Bebek Beslenmesi 4 aya giren anne ve bebekler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selcanefe

herşey güzel olsun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
493
32
318
Sivas
:sm_confused:kızlar 4 aya girenler meyvesularını tattırmayı düşünüyor musunuz yada tattırdınız mı ben düşünüyorum ama kafam karıştı herkes bişey yazmış diğer yrlerde kiminin doktoru tattır demiş kiminin ki hayır demiş ben doktoruma da sormadım daha gitmemize var ben yiyince rahatsız loluyo bbeğim şeftali kayısı falan sütten geçiyor ya ben kendine tattırıp denemek istiyorum günde 1 çay kaşığıyla başlayıp her hafta başka bir meyve suyu deneyen varsa öncelik var mı bazı meyveler için farketmez mi

canım bizim 4.ayımız ağustos 4 te doluyor.ben henüz doktorumla görüşmedim bu konuyu ama ben az az meyve suları vermek istiyorum 4.ayı dolunca...şimdilik ağzına değdirmek suretiyle kayısı ve şeftali tattırdım.şeftali hoşuna gitti oğlumun yalandı durdu..doktorumla konuşunca onunda ne dediğini tekrar yazarım..

canım benim kızım 2 ağustosta 4 ayı bitirecek ama ben son bir haftadır hergün 1-2 tatlı kaşığı meyve suyu(cam rendeden geçirip süzülmüş) kiraz şeftali elma vs..)veriyorum çok beğeniyor şimdilik bir de daha önce vermemiştim ama 1 hafta olacak akşamları banyodan sonra ıhlamur veriyorum biraz rahat uyusun diye ..iyi geliyor:)))))

haa birde ben eylülde işe başlayacağım için ağustosun ilk haftası sebze çorbasına geçeceğim doktorumuz başyabilirsin az az demişti.alıştırmam lazım işe başladıktan sonra zor olcak çünkü bende çalışmasaydım ilk 6 ay sadece anne sütü verip ek gıdalara sonra geçecektim ama malum çalışmak gerek((

bizim 8 ağustosta doluyor 4. ayımız bende vermeyi planlıyorum öncelik şeftali diye okudum bi yerde şeftali ve elma alerji yapmıyormus bu iki meyva arkasındanda ufak ufak sebze çorbalaırnı tattırmayı planlıyorum bakalım.

aynı gün doğum yapmışız biz. benimkide 8 ağustosta 4 ay bitiyo.. bende kararsızım açıkçası ama herkes ver diyo eylül ekim gibi işbaşı yapmam gerekiyo. muhtemelen bende başlarım ek gıdalara.ne zararı olacak ki. doktora kalırsak su bile verme diyo. bana mamayı az ver diye diye çocuğu küçücük bıraktı sonra baktı kilo almıyo mamayı arttır dedi. arttırdım gittik iyi kilo almıştı. bana dönüp demezmi annesi yavrumu aç bırakmışsınız diye.sinirden deliricektim..

kızlar ben şeftaliyi verdim beğenmedi kayısı da beğenmedi sadece dudaklarına değdirdim istemedi yani şimdi mama değilde muhallebi gbi pekmezli falan o tür bişeyler varmış galiba onları denemek istiyorum bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim kiraz da deneyecem bide şu cam rende marketlerde var mı

bizimde 2 ağustosta 4 ay bitiyor geçen hafta doktıra gittik 'dördüncü ayda meyva sularına beşinci aydada posalarıyla vermeye başlıyalım katı gıdalara bu ayda başlamazsak daha sonra zorlanır' dedi bende öyle düşünüyorum

Arkadaslar sadece unutmayin 1yasina kadar cilek vermeyin cunku alerjik bi meyve o yuzden dr oyle demisti

eelma gaz yapıyor ama ben hero babynin karışık myva püresini aldım organik sevdi yiyor ama içinde elma var korkuyorum

ben kızıma karpuz veriyorum.öyle bir soruyorki anlatamam.ağzından çektiğimde çığlığı basıyor.üzüm suyu vereyim dedim onu yutar yutmaz kustu.sevmedi.1 ağustosta 4 aylık olacak artık yavaş yavaş başlamayı düşünüyorum çünkü eylülde işe başlayacağım.alışması lazım.

canim karpuzun hic faydasi yokmus bos bosuna su ve seker ile bebekelrin midesini doldurmayin diye okumusdum bi yerde. haberin olsun ama sen bilirsin tabikide

BEN 3. AYIMIZDAN BERİ KARPUZ KAVUN YOGURT MUZ PORTAKAL VB MEYVELERİ AGZINA 1-2 DEFA DEGDİRİP ÇEKİYORUM. SANKİ LİMON YEDİRİYOMUŞ GİBİ YÜZÜNÜ BURUŞTURUYOR BENCE BİŞEY OLMAZ YEDİRMEDİKTEN SONRA TATDIRIN BENCE SİZDE İLK TATDIRDIGIM KAVUNDU TATTIRDIGIM İÇİN BİŞEYDE OLMADI.:içelim:

bin pişman oldum benim oğlan gaza büründü napacam bilmiyorum nasıl yiyecek içecek bu çocuk bende yiyemiyorum emiyo diye offfffffffffffffff

Dün elma suyu verdim biriki kaşık içinde parçacık kalmış hemen boğazına takıldı hanımın.
Püre nasıl alıcak ki bu bilemiyorum.

Dün oğlumu doktora götürdüm,4.ay dolduktan sonra neler verebilirim diye sordum..mevsim meyvelerinin sularını yada pürelerini,yoğurt,sebze çorbası ve tarhana çorbası verebilirsin dedi.ama anne sütün yetiyorsa sadece anne sütü yeterli dedi.sütüm yetiyor çok şükür..ben de yavaş yavaş meyve sularıyla başlıyım diyorum:))

bizde 4.ayımızı doldurduk meyveyi cam rendede rendeleyip veriyorum 4-5 kaşık hele şeftaliye bayılıyor oğluşum yoğurt konusunda daha kararsızım dr.sorycam gittiğimde.

canım bizim 3 aylık bebişimiz ama ben kaysı tattırdım çok hoşuna gitti geçende kavun verdik birazcık bayıldı şapırdata şapırdata hal oldu inan.. yani ben yavaş yavaş veriyorum 6 ayı bekleyemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…