4 ve 5 yaşalrındaki çocuklarını yüzme kursuna gönderen annler neler yaşadınız?..

duruberil10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
2.166
80
78
benim kızım da 4 yaşında
bugün yüzme kursumuz başladı..3 mt derinliğnde bi havuzda 5 kişilik gruplarla öğreniyor çocuklar..başta alıştırma için bayağı bi ayak çırpma çalışması yaptılar.yatarak yada oturarak..kızım biraz ürkektir ama yanında arkadaşı olduğu için daha rahat alıştı..suyun içine kafaları sokup çıkardı hocası..uzaktan bakıp tedirginliğimi belli etmemeye çalıştım hop oturup hop kalktım Allahtan göremeyeceği bi yere oturdum yanımda arkadaşının annesi de vardı.
orda kurbağa larvaları gibi yüzen çocukları görünce çok şaşırdım ve çok hoşuma gitti..küçücük çocuklar öyle güzel yüzüyorlar ki..ben kızımın da onlar gibi çok güzel yüzebilmesini istiyorum..acaba ne kadar süre alır öyle yüzbilmesi sizler ne yaptınız?..

bugünkü kursumuz saat bire alındı spor bakanı gelip çocuklara bakacakmış.4 ü bulurmuş gelmesi
biz de karışıklığın fazla olmadığı saati yani 1 i seçtik..
ama inanın kızıma havuza gitmesi için ne diller döktüm sonunda ben galip geldim rüşveti de devreye soktum pepeyle şilanın da havuza gittiğini havuzu çok sevdiğini bu sıkılma zamanın kısa süreceğini falan söledim.çocuk havuzun kenarına yatarken belinin ve sırtının ağrıdığını söylüyor.ben de bunun geçici olduğunu kısa süreceğini ilerde daha fazla eğleneceğini falan söyledim zaten 3 mt lik havuz çocukları pat diye suya sokmuyorlar..pes etmedim o inad etti ama ben yılmadım yılmayacağım da...yüzmeyi çok iyi öğrenmesini istiyorum sanırım kararlı ve tutarlı olundu mu çözülemeyecek sorun yok..sabır da çok önemli..

Merhaba,bizde iki hafta önce kizimi yüzme havuzuna yazdirdik kızım buarada 37aylık toplamda on kişi oluyor grupta ama kızım grupta en küçük kız diğerleri 4 ve 5yaslarinda uyum sağlayabilirmi tereddütlerim var açıkçası daha üç seans gittik ama kızım henüz büyük havuza girmedi havuzun büyüklüğünden ürktu bilmiyorum ne zaman gruba ayak uyduracak.

Merhaba,bizde iki hafta önce kizimi yüzme havuzuna yazdirdik kızım buarada 37aylık toplamda on kişi oluyor grupta ama kızım grupta en küçük kız diğerleri 4 ve 5yaslarinda uyum sağlayabilirmi tereddütlerim var açıkçası daha üç seans gittik ama kızım henüz büyük havuza girmedi havuzun büyüklüğünden ürktu bilmiyorum ne zaman gruba ayak uyduracak.

aaaaa çok güzel
bizim ülkemiz için birazcık erken olabilir ama yabancı ülkedekiler yürümeye başladığında atıveriyorlar bildiğim kadarıyla..
kızımı götürdüğüm havuz olimpik, çocuk havuzu yok büyükler gibi 3 mtlik havuzda yüzüyorlar.hoca başta oturarak ve yatark ayak çırpma hareketi gösterdi.kucaağında tutup kafaları sırayla kendisiyle birlikte kucağında suyun içine soktu.ertesi gün havuzun içine girip kenardan tutarak çalışma yaptılar.beni kızım da çok ürkektir.içlerinde en küçük benim kızım sanırım zaten ilk gün 5 kişiydiler 2 gün 3 kişi..yaşına göre uzun boylu, arkadaşı olması çok iyi oldu arkadaşı 5 yaşında.arkadaşı olduğu için korkusunu 2.gün yendi.öğretmeni büyük ilerleme kaydettiğini söyledi ilk güne göre.
canım bence senin kızın da bi arkadaşıyla gitse ondan güç alır.mutlaka vardır arkadaşı..umarım atlatır.öyle güzel yüzüyorlar ki küçükler çok tatlılar 3 mt de yüzüyorlar...

sana da merhaba canım
daha önce demem gerekiyordu ama,
gruplara ayırmışlar 3 grup var iyi bilen,orta derecede bilen ve yeni başlayanlar olarak.4 hoca var..sizinkinde nasıl?

google dan baktım da avrupada ve amerikada çocuklar son 20 yıldır doğduklarından beri yüzmeye gidiyorlarmış.bi arkadaşımın söylediği geldi aklıma bursada bi havuzda bezli çocukları bezden çıkarıp atıveriyorlarmış havuza.senin kızın yine büyük sayılır..yani hiç korkma korksan bile çocuğa yansıtma onu hep cesaretlendir.benim kızım da çok ürkek ve hassastır.arkadaşına bakarak daha iyi alıştı.inşallah hepsi güzelce öğrenir.gelişmeleri yaz olur mu?.

Bizimkide olimpik havuz 3mt. Derinligi yan tarafinda da cocuk havuzu var .kızım suyu cok seviyor oyleki eve şişme uavuz aldik gecen sene yazlari sisirip balkona koyuyoruz aksama kadar suyun içinde ama havuzu görünce girmek istemedi öğretmeni de önce cocuk havuzunda alistiriyor onu.kuzeniyle beraber başladı ama o sadece iki kere geldi bi daha gelmek istemedi kaydini sildirdi annesi zaten son seansta benim kizim da on beş dk girdi sonra cikmak istedi bende zorlamadim bi sonraki seansa götürme konusunda kararsizim bi de evime biraz uzakta arabayla götürüyorum havalarda serin bu aralar bakalim artik bi daha hafta götürürüm artik.siz nerde oturuyorsunuz acaba.?

Bizimkide olimpik havuz 3mt. Derinligi yan tarafinda da cocuk havuzu var .kızım suyu cok seviyor oyleki eve şişme uavuz aldik gecen sene yazlari sisirip balkona koyuyoruz aksama kadar suyun içinde ama havuzu görünce girmek istemedi öğretmeni de önce cocuk havuzunda alistiriyor onu.kuzeniyle beraber başladı ama o sadece iki kere geldi bi daha gelmek istemedi kaydini sildirdi annesi zaten son seansta benim kizim da on beş dk girdi sonra cikmak istedi bende zorlamadim bi sonraki seansa götürme konusunda kararsizim bi de evime biraz uzakta arabayla götürüyorum havalarda serin bu aralar bakalim artik bi daha hafta götürürüm artik.siz nerde oturuyorsunuz acaba.?

vanda oturuyoruz,
evet zorlamamak lazım benim kızım da ilk gittiği gün istemedi ben zorlamadan, o farkında olmadan onu ikna ettim.ikna çalışmalarım sırasında bi kaç kez ben gitmicem de dedi...ben de tamam gitme ama şu da var şöyle olur böyle olur derken onun aklına girdim zaten havuzda arkadaşını görünce öğretmeni de hadi hazırlanın diyince bir coştular ki..
bizim havuz da uzak arabayla götürüyorum ben de..çok istemiyorsa zorlamamak lazım ama benim kızım gibi ikna olacak kıvamdaysa olabilir zaten biraz da küçükmüş onun etkisi de olabilir.

biz vandayız burda havalar ısındı soğuk memeleket olduğu halde iyi yani..siz neredesiniz?

Yarın havuz günü ve ne yapicam bilmiyorum havalarda cok soguk burda.istanbulda oturuyorum buarada kizim cok hareketli ve herseyden cok çabuk sıkılıyor sanırım biraz dikkat eksikligi var bi şeyler le cok uzun süreli ilgilenmiyor sevdigi bisey bile olsa sıkılıp hemen bırakıyor bu da beni her konuda çok zorluyor.bugunden beri soruyorum havuza gidicenmi diye bi evet diyor bi Hayır bende o yüzden kararsiz kaldım küçük de zaten daha Şubat ayinda üç yasini doldurdu. .

Yarın havuz günü ve ne yapicam bilmiyorum havalarda cok soguk burda.istanbulda oturuyorum buarada kizim cok hareketli ve herseyden cok çabuk sıkılıyor sanırım biraz dikkat eksikligi var bi şeyler le cok uzun süreli ilgilenmiyor sevdigi bisey bile olsa sıkılıp hemen bırakıyor bu da beni her konuda çok zorluyor.bugunden beri soruyorum havuza gidicenmi diye bi evet diyor bi Hayır bende o yüzden kararsiz kaldım küçük de zaten daha Şubat ayinda üç yasini doldurdu. .

burda da soğumaya başladı ama havuzu etkileyeceğini sanmıyorum.benim kızımdan bir iki yaş daha büyük kızları gördüm havuzda.2 aydır geliyorlarmış öyle güzel yüzüyorlar ki...küçükler ya bi de çok sevimliler..bence bi deneyin benim kzım da bir evet bir hayır diyordu.ama bir yaş bile fark ediyor sanırım..eğer hiç istemiyorsa zorlamayın bence..bir sene sonra tekrar denersiniz.çünkü burdaki havuza 3 yaşında bi çocuk gelmiş yapamamış. 3 yaşında olup olmadığını sordular ben de 4 yaş 3 ay şuan yaşı dedim zaten kimlik fotokobisi, fotoğrafı,bulaşıcı hastalığı olmadığına dair belge ve ve verdikleri formu istiyorlar.orda belli oluyor yaşı..

ne yaptınız götürdünüz mü?

burdaki havuzda küçük çocuklara daha bi özen gösteriyorlar. çünkü onları geleceğin sporcuları olarak görüyorlar.amaçları çocuğu çekirdekten yeitştirip yarışlara hazırlamak. zaten çocuklar da yetişkinlerden daha çabuk öğreniyorlar.bazı hocalar, çocuk bizim gözümüde güzel yüzse de, çok sık müdahale edip seslerini yükseltiiyorlar.onlar çocuğu böyle bi amaç olarak göredursun biz anne babalar için de çocuğun psikolojisi özgüveni önemli zaten..yüzme bence sporlar içinde insanı en rahatlatanı..
istanbulda çok daha güzeli,çok daha iyisi vardır.biz de ordan geldik vana.van için çok iyi diyorum ben bu olimpik havuza.

Bugün götürdum yine ayni seyi yapti ilk başta çok hevesli gidiyor on dk sonra sıkılıp çıkıyor sonra tekrar dan ikma edemiyorum seansi bitiremeden ciktik benimde sinirim tepeme çıktı :// ısrar etmenin bi gereği yok sanırım. .

Bugün götürdum yine ayni seyi yapti ilk başta çok hevesli gidiyor on dk sonra sıkılıp çıkıyor sonra tekrar dan ikma edemiyorum seansi bitiremeden ciktik benimde sinirim tepeme çıktı :// ısrar etmenin bi gereği yok sanırım. .

o bıkkınlık duygusunu çok iyi bilirim anne olmak böyle zor işte..
kızımın hocası adet olmuş, dolayısıyla diğer hoca baktı geçen hafta onlara. o hoca da çok disiplinli..çok iyi bi yüzme hocası olduğunu duydum.. çocuklar suda sesini duymuyo diye sesini yükseltiyor.çocuk onu fark etsin diye çocuğa su fırlatıyor.kızımın 5 yaşındaki arkadaşı da hoca diğerlerine bağırrken korkmuş, burnuna da su kaçmış sanırım..çocuk artık gelmek istemiyor..erkek hoca gelmesin kız hoca gelsin diyormuş benim kızım da öyle dedi ama pek takılmadı bu duruma..2 haftadır götürüyrm çünkü..öksürüyodu sadece ben yine de götürdüm.
karda kışta gelmiş millet..bunu düşününce bi şey olmaz dedim zaten ateşi olsa, halsiz olsa götürmem..her zmanki gibi hareketliydi kızım sadece öksürüyordu..bugün dr.a götürdüm ilaç verdi.havuza götürdüğümü söyleyince klor a allerji de geliştirmiş olabilir dedi.bakalım inşallah düzelir...

eveeeeet yarın havuz günü,
ne yapacak kuzucuklarımız merak ediyorum doğrusu.belki vardır çocuğunu küçükken havuza gönderen diye yazıyorum...
mutlaka vardır..

kızım malesef su çiçeği geçirio
havuza götürmüyorum.doktor hem kreşe, hem de havuza götürdüğümüzü söyleyince havuzdan değil de kreşten solunum yoluyla geçebileceğini söyledi..ALLAH tan ağır geçrimiyr ne bir halsizlik, ne ateş var..sadece çok sık olmayan sivilce gibi izler..şuan için sağlığına kavuşması daha önemli tabi..bi an önce sağlığına kavuşur inşallah..aşı engel olmuyormuş tam olarak sanırım..ben de hamileyim.. hamile olmasm sorun değil ama Allah tan su çiçeği geçirmiştim küçükken..
hocasıyla konuştum..hastalığı geçince özel olarak ilgileneceğini söyledi.

benim oğlum 4 yaşında. bu yaz göndermeyi düşünüyorum ama mikrop kapabilme ihtimali beni düşündürüyor :/

Back