Bebek Beslenmesi 4 aydan sonra ek gida

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulguzeliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
68
10
88
30
Bebeğim 4 aylık oldu anne sütü almıyor mama ile beslendiği için artık ek gıdaya başladık. 2 gün oldu ama düzen oturtamadim bir türlü. Dr verdiği liste de 4 şey var. Meyve püresi, sebze çorbası, yoğurt, kahvaltı karışımı. Öncelikle bunları ver doymassa mama ver dedi. Normalde 3 saatte 150 ml mama içerdi. Şimdi bu besinlerdene sonra çok karıştı bazen 60 içiyo bazen 90. Doymuyor mu acaba diye düşünüyorum fazla yemiyor çünkü ek besinleri. Bu şekilde ek gıdaya başlayan var mı nasıl yapıyorsunuz kaç saatte veriyorsunuz baba yardım edebilecek kimse yok mu

Doktora sorucaksiniz bu kadar bunu yedi su kadar mama icti normalmi duzenim nasil diye.
Doktora sormaniz gereken bircok seyi buraya konu olarak aciyosunuz doktora sorun en saglikli bilgi orda.

oyle 2 gunde düzen oturmuyor acele etmeyin yavaş yavaş..önce tatlara alışsın 4 aylık bir bebek bu sonra düzene girer belki 1 ay belki 2 ay sonra..

benim kizim 9 aylik ben bile duzen oturtamadim ek gidayi cogu zaman reddediyor alistirmaya sevdirmeye calisiyorum. doktorun onerdiklerinden once tatlariyla tanisacaklar cunku bebeler icin donum noktasi zorlama olmaz.1 iki cay kasigi ile basla gitgide yarim fincan oyle oyle artir.ac kalirsa durmaz aglar zaten.

Canim benim minikte hiç emmedi 4.ayda başladım ek gidaya...
Patates nişantaşı muzlu tahilli pirinç unu meyve suyu vermedim hep püre şeklinde yaptim muz elma mevsimine göre...
Sebze çorbası...
Patates
Havuç
Bir tatlı kaşığı pirinç
Şu
Pişirdikten sonra az birşey zeytinyagi
Püre şeklinde verdim ilk çorbası azar azar başlayıp çogalttim canim...
Ben doktorum verebilirsin dedikten sonra kendim ayarliyorum doktora bağlı kalmadım....
Muz cicibebe süt yapiyorum bayılıyor....şu ve sütü karıştırıyorum doktorum verebilirsin dedi mamadan tiksindi 60 cc bile içmiyor gece zor veriyorum....

Benim kizim da 8. Ayin ici de 4. Ayda basladim ek gidaya emmiyordu formul mama iciyordu. Ilk once sadece 1 ogunde sebze veya meyve puresi vererek basladim. 5. Ayii doldurdugunda sebzeleri cesitlendirip corbaya gectik. 6. Ay doldugunda gece muhallebisine basladik. 7. Ay doldugunda ise kahvaltiya basladik. Suan sabah 7 bucuk gibi 150 cc sut iciyor 10 bucuk gibi yumurta sarisi keci peyniri pekmez ve 2 olcek hipp kasik mamasindan olusan kahvaltisini yiyor. Saat bir bucuk 2 gibi corbasi i iciyor. Bazen sebze bazen tarhana bazen tavuk corbasi. Sebze corbasina bir yemek kasigi kadar kiyma ekliyorum. Saat 4 bucuk 5 gibi meyve_ yogurt yiyor saat 8 de icine yarim muz koydugum muhallebisi i yiyor ve saat en gec 10 da uyuyor. Uyurken saat 12 gibi formul sut veriyorum bazen iciyor bazen icmiyor. Eger 12 de sutunu ic.isse saat bese kadar uyanmiyor. Eger icmemisse saat 3 gibi uyaniyor ve sutunu icip tekrar uyuyor. Benim soyle bir sikintim var gun icinde toplamda 450 500 cc sut anca iciyor. Ve bu miktar bana az geliyor ama malesef ek gidayi sute tercih ediyor.

Ya aynen benimki de tiksindı biberon mamasindan geceleri uyku arasında verebiliyorum sadece. Uyanikken asla icmiyo

Selam arkadaşlar benimde 6 aylık bebegım var ek gıdaya başladım ama herkes mama verıyor biberonla ben daha hiç vermedim.vermem gereklimi acaba.hala emzirmeye devam ediyorum.sabahları peynır yumurta pekmez ceviz bisküvi ile mama yapıyorum yıyor ama çok değil.oglen ya çorba ya yoğurt verıyorum.yıne emziriyorum.akşamda ya meyve purwli yoğurt yada çorba saat onda uyutuyorum ama gece çok uyanıyor.doymuyormu acaba çorbayı bi kaseye yakın içiyor vermeyım dıyorum aglıyo hepsını içiyor neredeyse.banada bi akıl verın dr sordum gerek yok dedi hazır mamalara.

Biberon hıç almadı uğraşıyorum ama almıyor oynuyor sündürüp duruyor damaklarıyla siz nasıl alıştırdınız acaba

Ben sütüm az olduğu için doğduğundan beri hep mama içirdim o da aç olduğu için mecburen aldı biberonu. Eğer biberonu hiç istemiyosa gece yatmadan önce pirinç unundan muhallebi yapıp verebilirsin o da ii tok tutuyo yani gece daha rahat edersin en azından

Her bebek farkli iste kizlar. Benimde bebegim alti aylik olmak uzere ek gidaya bir aydir basladim ama malesef uc gundur bildiginiz kabiz galiba patates-havuc puresini biraz kati verdim deneyimli anneler kayisi suyunu nasil vermeliyim? Bide hazir kavanoz meyvepureleri varya ondan mi versem? Bide kasik mamalari vermemiz gerekiyor mu???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…