4 Adimda Siyah Noktalardan Kurtulun!!

miisz.e

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2008
27
0
32
4 adımda siyah noktalardan kurtulun

En zahmetsiz şekilde siyah noktalarınızdan kurtulmanın püf noktaları... Adım adım uygulayın; ışıl ışıl parlayın. Siyah noktalardan kurtulmanın çok basit bir formülünü öğrenmek ister misiniz? O zaman evinizde, mutfağınızda her zaman elinizin altında bulunan basit malzemelere bir göz atın...

1- YÜZÜNÜZÜ İYİCE TEMİZLEYİN

Yağ bezleri tarafından salgılanan fazla sebumun sebep olduğu siyah noktalar cilt problemlerinin başında geliyor. Deri altındaki yağ hücrelerinin salgıladığı bu sebum gözenekleri tıkıyor, havayla temas ettiğinde de oksitlenerek rengi koyulaşıyor ve siyah noktalara dönüşüyor.
Bu sorunu önlemek için yumuşak bir sünger yardımıyla ölü hücrelerin ve siyah noktaların üzerini hafif masaj yaparak temizleyin. Parmak ucunuza bir miktar parçacıklı jel (peeling jeli) sürerek haftada bir ya da iki kere özellikle burnunuzu, alnınızı ve çene bölgenizi masaj yaparak ovalayın.

2- BUHAR BANYOSU YAPIN

Siz de evinizde kolayca buhar banyosu yapabilirsiniz. Nasıl mı? Önce temiz bir kabın içine kaynamış suyu dökün, ardından başınızın üstüne bir örtü örterek yüzünüzü bir süre bu suyun buharına tutun. Bu yöntem, cildinize yumuşaklık kazandırmakla birlikte gözeneklerinizi açacak ve siyah noktalara müdahale edebilmeniz için en uygun ortamı sağlayacak.

3- PAMUKTAN YARDIM ALIN

Buhar banyosundan sonra siyah noktaları çıkarmak daha kolay olur. Bunun için elinize iki parça temiz pamuk alın. Ardından tırnağınızın ucuyla en belirgin siyah noktaların üzerine hafifçe bastırın. (Bu işlemi yaparken tırnağınızın direkt olarak cildinize değmemesine dikkat edin, pamuklardan yardım alarak cildinize dokunun!)
Siyah noktaları çıkarırken son derece nazik olun ve cildinize zarar vermemeye özen gösterin. İşlem sırasında cildinizde kırmızılıklar oluşmaya başlıyorsa bir hafta ara vermeniz yerinde olacaktır.

hihoyyyt

4- GÖZENEKLERİ SIKILAŞTIRIN

Sıkı gözenekler siyah noktanın baş düşmanıdır. Bu yüzden, sebum üretimini dengeleyici ve gözeneklerinize derinlemesine etki sağlayacak bir ürün, örneğin doğal gülsuyu kullanın. Böylelikle siyah noktaların oluşumu azalacaktır.:sm_cool:

Yapıyorum valla 4 adım değil 14 adım bile deniyorum ama topu topu 2 gün yok oluyolar.:eek:klava:

Hadi burnumdakileri geçtim de yanağımda bile çıkmaya başladı :1no2:

hele ben sinir oluyorum benim yanaklarimdada cikmaya basladi uffffffffff
Clearasil aldim ama hic bi faydasi olmadi hata zarari bile oldu baska onerileriniz varsa arkadaslar lutfen bizlerle paylasin

ben arap kızını denedim ama bi faydasını gördin mü ddie soracak olursanız malesf hayır kafamçokkarıştı...bide bu trucover kullana arkadaşlar varmı varsa faydasını gördü iseler lütfen yazsınlar:çok üzgünüm:

düzenli olarak sürekli yapmak gerekir bu tür şeyleri.bir iki defa yapıp tamamen kaybolmasını bekleyemeyiz.yine çıkıyolar yine çıkıyolar :mymeka:

sakın trucover siparişi vermeyin pişman olursunuz ben kullandım çamur gibi iğrenç bişey abartmıyorum gerçekten bi faydası yok zaten reklamların çoğu aldatıcı normal kullandığım ürün bundan daha iyi:S

arkadaşlar bn ballı sabun kullanıyorum. bn hergün makyaj ypaıyorum pudra fln sürüyorum kapatıcı fln ama yüzümde hiç siyah noktam yok her gece yatmadan makyajı silip ballı sabun ile yıkayıp 5 dk bekliyorum hem sabaha canlı bi cilt ile uyanyorum hemde temiz bi cildim var ve üstelik maliyeti oldukçta düşük 5 tl gibi bi fiyat.

bence yuzunuzu sabunlarla yıkamayın gozeneklerde tortu bırakıomuş.sivilce ve siyah noktalara sebep oluomuş.uzmanlar jelleri tavsiye edio.olmadı dalin bebe vucut şampuanı ile yıkayın.bebeklerin hassas tenine uygunsa neden olmasın.gerçi o da kurutur die düşünüyorum bol bol nemlendirilmeli

siyah noktalardan nefrt ediyoruummmmmmmmmmmmmmmmmirmirmirmir burnumda var ama sıklcak gibi değilki ya anlamıyorum ben byle deriyle birleşik sanki ark sizind eöylemi

siyah noktalar özellikle yağlı ve karma ciltlerin problemi ama kesinlikle kendi başınıza sıkmayın kızlar..çünkü iz kalma olasılığı çok yüksek..yöntem aynı evet ama bence bir güzellik uzmanının yapması gereken bir işlem ve sonrasında da kullanıcak ürünlerde önemlidir..şutarafagitti
tabiki bunlardan hemen kurtulamayacaz ama en az 6 ayda bir temel cilt bakımı yaptırırsak en azından uzun süreli yarar sağlar diye düşünüyorum...
yerimseniben

kızlar bende de var buhar banyosu yapıp sıktıktan sonra yüzünüzün tamamen siyah noktasız kaldığından emin olun ve daha sonraki günlerde her gün dışarıdan eve geldiğinizde mutlaka yüzünüzü siyah noktalara karşı bi yüz temizleme jeliyle temizleyin

yada ablam diyokii burnunuza ağda yaptırın:)

X