• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4+4+4

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
42
İstanbul
kızlar bu yeni sisteme göre bizim kuzular 5 yaşı bitirince okula mı başlıcak,benim kızım 2013 eylülde 66 aylık olacak 2014 eylülü beklesem 76 aylık oluyor,nasıl olacak 66 aylıkken göndermek zorunda mı olacağım?ya benim kızım çok sessiz ezilir 66 aylıkken ..ben daha onu bu eylülde kreşe yazdırmayı düşünrken ilköğretim yaşı gelmiş bu nasıl bir sistem

kızlar bu yeni sisteme göre bizim kuzular 5 yaşı bitirince okula mı başlıcak,benim kızım 2013 eylülde 66 aylık olacak 2014 eylülü beklesem 76 aylık oluyor,nasıl olacak 66 aylıkken göndermek zorunda mı olacağım?ya benim kızım çok sessiz ezilir 66 aylıkken ..ben daha onu bu eylülde kreşe yazdırmayı düşünrken ilköğretim yaşı gelmiş bu nasıl bir sistem

Okula başlama yaşı 60 ay ile 72 ay arası diye açılandı. Dolayısıyla sizin ki bir sonraki dönem 76 aylık olacağı için siz 66 ayda göndereceksiniz ne yazık ki :(

Ana sınıflarının ne olacağı ise belirsiz.

5 bucuk yas bence okul icin iyi bi yas eski sistemde olsa zaten 6 da baslicalti 6 ay erken baslamis olcak sadece bende oyle basladim bende sessizdim kimse ezmedi ama onlar daha kcucuk cocuk ezmeyi ezilmeyi bilmezlerki

kıyamıyorum ya ne zaman büyüdü de okul çağı geldi
peki ben 76 aylıkken göndermek istesem ne gibi problemle karşılaşırım sizce,okula almazlar mı?

İlkokul 1. sınıf , şuanki ilk okul gibi olmayacak..Hem temel eğitimi alacaklar hemde kreş eğitimi gibi olacak.

Bence güzel bir sistem.. Bir çok ayıp bu sistemle kapatılmış oldu.

Çocuklar 3 yaşında kreşe verilebiliyorsa, okuma yazma da öğretilebilir ki, 5 yaşında evde öğrenenler var.

Ben yurtdışında okudum ilkokulu, bende orada 5 yaşında başladım..

7 yaş çok geç bir yaştı zaten.. Üniversite yetmiyor artık.

Senelerce okuyor insanlar, sonra iş çağına geldiğinde bir bakıyorsun yaşlanmışsın.

Hele birde askerlik eklense buna tam gömülüyor o gençlik.

5.5 yaş bir çocuğun ilköğretime başlaması için erken bir yaş ayrıca her zaman 5.5 yaşa da denk gelmiyor daha erken başlayanlar da olacak doğduğu aya göre. Çocuk henüz nesnel, görsel şeyleri öğrenmeyi bitiremeden bir sürü bilgi yüklenmeye çalışılacak ve bence yeni nesil mantık olarak yeterince gelişemeyecek bir robot gibi yetiştirilecek daha kendi kararlarını veremiyorken ilerideki mesleği için karar vermesi istenecek. Tabii ki bu kararı veremedği için aileler verecek ben en iisini düşünürüm diyen aile bile yanlış karar verebilir. Çocuklar istemedikleri mesleklerde ailelerinin, öğretmenlerinin seçimi ile hayata atılacaklar mutsuz bir nesil yetişecek.

Şu anki sistem çok mu iyiydi değildi ama 4+4+4 yapılabilecek en kötü sistemdi herkese geçmiş olsun.

erken başlatma çünkü onların olgunlaşmaları henüz tamamlanmıyor kas sistemlerinin daha zamana ihtiyacı var bu çocuklar o parmaklarla ancak 1 sene kalem tutmayı öğrenirler...76 ayda sıkıntı olur mu onu bilmiyorum 72 ay üst sınır diye biliyorum 66 ay çok erken....ana sınıfına yazdırmalısın.

ne kadar erken o kadar iyi. sonuçta tam yaşında gidecek.
ben de erken başladım okula. ve de 21 yaşında üniversiteden mezun oldum. daha benimle aynı yaşta olup üniversite 3. sınıfta olan arkadaşlarım var.
yani erken gitmek o kadar kötü bir şey değil. sadece ergenlik döneminde biraz üzücü oluyor. ama o kadar problem değil :))
hem yeni sistemde zaten 1. sınıfta okuma yazma öğretilebileceğini sanmıyorum. anasınıfı tarzında olur. oyun çağında ve henüz küçük kasları kalemi düzgün kullanamayacak olan çocuklara yazı, ödev falan yaptırılamaz.

isteyen veliler 72 ayda da gönderebilecek isteye bağlı diye açıklandı sanırım.ayrıca hiçbirşey belli değil zaten de galiba birinci sınıf anasınıfı gibi birşey olacakmış.yani 6 yaşında anasınıfına göndermiş olucaksınız belki de.aslında hiçbirşey kesin değil.o yüzden bilemiyoruz nasıl olacağını

Ben cok erken olduğunu düşünüyorum onlar henüz oyun çocuğu bu yıl eylül ayında kızım 58 aylık olacak biz 1.sınıfa başlamıcaz ama ana sınıflarının ne olacağını bilemediğim için sanırım kreşe yollamaya devam edicem. Bu yıl ana sınıfına gitmesini istyordum bende ama olmıcak galiba..ana sınıflarıyla ilgili bilgisi olan varmı..bu arada elanurcum benim arkadasın oğlu bu yıl 82 aylık olara 1. Sınıfa başlıcak :52:sennkinin gec başlaması da problem olmaz bence :34:

genel olan bir durum var ki bu çocukların hazırbulunuşluk düzeyleri olgunlaşmaları 70 ay ve üstü şekline uygun..bütün bilimsel kitaplarda bu böyle kabul edilmiş...

ama yeni sistemde ilk yıl anaokulu programını kapsıyorsa,sadece etkinlikler ve oyun olacaksa, göndermekte zarar yok okuma yazma öğreneceklerse sıkıntı var...başkasının çocuğu öğrenir seninki öğrenemezse bu sefer de niye öğrenemedi bizim çocukta sıkıntı mı var dıye kendini yersin...

herhangi birinin ben erken gittim birşey olmadı demesine bakmaman gerekiyor çünkü onlar istisnai durum oluyor senin çocuğunda işe yarayacak diye bir durum yok...

bu sistem o kadar karışık ki şu an öğretmenler bile ne olacağını bilmiyor aslında...

bu yasaya göre yeni eğitim yılının başladığı eylül ayının sonu baz alınarak
60-72 ayını dolduran çocuklar okula başlayabilecek:31:
zaten müfredat da ona göre şekillenecek
bence yerinde bir karar olmuş benim oğlum 62 aylık falandı okumayı kendisi öğrendi
biz hiç öğretmediğimiz halde bu yıl ana sınıfına gidiyo önümüzdeki eğitim yılında da
69 aylık falan olucak 1. sınıfa başlıyacak inşallah

bir de benim bi kuzenim 5,5-6 yaşında okula başlamıştı
21 de üniden mezun oldu şimdi de eczacı
kendisine sorduğum da iyi ki erken gitmişim diyor

bildiğim kadarıyla 1. nisan pazar gnü tv8de 8. gün diye bi programda dinledim.internetten izleyebilrsiniz. programda fikri akyüz diye biri çıktı ve açıkladı. okula başlama yaşında esnek bırakmışlar. yani ister gönder ister gönderme diyo. 65. aydaki bi çocuğu eylülde kaydettirmeyebilirsin. gelecek yıl 76 aylık olduğunda gidebilirmiş. dedi.örnek verdi.

bildiğim kadarıyla 1. nisan pazar gnü tv8de 8. gün diye bi programda dinledim.internetten izleyebilrsiniz. programda fikri akyüz diye biri çıktı ve açıkladı. okula başlama yaşında esnek bırakmışlar. yani ister gönder ister gönderme diyo. 65. aydaki bi çocuğu eylülde kaydettirmeyebilirsin. gelecek yıl 76 aylık olduğunda gidebilirmiş. dedi.örnek verdi.

işte aradığım cevap :):) umarım dedğiniz gibi olur çünkü kızımı 66 aylıkken okula göndermek istemiyorum..

Back