• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 aylık oğlum var e de hiç bir iş yapamıyorum! Sizde öylemisiniz?

breeze85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
165
3
46
Denizli
Oğlum 4 aylık oldu.Büyüdükçe biraz daha rahatlarım diyordum ama hiç bir değişme olmadı.1-2 gün ön esine kadar oyun halısında 5 dk, yatağın dönencesinde 5dk, salıncağında 5 dk oyalanıyordu.Bu arada en azından acil işlerimi yapıyordum.Gündüz 1 kere 2 saat uyuyordu o arada yemeğimi yapıyordum.Şimdi bebeğim sağa dönmeye başladı.Kahvaltı yaparken yatağın üzerinde herzamanki gibi oyun halısında oynuyordu.Nasıl okadar dönüp yere düştü anlamadım.Çok kötü olduk eşimle.Şimdi korkudan o 5 dk bile bırakamıyorum.Yere koysam dönün e kolu altında kalıyor.Zaten 5 dk zor oyalanan çocuğumu artım hiç yanlız bırakamıyorum.Hep kucağımda olmak istiyor.Birde 8 kilo oldu artık bel ve kol ağrısı çekiyorum.Ne temizlik yapabiliyorum, ne yemek, nede tuvalete gidebiliyorum.Kendimi çok sıkışmış hissediyorum artık.Benim ilk bebeğim olduğu için çok tecrübesizim.Acaba bütün bebekler böylemi yada benim düşünemediğim bir yolu var mı bu ev işlerini görmenin.İşlerimide yapamayınca daha agresif oluyorum sanırım akşama kocama patlıyorum.Siz nasıl yapıyorsunuz işlerinizi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hiç kimse yokmu başka sadece biz mi yaşıyoruz?

Oğlum 4 aylık oldu.Büyüdükçe biraz daha rahatlarım diyordum ama hiç bir değişme olmadı.1-2 gün ön esine kadar oyun halısında 5 dk, yatağın dönencesinde 5dk, salıncağında 5 dk oyalanıyordu.Bu arada en azından acil işlerimi yapıyordum.Gündüz 1 kere 2 saat uyuyordu o arada yemeğimi yapıyordum.Şimdi bebeğim sağa dönmeye başladı.Kahvaltı yaparken yatağın üzerinde herzamanki gibi oyun halısında oynuyordu.Nasıl okadar dönüp yere düştü anlamadım.Çok kötü olduk eşimle.Şimdi korkudan o 5 dk bile bırakamıyorum.Yere koysam dönün e kolu altında kalıyor.Zaten 5 dk zor oyalanan çocuğumu artım hiç yanlız bırakamıyorum.Hep kucağımda olmak istiyor.Birde 8 kilo oldu artık bel ve kol ağrısı çekiyorum.Ne temizlik yapabiliyorum, ne yemek, nede tuvalete gidebiliyorum.Kendimi çok sıkışmış hissediyorum artık.Benim ilk bebeğim olduğu için çok tecrübesizim.Acaba bütün bebekler böylemi yada benim düşünemediğim bir yolu var mı bu ev işlerini görmenin.İşlerimide yapamayınca daha agresif oluyorum sanırım akşama kocama patlıyorum.Siz nasıl yapıyorsunuz işlerinizi?

bende yasadim kucagimdan birakamiyordum. Haliyle o yastaki bebeklerde oturamiyor. Ama benim bebegimde gizl reflu vardi. Ve yatirdigim an rahatsiz oluyordu. Devamli dik pozisyonda olmak istiyordu. Ve bende gunduzleri isimi zor yapiyordum.

Ayrica ben bir zaman sonra aksam yemegimi onceki gun geceden yapmaya baslamistim. Ve oglen uykusunda ev islerini yapiyordum.

Hiç kimse yokmu başka sadece biz mi yaşıyoruz?

bende oyleydım 6,5 aylıkken yurutec aldık işlerımı görecegım zaman mutgafı vs toparlayacagım zaman koyuyorum duruyo adeta ucuyo evde:1: misal bıraz once 1 saat iş yaptım evı süordum mutfagı temızledım guzel guzel durdu yanımda.işim bıter bıtmez ındırdım tabı
az daha sabredın dıyorum.bu arada yurutece koymadıgım zaman yanında benı görmezse basıyo yaygarayı.afedersın tuvalete gıdıyorum onuda yurutece koyuyom oda gelıyo kapıyı kapatıyom benı beklıyo dışarda :1:

bende oyleydım 6,5 aylıkken yurutec aldık işlerımı görecegım zaman mutgafı vs toparlayacagım zaman koyuyorum duruyo adeta ucuyo evde:1: misal bıraz once 1 saat iş yaptım evı süordum mutfagı temızledım guzel guzel durdu yanımda.işim bıter bıtmez ındırdım tabı
az daha sabredın dıyorum.bu arada yurutece koymadıgım zaman yanında benı görmezse basıyo yaygarayı.afedersın tuvalete gıdıyorum onuda yurutece koyuyom oda gelıyo kapıyı kapatıyom benı beklıyo dışarda :1:

çok güldüm okurken yaa sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün :52::52: Benim bebeğim erkek, erkek bebeklerde yürüteç pek sağlıklı değil diyorlar canım ne kadar doğru bilmiyorum, ön kısmına baskı yapıyormuş. senin bebişin kız mı?

benim bebeğim 2 aylık henüz. o kadar çok gaz sancısı var ki, şu sancılı günler geçsin sanki çok rahatlayacam gibi düşünüyorum ama galiba bu günler bitecek ardından başka zor günler başlayacak :18:

Bende öyleydim.3 ay bitdin gaz sancısı geçecek rahatlayacağım diyordum ama nerdeeee...Şimdi sağa sola dönmeye başkadı başından ayrılamıyorum.

çok güldüm okurken yaa sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün :52::52: Benim bebeğim erkek, erkek bebeklerde yürüteç pek sağlıklı değil diyorlar canım ne kadar doğru bilmiyorum, ön kısmına baskı yapıyormuş. senin bebişin kız mı?

benımkı kız cnm.aslında pek tavsıye edılmıyo kıza bıle ama fazla kullanmadıgımız surece bırşey olcagını sanmıyorum.mecbur kaldım almaya mutfagım hep dagınık heryer heryerde gun ıçerısınde yarım saat en fazla bıdnrııyorum .hıç olmazsa ansızın brı gelse mutfagım derlı toplu olur.dığer turlu kımse çoçuklununn halınden anlamaz arkamdan laf ederler emınım kı edıyorlardır :32: ama kızım istemıyo yanından ayrılmamı napayım kım ne derse desın.oldugu kadar ana dedgım gbı yurutecle eskısı kadar sıkıntıda degılım.onemlı olan fazla bındırmemek bence

Bu konuda açıkcası ben de yalnız olmadığıma sevindim. Benim oglum da nerdeyse 12 aylik olacak ve ben hala hiç bir seye elimi suremiyorum. Malesef ki tek basıma savaş veriyorum ama bunlar tatlı yorgunluklar. Yine de sinirlenip üzülmemeye gayret gösteriyorum. Bizim babamiz da sanırım alıştı artık evde duzenli yemek bulamamaya 😉 temizlik icin ise duzenli bir bayan geliyor. Yine de evde istediğim düzeni oturtabilmis değilim. Ben de hala tuvalete bile oglusla gidebiliyorum. Unutmadan bir de benimki memede uyuyor. Yani o uyurken ev işi yapmak da hayal. 😥 ama en büyük derdimiz bunlar olsun ..... Allah saglik verdikten sonra huzur ve düzen sağlanır.

Back