Bebek Beslenmesi 4 aylık bebegime ek gıda ne verebilirm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

darunn31

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2013
56
0
6
Adana
arkadaslar 4 aylık bir kızım var ona ek olarak ne verebilirim sizler ne veriyorsunuz önerilerinizi yazar mısınız tskkrler..

bu konuyu bnde acıkcktım iyi yapmmsn acmkla bnnmde oglum 4 aylık bnde ek gıdaya baslamk ıstıorum calısıorm sutum yeterlı degıl bıde aptamlın devam sutunu verırorm bugun asımız vardı hemsıremız 2 hafta sonra ek gıdaya basla dedı 4.5 aylık oluo o zaman once neyle nasıl basladınz bu konuda yardmcı olursanız sevınırm

ben simdi milupanın meyve püresinden kullanıorum bide irinç unundan muhallebi yapıyorum tahıllara alısmaı için bence sende dene bebeklerin hosuna gidiyor yani benim ki sevdi:)1.5 bardak süte 3 yaemek kasıgı pirinç unu nu katılasıncaya kadar pişir içine 2 tatlı kasıgı pekmez ve 2 tatlı kasıgı seker koyuyorm ocaktan indirdikten sonra soguyunca yediriyorum bazende aptamil mamanın içine mamadan 1 ölcek eksik koyuyorum onun yerine aptamilin kasıgıyla 1 ölcek pirinc unu koyup yediriyorum pirinç unu bebekler için en iyi tahıl kaynagıymıs bu arada .) sen ne yapıorsun yedirmek için yaptıgın bişey varsa yazabilşir misin :)

arkadaslar 4 aylık bir kızım var ona ek olarak ne verebilirim sizler ne veriyorsunuz önerilerinizi yazar mısınız tskkrler..

Arkadaşım sağlıklı günler kızına da sana da. bende 4 ayda başladım hiç emmiyordu hep mama verdik. arı mama elmalı yaptım ilk başta ve hazır bebelac meyve sebze pürelerini verdim ama ay kısmına dikkat ederek tabi. muhallebisini 1 çay bardağı su ile pişirdim alışkın değil diye.şimdi 6 ay dolmak üzere bir bardak su ile yapıyorum ve rahat rahat yiyor. meyve pürelerinide ilk başlarda yarım veriyordum
şimdi tam veriyorum. ama ayrıca her gün belli bir saati var 12:00 oldumu bir tam elmanın püresini cam rendeden geçirerek yediriyorum.
bizde kabızlık vardı7-8 günü buluyordu kaka yapmamız. ona başladığımdan beri her gün kaka yapıyor ki elma acayip faydalı. ek gıdaya geçtiğinde kabız olursa sakın korkma 3 güne geçiyor :) tabi birde çorbanın hakkını yememek lazım dün tarhana yedik ve bayıldık çorba da verebilirsin az az. ama diğer arkadaşın dediği pekmez ve şeker olayına katılmıyorum. şeker bebekler için çok zararlı hemde 2 tatlı kaşığı. bence pekmez ona yeter de artar tat için zaten bebekler ot gibi mamalardan sonra herşeyi bayıla bayıla yiyorlar

ben hemşirelerin dediklerini yapmıyorum. doktoru dikkate alıyorum aklında bulunsun benim hemşire bir keresinde fena saçmaladı gitmiyorum bile artık sağlık ocaklarına

bende elma suyuyla havuc suyuna basladım 1 gun onu dıger gun ony verıorum bnde arı mamnın pırınc ununu aldım ama daha baslamadm nasıl verılır anlamadm ne kadar versem yer acaba bıde ustunde okudum suyla pısıo yazıodu yogurda da baslacm daha erken dıorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…