How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeğinize neler yedirdiniz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kardelencicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
208
2
96
43
İstanbul
merhaba arkadaşlar 4 aylık kızım var ek gıda vermek istiyorum zaten şuana kadar anne sütü ve mama verdim sütüm yeterli olmadığı için ve şimdi de neler verebilirim onlara bakıyorum siz ne verdiniz ve bebe bisküvi 4 aydan sonra verilebiliyor duyduğum kadarıyla bisküviyi ne ile ıslattınız çünkü süt zararlıymış acaba kullandığım bebek mamasıyla mı ıslatıcam
ve bu kavanozlardaki sebze ve meyve püreleri nasıl ne kadar vermeli

canım ben hiç bebe bisküvisi vermedim 1 yaşına kadar...
o kavanoz mamalarıda çok az verdim sağlıklı değiller çünkü...
evde kendim elma püresi, yoğurt, sebze çorbaları hazırladım verdim..
4. ayda meyve suyuyla başlayabilirsin..
sebze çorbaları yapabilirsin...
patates havuç ve irmikle başlıyrsun sebze çorbasına...
fazla yüklenme ama gaz yapabilir...

merhaba arkadaşlar 4 aylık kızım var ek gıda vermek istiyorum zaten şuana kadar anne sütü ve mama verdim sütüm yeterli olmadığı için ve şimdi de neler verebilirim onlara bakıyorum siz ne verdiniz ve bebe bisküvi 4 aydan sonra verilebiliyor duyduğum kadarıyla bisküviyi ne ile ıslattınız çünkü süt zararlıymış acaba kullandığım bebek mamasıyla mı ıslatıcam
ve bu kavanozlardaki sebze ve meyve püreleri nasıl ne kadar vermeli

kardelençiçeği merhaba benim de sütüm yeterli olmaığından mama veriyordum oğluma o sebeple doktorumuz dördüncü ayda başlatttı ek gıdaya. dördüncü ay için doktorumuzun önerdiği düzen şöyleydi:

sabah emzirdikten sonra 10:30 da meyve suyu...havuç+elma, havuç+kayısı, havuç+armut, havuç+şeftali.. 70-80 ml kadar kaka durumuna göre de bu karışımları değiştirdik, ishalse şeftali ve elmalı karışıma kabızsa kayısı ve armutlu karışıma yüklendik

daha sonra akşam üzeri dört gibi yoğurt.. ikiçay kaşığı ile başlayıp ihergün ikişer ikişer artırdık..eğer yemezsse içine çok az bebe bisküvisi, çok çok az pudra şekeri veya çok olgunlaşmış bir meyva katabilirsin demişti doktor. ama mümkün olduğunca sade yedirmeye çalıştım ben ki alışsın

akşam saat 20:00 dede muhallebi.. hazır olanlardan evde yapılanlarda süt olduğu için kabul etmedi doktor markette satılan sütlü pirinçli muhallebilerden...

beşinci ayımıza geldik şimdi bu ay saat 13:30 da sebze çorbası eklendi

umarım yardımcı olabilmişimdir...Kolay gelsin

Merhaba benim de oğlum 4. ayını doldurdu. sütüm de yeterli ama tatlara alışması için azar azar baslamayı düşünüyorum ek gıdalara.
Bebek beslenmesi ile ilgili Dr. Benal Büyükgebiz'in yazılarından ve internet siesinden yararlanmanı tavsiye ederim.
Ben 4 gündür kendi sütümle muhallebi hazırlıyorum. maşallah iştahla yiyor oglum. sütün yeterli değilse formul mamayla da hazırlayabilirsin muhallabiyi. Ek gıdalara baslarken mutlaka pirinçli muhallebiyle baslanmalı çünkü anne sütüne en yakın tat ve pirinç en kolay sindirilebilen gıda.

ben ek gıdaya bebeğim 4,5 aylıkken geçtim.ilk üzüm suyu sonra elma armut werdim sırasıyla.daha sonra günlük sütten yoğurt mayaladım içine bebe bisküwisi koydum we öyle wedim.meywe püreleri yaptım.sonra da çorbalara geçtim.şu an 6,5 aylık we yemediği şey yok.geçen balık yedirdim bayıla bayıla yedi.kesinlikle kawanoz meywe püreleri almayınn!taze sıkın canım.çok mu zor.zaten GDO'lu bi çok şey.al eline bi elma,yarım da armut armut bulamazsan mandalina,portakal al güzelce karıştır sonra da çok sıwı olduysa 1-2 tane bebe bisküwisi at içine bak nasıl yiyiyo.

ya herkes her doktor farklı ek gıdalardan başlatıyor..kafam kariştiiiiisengözlerimebaksanab benim kzım 5.ayında nasıl başlasam ne yapsammmm

Merhaba benim de oğlum 4. ayını doldurdu. sütüm de yeterli ama tatlara alışması için azar azar baslamayı düşünüyorum ek gıdalara.
Bebek beslenmesi ile ilgili Dr. Benal Büyükgebiz'in yazılarından ve internet siesinden yararlanmanı tavsiye ederim.
Ben 4 gündür kendi sütümle muhallebi hazırlıyorum. maşallah iştahla yiyor oglum. sütün yeterli değilse formul mamayla da hazırlayabilirsin muhallabiyi. Ek gıdalara baslarken mutlaka pirinçli muhallebiyle baslanmalı çünkü anne sütüne en yakın tat ve pirinç en kolay sindirilebilen gıda.

kendi sütünle nasıl hazırlıyorsun canım muhallebiyi tarif eder misin

benim sütüm de yeterliydi ama şimdi sanki kilo almıyor gibi..bu muhallebiyi ne kadar verdin en başta ne kadar hazırladın..bi de gaz sorunu devam ederken ek gıdaya başlarsam bişey olur mu ki acaba:kahve:

4 ay derken 4. ay bitincemi yoksa yeni girincede başlanabiliyomu benim kızım ayın 30unda 3. ayını bitiricek mesala ammaaaan oldum olası şu yaş ve ay işlerini anlamıyorum.

4 ay derken 4. ay bitincemi yoksa yeni girincede başlanabiliyomu benim kızım ayın 30unda 3. ayını bitiricek mesala ammaaaan oldum olası şu yaş ve ay işlerini anlamıyorum.

4 ay bittiğinde 4 aylık deniyor.<Senin ki 3. ayını bitiriyorsa 3 aylık diyeceksin.

ızlar muhallebiyi devam sütüyle nasıl yapıyorsunuz çok ısıtmak ii değil diye soruyorum benim de kafam karıştı valla

devam maması ile muhallebi yapimi:

kızlar muhallebi yaparken
100ml.su
1 tatlı kaşığı piriç unu
3 ölçek devam maması şeklinde suyla pirinc ununu katip karistiriyosun kaynamaya baslayinca kenara cekip devam mamasini katip karistiriyosun bu kadar. ilinincada bebisler afiyetle yesin bebisler:))

Back