• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 Aylık Kızıma aptamil veriyorum yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

EDANUR01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2010
17
0
36
Adana
arkadaşlar ben kızıma APTAMİL SÜTLÜ PİRİNÇ UNU Aldım Ve Veriyorum severek iyiyor. yalnız kutunun üzerinde pişirilmeden hazırlanır diyor. 140 ml kaynatılmış ılımış suyum içine 5 yemek kaşıgı pirinç unu katın karıştırın dior yani pirilmeden hazırlanır diyo şimdi ben böyle verdim ama aklımda kaldı pişirsem daha mı iyi yoksa kutunun üzerindeki talimatamı uyim ? lütfen yardımcı olunnn

neden bu kadar endişelendiniz anlamadım
pişirmeyeceksiniz kaynamış suyla karıştıracaksınız

canım bende çok istedim ama bazı durumlardan dolayı ememedi :( ancak 1 ay emdi daha sonrada sagdım ve sütüm azaldı ve bitti. endişe duydum bazı arkadaşlarım kaynatmazsan kurt yapar dediler bu yuzden bilgiedinmek istedim. hepinize tşk ederim çok saolun...​

kutunun üzerınde yazan talımata göre yap canım. maalesef her anne adayı emzırmek ister ama bazen elınde olmayan durumlardsan dolayı olmuyor. bende 3 ay emzırdım 2 aylıkken mama vermeye başladım. ve halen emen cocukları görunce imreniyorum.bebeğim için halen üzülüyorum ama yapacak birsey yok malleseff

kutunun üzerınde yazan talımata göre yap canım. maalesef her anne adayı emzırmek ister ama bazen elınde olmayan durumlardsan dolayı olmuyor. bende 3 ay emzırdım 2 aylıkken mama vermeye başladım. ve halen emen cocukları görunce imreniyorum.bebeğim için halen üzülüyorum ama yapacak birsey yok malleseff

tamam canım bende öyle yapıyorum.. sanırım her pirinç unu farklı kimi kaynatılıyor kimi kaynatılmıyor. çok saol. bende çok istedim ama işte olmayınca olmuyo en önemlisi saglıklı olmaları. size bir örnek verim ben eşim 5 yaşına kadar emmiş ama bir görüm sürekli hasta oluyo havadan nem kapıyor. yani anne sütü tabiki çok çokkkkkkk faydalı ama iştee emmeyenler de yaşıyor emenlerde en güzeli saglıklı dikkatli bakmak en önemlisi cnmm :nazar:

tamam canım bende öyle yapıyorum.. sanırım her pirinç unu farklı kimi kaynatılıyor kimi kaynatılmıyor. çok saol. bende çok istedim ama işte olmayınca olmuyo en önemlisi saglıklı olmaları. size bir örnek verim ben eşim 5 yaşına kadar emmiş ama bir görüm sürekli hasta oluyo havadan nem kapıyor. yani anne sütü tabiki çok çokkkkkkk faydalı ama iştee emmeyenler de yaşıyor emenlerde en güzeli saglıklı dikkatli bakmak en önemlisi cnmm :nazar:

ben dört aylıkken ek gıdaya başladım doktor tavsiyesiyle ama hiç sıkılmadan hiç bıkmadan hazırladım yiyeceklerini. sabah 10-11 arası meyve suyunu öylen 12-1 arası sebze corbasını bunlar 4 ayda verdım. 5 ayda yogurt muhallebi, kaşık maması kavanoz maması tabiki biberon maması da var ama dönüşümlü verdim tabiki. ilerleyen aylarda çeşit fazlalaşıyor. şuan 14 aylık kızım ve cok iyi maaşallah hasta oluyorlar tabiki kaçınılmaz bişey ama kızım başka cocuklara bakarak cabuk atlatıyor hastalığını. seninde dediğin gibi güzel bi şekilde bakmakk lazım

talimata uy canım ona göre hazırla deli saçması kurt yapar falan:) bnde aptamil werdim talimatlara göre hazrlıorum ama bnmki hala emio 9 aylık oldu kızım bazen sütüm yetmio aglıyo die weriorum bende aç kalmasında bebişn emmedyse yapcak bişe yok sağlıkla büyüsün inş. güle güle büyüt:nazar::)

ben dört aylıkken ek gıdaya başladım doktor tavsiyesiyle ama hiç sıkılmadan hiç bıkmadan hazırladım yiyeceklerini. sabah 10-11 arası meyve suyunu öylen 12-1 arası sebze corbasını bunlar 4 ayda verdım. 5 ayda yogurt muhallebi, kaşık maması kavanoz maması tabiki biberon maması da var ama dönüşümlü verdim tabiki. ilerleyen aylarda çeşit fazlalaşıyor. şuan 14 aylık kızım ve cok iyi maaşallah hasta oluyorlar tabiki kaçınılmaz bişey ama kızım başka cocuklara bakarak cabuk atlatıyor hastalığını. seninde dediğin gibi güzel bi şekilde bakmakk lazım

saol canım tşkederimm hepinize ayrıca... peki 4 aylıkken daha neler verdiniz ve nasıl hazırladınız tarifini veririseniz çok seviniirm. birde ben cicibebe deveriyorum iyice ezerek kaşıkla veriyorum... bilgilendirirseniz çok memnun kalıcam :26:​

benden sana tavsıye aptamil degılde herobaby ver canım ben doktorumuza danısmıstım hero baby demıstı aptamılın bı sakıncası yok fakat herobeby ıcerık bakımından daha zengınmıs fıyatıda aptamıle gore uygun

aa bıde unutmadan cok fazla pırınc unlu malzeme sureklı vermemeye calıs bebekte sıskınlık yapıyormus daha sonrada olumlere benım bı tanıdıgım cahıl sureklı pırın unuyla beslemıs cocuk buyuzden hayatını kaybettı

aa bıde unutmadan cok fazla pırınc unlu malzeme sureklı vermemeye calıs bebekte sıskınlık yapıyormus daha sonrada olumlere benım bı tanıdıgım cahıl sureklı pırın unuyla beslemıs cocuk buyuzden hayatını kaybettı

yok canım sürekli yani günde 2 defa veriyorum 60 ml kadar veriyorum öyle kase kase degil. cicibebe veriyorum meyve püresi veriyorum şimdilik bu kadar sanırım bunlar zararlı degil. mamaya gelince de bende söyledim doktoruma oda aptamil dedi. digerleri besinsiz dedi. bilemicem ya herkez bir mama kullanıyor anlamadım gitti. tavsiyelerin için çok tşk ederim canım​

canım bebeğini aynı zamanda emziriyorsan verdiğin biberon mamasının tadını dikkat et. bebeğim beni emerken aptamil içiyordu(daha tatsız) ağzı meyve pirinç unu gibi tatlılara alışnca aptamili istemedi şimdi bebelac içiyor (daha tatlı). buna dikkat etmelisin seni emiyorsa vazgeçmesin.

canım bebeğini aynı zamanda emziriyorsan verdiğin biberon mamasının tadını dikkat et. bebeğim beni emerken aptamil içiyordu(daha tatsız) ağzı meyve pirinç unu gibi tatlılara alışnca aptamili istemedi şimdi bebelac içiyor (daha tatlı). buna dikkat etmelisin seni emiyorsa vazgeçmesin.

yok canım emmiyor malesef 1 ay emmi sonrada bıraktı sütüm azdı.... :( bu yüzden sürekli aptamil kullandım daha şekerliymiş. onu çok seviyor. ve ben sürekli aptamil devam mamalarını kullanıyorum aptamil bebek sütü, aptamil pirinç unu, milupa.... gibi şeyleri kullanıyorum bunların tadınıda çok seviyor. yani beni emmediginden bir korkum yok. cnm saoll​

Back