Bebek Beslenmesi 4 Aylık Bebeklerİn Beslenme Planı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

n_karak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2007
68
0
41
4Aylık Bebek Beslenme Planı

Öğünler
Anne Sütü
Mama

1
Anne Sütü
Formül mama

2
Anne Sütü
Formül mama

3
1 çay bardağı yoğurt

Meyve püresi
1 çay bardağı yoğurt

Meyve püresi

4
1 küçük kase
sebze çorbası
1 küçük kase
sebze çorbası

5
Anne Sütü
Formül mama

6
Anne Sütü
Formül mama

Bu ayda bebeğinize başlayacağınız ek besinler yoğurt, meyva püresi ve sebze çorbasıdır.

Bu ayda bebeğinizi 4 saat aralıklarla yaklaşık 6 kez besleyiniz.

Yoğurt hazırlanışı : 1 çay bardağı kaynayıp el değebilecek sıcaklığa gelmiş süt 1 çay kaşığı yoğurt ilave edilip, kımıldatmadan üzeri örtülerek 3-4 saat bekletilir.

Meyva Suyu-Püre Hazırlanışı : Mevsimine göre elma, şeftali, portakal, mandalina gibi meyveler yıkanıp soyularak rendelenip suyu çıkarılır. Meyve püre ise rendelenmiş meyvenin süzülmemesi ile elde edilir. Meyveler taze olarak verilir, hazırlandıktan sonra bekletilmez.

Mama Hazırlanışı : Önerilen mamayı 30 cc’ye 1 ölçek olacak şekilde kaynatılıp ılıtılmış suya ilave ederek çalkalanır.

Sebze Çorbasının Hazırlanışı : 1 su bardağı mevsimlik sebze, yarım orta boy patates, yarım su bardağı havuç yıkanır.

Pişmeye yakın doğranır

1 yemek kaşığı tahıl (pirinç, şehriye, erişte, makarna) eklenir

Tencere kapalı olarak pişirilir

Süzgeçten geçirilir, haşlama suyu dökülmez

1 tatlı kaşığı yağ ilave edilir.

kızlar ben daha ek gıdaya gecmedım sadece anne sutu verıyorum ama arada sırada muzu salatalıgı sadece agzına goturup bıraz emmesıne ızın verıyorum.
bu bılgıler:
adresınden.
sevgiler

bizim 4 ayımıza 1 hafta var ama dayanamadım bugün elma püresi verdim yalana yalana yedi valla bide çok şirin oluyolar yerken yaaaaaa

ya kızlar bende dün doktora sordum ama başlamamamı söyledi aslında fazla kilosuda yok ama ben yinede meyve püreleri vermeyi düşünüyorum siz veriyosunuz dimi nasıl bi etkisi varmı ben şuan sadece annesütü ve bitki çayları veriyorum ama artık bişeylerin tadını almasını istiyorum

cnm ben sadece anne sütü veriyorum denemelik elma püresi verdim beğendii.6. ayda başlayacağım ben
bide su veriyorum hatırladıkça

ya canım doktorumuz altı ay boyunca kesinlikle su ve meyvesuyu vermeyin dedi ama büyükleri bilirsin doktoru dinleme ver diyo öyle böyle bekliyeceğiz iki ay daha şuanda rahatsız bide anne sütü ona şuanda antibiyotik gibi gelir dedi hiçbişey vermeyin dedi iki arada kaldım

selamlar benim oğlumda 4 ayını bitirdi doğumundan itibaren mama ile besleniyor.o yüzden ben ek gıdalara balşadım önce meyve suları verdim şimdilerde kaşık mamalarından veriyorum.(marketlerde satılan)doktor mama ile beslendiği için başlanabileceğini söyledi.yoğurdun içine meyve suyunu katarsan daha ii olur dedi..

elma suyu havuç suyu,gıbı sadece meyve suları damlattım agzına.anne sutunun yanında ıç bırsey vermedım..su bıle.
ama dun pirinçli meyveli ek bsın aldım..bugun bıraz vermeyı dusunuyorum...

Cnm Su Niye Vermiyosunki Ben Ilk Günden Beri Hatirladikça Veriyorummm Ek Gidaya Geçişte Zorluk Yaşarsan Ya Suda

yazın yenı dogdugunda verıyordummda çunku çok terlıyordu.. çok aramadı zamanlada bıraktı...

Cnm Ver Sen Yineee Ben Kaşikla Veriyorum Buruştursada Içyorrr 1 Kaşik Bile Olsa Ver Cnmmm Pzt Aşimiz Varrr üffff Son Karma şimdilikkk

bizimde var asımızda ..
memlekte gıtcez yaa.. nasıl olcak acaba orda yaptırsam neolur kı

kızlar ben daha ek gıdaya gecmedım sadece anne sutu verıyorum ama arada sırada muzu salatalıgı sadece agzına goturup bıraz emmesıne ızın verıyorum.
bu bılgıler:
adresınden.
sevgiler

slm gatanın adresini vermenize çok sevindim ben orada doğum yaptım merak ediyordum teşkkürler

benimde oglum 27 agustosta dogdu şuan 4 aylık :asigim:ve ek mamalara başladım sabah 10 da kahvaltı cicibebeyle 11 de devam sütü 12 de çorba 1 de devam sütü 2 de meyveli yogurt ve uyku düzenine göre meyve suyu devam sütü ve anne sütü ( çalşıtıgım için ananesi bakıyor) sabah akşam verebiliyorum ancak anne sütünü
:a015:

slmlar benim oglumda agustos 27 dogumlu bende sabah 10 da kahvaltı 11 de devam sütü 12 de çorba 1 de devam sütü 2 de meyveli yogurt ve uyku düzenine göre meyve suyu tahıllı mamayla devam ediyorum beslenmesine çalşıtıgım için anne sütünü sabah ve akşam geline verebiliyorum

doğru bir beslenme şekli olmamış 4 aylık bebek sadece anna sütü yeterli olcak 6 aydan sonra ek gıdaları öneriyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…