Çocuk Hastalıkları 4 aylık bebeğimin ayak baş parmakları lütfen görüş bildirin.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Captain92

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Mart 2019
19
2
36
33
Sevgili anneler merhabalar. 4 aylık erkek bebeğimin ayağındaki ikinci parmaklar ayak baş parmakların üstüne geliyor. Her iki ayakta da aynı. Ayak parmaklarını çok sıkar ve büker normalde o yüzden mi oluyor. Normalde parmaklarda bir sıkıntı yok kendim düzleştiriyorum ama sonra yine aynı hale getiriyor oğlum. Bu bir sıkıntı mı acaba yoksa ayaklarını sıktığı büktüğü için mi oluyor ben mi evham yapıyorum?Doktor da aylık kontrollerinde fark etmedi biz de 3.ayda kardeşim deyince fark ettik.Doktora da götüremiyorum şu günlerde.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Sevgili anneler merhabalar. 4 aylık erkek bebeğimin ayağındaki ikinci parmaklar ayak baş parmakların üstüne geliyor. Her iki ayakta da aynı. Ayak parmaklarını çok sıkar ve büker normalde o yüzden mi oluyor. Normalde parmaklarda bir sıkıntı yok kendim düzleştiriyorum ama sonra yine aynı hale getiriyor oğlum. Bu bir sıkıntı mı acaba yoksa ayaklarını sıktığı büktüğü için mi oluyor ben mi evham yapıyorum?Doktor da aylık kontrollerinde fark etmedi biz de 3.ayda kardeşim deyince fark ettik.Doktora da götüremiyorum şu günlerde.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

yani bir fikrim yok, ben sadece konuyu takip edeceğim. Benim bebeğimde benzer hareketler yapıyor hatta bir ayak serçe parmağı yamulmuş durumda

Merhaba doktora gittiniz mi?
Benim oglum 5 yasinda onunda oyle biz problem etmedik açıkçası Cunku esimin ayaklari da biraz yamuk ve çirkin 😅 dediginizi anladim ben oglumunda oyle ama bi sorun yoktur sıkıntı yapmayın bizde yok 😊

Benim ayaklarm da öyle..ileride bas parmgn yanindaki kemik dışa dogru biraz cikablyor..ayakkabi secimi biraz zorlasyor onun dsnda hicbi zorluk yasanmyor. Bazilari ameliytla duzelttryor. Kadnlarn ince burunlu ayakkabi sevdasndan kotuye gdeblyor yani..erkeklerde daha iyidr durum..Bebkken bnce parmklar arasina yumusak aparatlar var silikonlu o tarz bsyler konursa duzelir
.aslnda bas parmk yana hafif kaydgi icn o ikinci parmk onun ustne gelyor.

Benim ayaklarm da öyle..ileride bas parmgn yanindaki kemik dışa dogru biraz cikablyor..ayakkabi secimi biraz zorlasyor onun dsnda hicbi zorluk yasanmyor. Bazilari ameliytla duzelttryor. Kadnlarn ince burunlu ayakkabi sevdasndan kotuye gdeblyor yani..erkeklerde daha iyidr durum..Bebkken bnce parmklar arasina yumusak aparatlar var silikonlu o tarz bsyler konursa duzelir
.aslnda bas parmk yana hafif kaydgi icn o ikinci parmk onun ustne gelyor.
Aynen senin dediğin gibi oluyor. Yani baş parmak hafif yana kaydığı için ikinci parmak onun üstüne geliyor.Çocuk doktoru önemsemedi ve yürümeye başlayıp kasları güçlendiğinde düzelir dedi. Ortopedi doktoru yağla her gün iki üç kere masaj yap 1ay sonra tekrar gel bakalım dedi. Masaj yapıyorum ama bir değişiklik yok. Aslında baş parmaklarında bir sıkıntı yok düzelttiğimde normal duruyor ama sonra tekrar eski haline dönüyor.Oğlum baş parmaklarını aşağıya doğru çok sıkıyor zaten.İkisinde de olması bana kalıtımsal gibi geliyor çünkü dedemde de erkek kardeşimde de bu şekilde. Parmak arasına pamuk koyuyorum durmuyor yumuşak aparatlar neler acaba nerden temin edebilirim araştırayı bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

Parmak arası aparatı yazınca çıkıyor bildiğim kadarıyla medikaller satıyor bunları bir sorun bence

Evet medikallerde var ama cocuklara uygun var mi blmiyorum.
Çocuk doktorum böyle durumlarla karşılaştığını kasları güçlendikçe ayağı yere bastıkça düzeleceğini söylüyor.Ben çok evhamlı biriyim zaten.Evham mı yapıyorum acaba?İnternette bebeklere uygun bulamadım.

Ben ozellikle erkek cocugunda bunun cok sorun olmycgni dsnyorum ama kayinvalidem kendi cocugunun ayaginda duruş bozuklugu olarak dogdugunu ama surekli duzelterek,duz tutarak o egriligi giderdigini anlatir hep ve gercekten bahsettigi cocugunda hicbir sorun yok. Şu an bnce surekli duzeltirsenz belki duzene girer..ama dedigim gibi benim bununla ilgili sorunum; gorunum ve önü dar ayakkabi giyerken oluyor. Cok takacagnz bi mevzu degil ama simdiden bi aparatla ya da elinizle duzeltmye calisin insallah duzelir..caninizi skacak bir sey yok gercekten

[
Ben ozellikle erkek cocugunda bunun cok sorun olmycgni dsnyorum ama kayinvalidem kendi cocugunun ayaginda duruş bozuklugu olarak dogdugunu ama surekli duzelterek,duz tutarak o egriligi giderdigini anlatir hep ve gercekten bahsettigi cocugunda hicbir sorun yok. Şu an bnce surekli duzeltirsenz belki duzene girer..ama dedigim gibi benim bununla ilgili sorunum; gorunum ve önü dar ayakkabi giyerken oluyor. Cok takacagnz bi mevzu degil ama simdiden bi aparatla ya da elinizle duzeltmye calisin insallah duzelir..caninizi skacak bir sey yok gercekten
Teşekkür ederim aparatları araştıracağım.

benim
oglumun dogdugunda oyleydi ayagi suan 3 yasinda olmak izere bazen hala oyle olsa da buyuk oranda duzeldi.
Doktor anne karnında bulunduğu yerin darlığından dolayı kendini sıktığını bu yüzden olduğunu söyledi.Bantlama yöntemini uygulayacağız.Endişe edecek bir durum yokmuş arkadaşlar.

Iki parmaginin arasina pamuk koyabilirsin canim parmaklarin ayrik durmasi icin uzerine corabini giydir duzelir Allah'ın izniyle

Bizde de dogumsal tirnak yapi bozuklugu var iki ayak bas parmakta krem kullaniyoruz uzun vadede duzelirmis

Başını tutmasında falan bir sıkıntı oldu mu bazen gelişim gerliğinde olurmuş öyle şeyler?

Back