4 aylık bebek emzirme Corona

Ben burda kullan ya da kullanma dedikleri için karar verniyorum,emziren annelerin tecrübelerini öğrenmis oluyorum,hatta üstte yazmışım yarınki duruma göre ilaç alıp almamaya karar vereceğim diye.

Ben burda kullan ya da kullanma dedikleri için karar verniyorum,emziren annelerin tecrübelerini öğrenmis oluyorum,hatta üstte yazmışım yarınki duruma göre ilaç alıp almamaya karar vereceğim diye.
Ama hastalıkta her insanın tecrübesi kendine aittir. Hastalık konusunda sadece buradaki yorumlar ile hareket etmek bence doğru değil. Ayrıca mevcut tedavi onlarca doktor tarafından onaylanmış ve ülke genelinde uygulanmasına karar verilmiş bir yöntem. Ben olsam buradaki insanlardansa doktorlara güvenmeyi tercih ederim. Kendimi de çocuğumu sa riske atmam.

Ayrıca kovid gerçekten günü gününe tutmayan bir hastalık. CiğerleriniZe inmesine izin verirseniz, ertesi gün ne durumda olacağınız belli değil.

Son kez açıklama yapayım,ben burdaki yorumlara göre karar vermeyeceğim hanfendi,gerekirse tabiki kullanacağım.Merak ettiğim süreci yasayan emziren anneler nasıl geçirdiler,hem de moral olması açısından,çünkü modum düştü,benzer şeyler yaşayanların tecrübeleri bana moral veriyor bilmem anlatabildim mi?

Yaaa hatırlamaz miyim,bizim dua gurubumuz vardı,ne güzel bir grup olmuştuk,bir şekilde dağıldık işte,rabbim isteyen cümlesine nasip etsin inşallah Senin de beni hatırlamana sevindim

Ekleme yapmak istiyorum.benden sonra bebegimede bulasti virus. Atesi oldu yaklasik 2gun .ek gida aliyordu ama asla ek gidayi kabul etmedi bende daha cok emzirdim canimi disime taktim emzirdim diyebilirim . Bebeginizede bulasabilir korkmayin duruma hazirlikli olun sakin olmak onemli basa geldi savasacaksiniz bol bol sivi takviyesi c vitamini normal bir grip gibi dusunum kendinizi oyle telkin edin

Ilaci kullanmanizi kesinlikle tavsiye etmem
Yani turkiye koronada ilac veren tek ulke sanirim
Yurtdışında yasiyoruz korona olduk hic birimiz o tuhaf ilaclardan icmedik. Esim agir olmasina ragmen siradan agri kesici ve oksuruk surubu ile atlatti
Ayni anda annemler turkiyeye gittiler orada positif ciktilar bisuru ilac kullanmislar halbuki hic bi semptomlari yoktu

o ilaç kovid ilacı değil ki. Türkiye dışında hiçbir ülkede de böyle bir tedavi yöntemi uygulanmıyor. Sadece hastalığın belirtilerinin hafif atlatılmasına yardımcı olduğu gözlenmiş.
Çok yakın arkadaşım ankarada pandemi hastanesinde dahiliye uzmanı. Ben gebe olduğum için kovid olursam diye ona da sordum ilaç kullanmadan nasıl olur diye. O ilaç çok önemsiz bir ayrıntı dedi bana. Karaciğer rahatsızlığı yoksa emziren anne ya da gebe değilsen kullanmanın faydası var ama kullanamıyorsan da kahrolacak durum yok. Normal gripte yaptığın şeyler yapacaksın dedi.
yurtdışında kimse bu ilacı kullanmıyor ve herkes yoğun bakımda değil. Bizimle aynı ilerliyor şu an avrupada da durum.
Konu sahibi de kovid olan emziren annelerin tecrübelerine danışmak istemiş. Farklı görüşler almakta fayda var.

Aslında konuyu açmanın bir diğer sebebi de doktorun ilacı almasan bile bebegi asla emzirme demesi.Bizi dinlemeyen bir anne bebeğini emzirdi ile başlayan çok kötü senaryolar anlatmasıydi.Yoksa burda ilaç al veya alma diye konu açmadım,öyle olsa anket eklerdim

Geçmiş olsun canım ya aynı durumdayız senle aslında ankarada sağkıkçıların dedikleri emziren anneler ilaç kullanmıyor.Eğer kendini kötü hissetmeye başlarsan kullan diyorlar. Benimde bebeğim 13 aylık büyük bayağı aslında ama gece emerek uyuyor.Ve büyük ihtimal çocuklarda da var ateşleri oluyor ara ara.Bende korkuyorum ilaç kullanmazsam ciğerime iner falan diye .Biraz nefes darlığı var gibi .

Tanıdığım aile karısı kocasi korono oldu birde minik bebekleri var bende sordum ne yaptın diye doktor maske tak emzir demiş bebeğe bulaşmadi atlattilar

Çok geçmiş olsun canım,senin kaçıncı gün oldu,bizim semptomlar başlayalı beş altı gün oldu,benim kızın da bir gece ateşi biraz çıktı sonra düzeldi ama huzursuz,maskeyle gördükçe daha da huzursuz oluyor
Tanıdığım aile karısı kocasi korono oldu birde minik bebekleri var bende sordum ne yaptın diye doktor maske tak emzir demiş bebeğe bulaşmadi atlattilar
Çocuk doktoru sütten geçmez dedi,günde iki üç kere dus al,ellerini yika,çift maske tak emzir dedi,ben de şu an öyle yapıyorum,bakalım inşallah böyle böyle atlatırız.

8 aylık bebeğim var koronayim..korona ilacını kullanmadım.bebegimide sürekli emziriyorum.sen o doktora bakma,bir bebeğe anne sütünden daha faydalı birsey şu dönemde yok.korona ilacını kullanirsan tabiki ilaç bebeğe geçeceği için emzirme ama durumun hafifse ilaç yerine bol limonlu sıcak su icmelisin.mutlaka meyve ye ve bol sıvı tuketmelisin.bol çorba,su,sıcak su.benim göğüsten gelen nefes borusu ağrıma zencefilli bal iyi geldi.cok geçmiş olsun.

Benim pazar günü başladı bugün 5.gün koku gitti bende bugün tat var ama.Bebeğiminde ateşi oluyor ara ara büyük ihtimal o da covid.Maskesizim yani emziriyorum. Birde bana korakini içebilirsin dediler kalp rahatsızlığın yoksa dediler ama öbür famivol kesinlikle içme dediler.

Çok teşekkür ederim,bende şimdilik nispeten hafif geçiriyorum,bebeğimde ateş yok ama hafif öksürük var,emmeyi de çok seviyor,yarın çocuk doktorunu arayacagim emin olmak için.Boyle mesajlarda moral oluyor
Canım doktorla konuştun mu diyecektim
Görüşmüşsün gördüm sonraki mesajlarda
Sen bebişini emzirmeye devam et o zaman
Sağlıkla, kısa sürede, en hafif şekilde atlatırsınız inşallah

Bizimde cuma gece başladı,benim kız da aşırı huzursuz arada öksürüyor,ateşi sadece cuma gece çıktı,su an ateş uok ama huzursuzluk var.Doktoeum maskesiz emzirmememi soyledi,iki maske tak,günde iki üç kez duş al(her defasında saçını yikamayabilirsin) öyle emzir,sürekli ellerini yika kızını alirken,kapmış olsa bile daha fazla virüse maruz kalmadan atlatsin.Benim koku gitmedi ama tat gitti iki gün önce,eşimin de koku gitti

Bugün zencefilli balı deneyecegum inşallah,sana da çok geçmiş olsun tez zamanda atlatalim inşallah

Benimki 13 aylık birazda huysuzluk var kucak istiyor meme istiyor birde büyük oğlum var 8 yaşında ondada var sanırım ateşi vardı çünkü şimdi geçti ama.Bizede dr hepiniz kendinizi ayrı ayrı izole edin yoksa evde döner durur demiş hastalık .Ama çocuklarla çok imkanı olmuyor açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…