- Konu Sahibi mathematician
-
Konu ilgili başlğa taşındı.
Buradan da devam edebilirsiniz
http://www.kadinlarkulubu.com/egiti...4-egitim-sistemi-hakkinda-dusunceleriniz.html
http://www.kadinlarkulubu.com/egitime-dair-egitim-sart/508853-444-zorunlu-egitim-sistemi.html
Paylaşıma bu link üzerinden devam edebilirsiniz...
Arkadaşım bu nasıl bir düşüncedir ya nedemek ha okumamaış ha imam hatip mezunu Nasıl bukadar dar bakabiliyorsunuz.Bu ülkede önleri kesilmeseydi Türkiye derecelerini imam hatip mezunları yapıyordu Bazılarına battı bu ve önleri kesildi.BIrakın bu söylemleri ya.İnsanlar istedikleri eğitimi istedikleri şekilde alsın ister imam hatip okusun ister meslek lisesi ister düz lise niye bukadar gocunuyorsunuz anlam veremedim...
arkadaşım benim yazdıklarım ve sizin benim yazdıklarımdan anladığınız kadarıyla verdiğiniz cevap yukarıda.
açıkçası ne anlatmaya çalıştığınızı anlamak bilmece çözmek gibi birşey.okudum,okudum,bir daha okudum.ama ne yazık ki ne anlatmaya çalıştığınızı anlayamadım.
Bende sizin görüşlerinize saygı duyuyorum yanlış anlaşılmasın bende sadece fikrimi söyledim.
Ayrıca matematik öğretmenleri ne zamandır saç boyama, kaporta,elektrik,tesisat gibi şeyler öğrenmeye mecbur bırakılıyor?? (Yanlış anlamayın gerçekten ciddi anlamda soruyorum. Ben böyle birşeyi bilmiyordum)
Bencede isteyen istediğini okur. Okumamakla aynı kefeye nasıl konulur anlamak imkansız.
Şimdi ben anadolu lisesinden doğru üni mezunuyum okudum mu? Okudum. Ben imam hatip lisesine gitseydim ordan da doğrudan ilahiyat okusaydım okumamış mı olacaktım? Ne alaka, nasıl bir mantık? İlk okul 3.sınıf terk bir insanla (kesinlikle küçümsemiyorum sadece örnek), ilahiyat fakültesini bitirmiş bir insanı aynı kefeye nasıl koyuyorlar anlamsız gerçekten.
Komiksiniz. Benim size yazdıklarımı anlamamanız sizden kaynaklanır gayet açık bir Türkçe ile yazdım. Ayrıca üstüne basa basa "yanlış anlamayın" diye yazdım ki herhangi bir alınganlığa bir tartışma ortamına sebebiyet vermemek için, demek ki yazılanları siz anlamamışsınız. Ben ortamı ılımlaştırmaya çalışırken sizin verdiğiniz tepki de bir öğretmene yakışmayacak cinsten. Ayrıca size ithafen yazmadığım bir yorum için nedir bu ortamı germe durumu.
Yukarıda kırmızıyla yazılan yerleri sizin için söyledim diğer yorumumun sizinle alakası yokken neden üzerinize alındınız? Mavi renkli yazıyı bir arkadaş "benim için imam hatip okuyanla okumayan aynıdır" dediği için yazdım sizle bir ilgisi yok.Ayrıca ben sizin ne demek istediğinizi anladım fakat siz beni anlamadınız problem ondan kaynaklandı.
Her neyse mantıksız tartışmalara sebebiyet vermeyelim. Siz bir eğitimci ben ise bir vatandaş olarak görüşlerimizi bildirelim, atışmanın anlamı yok.
yaa arkadaşım bişeyleri açıklayayım dedim.vallahi göbeğim çatladı.
neyse madem sen beni anladın.öyleyse sorun yok.ben seni anlamasam da olur yani.
ayrıca öğretmenlere nelerin yakışıp yakışmayacağı ile ilgili bir ara daha detaylı bilgi verirsen ben de bundan sonra ona göre davranırım!!!!!!
Arkadaşım bu nasıl bir düşüncedir ya nedemek ha okumamaış ha imam hatip mezunu Nasıl bukadar dar bakabiliyorsunuz.Bu ülkede önleri kesilmeseydi Türkiye derecelerini imam hatip mezunları yapıyordu Bazılarına battı bu ve önleri kesildi.BIrakın bu söylemleri ya.İnsanlar istedikleri eğitimi istedikleri şekilde alsın ister imam hatip okusun ister meslek lisesi ister düz lise niye bukadar gocunuyorsunuz anlam veremedim...
imam hatip denince neden bazılarının gözleri yuvalarından fırlıyor anlamıyorum
imam hatip denince neden bazılarının gözleri yuvalarından fırlıyor anlamıyorum
boşverin Allah aşkına :))
birbirinizi kırmaya değer mi?
isteyen çocuğunu imam hatip'e gönderir, istemeyen göndermez...
imam hatiplerin nasıl eğitim verdiklerini de nasıl olsa üniversite sınavlarında hep birlikte göreceğiz.
sistemle ilgili konuşalım artık nolur...
mesela ben şunu çok merak ediyorum: şimdi konservatuarların orta okul bölümleri 4.sınıftan sonra mı öğrenci alacak?
kızımı göndereceğim ve bu konu biraz karışık.. bilen var mı?
bu durumda müfredatı ne yapacaklar? herhalde 5.sınıflar için yeniden bir müfredat yapılacaktır değil mi?
kızınız şuan kaç yaşında?
2.sınıfta 8 yaşında
yani yaptıkları açıklamalarda önümüzdeki eğitim-öğretim yılında yeni sisteme geçileceğini söylüyorlar ama net bi açıklama yok ne yazık ki.müfredatı mutlaka yeniden düzenleyeceklerdir.zannediyorum kızınız 4 ü bitirinceye kadar sistem biraz daha oturur,kızınız da konservatuara gider.
tv de bi kanalda ömer dinçer konuşuyordu ve okula başlama yaşına bi açıklık getirdi(!) 60 ay alt,72 ay üst sınır olacakmış. yani eskiden 6 yaşında çocuğunu okula yazdırmak isteyene yasal değildi. şimdi esnekleşecekmiş.6 yaşında çocuğunu vermek isteyen verebilecekmiş. ama 7 yaşında okula başlanacakmış istenirse.doğrumu anladım acaba???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?