diyelim yemekli ona önce evde yemeğini yediriyorum sonra gidiyoruz. bende isterim dışarı çıktığımızda eline bişey vereyim yesin ama biz yemek saati gelince inan koştur koştur eve geliyoruz ... Mama masasına çok alıştı eğer o yoksa yemek yemiyor ....

Ne yapalım sağlıklı olsunlarda biraz daha sabır diyeceğiz....

İnan canım aynı şeyleri o kadar çok yaşadımki yıllardır beni herkes suçladı sen yaptın diye ama artık kimseye bişey anlatmıyorum çünkü bu bi hastalık ayrıca bende senin gibiydim dışarı çıkarken ona yemek yedirmeden asla çıkmazdım neyse canım dediğin gibi onlar iyi olsunlarda inşallah sağlıkları yerinde olduktan sonra herşey yoluna girer

Merhaba üzerinden 7 yıl geçmiş görürmüsünüz bilmiyorum ama suan aynı durumdayım 4 yaşına giricek oğlum hiç birşeyin tadını bilmiyor mercimek çorbası ve yogurt hariç bitik durumdayım ısırmıyor ağzına sürmüyor hiç bişeyi sadede çikolata vs yalıyor son durumunuz nedir düzeldi mi düzeldiyse nasıl oldu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…