Benim 4 aylık bir bebeğim var, doğduğundan beri pek iştahlı değildi, sadece anne sütü ile beslendi, benim sütüm de çok verimli bir süt değildi, doktorlar daha birinci ayın sonunda mamaya başlatmak istedi ancak bebeğim mamayı yemedi, kaşıkla zorla verdiğimizde kustu, bende oluruna bıraktım ve anne sütü ile devam ettik zira fiziksel ve zihinsel gelişimi ayında seyrediyordu sadece biraz zayıf ilerrliyorduk o nedenle çok üstüne düşmedim, şimdi yakında işe başlayacağım ve zaten az olan sütüm artık bebeğime yetmiyor, mamayı deniyorum ama kendi isteği ile yine içmiyor bende zorlamaktan korkuyorum ek gıdalar için çok mu erken, ne yapbilirim nasıl mamaya alıştırabilirim? bilen benimle aynı durumda olan bir yardım???
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeğimi mamaya nasıl alıştırabilirim?
- Konu Sahibi bulgur
- Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
Benim 4 aylık bir bebeğim var, doğduğundan beri pek iştahlı değildi, sadece anne sütü ile beslendi, benim sütüm de çok verimli bir süt değildi, doktorlar daha birinci ayın sonunda mamaya başlatmak istedi ancak bebeğim mamayı yemedi, kaşıkla zorla verdiğimizde kustu, bende oluruna bıraktım ve anne sütü ile devam ettik zira fiziksel ve zihinsel gelişimi ayında seyrediyordu sadece biraz zayıf ilerrliyorduk o nedenle çok üstüne düşmedim, şimdi yakında işe başlayacağım ve zaten az olan sütüm artık bebeğime yetmiyor, mamayı deniyorum ama kendi isteği ile yine içmiyor bende zorlamaktan korkuyorum ek gıdalar için çok mu erken, ne yapbilirim nasıl mamaya alıştırabilirim? bilen benimle aynı durumda olan bir yardım???
canım merhaba,öncelikle bebeğin hayırlı olsun.Allah sağlık sıhhat versin..
en önemlisi anne sütü,az da olsa kesme mutlaka vermeye devam et..biberon mu sevmiyor,zira kaşıkla beslemek için çok erken..bir çok biberon markası var,kauçuk başlığı daha çok sevebilir,damaklı damaksız,silikon kauçuk,denemek lazım.ayrıca her mamanın tadı da aynı değil,her markayı denemeni tavsiye ederim.ayrıca denemek için gerçekten aç olduğunu düşündüğün bir zamanda ver mutlaka..
ben de oğlum 3 aylıkken başladım çalışmaya,2 ay daha sağdım işyerinde ama ek olarak da mamaya başlamıştım mecburen. bence ek gıda için erken,5 ay civarı azıcık kaşık ucuyla tattırmaya başlıyosun,doymasına daha var zaten,öğün olarak vermene yani..
canınıız sıkmayın,her çocuk toplaka olacak diye bir kaide yok,sağlıklı olsun yeter.siz üzülürseniz sütünüzü de etkiler.ayrıca süt olsun diye sağlıklı beslenin,siz be yerseniz sütünüzden bebeğiniz de onu yemiş oluyor unutmayın..
- 1 Nisan 2012
- 3.281
- 577
- 198
benim de tavsiyem bikaç mama markası deneyin,ayına göre kilosu normalse sorun yok,çalışmaya başılıyacağınız için mamayı yemesi gerekir,benimde kızım 5. aya girdi bende ektradan mama verdiğim için ek gıdalara yavaş yavaş başladık,doktor tavsiyesiyle sizde azar azar başlayabilirsiniz bence ama önce bir doktorla görüşün derim
aptamil ya da hero baby kullan iyi markalar kullandım kızımda
hepinize teker teker teşekkürler ilginiz için, bebelac ve aptamili denedim ikisindede sonuç aynı oldu, biberonlardan iki üç başlık denedim sonuç yine aynı oldu, aç bıraktım bir kez aç kalınca içer muhakkak diye, acıkınca ağladı, biberonu verdikçe ağlaması arttı dayanamadım emzirdim, hero baby ve hipp diye bir marka var onları denememiştim etkisi olurmu bilmiyorum;?? birde onları deneyeceğim, işin ilginci ilk doğduğunda sütüm hemen gelmemişti, hastanede hemşireler bebelac mama vermişti, eve geldiğimizde de ilk üç gün mama içmişti, hemde o zamanlar bu biberon işlerinden de anlamıyordum, büyük bebekler için olan ağızlıktan almışız, cörk cörk içmişti onunla üç günlük bebekken, kayınvalidem memeyi bırakır diye biberonu bıraktırmıştı, keşke o zaman bırakmasamıydık diye düşünüyorum, 3 günlük bebekken mama içen şimdi içmiyor, bu gün yine denedim, açken vermeyi, ağzının içinde geveledi, ağladı, mızıklandı, tekrar emzirdim üstelik çok az süt geliyor, eskiden 5 dk emen kız şimdi yarımsaat bir saat emiyor, o emdikten sonra göğsüme bakıyorum hiç süt kalmamış, eskiden yutkunmalarını duyardım şimdi çok az yutkunuyor emerken ama inatlada emmek istiyor,Ben hep emzirme taraftarı oldum, sütüme eskiden daha azdı, sürekli emzirdim, 3 litre su içitim hergün, soğan yedim, humana çayını kullandım, sabahları pekmez içtim aç karnına, vitamin kullandım, beslenmeme dikkat ettim, öyle öyle bu aya kadar geldik ama artık sütüm öğlene kadar yetiyor, akşam üstü azalmaya başladığını hissediyorum, bir öğün başka bir şey alsa yetecek, bir akşamları az oluyor çünkü, gece tekrar geliyor, sabahları sütüm oluyor, öğlenede yetiyor ama işte akşama doğru helede akşamları süt iyice azalıyor, ne şanslı şu rahat rahat bebeklerini emziren anneler...neyse dediğiniz gibi birde başka markalar ve değişik ağızlıkar kullanayım bakalım...
cevap yazan ve ilgilenen tüm arkadaşlara tekrar tekrar teşekkürler, bir de çalışmaya başlayan anneler nasıl ayrıldınız bebeğinizden, bebeğinizin üzerindeki etkisi nasıl oldu, siz neler hissteniz,çok neşeli benim bebeğim, evde tüm ilgim onun üzerinde, ev işlerini bile yarım yamalak yapıyorum onunla ilgilenmek için, nasıl ayrılacağım, o nasıl karşılayacak benim yokluğumu diye merak ediyorum, sizler neler yaptınız işe başlarken??
- 1 Nisan 2012
- 3.281
- 577
- 198
bide onları dene bakalım canım faydası olucakmı,demekki senin bebeğin emmeyi seviyor,şuanda emme kabiliyetleri güçlendiği için önceden 15-20 dk da bitirdikleri sütü bu aylarda 5 dk da bitirebilirler,hep emmek istemesinin sebebi açlık olmayabilir çünkü bebekler anne göğsünde kendilerini güvende hissedermiş,gaz sancısı çekerken bile anne göğsünde kendini rahatlatırmış,kaka ve çiş sayısına bakın mormal mi?benim kızımda mama verdiğim halde hep emmek istiyor,doymuyor desek hayır diil...vardır bundada bir hayır öğlene kadar yetse bile olsun en azından anne sütü alabiliyor,çalışmaya başladığınızdada akşama kadar zaten sütünüz olmuş olur,eğer mamayı istemezse çocuğu doyurmak için başka alternatifler aramak gerekiyor bir an önce doktorunuzla görüşün derim..hepinize teker teker teşekkürler ilginiz için, bebelac ve aptamili denedim ikisindede sonuç aynı oldu, biberonlardan iki üç başlık denedim sonuç yine aynı oldu, aç bıraktım bir kez aç kalınca içer muhakkak diye, acıkınca ağladı, biberonu verdikçe ağlaması arttı dayanamadım emzirdim, hero baby ve hipp diye bir marka var onları denememiştim etkisi olurmu bilmiyorum;?? birde onları deneyeceğim, işin ilginci ilk doğduğunda sütüm hemen gelmemişti, hastanede hemşireler bebelac mama vermişti, eve geldiğimizde de ilk üç gün mama içmişti, hemde o zamanlar bu biberon işlerinden de anlamıyordum, büyük bebekler için olan ağızlıktan almışız, cörk cörk içmişti onunla üç günlük bebekken, kayınvalidem memeyi bırakır diye biberonu bıraktırmıştı, keşke o zaman bırakmasamıydık diye düşünüyorum, 3 günlük bebekken mama içen şimdi içmiyor, bu gün yine denedim, açken vermeyi, ağzının içinde geveledi, ağladı, mızıklandı, tekrar emzirdim üstelik çok az süt geliyor, eskiden 5 dk emen kız şimdi yarımsaat bir saat emiyor, o emdikten sonra göğsüme bakıyorum hiç süt kalmamış, eskiden yutkunmalarını duyardım şimdi çok az yutkunuyor emerken ama inatlada emmek istiyor,Ben hep emzirme taraftarı oldum, sütüme eskiden daha azdı, sürekli emzirdim, 3 litre su içitim hergün, soğan yedim, humana çayını kullandım, sabahları pekmez içtim aç karnına, vitamin kullandım, beslenmeme dikkat ettim, öyle öyle bu aya kadar geldik ama artık sütüm öğlene kadar yetiyor, akşam üstü azalmaya başladığını hissediyorum, bir öğün başka bir şey alsa yetecek, bir akşamları az oluyor çünkü, gece tekrar geliyor, sabahları sütüm oluyor, öğlenede yetiyor ama işte akşama doğru helede akşamları süt iyice azalıyor, ne şanslı şu rahat rahat bebeklerini emziren anneler...neyse dediğiniz gibi birde başka markalar ve değişik ağızlıkar kullanayım bakalım...
- 1 Nisan 2012
- 3.281
- 577
- 198
Tekrar teşekkürler tavsiyen için, bu gün biraz içti gibi mama, bir iki fırt da olsa çekti biberondan, sonra bıraktı, çok aç değildi herhalde çünkü meme de istemedi, böyle böyle belki alışacak diye bir umut sardı içimi, bakalım nasıl olacak...
inşallah işin kolay olur canım
- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
cevap yazan ve ilgilenen tüm arkadaşlara tekrar tekrar teşekkürler, bir de çalışmaya başlayan anneler nasıl ayrıldınız bebeğinizden, bebeğinizin üzerindeki etkisi nasıl oldu, siz neler hissteniz,çok neşeli benim bebeğim, evde tüm ilgim onun üzerinde, ev işlerini bile yarım yamalak yapıyorum onunla ilgilenmek için, nasıl ayrılacağım, o nasıl karşılayacak benim yokluğumu diye merak ediyorum, sizler neler yaptınız işe başlarken??
Ata 3 aylıktı ben çalışmaya başladım.o kadar gazlı bir bebekti ki,1 saat kesintisiz uyuduğumuzu hatırlamam.ben işe başladığımda çıkabilmiştim zaten evden ,sadece memede sakinleşirdi çünkü..ev işini falan boşverin,bebğinize odaklanın zaman o kadar çabuk geçiyor ki,şimdi oğlım 1,5 yaşında oldu,ne zaman büyüdü bilmiyorum:)
işe başlayınca zor geliyor tabii ayrılmak ama inanın alışıyorlar.zaten süt izniniz de var.bakıcı işini ayarladıysanız,güvenle bırakacağınız biri varsa endişenlenmeyin.beslenme düzenini siz ayarlayın işe gitmeden,emin olun siz olmadan da bir düzen oturuyor evde..
umarım alışır, bakıcıyı eş dost tavsiyesi ile bulduk, çok tanıdığım bir kadın değil, ben işe başlamadan bir iki hafta önceden işe başlayacak kızım alışsın diye, inşallah bende senin gibi büyütürüm bebeğimi, teşekkürler tekrar ilgin için biraz içimi rahatlattı alışır sensiz bir düzene diyişin...