4 lü tarama testi:(

ayzeze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.252
342
123
Kızlar bir fikrinize ihtiyacım var; benim 2 li testim gayet iyi çıkmasına rağmen 4 lü testim riskli çıktı. Yaşım 30. 4 lü teste risk oranı sınırı 1/251 olmasına rağmen benimkisi 1/241 çıktı. Doktor amino sentez yapıp yapmamayı tabiki bana bıraktı. Ama aminnosentez de riskli bir durum sonuçta.
Sizce çok mu riskli guruptayım, benim gibi riskli gibi görünüp sağlıklı bebekleri olan var mı aranızda ? Fikirlerinize ihtiyacım var:KK43:(

Kızlar bir fikrinize ihtiyacım var; benim 2 li testim gayet iyi çıkmasına rağmen 4 lü testim riskli çıktı. Yaşım 30. 4 lü teste risk oranı sınırı 1/251 olmasına rağmen benimkisi 1/241 çıktı. Doktor amino sentez yapıp yapmamayı tabiki bana bıraktı. Ama aminnosentez de riskli bir durum sonuçta.
Sizce çok mu riskli guruptayım, benim gibi riskli gibi görünüp sağlıklı bebekleri olan var mı aranızda ? Fikirlerinize ihtiyacım var:KK43:(

Canim sakin yaptirma amniyosentez. Once kendine sor kararim degisekcek mi diye degismeyecekse bu bebegi dunyaya getireceksen hic gerek yok. Ben 2 li test yaptirdim yaptrdigimada pisman oldum 1/265 olasilik. 3 lu 4 lu yaptirmayi hic dusunmuyorum. Cunku cewremde o kadr cok war ki hasta cocugun olacak diyip cok sukur saglikli bebekler dunyaya getiren insanlar. O yuzden hic kafana takma derim

Evet çok yanlış riskler oluyomuş, sürekli riskli denilip daha somra sağlıklı doğan çocuklar çok var, bende ayrıntılı ultrasona girmeyi bekliyorum. Ordafa işallah bebeğimiz gelişimi göreceğiz. Benim abşsma da aynı şeyi dediler, riskli dediler, dıvı alalım mutlaka dediler, ablam yaptırmadı çok sağlıklı yakışıklı bir oğlu oldu çok şükür:))

Canim sakin yaptirma amniyosentez. Once kendine sor kararim degisekcek mi diye degismeyecekse bu bebegi dunyaya getireceksen hic gerek yok. Ben 2 li test yaptirdim yaptrdigimada pisman oldum 1/265 olasilik. 3 lu 4 lu yaptirmayi hic dusunmuyorum. Cunku cewremde o kadr cok war ki hasta cocugun olacak diyip cok sukur saglikli bebekler dunyaya getiren insanlar. O yuzden hic kafana takma derim
Siz ayrıntılı ultrasona girdiniz mi nadıl gidiyo peki? Çok merak ediyorum bende.

Siz ayrıntılı ultrasona girdiniz mi nadıl gidiyo peki? Çok merak ediyorum bende.

Ayrintili ultrasona war daha 28 ocakta giricem yani yaklasik 21. Haftada ama ondada bi dolu gereksiz sey soyleniyor belki ona bile girmem. Sende stres yapma rabbim bilir herseyi.

Ayrintili ultrasona war daha 28 ocakta giricem yani yaklasik 21. Haftada ama ondada bi dolu gereksiz sey soyleniyor belki ona bile girmem. Sende stres yapma rabbim bilir herseyi.
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için, ben de şunu merak ediyorum acaba bu sonuçlar hastaneden hastaneye göre değişiyor mu? Çünlü daha önce bu forumdan okumultum bu 2 li yada 4 lü testleri kötü çıkanlar başka yerlere yaptırınca gayet düzgün çıkmış.

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için, ben de şunu merak ediyorum acaba bu sonuçlar hastaneden hastaneye göre değişiyor mu? Çünlü daha önce bu forumdan okumultum bu 2 li yada 4 lü testleri kötü çıkanlar başka yerlere yaptırınca gayet düzgün çıkmış.

Onu bilmiyorum belki olabilir canim. Ben bi kere yaptirdim tobe ettim :)

kızlar ben geçen hafta ayrıntılı ultrasyona girdim.ama ben kendi doktorumda daha çok ayrıntılı göçrüyormuşum onu farkettim..gerçi ayrıntılıda da bebeğin farklı şeylerine bakıyolarmış.neyseki bi sıkıntı yok.benim doktorum sadece ikili test yaptırdı üçlü dörtlü test yapmaya gerek olmadığını söyledi.ama burda ikili testi sıkıntılı olmayıp 4 lü testte sıkıntı çıkanlar varmış sanırım yaa.kafam karıştı..yaptırmalımıyız anlamadım..yada doktoruma itimat etmelimiyim ben şimdi..o_O

2 li test nrmal ise eğer neden 4 lü teste ihtiyaç duyduki acaba doktorunuz.. Bence bebeği doğurmaya kararlıysanız yaptırmayın. Ki bu testlerde kesin sonuç vermiyor

2 li test nrmal ise eğer neden 4 lü teste ihtiyaç duyduki acaba doktorunuz.. Bence bebeği doğurmaya kararlıysanız yaptırmayın. Ki bu testlerde kesin sonuç vermiyor
doktor yapmaya gerek yok dedi canım.yani sadece ikili tarama ve ayrıntılı ultrasyon yapılmış oldu..

Sanırım doktordan doktora farklılık var. Sonuçta özel hastane para kazanacaklar. :)) ben başka bi yerde daha yaptırıcam emin olamadım. Çok teşekkür ederim kızlar çok sağolun

doktor yapmaya gerek yok dedi canım.yani sadece ikili tarama ve ayrıntılı ultrasyon yapılmış oldu..

Keşke benim de öyle olsaydı. 2 li test yeterliydi bence bazı hastaneler 2 li 3 lü 4 lü testi hepsini yapıyor. Kafa çok karışıyo. Keşke ben de orda kalsaydım. Siz özele mi gidiyosunuz yoksa devlet mi?

Keşke benim de öyle olsaydı. 2 li test yeterliydi bence bazı hastaneler 2 li 3 lü 4 lü testi hepsini yapıyor. Kafa çok karışıyo. Keşke ben de orda kalsaydım. Siz özele mi gidiyosunuz yoksa devlet mi?

ben özele gidiyorum .ayrıca renkli ultrasyonlarım .doktorum video bile veriyor.gittiğimde yarım saat sürüyor muayenem nerdeyse..yani gelişmiş bir cihaz kullanıyor doktor.zaten alanında uzman profesör kendisi..vala onada sordum işte ben 3 lüsüdür 4 lüsüdür nasıl oluyor diye...gerek olmadığın söylemişti ikili teset ve diğer şeyler gayet normal olduğu için...bende itimat ediyorum artık .bi ara kafam karıştı ama fazlada pimpirik olmamal lazım sanrıım.allaha emanet bebişlerimiz.inşaallah sağlıkla alabiliriz kucaklarımıza canım yaa

ben özele gidiyorum .ayrıca renkli ultrasyonlarım .doktorum video bile veriyor.gittiğimde yarım saat sürüyor muayenem nerdeyse..yani gelişmiş bir cihaz kullanıyor doktor.zaten alanında uzman profesör kendisi..vala onada sordum işte ben 3 lüsüdür 4 lüsüdür nasıl oluyor diye...gerek olmadığın söylemişti ikili teset ve diğer şeyler gayet normal olduğu için...bende itimat ediyorum artık .bi ara kafam karıştı ama fazlada pimpirik olmamal lazım sanrıım.allaha emanet bebişlerimiz.inşaallah sağlıkla alabiliriz kucaklarımıza canım yaa

Keşke bize öyle doktor denk gelseydi, benim gittiğim doktor baya içimi kararttı. Sizin ikili yest sonucu kaç çıktı?? Ben de artık bu test sonuçlarına güvenmiyorum. Sadece stres yapıyolar. Bundan 7-8 sene önce kaç kişiye 3-4 lü testler yapılıyoduki. Mis gibi pıtıl pırıl bebekler dünyaya geldi. Biz boşuna stres oluyoruz ya

Keşke bize öyle doktor denk gelseydi, benim gittiğim doktor baya içimi kararttı. Sizin ikili yest sonucu kaç çıktı?? Ben de artık bu test sonuçlarına güvenmiyorum. Sadece stres yapıyolar. Bundan 7-8 sene önce kaç kişiye 3-4 lü testler yapılıyoduki. Mis gibi pıtıl pırıl bebekler dünyaya geldi. Biz boşuna stres oluyoruz ya

vala kaç çıktığını bilmiyorum sayısal olarak canım.ama risk oranım baya düşük demişti doktor ozmn da şimdide elhamdülillah herşey yolunda...ya ona kaldıysa önceden yada annelerimiz bizleri bu şekilde mi doğurmuş tabiki hayır.cinsiyetlerini bile doğumda öğrenmiş herkes bebeklerinin.... aslında geskisi gibi olsakda bizde rahatça ona buna takmadan hamileleğimizi geçirebilsek ama nerdeeeee.teknolojide gelişti sağlık sıkıntılarıda çoğaldı canımm

Bende 2li 3lü yaptırmadım şimdi 4lü yaptırıcam. Oda herhangi birşey var mı diye işte ama özel bayağı bi pahalı olacağı için devlette yaptıracağım :KK53:

Benimde 2 li taramam normal çıkıp 4 lü taramam riskli çıkmıştı. böyle bir durumda insan ister istemez tedirgin oluyor. Ayrıntılı ultrason yaptırdık. Zaten 4 lü tarama normal çıksa bile doktorum ayrıntılı ultrason isteyecekti. Bebeğin organları tam mı, kaburga sayısı, parmak sayısı falan onlara bakılıyor. Çok şükür ultrasonda görünen bir sıkıntı yoktu. Gayet sağlıklı bir bebek dedi doktor. Ama kesin sonuç için amniyontez yapmak lazım dedi. Amniyosentezin sonucu ne olursa olsun bebeğimizi aldırmayı düşünmediğimizi söyleyerek kibarca reddettim doktoru :)
Bu taramaların kesinliği yok o yüzden çok takmamak lazım. Ne gelirse Allah'tan deyip sağlıklı bebeklerimizin olması için dua etmek lazım :)

Ayzeze bebeğinin durumu nedir. Ben de aynı durumdayım 2 li testim çok iyi çıkmasına rağmen 4 lü testim kötü cikti. Dipteyim. Doktor amerikada bi test varmis o bu yaptırmayı önerdi

Ayzeze bebeğinin durumu nedir. Ben de aynı durumdayım 2 li testim çok iyi çıkmasına rağmen 4 lü testim kötü cikti. Dipteyim. Doktor amerikada bi test varmis o bu yaptırmayı önerdi

merhabalar. benim bebeğim doğdu ve şu an 6 aylık. Allaha çok şüküğr hiç bir şey olmadı. Aynı sizin durumunz gibiydi. 4 lü test riskli idi. Amniyosentez oldum ben. Ama bunu yapan doktorun iyi br doktor olması gerekiyor. Ben doktoruma güendiğim için yaptırdım. Ablam da yaptırdı. Hiç bir şey çıkmadı. Ama amniyosentezin de düşük riski oluyormuş. Bu nedenle doktorumla konuştuk ben çok yaptım amnşyesentezi dedi çok şükür şimdiye kadar kötü bir şey olmadı dedi.
Sizizn dediğiniz amerikadaki test sanırırm kan testi gibi bir ey. O zamanlar ben de baya araştırmıştım. Ama içinizi rahat tutun.
Her ne olursa olsun o benim bebeğim allah korusun sakat da olsa o benim yavrum diyor insan ama 9 ay boyunca da acabalarla yaşamak ve içinizde hep şüphe olaak olması insanın içini kemiriyor. Sizin içiniz nasıl rahat ediyorsa öyle davranın. Ablam bana yaptırma demişti. Bir şey çıkmıcak eminim demişti. Ben de emindim ama insanın içi nasıl rahat ederki dimi?

gereksiz tarama testi yaptırılmaması gerektiğini söylüyor doktorlar test sayısı arttıkça ihtimal çok göründüğü için

Back
X