• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylik bebgime ne ek gida versem?Siz ne verdiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Zilanur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
1.019
3
116
Almanya
Selam arkadaslar benim oglum bu ayin 17 sinde 3 aylik olacak, simdiden arastiriyorum 4 aylik olunca ben ogluma neler verebilirim,

mesela meyvelerden neler ezip rendeleyip versem ona iyi gelir???

hangi sebzeleri verdiniz yavrulariniza???

corba yapip verdinizmi? mesela neler?

yardimci olursaniz sevinirim, oglusum icin bir yemek defteri hazirliyorumda (not defteri):asigim:

cnm benim oğlum 4. ayında ek gıdaya geçti... yoğurt, elma ve havuç suyu ile başladım.. çok sevdi... elmayı cam rendede randeleyip verebilirsin.. kayısı da verebilirsin... ben 4,5 aylıkken sebze çorbasına öğün olarak başladım.. patates havuç ve pirinç ile... çok da sevdi...

bende ilk olarak yoğurtla başladım,sonra elma şimdi beş aylık olduk şeftaliyi yiyor püre halinde.dün ilk defa patates pirinç ve bulgurlu çorba yaptım çok hoşuna gitti

Bebeğinizi emziriyorsanız 6 aylık olmasını bekleyin.
Mama veriyorsanız doktorunuz ek gıdaya geçebilirsin derse geçin.
elma havuç suyu ve püresi
Sebze püresi
Sebze çorbası
Yoğurt ve
kahvaltı ile devam edin.

eğer emziriyosan sadece meyve püresi& suyu yoğurt ve baharatsız aztuzlu yemeklerden sadece tattır derim 6 ay boyunca tek öğünü anne sütü olmalı tattırmaktaki amaçda hepsinin tadını bilsin ek gıdaya geçince zorlanmayın doktorumuz bizi böyle yönlendirmişti

malesef ben 1 bucuk ay emzirebildim cocugumu kesmek zorunda kaldim simdi mama veriyorum birde bu sicaklarda su iciriyorum

benim oğlum 4 aylık doktorumuz kahvaltı-çorba ve meyve suyu verdi.
kahvaltıda 1-2bisküvi + 30cc mama+varsa tuzsuz peynir+reçel veya pekmez yediriyorum
öğlende bugune kadar sadece baharatsız tarhana çorbası verdim.

benim oğlum 4 aylık doktorumuz kahvaltı-çorba ve meyve suyu verdi.
kahvaltıda 1-2bisküvi + 30cc mama+varsa tuzsuz peynir+reçel veya pekmez yediriyorum
öğlende bugune kadar sadece baharatsız tarhana çorbası verdim.

canım benim oğluşum da haftaya 5 ayını bitirecek kahvaltısında meyve püresinin içine 2-3 tane bebe bisküvisi bir kaşık kendi yaptığım peynirden 2 çay kaşığı pekmez koyup veriyorum çok seviyo yalnız sebze çorbasını hiç yemiyo tarhana vermeyi düşündüm ama gaz yaparsa diye korktum hiç vermedim.sen veriyormuşsun tarhanayı sorun oluyomu çok gaz yapıyomu bende vermelimiyim

ilk önce vereceğiniz yoğurt gibi kıvamlı değilde.meyve suyu gibi duru vede sıvı olmalı...elma armut suyu ilk gün 1 tatlı kaşığı başlayıp 1 haftada gerekli ölçüye ulaşabilirsiniz.bu arada bulabilirseniz köy sütü yada cam şişelerdeki günlük sütle bebeğinizin yoğurdunu mayalayın.eğer kabızlık varsa keçi sütüyle demeyin.ben denemedim ama formül mamalarlada yapıldığını duydum.yavrunuzu sağlıkla büyütün

Back