Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeğim 1 aydır beni emmiyor deneyimli anneler yardım edebilir misiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zuhale

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
788
37
123
Balıkesir
4 aylık bebeğim var 1 aydırda beni emmiyor milupa aptamil veriyorum ama iştahı kesik son 2 haftadır normale göre yemesi gerekenden çok az yiyiyor hele akşam saat 6dan sonra ne mama nede uyku istiyor sürekli ağlama krizi sonra zorla 22 gibi uyutuyoruz ama aç uyuyor. Pirinç unu versem mi sadece akşamları? Verirsem ne kadar yapayım, nasıl yapayım?

Merhaba,benim bebişte 3 aylık,emziriyorum ama sütüm yetmediği için mama takviyesi yapıyorum.3 aydır bende milupa veriyordum, mamayı yer yemez cıvık ve sulu şekilde kaka yaptığı için dün bebelac aldım.dünden beri kakasını yapmadı,belki mamadan dolayıdır.diğer markaları da bir dene istersen.

Merhaba,benim bebişte 3 aylık,emziriyorum ama sütüm yetmediği için mama takviyesi yapıyorum.3 aydır bende milupa veriyordum, mamayı yer yemez cıvık ve sulu şekilde kaka yaptığı için dün bebelac aldım.dünden beri kakasını yapmadı,belki mamadan dolayıdır.diğer markaları da bir dene istersen.

yok canım bebelac ve sma denedik aynı kaldı onlarda milupayı azda olsa yiyiyor diğerlerini hiç sevmedi :(

belki diş çıkarıyor da olabilir,kızım 4 aylıkken çıkarmıştı, pirinç unu biraz erken gibi bence.

Bu 4 aylık bebeklerde son günlerde emmeme modası var. Aynı durumu bende yaşadım. 3,5-4 saatte 1 ayağımda salladım uyuttum sonra uyurken emzirdim. Azıcık 2 ay yada 1.5 ay daha sık dişini.En markalı mamadan daha iyi sütün. Sütünle besle bebeği. Sütünü arttırmak içinde gün de en az 2,5 lt su iç canım , gerisi boş...

uyurken emzirmeyi dene. aynı sorunu ben de yaşadım 4. ayından sonra şu an 8 aylık ve halen öyle. uyurken emiyor yani.

Şuanda bebeğim 3 aylık.Bebeğimi emziriyorum ama az sütüm geliyor.Arttırmak için bir çok şeyi denedim.oyüzden kilo aldım.ne yapmam gerekiyor sütümü arttırmam için.Az olmasına rağmen emzirmeye devam ediyotrum..Takviye olarak da mama veriyorum.Bazen mamayı istemiyor meme istiyor.Artık meme ucumda hayır kalmadı sızlıyor :))Yinede Memeyi kesmedim ve ardından mecburen mama veriyorum .Üzülüyorum ama ne yapabilirim?

Canım , Kad,r tuğcu'dan duydum . Bol bol su içmelisin bide sütüm yok modundan çıkmalısın. Su içince sütüm çoğalacak moduna gir ve sonra görürsn ne kadar sütünün çoğaldığını. Ben kızım 2 aylıkken başladım günde 2,5-3 lt su içmeye hala devam ediyorum ki kızım suan 8 aylık ve birde 4.ayından 6.ayın sonuna kadar beni isteyerek emmedi uyurken emzirdim . Su sayesnde sütüm çoğaldıda emiyo kerata .

Şuanda bebeğim 3 aylık.Bebeğimi emziriyorum ama az sütüm geliyor.Arttırmak için bir çok şeyi denedim.oyüzden kilo aldım.ne yapmam gerekiyor sütümü arttırmam için.Az olmasına rağmen emzirmeye devam ediyotrum..Takviye olarak da mama veriyorum.Bazen mamayı istemiyor meme istiyor.Artık meme ucumda hayır kalmadı sızlıyor :))Yinede Memeyi kesmedim ve ardından mecburen mama veriyorum .Üzülüyorum ama ne yapabilirim?

bende de aynı sorun var,benim bebeğim 3,5 aylık.doğduğundan beri emzirme sonrası kaşıkla mama takviyesi yapıyorum.ilk ay 600gr,ikinci ay 1000gr,üçüncü ay 400gr almış.şu anda mamayı arttırdım ve bir kaç haftadır biberonla veriyorum,yinede emmek istiyor ama çok açken emmeyi bekliyemiyor.kraft ın elektrikli pompasını aldım,bol bol su içip sağım yapıp çoğaltmaya çalışıyorum,inşallah başarırım.birde bol yeşillik,kimyon ve kuru pakmaya yiyiyorum.

canım gecenlerde bı arkadasımdan duydum bebeklerde 3-4 ay cıvarında sutu bırakma egılımı olurmus bu donemde annelerın cok dıkkatlı olması sutu vermekte ınatcı olup vazgecmemesı gerekırmıs gercektende bende de oldu ama bunu bılmıyordum kızım bu aylarda memeyı ıstemedı ınatlastı ben ınatla verdım cok sukur o donemı gectık. bu arada arkadasa ebe demıs

Bunu pek çok bebek yapıyor. benim kızım da yaptı. aylarca ayakta zorla emzirdim hele de yaz aylarına denk geldi hiç emmek istemedi. bu aylarda çevreyi keşfettiklerinden kapanıp emmek zor gelir onlara. ben hiç pes etmedim ayakta mayakta emzirdim aman aç kalıyor falan diye asla mama vermedim. neticede 21 ay emdi zor bıraktırdık. hastalığım nedeniyle bırakmak zoreunda kaldık.

Benimde 3 aylık oğlum var. 50 gün doğru düzgün emmedi hep sağıpta biberonla verdim sütümü. Uyku arasında daha güzel emiyor oğlum.Rezene, Anason,Kimyon ve çörekotu ile çay demleyip içebilirsin. Ayrıca kuru meyveleri (kuru incir, kuru kayısı,kara erik kurusu, yaban mersini, çekirdekli siyah üzüm...) haşlayıp hoşaf şeklinde içebilir ya da doğrudan tüketebilirsin. Ayrıca kahvaltıda 2 yumurta da işe yarıyor bence.

benim bebegimde simdi 11 aylik

3 bucuk 4 aylik gibi istemedi..epey ugrastim 6 aya kadar devam edebildim ..sonrasinda daha fazla bebegimide kendimide uzmekten vazgecip mamada vermeye basladim..sonrasinda zaten hic istememeye basladi..simdi mama yiyoruz..keyiflerde gelisimide harika devam ediyor

ara ara hep reddetti ama 9 ay emdi yinede
fakat 1 aydır reddediyordu ve anladımki ne yapsam boş bıraktı ki 1 ay sürede tadıda kalmıyor sütün şu aralar sağma işine son vermek istiyorum ilaç yazdırıcam dr sütüm kesilsin diye.

ara ara hep reddetti ama 9 ay emdi yinede
fakat 1 aydır reddediyordu ve anladımki ne yapsam boş bıraktı ki 1 ay sürede tadıda kalmıyor sütün şu aralar sağma işine son vermek istiyorum ilaç yazdırıcam dr sütüm kesilsin diye.

benımkıde 4 aylık ve 1 aydır emmiyor.sağmayla ıyıce azaldı sütüm.zaten sütün rengı ve tadıda değişti.acı gibi geldi bana.emmesı için zorluyorum ama başlatamadım henüz.acımıs sütü de icermıkı?

benim oğlumda iki aylık sütüm az olduğu için doğduğundan beri mama da veriyorum çoğalsın die yapmadığım şeyde kalmadı ayrıca ama nasip meselesi demek ki. son üç haftadır oğlum emmek istemio uykuluyken parmağımla çenesini açıp memeyi veriyorum öyle emio ancak uykusu açılınca mümkün değil emmiyo bende hemen uykudan uyanır uyanmaz emziriyorum sonra da uyumasına yakın mamasını veriyorum uyutuyorum başka yapcak bişi yok

Back