4. Aşılmayı mı, tüp bebeği mi önerirsiniz?

biricik mericik

Büyü de gel melegimm :D
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2008
864
503
648
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Benim yarına kadar bir karar vermem lazım ama çok kafam karışık. Sizlerden tecrübelerinize dayalı yorumlarınızı bekliyorum. 3 başarısız aşılma geçirdim. Tüm tahlillere rağmen problemin ne olduğunu anlayamadılar. Yumurtalar ilaçlara iyi cevap veriyorlar, sperm kalitesi iyi, hormonlar düzgün. Ama hep tek çizgi testler.fisfisfis Doktor yine aşılma yapalım, bu sefer olacak diyor. Benimse pek inancım kalmadı aşılmaya. Tüp bebek istiyorum ama raporumuz olmadığı için çok pahalıya patlayacak. Paramız yok, borcumuz çok:utangac: Bu yüzden eşim de bir aşılama daha diyor. Yarın adetimin 3. günü. Doktor yine (hatta ne düşünüyosun diye bile sormadan) aşılamaya başlayalım diyecek. Yine yıpranmak, yine hayal kırıklığı istemiyorum ben:a015::a015::a015:

Arkadaşlar merhaba. Benim yarına kadar bir karar vermem lazım ama çok kafam karışık. Sizlerden tecrübelerinize dayalı yorumlarınızı bekliyorum. 3 başarısız aşılma geçirdim. Tüm tahlillere rağmen problemin ne olduğunu anlayamadılar. Yumurtalar ilaçlara iyi cevap veriyorlar, sperm kalitesi iyi, hormonlar düzgün. Ama hep tek çizgi testler.fisfisfis Doktor yine aşılma yapalım, bu sefer olacak diyor. Benimse pek inancım kalmadı aşılmaya. Tüp bebek istiyorum ama raporumuz olmadığı için çok pahalıya patlayacak. Paramız yok, borcumuz çok:utangac: Bu yüzden eşim de bir aşılama daha diyor. Yarın adetimin 3. günü. Doktor yine (hatta ne düşünüyosun diye bile sormadan) aşılamaya başlayalım diyecek. Yine yıpranmak, yine hayal kırıklığı istemiyorum ben:a015::a015::a015:

canım ben 4 kez aşılamayı denemiş başarısız olmuş biri olarak 4. aşılamayı kesinlikle tavsiye etmiyorum. ne eşimin nede benim hiç bi sorunumuz yoktu herşey normaldi ama olmadı aşılamalarla. bende 4. aşılamayı yaptırmakla büyük hata yapmışım hatta iki ayrı dr. bana 3 aşılamdan sonra neden 4. yü denediniz dedi 3 ten sonrası mantıksızlık dediler ama biz artık yaptırmış bulunduk. aşılamalardan sonra mikroenjeksiyon yaptırmaya karar verdik ve Allah a şükür ilk denemede başardık. aşılamalardada puregon kullanılmıştı mikroenjeksiyonda da puregon kullanıldı 4 aşılama artık neredeyse 2 mikroenjeksiyon parası demek en azından mikroenjeksiyonda başarı oranı çok daha yüksek. bana kalırsa hem maddi hem manevi bir kez daha kendinizi yıpratmayın.hakkınızda hayırlısı olsun Rabbim yardımcınız olsun

valla arkadaşım bence de 4. aşılamayı deneme. demişsin ki maddiyat uygun değil . bu durumda benim sana tavsiyem hem biraz vücudunu dinlendir kafanı dinlendir hemde tüp bebek için para biriktir. çünkü aşılamada kullanılan ilaçlar la da vücut yok yıpranıyor. ve bu ilaçların vücut için ne kadar zararlı olduğunu az çok biliyosundur. kesinlikle ve kesinlikle 4. aşılamayı deneme derim ben. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin.

bence de artık tüp bebek deneyin...yerli sayıda aşılama denemişsiniz...paranıza yazık, umudunuza yazık...doktorlar insanı bir şekilde ikna ediyorlar....insan anlmıyor bile bazen....yıpratma kendini artık....Allah yardımcın olsun

Canım ben de 3 aşılama denedim, sizinki gibi bizde de problemin ne olduğunu bulamadı doktor, herşey iyiydi, baştan sperm morfolojisinde sorun var dedi, ama sonrakilerde o da normal çıktı.. yani dediğin gibi yumurtalıklar, sperm analizleri, hormonlar iyi çıktı hep... ama aşılamada şans %20-25 bildiğim kadarı ile.. bize de 3 aşılamadan sonrası gereksiz demişti doktor, bizi tüp bebeğe yönlendirdi direk, şu an tedavime başladım.. 14 gün oldu. rapor konusunda 3 kez aşılama yaptırdığına dair bir kağıtla gittiğinde rapor geçerli olan bazı hastaneler yardımcı oluyorlar.. onlar raporu çıkartmana yardım ediyorlar.. zaten aşılamalara verdiğin paralarla tüp bebek denersin birdahakine, bence direk tüp bebeği deneyin.. doktorlar denemekten bir zarar gelmez diyor, ama hem maddi hem manevi yıpranıyor insan aşılamada da.. sen bilirsin ama bence tüp bebek dene..

Kızlar hepinize teşekkür ederim. Hastaneden geliyorum şimdi. Tüp bebek yapabiliriz bu ay dediler. 3500 gibi tutacakmış. Elimde 9 tane merional iğne vardı. Dr onları kullanmayalım, onlarla pek başarı yakalayamadık dedi! Yarın da aşılma için kendi dr umuzla görüşeceğiz. Aşılama yolu görünüyor galiba bize:(((

canım neden aşılama yolu görünüyor yine anlamadım? tüp bebek deneyebilirizi dediler demişsin.. tekrar mı aşılama deneyeceksin?

Güzelim benim durumumda aynı senin gibiydi. Biz eşimle 1 aşılamadan sonra tekrar aşılama yaptırmamaya karar verdik. Çünkü sorun ikimizdede olmayınca aşılama ilk defada bile tutar ama tutmadı. Bu nedenle hem zaman kaybetmemek hemde umutsuzluğa düşmemek için(çünkü her ay yeni umutsuzluk karamsarlığa dönüyor) biraz bekleyip tüp bebek yaptırdım. Bugün transferim oldu. Şuan içimde iki adet iyi kalite bebiş var. 4 tanede hastanede dondurttuk. Umarım onlara gerek kalmadan hamile kalırım. Sanada tavsiyem tüp bebekte % de oranı daha fazla o nedenle % 10-15 oran tüp bebeğe göre çok düşük.
Umarım başlarsın ve ilk defada tutar canımhihoyyyt

biz ilk 2 aşılamayı medicanada yaptırmıştık. 3. aşılamayı başka hastanede yaptırdık. Bu gün de medicana ya gittim. İsterseniz yaparız tüp bebek dediler. Önceden görüştüğümüzde 1,500 dü tüp bebek ücreti, ilaçlar hariç. Şimdi ilaçlar dahil 3500 dediler. Biz de nasılsa 9 tane iğmiz var belki 2000 e kadar düşer diye görüşmeye gittik. Ama dr o iğneleri kullanmayalım dedi. Yani 3,500 ün altına inemedi maliyet. Bizim ödeyebileceğimiz anca 2000 ytl. O da bizim bütçemiz değil borç bulabilme limitimiz:( Diğer hastane ise 150 ytl ye yapıyor aşılamayı. O yüzden boş geçirmektense bi aşılama daha yaparız dedi eşim. Bana gelince düşünmek için yarına kadar vaktim var ama çok da seçeneğim kalmıyor. Yani ya aşılamayı ya dinlenmeyi seçmek zorunda kaldım...

Güzelim benim durumumda aynı senin gibiydi. Biz eşimle 1 aşılamadan sonra tekrar aşılama yaptırmamaya karar verdik. Çünkü sorun ikimizdede olmayınca aşılama ilk defada bile tutar ama tutmadı. Bu nedenle hem zaman kaybetmemek hemde umutsuzluğa düşmemek için(çünkü her ay yeni umutsuzluk karamsarlığa dönüyor) biraz bekleyip tüp bebek yaptırdım. Bugün transferim oldu. Şuan içimde iki adet iyi kalite bebiş var. 4 tanede hastanede dondurttuk. Umarım onlara gerek kalmadan hamile kalırım. Sanada tavsiyem tüp bebekte % de oranı daha fazla o nedenle % 10-15 oran tüp bebeğe göre çok düşük.
Umarım başlarsın ve ilk defada tutar canımhihoyyyt

Canım iyi dileklerin için teşekkürler. İnşallah bebişlerin hayırlısıyla tutunur ve sapasağlam birer yaramaz olarak kafanı şişirirler...

bence hiç aşılama yapmayın para yetmiyorsa biraz bekleyin direk tüp bebek 3 kere aşılama yapmışsın hem rapor çıkartabilirsin o zaman daha ucuza gelir tahmini 1500 falan herşey parada değil dediğin gibi bu ay boş durmaktansa aşılama diyosun ama negatif sonuçta mavf olursun bende yaşadım çünkü toparlanmak çok zor bizde tüp bebek için eşimin çalıştığı yerden para çekcez yavaş yavaş eşimin maaşından düşcekler

bu arada aşılamanın şansı %5 ile %10 arası ama tüp bebekte %60 %70 lerde tabi yaşın gençse tedaviye iyi cevap veriyosan şansın biraz daha fazla olabilir

Back