• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 Üniversitenin adı değiştiriliyor...

Sistemde rize ünisinin adı değişti bile seneye flanda okulda değişiklik yaparlar

Valla çok istiyorsan isminin bir okula verilmesini gidip yaptırırsın bi tane, ya da ne biliyim sen öldükten sonra birileri seni düşünür adına bir okul açar iyi hoş öylesi de, durup dururken hali hazırda yapılmışı olan bir okulun ismininin değiştirip adımın verilmesi beni tatmin etmezdi şahsen.

Bir de yetkililerden ricam ben mezun olmadan gidip İstanbul üniversitesinin adını Fatih Sultan Mehmet filan yapmayın lütfen :40:

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

.

bileciğin de adı şeyh edebali üniversitesi olarak değişmiş daha yeni.
Ama Edebali ama yüzyıllar önce siyaset yaptığı için herhalde yeterli reyting almayacağını düşünüp duyrumamışlar biyerde :)

Eğitim kanununda yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Kanunla 4 üniversitenin adı da değişiyor.

”İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yasayla, Rize Üniversitesi’nin adı ”Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi”, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi’nin adı ”Abdullah Gül Üniversitesi”, Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin adı ”Bülent Ecevit Üniversitesi”, Konya Üniversitesinin adı da ”Necmettin Erbakan Üniversitesi” olarak değiştiriliyor.

Edit: Bu konu herhangi bir siyasi amaç güdülmeden açılmıştır. Üniversitelerin yeni isimlerinin bilinmesi amaçlanmıştır

Konya üniversitesi nedir arkadaşım? Selçuk üniversitesi mi kast edilmiş? Yok artık daha neler! diyorum. Olmaz böyle bir değişiklik boşverin.

puhahahha fatih sultan mehmettt ayy iyi güldümm:)))

diğerlerinden daha mantıklı bir isim en azından çağ açıp kapattı dimi.saygısızlık olmasın lütfen.
olaya siyasi bakmamak elde değil ama yazarsak ceza alırız.biz koyun takliti yapalım.................................

Valla çok istiyorsan isminin bir okula verilmesini gidip yaptırırsın bi tane, ya da ne biliyim sen öldükten sonra birileri seni düşünür adına bir okul açar iyi hoş öylesi de, durup dururken hali hazırda yapılmışı olan bir okulun ismininin değiştirip adımın verilmesi beni tatmin etmezdi şahsen.

Bir de yetkililerden ricam ben mezun olmadan gidip İstanbul üniversitesinin adını Fatih Sultan Mehmet filan yapmayın lütfen :40:

hadi basbakani felan anladim da fatih sultan mehmete muhalefet neye binaen arkadas oraya cözemedim., zaten istanbul üniversitesi dedigin 1453 de Fatih Sultan Mehmet emriyle kurulan Sahn-ı Seman devamidir, sonraki adi Darülfünun dur simdi hali ise 1933 kurulmustur.

demek ki kurumlarin adi dönemine göre degisiyormus.

hm
bundan 4 yil once Turkiyede ozel hastane icin islemler yapilmisti devletden gelen yanit indirekt olarak söyleydi hastanenin belirli hisseleri hukumetteki basdaki insanin esinin adina olcakmis tabiki oan islemler baslamadan bitti , yani paradada kendi leri olsa sasirmam ki okul isimleri olmus cok normal buzamana kadar sakli simdi goz onunde degisen bisey yok sadece bi kisim daha yeni farkediyor okadar.....

Şaka gibi.
Kötü bi tabir olucak ama çok b.ktan ve gereksiz bi değişiklik olmuş.

hadi basbakani felan anladim da fatih sultan mehmete muhalefet neye binaen arkadas oraya cözemedim., zaten istanbul üniversitesi dedigin 1453 de Fatih Sultan Mehmet emriyle kurulan Sahn-ı Seman devamidir, sonraki adi Darülfünun dur simdi hali ise 1933 kurulmustur.

demek ki kurumlarin adi dönemine göre degisiyormus.

Haklısınız Sahn-ı Seman, Darülfünun ile İstanbul Üniversitesi adları arasında şöyle bir fark var yalnız benim Arapça ya da Osmanlıca bilmeyen bir insan olarak ilk iki ismi anlamama imkan yok. Dilde bu kadar köklü değişikliklere gidilecekse mecburen değişir zaten, diğer türlü değişimi ben manasız buluyorum ki kişisel temennim sizi neden bu kadar rahatsız ediyor anlamış değilim.

Bunun dışında Fatih Sultan Mehmete muhalefet etmiyorum muhtemelen İstanbulla alakalı bir adam olduğu ve siyasi içerik sayılmayacak bir isim olduğu için onu seçmişimdir o an, ancak padişahlara ekstra hürmet göstermeyi, kutsallık vasfı yüklemeyi manasız buluyorum ben. Her siyasi lider gibi, Arap halifeleri, Rus çarları ya da Mısır firevunları gibi Osmanlı padişahları da yanlızca ömürleri yettiğince hükümdarlık yapmış insanlar, oturup eleştirmeye ya da muhalefet etmeye kalksam bu birilerini neden kırıp incitir onu çözemiyorum bir de.

Back