önce üniversitelerde serbest oldu bi birbirimize gridik,bitmediiiii, sonra memurlara serbest oldu gene birbirmize girdikkk, yo gene bitmedi, mecliste serbst oldu, gene birbirmizdeyiz, yarın bir gün lisede olacak gene girecez, sonra ilkoklua inecek , gene girecez,
e canım bizim başka işimiz yok mu?
Hükümeti eleşetiryorsunuz ama oyuna da çok güzel geliyorsunuz. yahu adamlar bunu siyasi propaganda yapıyo bi seferde toptan halletmiyo seçime kadar teker teker gündeme alıyo (diyelim) sizde her seferinde galeyana gelip onların ekmeğine yağ sürüyonuz. inatlarına toptan herkese [ eşarplısına da, türbanlısını da (!), açığını da , içenine de] özgürlük istiyoz deyin bitsin.
Ben ciddi manada erkeklerin bizlerle ilgili kararlarda başrol oynamalarından rahatsızım, kıyafetimiz bizi ilgilendiriyor, yıllardır siyasette bizim giyimimiz konuşuldu, siyaset kılık kıyafetten mi oluşuyor?
Din konuşuluyor, siyaset din midir?
Haliyle herşey kenara bırakılıp sadece baş örtüsü ve din konuşulunca insanlar tedirgin oluyor, haklılar da, çünkü baş örtüsü dediğin bir yönetmelik değişikliğiyle hallolacak birşeyken bunca sene sürümcemede kaldı, din, inanç özgürlüğüyse kişisel birşeydir, ülke sadece sünnilerden oluşmuyor ki.
Nerdeyse her konuşmada benim baş örtülü kardeşlerim, benim sünni vatandaşım diye vurgulamak ne derece doğru?
Bakın duygular halis olabilir, sözler art niyetli olmayabilir ama siyasetçi hitabına dikkat etmelidir, sadece bir kısım vatandaşa seslendiğinde, o vatandaşın siyasetçisinden güç bulup kendi gibi olmayana baskı yapmayacağını, ezmeyeceğini bilemezsin.
Nitekim bu ülkede yaşanan gerçekler var, bir barmen kafasına Allah yazısı kazıttığı için öldürüldü, sebep çocuk barmen, içkili mekanda çalışıyor, onun gibi birinin Allah demesi bile ayıp.
Bir başka yerde içki içen gençler dövülüyor, Allah Allah diyerek dövmeye gidiyorlar.
Hadi bunlara barmen birine sataştı, alkollü gençler küfür etti gibi kılıflar uydurulabilir, ben ya ben, açığım diye cehennemde yanacaksın denmişti bana, hemde kadın da değil, adamın teki söylemişti bunu, yanındaki büyük ihtimal karısıydı, kadın tek bir müdahale de bile bulunmadı, bulunamazdı da zaten, eşinden korkusuna ses çıkaramazdı.
Ben alkol almam mesela ama içine de niye içiyorsun demem, kimseye zararı olmadıktan sonra varsın içsin bana ne.
Kadınlar dekolte giyiyormuş, giyerse giyer beni ilgilendirmez, kimseyi ilgilendirmez.
Sünni sünni dendikçe başka dinlere inananların, ateist, deist olanların ve başka mezheplere inanan insanların şimşeklerini üzerimize çekiyoruz, baştakiler ayrım yapıyor, faturası bize kesiliyor, benim hiçbir din veya mezheple sorunum yok ki ama ben neyim sünniyim, iktidar partisi kim sünni kardeşlerim diye söze başlayan muhafazakar bir parti.
Bu siteyi baz alırsak aylardır hepimiz siyaset bölümünde aktiftik değil mi? İllaki gözlemlemişsinizdir, ben gözlemledim doğrusu, hepimiz söylemlerden etkilenmedik mi? Kimimiz söylemlerden güç aldı, kimimiz ne oluyoruz oy vermesemde beni niye kenara attılar, azınlık mı oldum diye düşündü.
Siyaset' i pek bilmem, yani abc'sinden anlamam, onu dinlerim bunu dinlerim, kendi düşünce yapıma göre eğriyi doğruyu tartar oluşan fikrimi yazarım, ben siyaset denince şunu algılıyorum, partiler iktidar olabilmek için ya da mevcut iktidarını koruyabilmek için kendi aralarında ayrıştırıcı, belki acıtıcı bir tarzla siyaset yapar, maksat rakip olan partileri halkın gözünde küçültüp oy oranını yükseltmek ama bir parti iktidar olunca veya mecliste yer alınca halka siyaset yaparken ayrıştırıcı olamaz, halkın bir kısmını onore ederken diğer kısmını küçümseyemez, birleştirici olur.
Ben kafamda böyle denklem kurunca oy verecek parti bulamıyorum.
arkadaşlar bir şey merak ediyorum.bu 4 milletvekili dışarıda türbanlımıydı.sadece gülay samancıyı türbanlı hatırlıyorum.diğerlerine dikkat etmemişim :26:
Egem,
bilemeyeceğim ama diğerleri hacca gidenler olabilir, meclise baş örtülü de gelebiliriz, henüz ne yapacağımıza karar veremedik gibi beyanatları vardı hac dönüşü.