- 23 Aralık 2018
- 54
- 37
-
- Konu Sahibi Pink_panjur
Bebeğinizi destekli mi uyutuyorsunuz. Yani emerek sallanarak vs.Merhaba hanımlar 4 aylık kızım var ve ilk aylar gündüzleri 2 3 saat uyurken bu 30 ar dakikaya kadar düştü. Çok yorucu oluyor. Benzer durumu yaşayanlar var mı?
genelde bu aylarda bebeklerde uyku gerilemesi olur Aynı şeyi ben de yaşadım gazdan olabileceğini düşünmüyorum Gazi olabilir ama onun uykusunu etkileyecek kadar değildir Çünkü 4 aylık olmuş artık. Eğer Bebeğiniz de koliklik bir durum yoksa bu bir uyku sorunu maalesef ama biraz daha beklemenizi öneririm en azından beş beş buçuk aylık olsun. Desteksiz uyumayı öğrendiği zaman çok rahat bir şekilde uyuyacak tır bundan eminim kolaylıklar diliyorum güle güle büyütün bebeğinizi❤Benzer durum bende de var haftaya 4 aylık olacak kızım.Emerek uyuyor.Gunduz uykumuz hiç yok.Uykusu var aslunda ,emiyor uyuyor yatağına koyduğum an uyaniyor.Bazen5 dk bazen 20 dk uyuyor .Sonrasi kısır döngü. Kısa süre sonra tekrar uykusu geliyor bu sefer ağlama krizleri yasiyor uykusu çok olduğu için ve dalamadigi icin.Tum günüm onu uyutmakla geçiyor ;ne yemek ne temizlik ,hicbir şey yapamiyorum. Ss pat yöntemini deneyeyim dedim kıyameti kopardı.Destekli uyuduğu için kısa uyuyor deniyor ama bi bizim çocuğumuz mu böyle. Bir sürü çocuk memede ya da sallanarak gayet uzun uyuyor.Doktora anlatıyorum gaz diyip yolluyor 4 ilaç kullandım çok fayda etmedi.Bir yolunu bilen varsa yazsın gerçekten çıldırmaya az kaldi
Çok teşekkür ederim❤4.Ay kontrolümüzde şikâyetlerimizi anlatınca tabi buna ek başka şikayetlerimiz de vardı süt alerjisinden şüphelendi doktorumuz.Alerji de uykusuzluk uykuya dalamama problemlerine yol acarmış. Benzer sorunları olan arkadaşlar alerji var mı yok mu araştırsınlar belki altında yatan sebep budurgenelde bu aylarda bebeklerde uyku gerilemesi olur Aynı şeyi ben de yaşadım gazdan olabileceğini düşünmüyorum Gazi olabilir ama onun uykusunu etkileyecek kadar değildir Çünkü 4 aylık olmuş artık. Eğer Bebeğiniz de koliklik bir durum yoksa bu bir uyku sorunu maalesef ama biraz daha beklemenizi öneririm en azından beş beş buçuk aylık olsun. Desteksiz uyumayı öğrendiği zaman çok rahat bir şekilde uyuyacak tır bundan eminim kolaylıklar diliyorum güle güle büyütün bebeğinizi❤
Düzelme var mi acaba ?Çok teşekkür ederim❤4.Ay kontrolümüzde şikâyetlerimizi anlatınca tabi buna ek başka şikayetlerimiz de vardı süt alerjisinden şüphelendi doktorumuz.Alerji de uykusuzluk uykuya dalamama problemlerine yol acarmış. Benzer sorunları olan arkadaşlar alerji var mı yok mu araştırsınlar belki altında yatan sebep budur
Siz nasıl atlattınız acaba ?genelde bu aylarda bebeklerde uyku gerilemesi olur Aynı şeyi ben de yaşadım gazdan olabileceğini düşünmüyorum Gazi olabilir ama onun uykusunu etkileyecek kadar değildir Çünkü 4 aylık olmuş artık. Eğer Bebeğiniz de koliklik bir durum yoksa bu bir uyku sorunu maalesef ama biraz daha beklemenizi öneririm en azından beş beş buçuk aylık olsun. Desteksiz uyumayı öğrendiği zaman çok rahat bir şekilde uyuyacak tır bundan eminim kolaylıklar diliyorum güle güle büyütün bebeğinizi❤
Desteksiz uyumayı öğretmek mesele işte , eğitime başladım güya. Ağlayacak diye korkuyorum. Sıra kendi yatağında uyutmakta .genelde bu aylarda bebeklerde uyku gerilemesi olur Aynı şeyi ben de yaşadım gazdan olabileceğini düşünmüyorum Gazi olabilir ama onun uykusunu etkileyecek kadar değildir Çünkü 4 aylık olmuş artık. Eğer Bebeğiniz de koliklik bir durum yoksa bu bir uyku sorunu maalesef ama biraz daha beklemenizi öneririm en azından beş beş buçuk aylık olsun. Desteksiz uyumayı öğrendiği zaman çok rahat bir şekilde uyuyacak tır bundan eminim kolaylıklar diliyorum güle güle büyütün bebeğinizi❤
Korkmayın ağlaması tepki vermesi çok normal siz kararlı olursanız ögrenecektirDesteksiz uyumayı öğretmek mesele işte , eğitime başladım güya. Ağlayacak diye korkuyorum. Sıra kendi yatağında uyutmakta .
Benim bebeğim de çok ağladı özellikle üç dört gün bir buçuk saate yakın ağladı ama sonra birdenbire Ağlama süreleri kısaldı önce 45 dakikaya düştü Sonra yarım saate sonra 20 dakikaya bu şekilde gitgide azaldı Tabii ben ilk başlarda kendim vermeye çalışmıştım uyku eğitimini gündüz uykularını bir türlü becerememiş tim O yüzden bir danışmandan destek aldıktan sonra daha güzel oldu Sonuçta bir bilenle Bu yolu aşmak daha kolay ama tek başına da verebilirsiniz Tabii ki çok zor bir şey değil Özellikle ilk 2-3 gün sabrederseniz gerisi gelecektir gece uykuları zaten her zaman daha kolay gündüz uykularını nazaran ben 4 ay oldu uyku eğitimi verildi ve daha yeni istediğim kıvama geldi gündüz uykuları ve şu anda hiç ağlamadan uyuyor çok şükür gündüzleri toplamda 2 uyku yapıyor 1,5 saat sabah bir saat öğleden sonra akşam 8'de de uyuyor Sabah altı buçuğa kadar çok şükür bu şekilde düzenli oluşturdum çok rahatım memlekete Gitsem de başka bir yere Gitsem de uykusu bozulmuyor çok şükür Ama hiçbir şekilde Man taviz vermedim uykusundan aman Bugün de geç uyusun veya aman Bugün de memede uyutayım bir şey olmaz demedim ağlasa da hep aynı şekilde Uyutmaya devam ettim ve şimdi çok şükür Sıkıntısız bir şekilde uyuyorSiz nasıl atlattınız acaba ?