Beddua etseydin! Acilde de öncelik var biliyorsunuz umarım ,kalp krizi geçiren hastayı bekletip ishalle ugrasmiyorlar. neyse konu sahibinin konusunu saptırmaya gerek yok.....
Yesyess
Bildigim kadariyla, acile basvuruldugunda, Hayati tehlike durumlarina gore hastalari daha öne alabiliyorlar.
Ben bir kere acile gittim, ketoasidoz komasina girmek uzereydim. yaklasik 10 -15 dakika sonra kalabalik olmasina ragmen iceri aldilar, daha sonra da (10 dak kadar sonra) sekerimi olcup serum vs yaptilar ve yatirdilar. Hatta yogun bakima da alma durumlari soz konusu oldu bir ara
Beddua etseydin! Acilde de öncelik var biliyorsunuz umarım ,kalp krizi geçiren hastayı bekletip ishalle ugrasmiyorlar. neyse konu sahibinin konusunu saptırmaya gerek yok.....
Biliyorum cunku doktorum , çünkü acil de çalıştım .
Bilmediğiniz o sınıflandırmanın kalabalık ya da doktor yorgunluğu yüzünden (yorgun çünkü gecede 100 hasta bile gelebiliyor ) her zaman dogru yapılamadığı.
Bilmediğiniz o sınıflandırmanın kalabalık ya da doktor yorgunluğu yüzünden (yorgun çünkü gecede 100 hasta bile gelebiliyor ) her zaman dogru yapılamadığı.
Sınıflandırmanın yanlış yapılması Dr un yoğunluğu hastane ve personel hatasina girer ,madem Dr sunuz her ishalin patates ye muz ye ile gecmediginin de farkında olmalısınız tabiki şiddetli durdurulamayan ishal de acile gidilmeli heleki bebek ve cocuklarda hayati risk taşır Bilginize...
Gerçekten acil de ne kadar zaman ne sıfatla bulundunuz ?gece de 100 hasta 'bile' abartmak için yazmışsınız fakat 100 az yani ya da küçük bir sehirdesiniz
Normal şartlar altında evet .
Acil müdahale edilmezse ölecek ya da sekel kalacak hastalar içindir .
Ama ülkede cani sıkılan acile gidiyor. Ishal acil degil . Wrtesi sabah beklenip polikliniğe gidilebilinir
Ankaradamisiniz ishal salgini var bnde ishalim..acile gittim gece ..sabah dahiliye doktoruna birsuru kişi aynı dertten yakınıyor sudan geçiyor diyorlar bol sıvı için lapa patates yiyin doktora kan gaita testi yaptırın
Çekilin ben dr. Değilim
Ama pisboğazım ve dün yediğim hurmalar genelde tırmalar
gaita temizse, yediklerinizden olabilir mi?
Son günlerde sürekli yediğiniz bir şey var mı? (Sürekli derken; acı turşu, farklı bir salata, dondurma, detoks etkili çay veya o türevde gıdalar)