Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 4 aylık bebeği olanlar

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.924
1.695
63
bebekleriniz tam 4 ayında kaç kilo veya kaç kiloydu ? bir ay önce 5.900 du bugün 6300 dedi yani pekde kilo almamış sanki ama normal değerlerde , yinede kilosu için bidahaki ay getir duruma göre ek besine geçeriz dedi...canım sıkıldı ya ben altı ay hiç birşey vermeden emzirmek istiyordum :(

Benim oğlumda 4.5aylik kilo çok yavaş alıyor haftada 200 250 gram alması gereken dönemlerde en yüksek 160gram alıyordu haftalık kontrol ettiriyorduk kiloyu 2hafta önce hipin 4.ay için olan kaşık mamasını aldım 4 ayda ilk defa haftada 210 gram aldı ( biz hep mama ile besledik sadece 20gun eme bildi reflu belasından dolayı çok kilo kaybı yaşadık)

Benim oğlumda 4.5aylik kilo çok yavaş alıyor haftada 200 250 gram alması gereken dönemlerde en yüksek 160gram alıyordu haftalık kontrol ettiriyorduk kiloyu 2hafta önce hipin 4.ay için olan kaşık mamasını aldım 4 ayda ilk defa haftada 210 gram aldı ( biz hep mama ile besledik sadece 20gun eme bildi reflu belasından dolayı çok kilo kaybı yaşadık)
anladım cnm en başından beri mama veriyormussun sen zaten....şuan kaç kilo tam olarak

Gecen hafta 6800 du 3700 doğdu 700 gram verdi ilk 15 günde 400 grama kadar normal dedi doktor ama 700 gram çok 40 gram daha verirse serum takmak zorunda kalacağız dedi o yüzden anne sütü çok veremedik mamaya dönmek zorun da kaldık hem reflu hem durumun yaramamasi çok yıprattı bizi anne sütü artı mama deneye bilirsin gelişim geriliği olursa canını hiç sikma ben cok üzdüm kendimi çok yıprattım hiç bir faydası olmadı

bebekleriniz tam 4 ayında kaç kilo veya kaç kiloydu ? bir ay önce 5.900 du bugün 6300 dedi yani pekde kilo almamış sanki ama normal değerlerde , yinede kilosu için bidahaki ay getir duruma göre ek besine geçeriz dedi...canım sıkıldı ya ben altı ay hiç birşey vermeden emzirmek istiyordum :KK43:
Çok güzel kilosu benim bebeğimde sizinle aynı ve doktorum çok iyi dedi hangi doktor o ya lütfen üzülmeyin görüş farklılıkları olabilir

Benim oğlum 4 aylik kilosu daha fazla bende kafama takıyorum önceki gittiğim doktor 6 aylik erkek bebegin kilosunun 8 olmasını isterim demişti ama sanirim bu kiloya ulaşamayacak.. suan 7 küsür ama evde tarttım ve benim oğlumda 4.ayda 400 gram aldı. Suan 5.ay in içindeyiz 7500 bile ulaşamadık..

bebekleriniz tam 4 ayında kaç kilo veya kaç kiloydu ? bir ay önce 5.900 du bugün 6300 dedi yani pekde kilo almamış sanki ama normal değerlerde , yinede kilosu için bidahaki ay getir duruma göre ek besine geçeriz dedi...canım sıkıldı ya ben altı ay hiç birşey vermeden emzirmek istiyordum :KK43:
Benim bebeğim de düşük kiloyla doğdu ve düşük kiloyla ilerledi ,hiç ek bişey kullandirmadi doktorum. Tahlillerde her şey normaldi. Ayrıca her bebek aynı ölçüde kilo alacak diye bişey yok, belli bi Aralık var benim bebeğim o aralığın bazen tam alt sınırında bazen alt sınırın altında olurdu. Şuan 13 aylık olmak üzere kansızlık bile yaşamadık , kiloya öyle aman aman takılmayın sağlıklı olsun. Elbette doktorunuz mama verirse kullanın bir bildiği var ki veriyo ama öyle toparlak çocuklara da çok ozenmeyin zaten bir süre sonra taşımaları zor oluyo bel boyun ve sırt ağrıları dayanılmaz oluyo

Back