- 8 Mayıs 2020
- 268
- 150
- 23
- 33
2 hafta önce eşimin covid testi pozitif çıktı benim ayni belirtilerim vardı ama test için kimse gelmedi bende gidemedim.Benim 1 yaşında kızım var o süreç boyunca bol bol emzirdim maske taktım bebeğimle ilgilenirken sık sik el ve vücut hijyenime özen gösterdim. Ne yazık ki eşime göre en ağır semptomlarla çok şükür koronayı atlattım ve yine binlerce şükür bebeğimi emzirdigim halde hiçbir sey olmadi.Bence sizde emzirin maskenizi takın hijyeninize özen gösterin allah in izniyle hiçbirşey olmaz.Bol bol c vitamini nane kekik çayı yapıp için bol bol su ve sıvı tüketin.Cok geçmiş olsunHerkese merhaba,
Bebeğini emzirirken Corona olan var mı? Eşimin testi pozitif cikti,benim de semptomlarim var,suruntu alındı yüzde doksan pozitif.Suruntu almaya gelen doktor kesinlikle bebeğini emzirme,şöyle kötü olur böyle kötü olur gibi çok kotu senaryolar anlattıbiraz göğüs ağrım var onun dışında iyi gibiyim ama bebeğim konusunda çok endiselendim,bu durumda olan varsa acil yazabilir mi? Onlara doktor ne dedi?
Bana sorarsan ilaci kullanma ağrın olduğunda parol kullan.şaşırdım doktora söylediklerine.Benim ablam amerikada hemşirelik yapıyor hastalığım boyunca o yardimci oldu ilaci esim kullandı çok ağır yan etkileri var ve onu kullanan anneler emzirmemeli.Ablamin verdiği doğrultuda kendimi hep sıcak tuttum sürekli sıcak duş aldim ağrım olduğunda parol kullandım ve kızimi sürekli emzirdim sizde öyle yapın cocuğunuzu emzirmek istiyorsaniz sadece parol kullanin.bende de bel ağrisi bacak agrisi boğaz vegöğüs agrim vardi arada öksürüyordum bazen öyle şiddetli ağrım oluyordu ki yürümeyi boşver kıpırdayamıyordum ama sırf ailem için çabalayıp bi tas corbada olsa yapip hareket ediyordum ve cok iyi geliyordu cok şükür 10 güne gelmeden ben eşimin hiçbirseyi kalmadiİlaç verdi ama daha başlamadım,sırt ve göğüs ağrım var,doktor bugün iyi hissedersin yarın yogunbakimlik olabilirsin dedi,kendim için değil ama kızımı emzirememek psikolojikmen çok kotu hissettiriyor
O nebicim dr ya
Toprak mı atıyormjs hastalara direk.
Emzirme konusunu bilemiyorm ama o dru dikkate almayın bence.
Baska bi drna görünebilir fikir alabilir.hangi konuda dikkate almayın doktoru? ya da kimi dikkate alsin?
doktor gormus. ilac kullanmazsanız bugun iyiyken yarin kotulesebilriisniz demis. bunu deyince neden yeniden bir doktor görmeli anlamadim??Baska bi drna görünebilir fikir alabilir.
Doktor bu konuda uyarabilir sorun değil ama ilaçları kullanmasan bile bebeğini sakin emzirme,bir anne emzirdigi için bebeği hastanelik olmuş demesini kastediyor arkadaş.doktor gormus. ilac kullanmazsanız bugun iyiyken yarin kotulesebilriisniz demis. bunu deyince neden yeniden bir doktor görmeli anlamadim??
Bangir Bangir heryere covid oldum yurtdisinda yasiyoruz hic bir ilac almadik cok sukur atlattik diye yaziyodum ilk kez benim dedigimin aynisini diyen cikmiso ilaç kovid ilacı değil ki. Türkiye dışında hiçbir ülkede de böyle bir tedavi yöntemi uygulanmıyor. Sadece hastalığın belirtilerinin hafif atlatılmasına yardımcı olduğu gözlenmiş.
Çok yakın arkadaşım ankarada pandemi hastanesinde dahiliye uzmanı. Ben gebe olduğum için kovid olursam diye ona da sordum ilaç kullanmadan nasıl olur diye. O ilaç çok önemsiz bir ayrıntı dedi bana. Karaciğer rahatsızlığı yoksa emziren anne ya da gebe değilsen kullanmanın faydası var ama kullanamıyorsan da kahrolacak durum yok. Normal gripte yaptığın şeyler yapacaksın dedi.
yurtdışında kimse bu ilacı kullanmıyor ve herkes yoğun bakımda değil. Bizimle aynı ilerliyor şu an avrupada da durum.
Konu sahibi de kovid olan emziren annelerin tecrübelerine danışmak istemiş. Farklı görüşler almakta fayda var.
Bangir Bangir heryere covid oldum yurtdisinda yasiyoruz hic bir ilac almadik cok sukur atlattik diye yaziyodum ilk kez benim dedigimin aynisini diyen cikmis
Bugün çocuk doktorumuzla konuştum,kesinlikle emzir dedi.Dunya sağlık örgütü de bu yönde tavsiyede bulunuyormis,içim rahatladi.
pardon yanlış anlamışım o zaman. özür dilerim oyleyseDoktor bu konuda uyarabilir sorun değil ama ilaçları kullanmasan bile bebeğini sakin emzirme,bir anne emzirdigi için bebeği hastanelik olmuş demesini kastediyor arkadaş.
Bilale anlatır gibi mi anlatalım arkadasım?doktor gormus. ilac kullanmazsanız bugun iyiyken yarin kotulesebilriisniz demis. bunu deyince neden yeniden bir doktor görmeli anlamadim??
Nasıl oldunuz? Benim hafif göğüs agrisi var,başka şikayetim yok,sizinle hemen hemen aynı baslamis semptomlar,kaç güne biter gider acaba?Benim pazar günü başladı bugün 5.gün koku gitti bende bugün tat var ama.Bebeğiminde ateşi oluyor ara ara büyük ihtimal o da covid.Maskesizim yani emziriyorum. Birde bana korakini içebilirsin dediler kalp rahatsızlığın yoksa dediler ama öbür famivol kesinlikle içme dediler.
aynen oyle anlatın arkadasim.Bilale anlatır gibi mi anlatalım arkadasım?
Aynı gibiyiz evet benimde çok baş ağrım oldu dün. Koku yok bende tat var ama.Tabi yorgunluk halsizlikte oluyor .Ve hiç dinlenemiyorum oğlum 13 aylık çok yoruyor. Eşim benden daha kötü genelde yatıyor o ,ateşi oluyor ara ara.Bütün yük bana kaldı malesef.Akşam on buçuk gibi yatıyor 8 de kalkıyor.Tabi o aralıkta dört beş sefer kalkıyoruz.Bir an önce iyileşiriz inşallah canım .7 gün de iyileşiliyor deniyor ama.Nasıl oldunuz? Benim hafif göğüs agrisi var,başka şikayetim yok,sizinle hemen hemen aynı baslamis semptomlar,kaç güne biter gider acaba?
Sanki bizim evi anlatıyorsun,benim eşimde yatıyor sürekli,ben yemek,çamaşır,bulaşık,bebege bakıyorum,üstüne bir de kimsenin telefonlarını açmıyor ailesi de dahil,ona ulaşamayan beni arıyor,beyefendinin sekreterliğini de yapıyorumAynı gibiyiz evet benimde çok baş ağrım oldu dün. Koku yok bende tat var ama.Tabi yorgunluk halsizlikte oluyor .Ve hiç dinlenemiyorum oğlum 13 aylık çok yoruyor. Eşim benden daha kötü genelde yatıyor o ,ateşi oluyor ara ara.Bütün yük bana kaldı malesef.Akşam on buçuk gibi yatıyor 8 de kalkıyor.Tabi o aralıkta dört beş sefer kalkıyoruz.Bir an önce iyileşiriz inşallah canım .7 gün de iyileşiliyor deniyor ama.
Ateş pekbyoktu ama titreme oluyodu sonra hararet basıyodu. İlk boğaz ağrısı sırt ağrısı oldu. Sonra grip gibi ama grip değil bi değişik yani. Bide göğsümde sıkışma oluyodu nefes alamıyor göğsüme vurma isteği olusuyordu nefes alabilmek için ama bi gün sürdü. Halsizlik baya uzun sürdü yalnız. Koronalı halimle üç koronalıya bi bebeğe baktığım için 3kilo verdim 14 günde.Bu mesajda çok iyi geldi,peki sizde semptomlar var mıydı? Ben de ilk günler aşırı eklem agrisi oldu,sonra baş ağırısi ve sırt ağrısı hafif öksürük oldu,şuan sadece hafif göğüs ağrısı ve sırt ağrısı var.
Ah bu kadınlar boşuna cennet annelerin ayakları altinda denmemis.Bizde de durum tam olarak bu,eşime bakıyorum,bebeğime bakıyorum,camasir,bulaşık,yemek her şeyi ben yapıyorum,bir de nazlanan eşime zorla yemek yediriyorumAteş pekbyoktu ama titreme oluyodu sonra hararet basıyodu. İlk boğaz ağrısı sırt ağrısı oldu. Sonra grip gibi ama grip değil bi değişik yani. Bide göğsümde sıkışma oluyodu nefes alamıyor göğsüme vurma isteği olusuyordu nefes alabilmek için ama bi gün sürdü. Halsizlik baya uzun sürdü yalnız. Koronalı halimle üç koronalıya bi bebeğe baktığım için 3kilo verdim 14 günde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?