• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 başörtülü vekil Meclis'te

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.809
55.299
1.123
Meclis'e başörtüsüyle gelen ilk vekil ise Nurcan Dalbudak oldu.
Demokratikleşme paketiyle kamuda serbest hale gelen türban, hac dönüşü 'kapanma' kararı alan AK Partili kadın milletvekilleri aracılığıyla bugün Meclis'te de fiilen "özgürlüğüne kavuşacak". Türbanlı vekillerin saat 14.00'da Genel Kurul'un açılışında grup başkanvekillerinin eşliğinde salona girmeleri planlanırken, AK Partili 4 kadın milletvekili; Sevde Beyazıt Kaçar, Gülay Samancı, Nurcan Dalbudak ve Gönül Şahkulubey Meclis Genel Kurul'una giriş yaptı.

Öte taraftan AK Parti Grup yönetimi tarafından AK Partili vekilleri Genel Kurul'da tam kadro hazır bulunmaları ve CHP'lilerden gelebilecek "saygı sınırlarını aşmayacak" sözlü eleştirilere karşı tahammüllü olup, polemiğe girmemeleri konusunda uyarırken, başörtülü vekillerden de "abartılı tavır ve hareketlerden kaçınmaları" istendi.

NURCAN DALBUDAK KİMDİR?
TBMM Genel Kurulu'na başörtüsüyle geleceğini açıklayan dört milletvekili içinde en genç isim olan Dalbudak 7 Mart 1979'da Afyon'da doğdu. Babasının adı Ali İhsan, annesinin adı Ayşe olan Dalbudak Pamukkale Üniversitesi Tekstil Bölümünü bitirdi. Özel sektörde çalıştı ve Kadın Gelişim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilen Dalbudak, evli ve 2 çocuk annesi.

KAYNAK.4 başörtülü vekil Meclis'te - TG

CHP milletvekili Şafak Pavey’in iki ayağından biri problemli olduğu için, Meclis’e pantolonla gelmek istediğinde, AKP’den itiraz yükseldi. Dün Şafak Paveyi eleştiren zihniyet, bugun türbanı meclise sokup Hak'dan bahsetmesi ne kadar büyük bir ezikliktir...

CHP milletvekili Şafak Pavey’in iki ayağından biri problemli olduğu için, Meclis’e pantolonla gelmek istediğinde, AKP’den itiraz yükseldi. Dün Şafak Paveyi eleştiren zihniyet, bugun türbanı meclise sokup Hak'dan bahsetmesi ne kadar büyük bir ezikliktir...

Verdiginiz bilgi yanlis!
Hükümet etek zorunlulugunu kaldirmak icin teklif verdi ama CHP den red yaniti geldi.
Hatta söyle duyuruldu ;
CHP'li Şafak Pavey'in 'protezi'yle başlayan Genel Kurul'daki pantolon yasağının kaldırılması girişimi CHP'ye takıldı.

AK Parti ve BDP'li kadınlar pantolan giyerek gelmek için anlaştı. Ancak CHP'liler, başörtüsü gerekçesiyle itiraz edince girişim sonuçsuz kaldı..

Ayrica israrla kadin milletvekillerinin pantolon giymesi teklifini verdi hükümet!
AK Parti'den pantolon teklifi-Sabah - 07 Temmuz 2011

Sonrasinda kadin vekillerin pantolonda giyebilmesi icin degisiklik yapildi!

Eger hükümet istemese zaten bugün kadin vekilimiz pantolonla giremezdi meclise!

Ayrica bayan vekillerin istekleri dogrultusunda basörtüsü ile meclise girebilmesine cok sevindim.
Hayirli olsun!

Tabi siz herşeyin en doğrusunu bilirsiniz, ama işler öyle olmamış.

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=...fnEFcs5l3Ncp5j_eA&sig2=-ndEyPMKAE9D35UkOpsEHQ

Bakin orada, verdiginiz haber linkindede yaziyor, ilk teklifi verenin Hükümet oldugu.
Sonrasinda CHP karsi cikti.
KArsi cikma sebebi ise " basörtülülerde meclise gelir" düsüncesiydi.
Sonrasinda CHP " sadece pantolon ve etekle gelebilir" diye vurgulanirsa kabul edecegini duyurdu.
Bu durumdada AKP neden " sadece bir kisimin gereksinimi karsilaniyor" diye karsi cikti.
Ama sonunda yinede Hükümet degisikligi yapti ve pantolonla girebilir degisikligi yapildi!

Kadın özgürlüğüklerinden asla korkmam. Her özgürlük aynı zamanda büyük bir sorumluluktur.

Buraya gelmeden önce türbanlı vekillerin konuşmalarını taradım kendi özgürlükleri dışında hiçbir konuda açıklama yapmadıklarını gördüm ancak şunu üzülerek gördüm "Bir daha başımı açımı açarak kirlenmeyeceğim." Biz başımızı açarak kirlenmiş mi oluyoruz. Bizi yokettiğinizde gelecek olimpiyat reklamında kimi koyacaksınız. Biz Gezi'de vurulan Sivas'ta yakılanız ama nedense hep kronik mağdur sizsiniz.

"Kibirden küfelik olmuşsanız size benzemeyenleri nasıl anlayacaksınız"

"Türbanlı vekillerin konuşmalarını taradım. Başkalarının özgürlüklerine dair tek bir kelime kullanmadıklarına rastladım"

"Biz çatışmıyoruz va olmak için mücadele ediyoruz"

"Türban-özgürlük ilişkisi bir yandan inanç özgürlüğünü, bir yandan inanç baskısını temsil eder"

Şafak Pavey'den çarpıcı konuşma - Milliyet Haber

Agzina saglik Safak Pavey!

Türbanlı vekilleri konuşmalarını taradım. Başkalarının özgürlüklerine dair bir cümleye rastlamadım
Bir cümlelerini çok üzülerek okudum.
Başımı açıp bir daha kirlenmeyeceğim.
Bu durumda başı açık olanlar kirlenmiş midir.
İnanç üstünden bunu ilan edebilmek kimin haddi olabilir.

Biz çatışmıyoruz var olmak için direniyoruz.
Tarihe dönüp bakarsanız bizleri nelerin beklediğini göreceksiniz.
Bundan sonrasını arif olanlara bırakıyorum.

Ağzına sağlık Şafak Pavey :46::46::72::72:
Cumhuriyet kadını budur işte :46::46:

Yine, yeni, yeniden olmayan bir beyan:)

"basimi acarak birdaha kirlenmeyecegim" beyani!
Kimin söyledigi, ne zaman söyledigi, nerede söyledigi bilinmeyen, bir milletvekilinin konusmasinda " böyle dediler" dedigi ama nerede, nezaman, kimin söyledigini belirtmedigi bir idea.

Eger basiniörten bir milletvekili bunu söylemis ise, göstersinler nerede, ne zaman söylemis, hepbirlikte kinayalim.
Ama olmayan birsey ile demogoji yapilmasin!

Ayrica Cemevi,azinlik okullari, ruhban okullari, süryani ibadet yerlerine verilen özgürlükler, hicbir hükümet zamaninda bu hükümet zamaninda verildigi kadar verilmemisti.
Sirf acilan cemevi sayisi tüm Cumhuriyet tarihi boyunca acilan cemevi sayisinin yüzlerce kati!

Cemevlerinin elektirik, su gibi giderleri, cemevi yapilacak yerlerin devlet tarfindan tahsis edilmesi, cemevi görevlilerinin maaslarinin devlet tarfindan ödenmesi, bu hükümet zamaninda oldu!
Hükümeti kuran bir partinin milletvekili olarak, yapilan bütün bu calismalarda, basini örtmek isteyen o milletvekillerininde emegi var!
Birakinda yaptiklari icinde bu kadar dinlere özgürlük varken, söylemlerindede kendilerine özgürlük istemis olsunlar!

Bir konusma yapiliyorsa, gerceklere dayili olmali, aksi takdirde sadece kuru söylentiler olarak kalir!

Son düzenleme:
türkiye cumhuriyetinin en otoriter hükümeti nasıl oldu da üç dakikasını alacak olan iç tüzük değişikliğini yapmadı.......hani dediğim dedik ti........yoksa iki kardeşin arasına fitne sokup kavgayı izlemek daha mı keyifli geldi........

bundan sonra tüm ezilmiş aşağılanmış dışlanmış gidecek yeri olmayan kadınların sorumlulukları inancı gereği türban takan milletvekilleri hanımefendilerdedir..........

hac ibadetinden sonra insanlar tam anlamıyla görevlerini yerine getirdiiyse eğer (Allah bilir)günahlarından temizlenip dönerler.tekrar kirlenmeyeceğim dediyse bunda tuhaf olan ne?başı açık olmak ne kadar kabul etmek istemesenizde günah..günahla kirlenmeyeceğim demenin neresi yanlış??

düzelteyim cemevleri giderleri devlet tarafından karşılanmıyor.......AB uyum yasaları bunlar.......avrupa ülkeleri zorlamadan bu işler olamayacak galiba malum önümüz seçim.......

Alevi vatandaslar, cemevleri, statüsü üzerine uzun uzun yazmak isterdim ama burasi yeri degil,, gereksiz gerginliklere lüzum yok. zira insanlar konusmak degil hakli cikmak istiyor:
Ama sadece sunu söyleyebilirim ki, demokratiklesme paketinde, alevi vatandaslarin kendi aralarindaki fikir ayriliklari sebebiyle yatisemeyen, alevi vatandaslarin hakklarini teslim etmek icin ortaya konacak kanun teklifi yoktu.

Basbakanin daha fazla onlarin fikir birligi saglamarini bekleyemedigi ve demoktariklesme paketini acikladigi icin, alevi vatandaslarda kendi haklarini alabilmek icin, uzun calismalar sonucu fikir birligine varmis, ek paket olarak hazirlanan kanun teklifi ile alevi vatandaslarin haklari teslim edilmistir.

Bunlar, cemevlerinin yapilacigi yeri belediyeler vasitasi ile devletin tahsis edecegi, cemevlerinin elektirik, su gibi giderleri icin para alinmayacagi, Cemevlerinde calisan süpürgeci ve dedenin magasini devletin ödeyecegi gibi konulardir.

Son düzenleme:
Ya ben o kadar rahatsız oldum ki... Ama türbanlı vekillerden değil, ellerinde telefonlarla, sanki ipte cambaz oynatıyorlarmış gibi resimlerini çekenlerden... Vekiller adına utandım.
Bana göre gayet normal bir şey.
Annemiz başörtülü, ninemiz başörtülü, sokakta bayanların yarısı başörtülü, ee mecliste neden olmasın?
Şafak Pavey'in konuşması çok çok hoşuma gitti.
Ben bayanlar üstünden siyaset yapılmasını istemiyorum. Kaç çocuk doğuracağımız, kürtaj hakkımız, giyimimiz ;bırakın da biz karar verelim :6:

Basortuluye okuldan isyerine, sokaktan her kamu alanina rahatsizlik veren, hakaret eden, ayrimcilik yapanlara kapak olsun.Iran olmadik, bosuna korku salmalar insanlari dislamalar geride kaldi sukur.Birakin artik Musliman ulkenin kadinlari istedigini giysin kusansin.Musliman ulkede dayatilan bu zulumun bitmesi cok sevindirici.

Son düzenleme:
Kirlenmeyeceğim lafından herkes kendi bakış açısına göre yorumlar çıkarmış.
Ben de yorumluyorum orada açıklar kirlidir mesajı vermek istediğini sanmıyorum.
Ayetten yani Allahın emrinden taviz veriyordu hergün oyuncak gibi açıyor çıkınca kapanıyordu.
Ve buna son verildi ben kirlilik derken bunu kastettiğini sanıyorum.

Açıklar kirlidir mesajının alınmasını komik buldum doğrusu.

Ayrıca değinmeden edemeyeceğim bazı topiklerde karşılaşmıştım hala bunun laikliğe bilmem neye karşı olduğunu savunuyorlar. Baş örtmek emirlerden biri o zaman çalışırken namaz ibadetini de yerine getirmesin hatta beynini çıkarıp girsin bazı yerlere bizim milletin laiklik yorumu(!)

Bakin orada, verdiginiz haber linkindede yaziyor, ilk teklifi verenin Hükümet oldugu.
Sonrasinda CHP karsi cikti.
KArsi cikma sebebi ise " basörtülülerde meclise gelir" düsüncesiydi.
Sonrasinda CHP " sadece pantolon ve etekle gelebilir" diye vurgulanirsa kabul edecegini duyurdu.
Bu durumdada AKP neden " sadece bir kisimin gereksinimi karsilaniyor" diye karsi cikti.
Ama sonunda yinede Hükümet degisikligi yapti ve pantolonla girebilir degisikligi yapildi!

Hükümet değişiklik mi yapmış!!!!! Nerde, ne zaman. Ha Evet hükümet bir değişiklik yapmıştır ama pantolon için değil, türban içindir. Pantolon hala yasak!!!!
Yoksa değil mi, değilse bile bunu sizin dışınızda kimse bilmiyor. Bence siz Kamyonunu aydınlatın lütfen.....
(Hep bu Haber kanalları yanlış bilgi veriyor. Kör olmayasıca Fatih portakal. Az önce izledim, hükümet pantolon serbestliği ile ilgili çalışmalara yeniden başladı diyo...)

Son düzenleme:
bugun bir milletvekilinin açıklamasına :53::53::53: böyle oldum!!
neymiş çamlıcada öpüşen başortululer bunu Atatürk sayesinde yapıyormuş.
Ağzının ortasına küreklee.... neyse:ssz:

Son düzenleme:
Egemen bağışın pantolon meselesi hakkında bir açıklaması var buna çözüm getirecekken bir chp li engel olmuş deniliyor e malzeme kalmazdı herhal.
Şimdi ne bulunacak senin başortun sorunsa ahanda benim bununm sorun diye ne gelecek öne!!!

Çok sevindirici bir haber,benim nenemde,annemde olan başörtüsünün buzamana kadar bana bir zararı olmadı
Kapalılar engüzel dönemlerini yaşıyorlar,bütün çalışanlar rahatca işlerine başörtüsüyle gidebiiliyorlar

Topikte başı açıklık günah gibi fetvalar vermeyiniz lütfen, günahlar sevaplar Allah'la kul arasındadır, 3. kişileri ilgilendirmez, ayrıca dini bir site veya dini bir topikte değilsiniz.
Ayrıca gerginliğe de gerek yok, az evvel başörtüsüyle meclise giren kadın vekillerle ilgili haberi seyrettim tv'de bdp'li kadın vekillerden biri baş örtüsü konusu ne zaman açılsa benim söylediğim sözü söylemiş, bravo :46:
Erkek vekillere hitaben aynen şunu söyledi: bizim kıyafetimiz bizi ilgilendirir, erkekler kıyafetlerimizden çeksin ellerini.

Meclis'te kimse baş örtülü vekillere karşı çıkmadı, kadın vekiller destekledi, Şafak Pavey içinde pantolon izni için toplantı yapma kararı alındı.

En azından artık meclisimizde kılık kıyafet tartışmaları çıkmayacak, bu da birşeydir.
Sizlerde uzlaşın artık, uzlaşmak istemiyorsanız bile saygı gösterin fikirlere...

Back