4 çocuğu olana 1000 lira yardım!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Türkiye'de ilk kez çocuk yardımı toplu iş sözleşmesine girdi. Ankara Mamak Belediyesi ve Hizmet-İŞ Sendikası imzalanan toplu sözleşmeye göre 4 çocuğu olan ailelere 1000 lira destek verilecek.

4 ÇOCUKTAN AZ OLAN AİLE KAÇ LİRA ALACAK?
Sözleşmede yer alan çocuk yardımı ile bir çocuk için 120 lira, iki çocuk için 200 lira, üç çocuk için 500 lira, ve dört çocuk için de 1000 lira yardım alacak.

İşçilerin maaşlarına ise 6 aylık dilimler halinde yüzde 5'erlik artışlar yapılacak.

Habertürk

$4 cocuk 1000 lira.jpg

tabi yapsınlar
işsiz aileler bol çocuk yapsın para için..
sonra o çocuklar büyüsün onlarda işsiz kalsın..yarısı hırsız olsun yarısı sefil..
kömüre muhtaç seçmen olsunlar ilerde..
aa unuttum çocuğu olmayanlarada tüp bebekte yardım için eziyetin en kralını çektirsinler
padişahım çok yaşa:47:

Yeminle komik bir fıkra anlatılsa bu kadar gülmezdim :))))

Hatta 4 hatun olayı da serbest olsun her kişi 4 hatundan 4 çocuk peyda etse al sana 16 çocuk :)) 4 .000 tl para ooooh mis yan gel yat :37::37::37:

İşi bırakıyorum be abicim artık..!! Paso çocuk yapacağım..

Eh be insafsızlar işçi çalışır senden emeğinin karşılığını ister tutar 3 kuruş zam yapar utanmadan birde bunu iyi b... yemiş gibi ekran karşısına geçip pişmiş kelle gibi anlatmaya çalışırsınız hatta utanmasanız çok bile yaptık diye neredeyse alay edecek düzeye gelirsiniz..Önce işçinin emeğini verin !

Sonra bize bebelerimiz için kişi başına para ödeyin..Her yasayı da devletin memuruna kendi kadrosundaki işçisine değil de az da özel sektördekileri de düşünerek üretin..Yetti beeeee

Bu millete yaranılmaz gerçekten... Tatmin olmak görmek istemeyen herşeye bir kulp bulur... Böyle bir yardım yokken avrupadan örnekler sunup neden bizde de yok diyordu şimdi de buna taş atıyolar... Ne deyim benzersiz bir milletiz gerçekten... Birbirimizle uğraşmayı bırakıp, birlik duygumuzu biraz geliştirip millet olmayı başarabilsek keşke (!):47:

Son düzenleme:
iyie hadlerini aştılar artık. milleti dilenci yerine koyuyorlar kendilerini de sadaka veren yüce gönüllü insanlar olarak lanse ediyorlar. tabii ara eleman çocuk işçi lazım kalantor patronlara ondan durmadan 5 tane çocuk yapın diyorlar.

Bu millete yaranılmaz gerçekten... Tatmin olmak görmek istemeyen herşeye bir kulp bulur... Böyle bir yardım yokken avrupadan örnekler sunup neden bizde de yok diyordu şimdi de buna taş atıyolar... Ne deyim benzersiz bir milletiz gerçekten... Birbirimizle uğraşmayı bırakıp, birlik duygumuzu biraz geliştirip millet olmayı başarabilsek keşke (!):47:

avrupada bizdeki gibi işsizlikten kıvranan ülkeler kaç tane..
avrupada çocukların aldığı eğitim bizim ülkemizde varmı..
var olan çocuklar sefillik içindeler doğudaki şehirlere bir bakın..
avrupadaki çocuklar 14 15 yaşındayken ülkeleri gezerken bizim ülkemizde çocuklar hayatında ilk defa uçağa binip ist.a gezmeye getirildi..
alt yapı yokken bu kadar çocuk yapmaya teşvik ettirmelerine karşı çıkıyoruz..
çocuklar 18ini geçince işmi verecekler aşmı..
köşelerde tinerci olup gidecekler

peki sana soruyorum işçi bu ülkede daha emeginin karşılığını alamıyorken bu da neyin nesi diye düşünüyor musun hiç ??
İnan merak ettim şimdi

Yahu brüt asgari ücret bu ülkede 978,60 kuruş net ise agi dahil bekar bir insanın 773,40 kuruş...

Daha sen emeğinin karşılığı olan para ve zam için k... yırtıyorsun birşey elde edemiyorsun çocuk olunca devletin parası bolda emek olunca az mı ?

niye bu millete yaranılmaz diyorsunuz onu anlamıyorum valla bu paradan yine en çok kimlerin yararlanacağı ortada :)) bu millet ne ederse etsin zaten devletine yaranamamış az da bırakın devlet millete yaranamasın..

Forumda konuyu okumadan yorum yapan o kadar sazan arkadas varki cok komikler gercekten. Cocuk basina para yardimi sadece ankara mamak ilcesinde uygulamaya baslanmis ama burdakiler yok turkiyede soylede avrupada boylede!!! Diye almis baslarini gitmis. Ne diyim devam edin okumadan yorumlamaya :))

avrupada bizdeki gibi işsizlikten kıvranan ülkeler kaç tane..
avrupada çocukların aldığı eğitim bizim ülkemizde varmı..
var olan çocuklar sefillik içindeler doğudaki şehirlere bir bakın..
avrupadaki çocuklar 14 15 yaşındayken ülkeleri gezerken bizim ülkemizde çocuklar hayatında ilk defa uçağa binip ist.a gezmeye getirildi..
alt yapı yokken bu kadar çocuk yapmaya teşvik ettirmelerine karşı çıkıyoruz..
çocuklar 18ini geçince işmi verecekler aşmı..
köşelerde tinerci olup gidecekler

Öncelikle şunu söyleyim o tinerci vs olan çocuklar fakir işsiz ailelerin çocuklarımı ! yoksa kendi nefsi ve zevki için gayri meşru çocuk peydahlayıp ortalığa atan veya psikopat yetiştirilen çocuklar mı????

Fakirlikten ve işlizlikten kişiliği ve izzeti olan hiçbir insan sokağa düşüp ipsiz sapsız gereksiz olmaz bu böyledir tersini iddia etmenin lüzumu yok....

İşte o çocuklar gezip tozabilsin veya daha rahat yaşasın diye bu para veriliyor. Ayrıca haberi sansürlemeden okursanız 4 çocuğu olana verilecek demiyo 1 çocuğu olana bile verileceği yazıyor (!)

Avrupadaki eğitim bizde varmı demişsiniz evet yok çünkü daha iyisi var. Oradaki lise öğrencilerine toplama işlemini bile zor yaptırıyorlar çünkü hemen hepsinin uyuşturucu, alkol vs ile beyinleri donmuş ahlaki çöküntü içinde oluyorlar...

İşte veriyorlar aşta veriyorlar sen merak etme canım :34:

peki sana soruyorum işçi bu ülkede daha emeginin karşılığını alamıyorken bu da neyin nesi diye düşünüyor musun hiç ??
İnan merak ettim şimdi

Yahu brüt asgari ücret bu ülkede 978,60 kuruş net ise agi dahil bekar bir insanın 773,40 kuruş...

Daha sen emeğinin karşılığı olan para ve zam için k... yırtıyorsun birşey elde edemiyorsun çocuk olunca devletin parası bolda emek olunca az mı ?

niye bu millete yaranılmaz diyorsunuz onu anlamıyorum valla bu paradan yine en çok kimlerin yararlanacağı ortada :)) bu millet ne ederse etsin zaten devletine yaranamamış az da bırakın devlet millete yaranamasın..

İşçi evet emeğinin karşılığı tam olarak almıyo bu bir gerçek ama bu bugün böyle olmadı en mükemmel günlerini görüyor şuan işçiler sürekli olan ekonomik krizler 10 yıldır nerde?
10 yıl öncesine bakın bi: her gün yeni bi sıkı kemer politikası açıklanır, yurtdışından ithal ekonomistler getirtilir, işçiler sürekli greve kalkar istisnasız hepsi, fabrikalar kapatılır, işçiler kapının önüne konur vs vs vs daha uzatılabilir bu liste... İşçi bugün bu durumların hangisiyle karşı karşıya? birden bire h,ç birşey düzelmez herşey yavaş yavaş bozulduğu gibi yavaş yavaşta düzelir pat diye sihirli bi değnekle işçi maaşları harkulede bir standarta çıkamaz bunu tahmin etmeniz gerekir...

İşte bu millete neden yaranılmaz diyorum bu yüzden... En refaha seviyesi yüksek günlerini yaşarken, yine her iyiye doğru atılan adıma kulp bulmaya kalkılırsa bu millete İYİLİK yapan yaramaz derim bende...

Tabiki herşeyi hemen kabullenecek değiliz fakat eleştirininde bir dozu vardır insan elini vicdanına koymalıdır. ayrıca şunu da belirtmeliyiimdirki hiç kimse mükemmel değildir ama şuan en iyi şartlardayız bunu kimse inkar edemez...

Ve yine tekrarlıyorum hiçbirşey birden bire sihirli bir değnek değmişcesine değişemez adım adım düzelir süreç baltalanmazsa tabi...

Forumda konuyu okumadan yorum yapan o kadar sazan arkadas varki cok komikler gercekten. Cocuk basina para yardimi sadece ankara mamak ilcesinde uygulamaya baslanmis ama burdakiler yok turkiyede soylede avrupada boylede!!! Diye almis baslarini gitmis. Ne diyim devam edin okumadan yorumlamaya :))

tabi canım senin gibi sadece buradan bilgi edinince sazan konumunda görmen normal milleti ama mamak sadece pilot bölge olarak bir başlangıç tüm türkiyede yapılacak bir uygulama bu :34:

Öncelikle şunu söyleyim o tinerci vs olan çocuklar fakir işsiz ailelerin çocuklarımı ! yoksa kendi nefsi ve zevki için gayri meşru çocuk peydahlayıp ortalığa atan veya psikopat yetiştirilen çocuklar mı????

Fakirlikten ve işlizlikten kişiliği ve izzeti olan hiçbir insan sokağa düşüp ipsiz sapsız gereksiz olmaz bu böyledir tersini iddia etmenin lüzumu yok....

İşte o çocuklar gezip tozabilsin veya daha rahat yaşasın diye bu para veriliyor. Ayrıca haberi sansürlemeden okursanız 4 çocuğu olana verilecek demiyo 1 çocuğu olana bile verileceği yazıyor (!)

Avrupadaki eğitim bizde varmı demişsiniz evet yok çünkü daha iyisi var. Oradaki lise öğrencilerine toplama işlemini bile zor yaptırıyorlar çünkü hemen hepsinin uyuşturucu, alkol vs ile beyinleri donmuş ahlaki çöküntü içinde oluyorlar...

İşçi evet emeğinin karşılığı tam olarak almıyo bu bir gerçek ama bu bugün böyle olmadı en mükemmel günlerini görüyor şuan işçiler sürekli olan ekonomik krizler 10 yıldır nerde?
10 yıl öncesine bakın bi: her gün yeni bi sıkı kemer politikası açıklanır, yurtdışından ithal ekonomistler getirtilir, işçiler sürekli greve kalkar istisnasız hepsi, fabrikalar kapatılır, işçiler kapının önüne konur vs vs vs daha uzatılabilir bu liste... İşçi bugün bu durumların hangisiyle karşı karşıya? birden bire h,ç birşey düzelmez herşey yavaş yavaş bozulduğu gibi yavaş yavaşta düzelir pat diye sihirli bi değnekle işçi maaşları harkulede bir standarta çıkamaz bunu tahmin etmeniz gerekir...

İşte bu millete neden yaranılmaz diyorum bu yüzden... En refaha seviyesi yüksek günlerini yaşarken, yine her iyiye doğru atılan adıma kulp bulmaya kalkılırsa bu millete İYİLİK yapan yaramaz derim bende...

Tabiki herşeyi hemen kabullenecek değiliz fakat eleştirininde bir dozu vardır insan elini vicdanına koymalıdır. ayrıca şunu da belirtmeliyiimdirki hiç kimse mükemmel değildir ama şuan en iyi şartlardayız bunu kimse inkar edemez...

Ve yine tekrarlıyorum hiçbirşey birden bire sihirli bir değnek değmişcesine değişemez adım adım düzelir süreç baltalanmazsa tabi...

çok güldüm yaaa, işçiler nasıl grev yapsın artık, en son thy yapılan grevi gördük, attılar hepsini. geri kalan kurumların da hepsi satılıp özelleştiği için, yiyorsa grev yapsınlar artık. önce fikir sahibi olun, sonra zikir kısmına geçersiniz.

diğer işaretlediğim yerler için valla kendimi yorup cevap vermiycem artık, ülke ne hale gelmiş hala yok en iyi günler yok en iyi şartlar. nasıl bir at gözlüğüdür bu ya rab!

çok güldüm yaaa, işçiler nasıl grev yapsın artık, en son thy yapılan grevi gördük, attılar hepsini. geri kalan kurumların da hepsi satılıp özelleştiği için, yiyorsa grev yapsınlar artık. önce fikir sahibi olun, sonra zikir kısmına geçersiniz.

diğer işaretlediğim yerler için valla kendimi yorup cevap vermiycem artık, ülke ne hale gelmiş hala yok en iyi günler yok en iyi şartlar. nasıl bir at gözlüğüdür bu ya rab!

Evet benimde size yapacağım tek yorum: " nasıl bir at gözlüğüdür bu Ya Rabb! " !!!

Son düzenleme:

...

tabi 1 çocuğada veriliyor..çalışan kadına 5 çocuk yap erken emekli ol deniliyor..
çalışan kadınlara daha fazla çocuk yapsınlar diye kırk takla atıyolar..şartlar iyleştiriliyor filan..
ama taşeron sözleşmeli işçiler için asgari ücret için maalesef büyük külfet deniyor..
tabii avrupadaki eğitim o kadar kötü ki üni. lerine akın akın gidiyor bizim gençlerimiz..master lar hep başka ülkelerde yapılıyor..
ben ist.da en az 5 10 aile tanıdım doğuda işsizlikten çıkıp gelen..ve burdada iş bulmayıp (çünkü eğitim yok vasıf yok) hırsızlığa yönelen tinerci olan...
temiz ailelerin çocukları olmaz demişsiniz ya..bu ailelerde 7 8 tane çocuk..baba işsiz anne cahil ..bu çocukların terbiyesini eğitimini hangi anne baba verecek..8inin karnını doyurdularmı çok şükür diyorlar...
doğuda bankalara gidin..çocuk yardımı yattığı gün ki rezilliği görün..
okuması yazması olmayan kadınlar ellerinde kimliklerle birbirini eze eze para almaya çalışıyolar..
bunun tek amacı azalan genç nüfusu arttırmak kimse kimseyi kandırmasın
haa şartlaeı düzeltşirler parayıda verirler elleri öpülür ..ama durum buyken neyin yardımı Allah aşkına..
o tersini idda etmenin lüzumu yok lafı da nedir anlamadım..bilir kişimisiniz..istediğim şekilde fikrimi söylerim ..:31:

Son düzenleme:

biz başka bir ülke demi yaşıyoruz anlamadım

Evet benimde size yapacağım tek yorum: " nasıl bir at gözlüğüdür bu Ya Rabb! " !!!

1- İlk defa bir Başbakan " Tezkere geçmezse memura maaş ödeyemeyiz " dedi
*2- İlk defa ekonomi büyürken işsizlik arttı.
*3- İlk defa cari açık verilirken döviz kuru arttı.
*4- İlk defa bir Başbakan zam isteyen memura " İMF' yi ikna edin " dedi.
*5- İlk kez ithalat 100 milyar doları aştı.
*6- İlk kez cari açığın üstünde borçlanma yapıldı
*7- İlk kez Yunan kilise bankası Türkiye' de banka satın aldı.
*8- İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı
*9- İlk defa düşük faizli dış borç, yüksek faizli iç borç ile ödendi.
*10- İlk defa bir Başbakan ve Dışişleri Bakanı, islâmiyeti yok etmeye yemin eden bir Papa' nın heykeli önünde fotoğraf çektirdi.
*11- İlk defa bir Başbakan " Toprak satılıyorsa alıp götürmüyorlar ya " dedi.
*12- İlk defa bir cami kiliseye çevrildi.
*13- İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı.
*14- İlk defa bir Başbakan Yahudi düşünce kuruluşundan " Üstün Cesaret Ödülü " aldı.
*15- İlk defa Türk askerinin başına ABD güçlerince çuval geçirildi.
*16- İlk defa bir Başbakan " bir dönem dini kullandık " dedi.
*17- İlk defa petrol kanunu ile yabancılara 50 yıllık imtiyaz verildi.
*18- İlk defa yabancı rantiyecilere vergi muafiyeti tanındı.
*19- İlk defa iletişim sektörünün tamamı yabancıların eline geçti.
*20- İlk defa tezkere ret edilmesine rağmen Dış İşleri Bakanlığı genelgesi ile silahlar Türkiye üzerinden geçti.
*21- İlk defa bir Başbakan İslâm dünyasının sınırlarını değiştirecek BOP' un eş başkanı oldu.
*22- İlk defa bir Başbakan Müslüman topraklarını işgal eden ABD askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua ettiğini açıkladı.
*23- İlk kez İsrailli bir işadamına çok gizli bir şekilde 800 milyon dolar kaynak aktarıldı.
*24- İlk defa bir Başbakan yapılan ihalede önce uçak istedi ama sonra Mercedes' e razı oldu.
*25- İlk defa fındık üreticileri en büyük mitingi yaptı.
*26- İlk defa bir Başbakan Türkiye' yi pazarladığını açıkça itiraf etti.
*27- İlk defa tarımsal üretimde dış ticaret açığı ortaya çıktı.
*28- İlk defa bir Başbakan çiftçilere " Gözünü to p rak doyursun " dedi.
*29- İlk defa kap kaç diye bir sektör ortaya çıktı.
*30- İlk defa zina suç olmaktan çıktı.
*31- İlk defa bir Başbakan en fazla yurt dışı gezisi yaptı.
*32- İlk defa bir Başbakan " Borç yiğidin kamçısıdır " diyerek borçlanmayı bir başarı olarak gösterdi.
*33- İlk defa enflasyon % 10 artarken pancar fiyatları 99 kuruştan 88 kuruşa indi. *34- İlk defa çiftçi ve emekliden vergi alınması sözü verildi.
* 35- İlk defa bir Başbakan Danışmanı Amerikalılara Başbakan için " Bu adamı kullanın, onu rogara süpürmeyin " dedi.
*36- İlk defa GSMH artarken KDV tahsilâtı yerinde saydı.
*37- İlk defa bir Başbakan TMSF katkısıyla bu kadar çok TV ve gazete yönlendirdi.
*38- İlk defa Türkiye Cumhuriyeti' nin Cumhurbaşkanı misafir olarak gelen bir kralın ayağına gitti. Hem de 10 Kasım günü. < /u>.
. *39- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ÇİFTÇİYE " ANANI DA AL GİT " DEDİ...
*40- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ŞEHİD ZİYARETİNDE " ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR " DEDİ
*41- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN 300 METRELİK GEMİYE GEMİCİK DEDİ.
*42- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ..... GAZETELERİNİ OKUMAYIN TELEVİZYONLARINI AÇMAYIN DEDİ.
*43- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNEN İNSANLARI DİNSİZLİKLE SUÇLADI.
*44- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN İÇİN CUMHURİYET MİTİNGLERİ YAPILDI.
*45- İLK DEFA BİR HALK KENDİ LÂİKLİĞİNDEN VE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN KORKTU...
*46- İLK DEFA İSRAİLE ve ABD'ye bu kadar yüksek ve ne destek verildi..
*47- İLK DEFA israili korumak için ne gerekiyorsa ülkeye temin edildi.
*48- İLK DEFA TÜRKİYE TOPRAKLARI NATONUNDUR DENDİ..
*49- İLK DEFA YOLLAR KÖPRÜLER SATILDI.
*50- İLK DEFA CAMİDE AYİN YAPILDI
*51- İLK DEFA KİLİSEDE CUMA NAMAZI KILINDI.
*52- İLK DEFA BESMELE İLE KİLİS AÇILDI..
*53- İLK DEFA PKK'NIN SİYASİ LİDERİ AKPNİN KONGRESİNE ŞEREF KONUĞU OLARAK DAVET EDİLDİ..
*54- İLK DEFA EŞCİNSELLERE HAK TANINDI.. (bundan haberim yok, tanınsa da kime ne açıkçası)
*55- İLK DEFA BAŞÖRTÜSÜ HUKUKİ YOLDAN YASAKLANDI. (türban serbest sadece)
*56- İLK DEFA TERÖRİSTLER İÇİN AĞLARIM DENDİ..
*57- İLK DEFA TERÖRİSTLER İÇİN CANIM CİĞERİM DENİLDİ.
*58- İLK DEFA PKK İLE PAZARLIK MASASINA OTURULDU..
*59- İLK DEFA ÜLKEYİ BABALAR GİBİ SATARIZ DENDİ..
*60- İLK DEFA YAHUDİLER İNSANLIĞIN ONURUDUR DENDİ..
*61- İLK DEFA OKULLARDA DİĞER DİNLER HAK DİN OLARAK GÖSTERİLDİ..
*62- İLK DEFA AYETLER SANSÜRLENDİ..
*63- İLK DEFA OKULLARDA YUNANLILARIN TANRISI ZEUS ÖĞRETİLDİ...
*64- İLK DEFA OKULLARDA İSLAMİ OLAN 45 KELİME YASAKLANDI..
*65- İLK DEFA YAHUDİ ASKERLERİNE DUA EDİLDİ..
*66- İLK DEFA BOP EŞ BAŞKANI OLUP ÖVÜNÜLDÜ..
*67 İLK DEFA YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ ALINDI..
*68 İLK DEFA HRİSTİYAN ONURU NİŞANI ALINDI..
*69 İLK DEFA PAPANIN HİZMETİNE GİRİLDİ.. AB YASALARINA UYUM SÜRESİ ADI ALTINDA İSLAMA ÇOK ZARAR VERİLDİ.
*70- İLK DEFA DİYALOG ADI ALTINDA MİSYONERLİK YAPILMAYA BAŞLANDI...
*71- İLK DEFA MAHKEME YIKAMAZ KARARINA OLDUğU HALDE DİKTATÖR BİR ŞEKİLDE KURAN KURSU YIKILDI..
*72- İLK DEFA CAMİLER GAZETE İLANI İLE SATILDI..
*73- İLK DEFA CAMİLERE HACİZ GÖNDERİLDİ....
*74- İLK DEFA BAŞBAKANIN EŞİ KİLİSEDE MUM YAKIP DİLE DİLEDİ..
*75- İLK DEFA AKPLİ BAKAN KİLİSE ALLAHIN EVİDİR DEDİ. (bu kısmın benim için önemi yok, herkesin inancı/inançsızlığı kendine)
*76- İLK DEFA DİYANETTEN SORUMLU AKPLİ BAKAN, KURANIN ÜÇTE BİRİNİ KABUL ETMİYORUM DEDİ.. (yine bu da benim için önemli değil, ama din adına sömürü yaparken bu laf ilginç)
*77- İLK DEFA RUHBAN OKULU AÇMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR DENDİ..
*78- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN İSLAMI KABUL ETMEDİĞİNİ AÇIKÇA SÖYLEDİ..

Bu hızla Tayyip Erdoğan b u dönemde ülkemizde ki her şeyi özelleştirmiş olacak... İş bu ya özelleştirmeye ve satmaya kafayı takmış olan başbakanımız en sonunda kendisini özelleştirir mi?
*- Türk Telekom, Arap' ın.
*- Telsim İngiliz' in.
*- Kuşadası Limanı İsrailli' nin.
*- İzmir Limanı Hong Konglu' nun...
*- Araç muayene işi Alman' ın.
*- Başak Sigorta Fransız' ın.
*- Adabank Kuveytli' nin.
*- İETT Garajı Dubaili' nin.
*- Avea Lübnanlı' nın.
*- Petkim? Ermeni' nin. ( Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bir çıkardık Ermeni...) *- Rakı, Amerikalı' nın.
*- Finansbank Yunanlı' nın...
*- Oyakbank Hollandalı' nın.
*- Denizbank Belçikalı' nın.
*- Türkiye Finans Kuveytli' nin.
*- TEB Fransız'ın.
*- Cbank İsrailli' nin.
*- MNG Bank Lübnanlı' nın.
*- Alternatif Bank Yunanlı' nın.
*- Dışbank Hollandalı' nın.
*- Şekerbank Kazak' ın.
*- Yapı Kredi' nin yarısı İtalyan' ın.
*- Turkcell' in yarısı Finli' nin Rus' un.
*- Beymen' in yarısı Amerikalı' nın.
*- Enerjisa' nın yarısı Avusturyalı' nın.
*- Garanti' nin yarısı Amerikalı' nın.
*- Eczacıbaşı İlaç, Çek' in.
*- İzocam, Fransız' ın.
*- TGRT ( Fox ) Amerikalı' nın.
*- Demirdöküm Alman' ın.
*- Döktaş Fransız' ın.
*- Süper FM Kanadalı' nın. Hepsi TÜRK' tü bir zamanlar... sadece 8.5 yıl önce. ( yani AKP hükümetinden önce

bu maddeler elbette alıntı, parantez içinde küçük harfle yazanlar benim düşüncelerim.

ben o kadar geniş düşünmem..bir çekirdek aile için en önemli şeyler iyiyse hükümet başarılıdır derim..
eğitim sağlık gelir...
eğitime bakıyorum..okullar tıklım tıkış..paran varsa özel ders,dersaneyle çocuğun eğitim alır ..yoksa Allaha emanet..
üni.lerde okuyanlar açıkta..biyoloji mezunu tanıdığımız kahvehanede wc temizliyor..kimseyle görüşmüyor..depresyonda..
sağlık..millet kanserden dökülüyor..yediğimiz içtiğimiz hastalık saçıyor..diğer ülkelerde%4 olan katkı madde izni bizde %15 lerde...dahada arttırılacakmış...
devlet hast.lerinde dr.yok prof.ları çıkarttılar (kendi ameliyatlarında itinayla çağırdılar).
hastalara ilaç getirtmiyolar..karaborsadan 4 lialık ilacı 80 e alıyolar..
gelir..asgari ücret ,taşeron desem yeterlidir galiba..
benim hükümetim bu ihtiyaçlarımı iyileştirmiyosa istediği kadar yol yapsın..yardım parası verip çocuğa teşvik etsin..

şokkkkkk oldum resmen yukarıdaki upuzunnnn yazıyı görünce:27::27::27:

BEN HANGİ ÜLKEDE YAŞIYORUM YA?

eğer bu doğruysa gerçekten biri bizi uyandırsın tam 8,5 yıldır uyuyor muyuz biz?

yalnız benim çok şaşırdığım bir şey var; milletin gelişmesi için ortada bir şey varken sevgili milletvekillerimiz(!) birbirine giriyor ama iş maaş para olunca (yanlış anlamayın arkadaşlar kendi maaşlarından bahsediyorum) maşallahhhhh düşman çatlatıyorlar birlikleriyle:47::47::47::47::47::47:

1- İlk defa bir Başbakan " Tezkere geçmezse memura maaş ödeyemeyiz " dedi
*2- İlk defa ekonomi büyürken işsizlik arttı.
*3- İlk defa cari açık verilirken döviz kuru arttı.
*4- İlk defa bir Başbakan zam isteyen memura " İMF' yi ikna edin " dedi.
*5- İlk kez ithalat 100 milyar doları aştı.
*6- İlk kez cari açığın üstünde borçlanma yapıldı
*7- İlk kez Yunan kilise bankası Türkiye' de banka satın aldı.
*8- İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı
*9- İlk defa düşük faizli dış borç, yüksek faizli iç borç ile ödendi.
*10- İlk defa bir Başbakan ve Dışişleri Bakanı, islâmiyeti yok etmeye yemin eden bir Papa' nın heykeli önünde fotoğraf çektirdi.
*11- İlk defa bir Başbakan " Toprak satılıyorsa alıp götürmüyorlar ya " dedi.
*12- İlk defa bir cami kiliseye çevrildi.
*13- İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı.
*14- İlk defa bir Başbakan Yahudi düşünce kuruluşundan " Üstün Cesaret Ödülü " aldı.
*15- İlk defa Türk askerinin başına ABD güçlerince çuval geçirildi.
*16- İlk defa bir Başbakan " bir dönem dini kullandık " dedi.
*17- İlk defa petrol kanunu ile yabancılara 50 yıllık imtiyaz verildi.
*18- İlk defa yabancı rantiyecilere vergi muafiyeti tanındı.
*19- İlk defa iletişim sektörünün tamamı yabancıların eline geçti.
*20- İlk defa tezkere ret edilmesine rağmen Dış İşleri Bakanlığı genelgesi ile silahlar Türkiye üzerinden geçti.
*21- İlk defa bir Başbakan İslâm dünyasının sınırlarını değiştirecek BOP' un eş başkanı oldu.
*22- İlk defa bir Başbakan Müslüman topraklarını işgal eden ABD askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua ettiğini açıkladı.
*23- İlk kez İsrailli bir işadamına çok gizli bir şekilde 800 milyon dolar kaynak aktarıldı.
*24- İlk defa bir Başbakan yapılan ihalede önce uçak istedi ama sonra Mercedes' e razı oldu.
*25- İlk defa fındık üreticileri en büyük mitingi yaptı.
*26- İlk defa bir Başbakan Türkiye' yi pazarladığını açıkça itiraf etti.
*27- İlk defa tarımsal üretimde dış ticaret açığı ortaya çıktı.
*28- İlk defa bir Başbakan çiftçilere " Gözünü to p rak doyursun " dedi.
*29- İlk defa kap kaç diye bir sektör ortaya çıktı.
*30- İlk defa zina suç olmaktan çıktı.
*31- İlk defa bir Başbakan en fazla yurt dışı gezisi yaptı.
*32- İlk defa bir Başbakan " Borç yiğidin kamçısıdır " diyerek borçlanmayı bir başarı olarak gösterdi.
*33- İlk defa enflasyon % 10 artarken pancar fiyatları 99 kuruştan 88 kuruşa indi. *34- İlk defa çiftçi ve emekliden vergi alınması sözü verildi.
* 35- İlk defa bir Başbakan Danışmanı Amerikalılara Başbakan için " Bu adamı kullanın, onu rogara süpürmeyin " dedi.
*36- İlk defa GSMH artarken KDV tahsilâtı yerinde saydı.
*37- İlk defa bir Başbakan TMSF katkısıyla bu kadar çok TV ve gazete yönlendirdi.
*38- İlk defa Türkiye Cumhuriyeti' nin Cumhurbaşkanı misafir olarak gelen bir kralın ayağına gitti. Hem de 10 Kasım günü. < /u>.
. *39- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ÇİFTÇİYE " ANANI DA AL GİT " DEDİ...
*40- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ŞEHİD ZİYARETİNDE " ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR " DEDİ
*41- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN 300 METRELİK GEMİYE GEMİCİK DEDİ.
*42- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ..... GAZETELERİNİ OKUMAYIN TELEVİZYONLARINI AÇMAYIN DEDİ.
*43- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNEN İNSANLARI DİNSİZLİKLE SUÇLADI.
*44- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN İÇİN CUMHURİYET MİTİNGLERİ YAPILDI.
*45- İLK DEFA BİR HALK KENDİ LÂİKLİĞİNDEN VE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN KORKTU...
*46- İLK DEFA İSRAİLE ve ABD'ye bu kadar yüksek ve ne destek verildi..
*47- İLK DEFA israili korumak için ne gerekiyorsa ülkeye temin edildi.
*48- İLK DEFA TÜRKİYE TOPRAKLARI NATONUNDUR DENDİ..
*49- İLK DEFA YOLLAR KÖPRÜLER SATILDI.
*50- İLK DEFA CAMİDE AYİN YAPILDI
*51- İLK DEFA KİLİSEDE CUMA NAMAZI KILINDI.
*52- İLK DEFA BESMELE İLE KİLİS AÇILDI..
*53- İLK DEFA PKK'NIN SİYASİ LİDERİ AKPNİN KONGRESİNE ŞEREF KONUĞU OLARAK DAVET EDİLDİ..
*54- İLK DEFA EŞCİNSELLERE HAK TANINDI.. (bundan haberim yok, tanınsa da kime ne açıkçası)
*55- İLK DEFA BAŞÖRTÜSÜ HUKUKİ YOLDAN YASAKLANDI. (türban serbest sadece)
*56- İLK DEFA TERÖRİSTLER İÇİN AĞLARIM DENDİ..
*57- İLK DEFA TERÖRİSTLER İÇİN CANIM CİĞERİM DENİLDİ.
*58- İLK DEFA PKK İLE PAZARLIK MASASINA OTURULDU..
*59- İLK DEFA ÜLKEYİ BABALAR GİBİ SATARIZ DENDİ..
*60- İLK DEFA YAHUDİLER İNSANLIĞIN ONURUDUR DENDİ..
*61- İLK DEFA OKULLARDA DİĞER DİNLER HAK DİN OLARAK GÖSTERİLDİ..
*62- İLK DEFA AYETLER SANSÜRLENDİ..
*63- İLK DEFA OKULLARDA YUNANLILARIN TANRISI ZEUS ÖĞRETİLDİ...
*64- İLK DEFA OKULLARDA İSLAMİ OLAN 45 KELİME YASAKLANDI..
*65- İLK DEFA YAHUDİ ASKERLERİNE DUA EDİLDİ..
*66- İLK DEFA BOP EŞ BAŞKANI OLUP ÖVÜNÜLDÜ..
*67 İLK DEFA YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ ALINDI..
*68 İLK DEFA HRİSTİYAN ONURU NİŞANI ALINDI..
*69 İLK DEFA PAPANIN HİZMETİNE GİRİLDİ.. AB YASALARINA UYUM SÜRESİ ADI ALTINDA İSLAMA ÇOK ZARAR VERİLDİ.
*70- İLK DEFA DİYALOG ADI ALTINDA MİSYONERLİK YAPILMAYA BAŞLANDI...
*71- İLK DEFA MAHKEME YIKAMAZ KARARINA OLDUğU HALDE DİKTATÖR BİR ŞEKİLDE KURAN KURSU YIKILDI..
*72- İLK DEFA CAMİLER GAZETE İLANI İLE SATILDI..
*73- İLK DEFA CAMİLERE HACİZ GÖNDERİLDİ....
*74- İLK DEFA BAŞBAKANIN EŞİ KİLİSEDE MUM YAKIP DİLE DİLEDİ..
*75- İLK DEFA AKPLİ BAKAN KİLİSE ALLAHIN EVİDİR DEDİ. (bu kısmın benim için önemi yok, herkesin inancı/inançsızlığı kendine)
*76- İLK DEFA DİYANETTEN SORUMLU AKPLİ BAKAN, KURANIN ÜÇTE BİRİNİ KABUL ETMİYORUM DEDİ.. (yine bu da benim için önemli değil, ama din adına sömürü yaparken bu laf ilginç)
*77- İLK DEFA RUHBAN OKULU AÇMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR DENDİ..
*78- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN İSLAMI KABUL ETMEDİĞİNİ AÇIKÇA SÖYLEDİ..

Bu hızla Tayyip Erdoğan b u dönemde ülkemizde ki her şeyi özelleştirmiş olacak... İş bu ya özelleştirmeye ve satmaya kafayı takmış olan başbakanımız en sonunda kendisini özelleştirir mi?
*- Türk Telekom, Arap' ın.
*- Telsim İngiliz' in.
*- Kuşadası Limanı İsrailli' nin.
*- İzmir Limanı Hong Konglu' nun...
*- Araç muayene işi Alman' ın.
*- Başak Sigorta Fransız' ın.
*- Adabank Kuveytli' nin.
*- İETT Garajı Dubaili' nin.
*- Avea Lübnanlı' nın.
*- Petkim? Ermeni' nin. ( Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bir çıkardık Ermeni...) *- Rakı, Amerikalı' nın.
*- Finansbank Yunanlı' nın...
*- Oyakbank Hollandalı' nın.
*- Denizbank Belçikalı' nın.
*- Türkiye Finans Kuveytli' nin.
*- TEB Fransız'ın.
*- Cbank İsrailli' nin.
*- MNG Bank Lübnanlı' nın.
*- Alternatif Bank Yunanlı' nın.
*- Dışbank Hollandalı' nın.
*- Şekerbank Kazak' ın.
*- Yapı Kredi' nin yarısı İtalyan' ın.
*- Turkcell' in yarısı Finli' nin Rus' un.
*- Beymen' in yarısı Amerikalı' nın.
*- Enerjisa' nın yarısı Avusturyalı' nın.
*- Garanti' nin yarısı Amerikalı' nın.
*- Eczacıbaşı İlaç, Çek' in.
*- İzocam, Fransız' ın.
*- TGRT ( Fox ) Amerikalı' nın.
*- Demirdöküm Alman' ın.
*- Döktaş Fransız' ın.
*- Süper FM Kanadalı' nın. Hepsi TÜRK' tü bir zamanlar... sadece 8.5 yıl önce. ( yani AKP hükümetinden önce

bu maddeler elbette alıntı, parantez içinde küçük harfle yazanlar benim düşüncelerim.

:46: :46: millet malesef uyuyor....

Sanki 4 cocuk fazla gibi ya:)))

Avrupada ayni sistemde cocuk parasi konusunda. 4 cocuktan sonra vergi yok.. Dogurmaya tesvik ediliyo.

Okullar burdada tiklim tiklim ve muslumanlara egitim kisitli.
Diplomali cok temizlikci var.

Issizlik en ust noktada. Daha dun ekmegimi alsam sutumu diye secim yapan bir kadin gordum markette..

Asgari ucret burda €1100 bekarlara €750 civari..

Ulke topraklarinin cogu satilmis durumda (ornegin havaalani fransizlarin isletim vergisi oduyo,ulke buyuk gelir sagliyo vee havaalanini sirtlanip goturmedi fransizlar hala ulke sinirlarinda:))))

En onemlisi muslumanlar maymuna benziyo diye aciklama yapan bakanlarimiz var bunu sikayet edicemiz ustun avrupa insan haklarimiZ yok..

Ehh duzelicek avrupada birgun elbet:))

Back