• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aya giren anne ve bebekler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
hatice nazım 3.5 aylık, ben hazır kavanozdaki meyve püresinden verdim elma seftali cok sevdi.ayrıca pirinç unundan muhallebi yapıp içine meyve püresi veriyorum bayılıyor tadına.kayısıyı rendeleyip çay süzgecinde süzdüm 1 yemek kasıgı verdim ilkte... yavas yavas artırıyorum.ayrıca gaz yapmaması için elmayı haslayın biraz,sonra püresini verin.yavas yavas sebze pürelerine geçicem.kızım biberon mamalarını kesinlikle almıyor.mecburen muhallebiye gectim sütümde az zaten.ilk bas cok korkuyordum sevmezse diye ama cok sevdi inşallah sebzeleride sever.şu çok önemli bebeginiz açken verin ek gıdaları itirazsız yiyor.kolay gelsin annelera.s.

aynı gün doğum yapmışız biz. benimkide 8 ağustosta 4 ay bitiyo.. bende kararsızım açıkçası ama herkes ver diyo eylül ekim gibi işbaşı yapmam gerekiyo. muhtemelen bende başlarım ek gıdalara.ne zararı olacak ki. doktora kalırsak su bile verme diyo. bana mamayı az ver diye diye çocuğu küçücük bıraktı sonra baktı kilo almıyo mamayı arttır dedi. arttırdım gittik iyi kilo almıştı. bana dönüp demezmi annesi yavrumu aç bırakmışsınız diye.sinirden deliricektim..

doğumdaşız desene saat kaçta doğdu senin cadı bizimki 13:50de olmuş (sezaryan hatırlamıyorum ben) ve kaç kilo allahım ya bu doktoların lafınada güven olmaz oldu artık benimkide çok minik teyzesi bakalım kontrolümüze bi hafta kaldı ne diyecekler.a.s.

benim bebişim 4 agustos da 4 ayını dolduruyor.ben seftali,üzüm suyu,karpuz suyu verdim ben arada tattırıyorum bazı seyleri.krem peynir.dometes suyu,bir lokma muz vermistım,dondurma:)) bayılıyor oglum.tattırmak lazım sonra alıstırması cok zor oluyor.

:sm_confused:kızlar 4 aya girenler meyvesularını tattırmayı düşünüyor musunuz yada tattırdınız mı ben düşünüyorum ama kafam karıştı herkes bişey yazmış diğer yrlerde kiminin doktoru tattır demiş kiminin ki hayır demiş ben doktoruma da sormadım daha gitmemize var ben yiyince rahatsız loluyo bbeğim şeftali kayısı falan sütten geçiyor ya ben kendine tattırıp denemek istiyorum günde 1 çay kaşığıyla başlayıp her hafta başka bir meyve suyu deneyen varsa öncelik var mı bazı meyveler için farketmez mi
ben karpuzun suyundan yalattım.eriği yaladı. tatlı erik bu kadar. su verdim bir kere. midesine meyvelerin özünden gitmesine gerek yok bence. henüzzz...:bbo:

doğumdaşız desene saat kaçta doğdu senin cadı bizimki 13:50de olmuş (sezaryan hatırlamıyorum ben) ve kaç kilo allahım ya bu doktoların lafınada güven olmaz oldu artık benimkide çok minik teyzesi bakalım kontrolümüze bi hafta kaldı ne diyecekler.a.s.

doğumdaş!! Ghüzel bi terim. Benimki sabah 9,20 de doğmuş. Benimki abla desene. Bizde dün gittik. 5860 gr. Olmuş boyuda 63,5 cm. Be bu kiza kilo aldiramicam anlaşilan. Muhallebiye başladim ağzini kilitliyo yememek için. şeftali verdim püskürtüyo. Mamayi cani isterse aliyo. Alişik olmadiği tatlari reddediyo. şimdiden acayip inatçi. Ben bununla nasil başedicem yaaa..

doğumdaş!! Ghüzel bi terim. Benimki sabah 9,20 de doğmuş. Benimki abla desene. Bizde dün gittik. 5860 gr. Olmuş boyuda 63,5 cm. Be bu kiza kilo aldiramicam anlaşilan. Muhallebiye başladim ağzini kilitliyo yememek için. şeftali verdim püskürtüyo. Mamayi cani isterse aliyo. Alişik olmadiği tatlari reddediyo. şimdiden acayip inatçi. Ben bununla nasil başedicem yaaa..

inanmıyorum aynı seyleri yaşıyoruz.) benim kızı bu sabah tarttım ben 5800 geldi. 14 ünde kontrolümüz var bakalım o zamana kadar kaç olucak. ben mama vermeye son bir aydır başladım. ilk üç ay sırf anne sütü verdim ama sanırım yaramadı doktorda uyarmadı hiç bizi:((( kızım aç kalmış hep şimdide böyle gidiyor. kah mama kah anne sütü ek gıdalara başlamayı düşünüyorum ben artık meyve, sebze püreleri sular vs. bakalım artık.(ama bizim kızlar boylu sanırım annesi 63cm çok iyi )yerimseniben

ya sorma doktor hataları işte. ek gıda veriyomusun diye sordu bende muhallebiye başlamış olmama rağmen vermiyorum dedim. Şimdi bişey verme bi dahaki ay başlarız dedi. Oldu gözlerim doldu :) Bi dahaki ay 5 aylık olcak be. Zaten çıtkırıldım bi çocuk. Kilo almayışını boyuna bağlayıp avunuyom zaten.Ben hiç dinlemicem doktoru.ne varsa vermeyi düşünüyom valla. Ama pürelerden korkuyorum ya boğazına takılırsa diye..Şunun şurasında ne kaldı ki 4. aylarını bitirmelerine.. Bunlar Koç burcu. Özellikleri mi ? İnatçı şımarık sabırsız huysuz ilgi isteyen her istediği olsun isteyen.. Bütün kötü huylar koç ta toplanmış sanki. Biz bunlarla nasıl baş edicez ya?

:))))))) Benim cadının Yükselenide Aslan bide Teyzesi hoş benimde burcum Aslan yükselenim koç babamız yandı bizim. püre vermedim ben henüz ama bugün alıp denemeyi düşünüyorum. ülker hero baby nin püreleri iyi oluyormus ondan alıp deniyeceğim şimdiden alışması ilerisi için çok daha iyi olucak sonrasında yeme problemleri çıkıyormuş yoksa...

bende sadece meyveleri ağzına tutup yalatıyorum. lezzetlerini aromalrını hissetsin diye. iyi yani beğendi benceşeftali,karpuz ve tatlı erik birde armutu yaladı oğlum benim.meyvelerle tanıştı..ama midesine gidemedi

7 Agustosta kizim 4 ayina girecek ve ben henüz meyve tattirmadim ben almanyada yasiyorum Doktoru bana yaklasik 3-4 hafta sonra baslamami söyledi cünki nekadar gec baslarsam alerci olma ihtimalide azaliyormus...almanyada 4 aydan sonra ilk olarak havuc püresi veriyorlar 1 ay boyunca sonra ay ay degisiyor ve bende ilk olarak havuc ve seftali püresi tattiricagim bebegime!

Benim kızım da 14 ağustosta 4 ayını dolduracak. ben birkaçkez denedim meyve suyunu. edindiğim bilgilere göre tek tek başlamak gerekiyormuş ve önce 2 çaykaşığı daha sunra gün gün arttırmak gerekiyormuş. bir de önce elma ve armut, 2 hafta sonra havuç ve muz eklenebilir portakal limon gibi meyvelere 6. aydan sonra başlayın çünkü onlar gaz yapıyor. ben kestim 4. ayın domasını bekliycem katı gıdalara erken başlamak ileride obezite sebebi bilginize:))

ben şeftali suyu tattırdım sadece ama ayranın falan tadına baktı kzızım ara ara yemekelerin suyuna bile bakıyor ama ufak bi damla:)))))

eelma gaz yapıyor ama ben hero babynin karışık myva püresini aldım organik sevdi yiyor ama içinde elma var korkuyorum

canım valla yazık bebişe yaa... ben bebeğime hazır olan bişey vermeyi hiç düşünmüyorum herşeyini evde yapıcam..ne kadar doğal deselerde içlerinde muhakkak katkı maddesi var...

bizim 4 ay 1 inde dodu meyve sularının hepsinden ve yoğurt başladım gayet iyi ama kakalar kötü kokuyor ve rengi yeşilimsi oldu.böyle oluyormuş

Biz dün 4.ayımızı doldurduk..daha önce ağzına değdirerek tattırıyordum dün şeftali suyu içirdim.çok hoşuna gitti paşamın...

canım valla yazık bebişe yaa... ben bebeğime hazır olan bişey vermeyi hiç düşünmüyorum herşeyini evde yapıcam..ne kadar doğal deselerde içlerinde muhakkak katkı maddesi var...

aynen canım bende hazır hiçbirşey vermeyi düşünmüyorum evde kendim hazırlıycam paşama en sağlıklısı bu bence.

ben de bir kaç gündür meyve suyuna başladım
çok severek içiyor maşallah
daha yeni diye az veriyorum ama bu sefer de yaygarayı koparıyor cadı hanım...

Ben içebildiği kadar veriyorum yani 2 kaşık diye sınırlandırmadım kendimi ama zaten fazlada içemiyor..yalnız şu demir damlası ferro sanolu hiç sevmiyor bende tattım da çok kötü tadı.nasıl vermeye devam edicem hiç bilmiyorum..

ben ferroya başlamadım hemogram baktırın önce kan sayımına göre başlanmalı bence.enfeksiyon kaynağıymış bizim dr söyledi.

benim bebegimde 3,5 aylık oldu.bende en az 6 aylık olana kadar vermeyi düşünmüyordum ama annem sagolsun beni dinlemeyip herşeyden tattırıyor bizim fıstıkta gayet memnun bu durumdan.

Back