• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 4- 6 Ay Bebeklerde Beyin Geliştirici Aktiviteler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

cocostar

azimli,sabırlı,kararlı
Kayıtlı Üye
10 Mart 2008
3.081
83
318
Konya
Bebeğinizi kucaklayın ve sevgi dolu sözler söyleyin.

* Bebeğinizle sık sık konuşun. Konuşurken gözlerine bakın.

* Bebeğinizi ismi ile çağırın.

* Bebeğinize obje resimleri gösterin, bu yaşlarda bebekler dünyayı keşfederken daha çok görme duyusunu kullanır.

* Bebeğinizin görüş alanı içinde ilginç obje veya oyuncakları hareket ettirin. Hareket onun ilgisini çekecektir.

* El ve ayak parmakları ile oynayın, özelllikle sayı sayarken.

* Onun yüzünüzü elleri ile araştırmasına izin verin.

* Tekerleme ve ninniler söyleyin. Bebekler tekrardan hoşlanırlar.

* Farklı şeyler görebilmesi için bebeğinizi yürüyüşe çıkarın ve gördüğünüz şeyleri ona anlatın.

* Bebeğinizi aynanın önüne götürüp yüzünde değişik bölgeleri gösterin.

* Abartılı mimikler yapın, eğlenceli sesler çıkarın.

* Bebeğinizin oyuncakları ve diğer objeleri eline almasına ve yere atmasına izin verin. Bu, onun farklı sesleri, düşme kavramını ve ellerini kontrol etmesini öğrenmesini sağlar.

* Tahta kaşıklar veya başka basit aletlerle ritmik sesler çıkarın. Bebeğinizi de yapması için cesaretlendirin.

* Bir kutunun içine sallayınca ses çıkaracak malzemeler koyun. Bunların içinde ne olduğunu sorun ve objenin adını söylerken bebeğinizin dokunmasına izin verin.

netten alıntıdır

saol canim paylaşımın için.ayrica bende hepsini yapiyordum ama bunu okumadan önce.bayada faydasi oluyor

ben hepsini uygulamışım valla baktımda. okadar çok okumoki normaldir. işim gücüm bebek bu ara . çok sağol cnm güzel bir başlık bende yardımcı olayım sana.. tabi bunlar sadece ortalama hanımlar. kimse telaşa kapılmasın bnm bebişim yappamıo die.. 1 ay önce 1 ay sonra nasılsa hepsi yapacak :hooray:

beyin gelişiminden ayrı aylık gelişimi ;

Son düzenleme:
4 Aylık Bebekler :
- Yakınındaki nesneleri yakalayabilir.
- Uzaktaki nesneleri yakalayabilmek için hamleler yapar.
- Avucuna konan objeyi tutabilir.
- Dönebilir.
- Destekle oturabilir, başını dik tutabilir.
- Dudaklarını şapırdatabilir, sarkıtarak somurtma ifadesi takınabilir.
- Aynadaki görüntüsüne güler.
- Sese doğru döner.
- Evdeki farklı kişileri tanır. Onunla ilgilenildiğinde sıcak ve sesli gülümsemeleri vardır.
- Oyunlardan, oyuncaklardan hoşlanır.
- Gece boyu uyuyabilir, bezini değiştirmek gerekmez.
- Görmesi tamamlanır, herşeyi renkleriyle görür. Farklı uzaklıklara gözünü odaklayabilir.
- Kendisiyle ilgilenilmesinden hoşlanır.
- Farklı seslerle ilgilenir, kendi çıkardığı sesleri dinler.
- Elleri ile yapmak istediği şeyi yapmayı öğrenir.
- Kendi kendine konuşması artar.
- Müzikten hoşlanır.
- Yabancılamaz
- Başını dik tutabilir.
- Yardımla oturabilir.
- Siz yemek yerken seyreder ve ağzını açar.
- Ağza birşey verildiğinde diliyle itmez.

Uyku:
Bebeğiniz, halen 24 saatin 13-15 saatini uykuda geçirir.

Uykulu haldeyken emzik vermeden, beslemeden, sallamadan yatağına koymanız iyi uyku alışkanlıkları geliştirmesini sağlayacaktır.

Artık, bebeğiniz kendi odasında, kendi yatağında uyuyor olmalıdır.

Uyku sırasında en ufak seste yanına koşmayın, belki de kendi kendine tekrar uykuya dalabilecektir.

Gece beslemelerinin mümkün olduğunca sıkıcı olmasına gayret edin ve süresini de giderek kısaltın.

Gelişim:
Bebek neler yapabilir?

Yatar pozisyondan oturur pozisyona kadırılırken, başı geriye düşmez.

Karın üstü yatarken elleriyle gövdesini kaldırır.

Yüzüstünden sırtüstü pozisyona dönebilir.

El ve ayaklarını keşfeder, onlarla oynamaya başlar. ( Ellerini eldiven içine hapsetmeyin! )

Çıngırak ve küçük oyuncakları kavrar.

Cisimleri 180 derece takip eder.

Gülerek,ses çıkararak, kahkaha atarak dikkatinizi çekmeye bayılır.

Gelişimi nasıl desteklersiniz?

Bebeği emzirirken, bakımını yaparken onunla konuşun, şarkılar söyleyin.

Yüzüne bakın ve sık sık gülün. ( Ona bakıp ta gülmemek mümkün mü? )

Parlak renkli, sesli, hareketli oyuncaklar sağlayın.

Vücudun iki tarafını, iki gözünü de kullanmasını sağlayacak oyunlar yapın.

Sırtüstü yatarken kol ve bacakları kapama açma jimnastiği yaptırın.

Başının üstünde bir çıngırak sallayıp bakmasını sağlayın, yakalayınca bir öpücükle ödüllendirin.

Güvenlik:
Bebeğe yakındaysanız, sıcak şeyler yiyip içmeyin.

Mutfakta ocakta, fırında bir işiniz varsa, bebeği yanınızda götürmeyin.

Sıcak yiyecek içecekleri masa veya tezgah kenarında bırakmayın.

Soba, ısıtıcı, kalorifer peteklerinin etrafını çevreleyin.

Etrafta bebeğin alıp ağzına atabileceği küçük cisimler bırakmayın.

Büyük çocuğunuz da varsa, onun oyuncakları küçük parçalar içerebileceğinden bebekten uzak tutun.

Bebeğin oyuncakları yutulamayacak kadar büyük, sivri kenarları olmayan, parçalara ayrılmayacak nitelikte olsun.

Bebeğin boynuna emzik bağlamayın.

Asla bebeği banyoda yalnız bırakmayın.

Arabada daima özel bebek koltuğu kullanın.

Asla bebeği arabada yalnız bırakmayın.

çok güzel kızlar bide bebeklerin ayaklarını basa biliyomu benim şişko hemen ayaklarını yukarı topluyo şimdiye basması gerekir diyolar sizde nsl durumlar bu arada miss cim avatardaki sensen çok tatlısın oğluşunun kime çektiği anlaşıldı

sağol celikcim evet bnmmmmmmm. çok sewindirik ettin beni.. tabi o ilk hamile kaldıgım zamanlardan bi foto nerdeyse 1 sene önce şimdi bebişle beraber accık bakımsız tarzana döndüm:roflol: bnm bebişte tam basamıo bastırmayada pek çalışmıom daha erken gibi bence sanki bende sence endişe etmee.. yani takma daha zaman var gamyoncuiremsu

missciğim,cocostar tşk ederiz paylaşımınız için.tabi benim zilloş henüz bunların hepsni yepamıyor.
ayakları üstüne basıyor benimki,bide bakıyor ben ne yapıyorum diye.ayaklarına bakmaya çalışıyo gibi.ama nesneleri tutmaya yönelmiyor henüz,ben verirsem tutuyor.
kızlar bide bebeklerimiz kucağımızda iken çevreyi,etrafındaki herşeyi anneyle beraber görmeli izlemeli.yani yüzü genelde çevreye odaklanmalıymış.

cocostar ve beni otatlı konuşmasıyla çok güldüren missciim,paylasımlarınız için cok tesekkürler.burda hergün yenı bırsey ögrenıyoruz.benım oglusumda ayaklarıyla cok güzel basıyo.ta ki 1aylıkken bile baya güçlü basıodu.birde benım oglan koltugun üzerindeyken ileriye ve geriye gidio,cok tatlı oluyo o an.masaallah bebısıme.veee tüm bebislerimize.ilkim bu arada kızın da çook tatlıııı....

bilgiler icin teşekkürler

benim oglumda tam basmıyor daha 4 ay 18 günlük erken galiba

bilgiler icin teşekkürler

benim oglumda tam basmıyor daha 4 ay 18 günlük erken galiba

benimkide 4 ay 18 günlük (aynı gün doğum yapmışız sanırım aralık 5)yarım yamalak basıyor tam anlamıyla basamıyor ewet erken olbilir birde bu tür şeylerin belli bir standadı yok kimisi 3 aylık kimisi 5 aylıkken yapabiliyor tıpkı konuşma ve yürümede olduğu gibi

coco ve miss elinize emeğinize sağlık.
Bizim oğlan tam olarak basıyo kızlar. hatta koltukaltından tutup yere bastırınca epey bi mesafeyi yürüyo :nazar: Ama daha tam dönemiyo. Soluna doğru yarım dönüyo. Ama ayak tabanlarıyla kendini ileri geri attırıyo.. Bakalım aşama aşama hepsini yapacaklar inş.

coco ve miss sizlerden bişeyler öğrenmek çok güzel tşk...benim cicimede yürüteçle yengeç edasıyla yandan yandan yürümeye başladı..:nazar:

Bizde oğlumla gündüz uykularından sonra bol bol oyunlar oynuyoruz.Birara tıkanmıştım ne söyleyecek şarkı ne de oyun kalmıştı bir kitap buldum bebek oyunları var içinde aylara göre oyunlar ordan kopya çekip oynuyoruz artık.hihoyyyt

Back