"Sanırım bir yanlışlık oldu. Sehven olmuştur. Düzeltilir. Örneğin Cuma günü bir öğrenci ya da öğretmen Bugüne ders koyamazsınız' dediği takdirde, bu dininin gereklerini yerine getirmek anlamına geleceği için ne yapacaksınız? Bir başka örnek; kamuda mesai saatleri, tatil saatleri belli. Bir memur, Biz bu mesai saatlerine göre çalışmayacağız çünkü namaz vakitlerinde dinimizin gereğini yerine getiriyoruz' derse ne yapılacak?"
tek endişem, türbanın çarşafın yolunu açmasıdır.
Niye ki? carsafli kadinlar dan ne gibi kötülük gördünüz bugüne kadar? ne yaptilar size cidden merak ettim....
Sahsen beni rahatsiz etmiyorlar... avrupada yasiyorum ve Burda sokaga ciktigimda muhakkak bir kac tane görüyorum...
Avrupalilari bile rahatsiz etmedigine göre, size (BIZE) ne oluyor Allah askina???
bu ötekilestirme sevdasi nedir yani???
birakin kim ne giyerse giysin ne takarsa taksin! adaletin önünde esit olduktan sonra diger herseyin ne önemi var ??
Bir basörtülüde duymadim ki bu saci basi acik gezenler yakinda Ciplak gezer sokaklarda endiseliyim diyen...
tövbe tövbe ... neyse ...
evet özgür olsun artık özgürrr
bırakın inancımızı yaşayalım bırakın
yalnız birşeyi belirtmek isterim
örtülü olamk demek sadece gözlerin açık olması demek değildir
ve örtülü olmak sadece başa bir örtü almakta değildir
tesettür demek vucud hattını belli etmeyen kıyafet demek
el yüz ve ayaklarda serbesttir
ha tesettürü yozlaştırıp canını okudular ama :26:neyyyseeeeeee
yani çarşafa bağlamayın lütfen durumu
bu yazdıklarınıza katılıyorum. tanıdığım 5 türbanlı arkadaşım bu şekilde. çocukluk yıllarımızdan tanışırız ve daha o zamanlardan kapanacaklarını belli etmiş insanlardır. popülerliğe uymak için değil. ve bu arkadaşlarım, düğün günleri dışında 1 kere bile makyaj yapıp çıkmadılar, çıkmazlar. (sadece 3ü evli, diğer 2si de eminim ki sadece düğün zamanı makyaj yapacaktır)
yine bu arkadaşlarım yaz-kış pardösü giymektedir. öyle daracık tayt, üstüne body ya da tunik değil! ben bu 5 arkadaşıma sonsuz bir saygı duyuyorum, bir gün bile başka gözle bakmadım, aklımdan kötü bir düşünce geçmedi.
kapalı olan insanların hepsi böyle olsa, ben eminim ki kimsenin aklına "acaba" sorusu gelmeyecektir.
maalesef farklı nedenler ile, türbanı, türbanlıyı kötü yapanlar var ve bu insanlar zaten yukarıda anlattıklarımı değil, makyajı ayşeden, benden, haticeden ağır olan, kıyafeti desek yine daha dar ve göz alıcı olan... vs kişilerdir.
dip not; neden çarşaf dediğimi 1 önceki yorumumda açıklamaya çalıştım.
tartışacak değilim sizinle, düşüncemi aklamak zorunda da değilim. 1-2 konuya dikkat çekip bitiricem.
çarşafın içindeki kadın mı erkek mi belli değil, kimlik belirlemek imkansız. zira daha önce çarşaf giyip kuyumcu soyanlar oldu, kadın mı aranacak erkek mi bilinemedi haliyle.
bazı insanlar, eşlerini, çocuklarını zaten türbana zorlarken, çarşafın iyice yaygınlaşması, aynı insanların bu sefer de çarşaf giyeceksin zorlamasıyla karşı karşıya kalmasına neden olacak.
son olarak, pkk saldırıları malum, çarşafa göz ne kadar alışırsa, bir pkklının canlı bomba olarak dikkat çekmeden dolaşması çok rahat olacaktır.
ayni sekilde bende sizinle tartisacak degilim ve bende düsüncemi aklamak zorunda degilim ama sunlarida söylemeden edemiycem
carsafin icindeki kadin mi erkek mi belli degil demissiniz haklisiniz ama kimligini belli etmek istemeyenlerin daha bircok alternatifi var (peruk, gözlük, sapka vs...)
ayrica türbana zorlananlar bu sefer de carsafa zorlanirlar demissiniz. isin icinde zorlama varsa zaten magdur kisi icin basörtüsüde carsafta birdir.
son olarakta pkk saldirilarindan bahsetmissiniz. adilik yapmak isteyen hertürlü adiligini yapar. kisin bol ve uzun ceketle, yagmurlu havada bol bir yagmurlukla yada yazin günesten korunma amacli semsiyeyle yani bununda alternatifi cok....
olaya sizin gözünüzle bakarsak carsafin yaygin oldugu ülkelerde hergün bombali eylem yada hirsizlik yapilmali...
süphe üzerine insanlarin dogrularini zan altinda birakmayi Dogru bulmuyorum.
velhasil kelam bütün genellemeler yanlistir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?