4+4+4 eğitim sistemi ve okula başlama yaşı

Ablam öğretmen ve 7 yaşındaki çocuk bile oyun oynamak istiyrmuş ablamla ..5 yaşındaki çocuğu düşünemyrm

T. C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Özel Kalem Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.ÖKM.O.OO-00.00/40İ

Konu : 12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar

2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için, 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle 66 ayını tamamlayan tüm çocukların okul kayıt işlemleri e-okul sistemi üzerinden merkezî olarak yapılacaktır.

60-66 ay arasındaki çocukların ise velisinin yazılı isteği ile gelişim yönünden hazır olduğu anlaşılanların ilkokula devamları sağlanacaktır....

yani anlaşılacağı üzere 30 mart tan önce doğan tüm 2007'li çocuklar okula zorunlu olarak kayıt yapılacak isteğe bağlı değil.

daha fazla ayrıntı almak isterseniz genelgeyle ilgili tüm maddeler memurlar.net sitesinde var arkadaşlar.

kim ne derse desin oğlumu 7 yaşında göndereceğim okula. isterse bi yerlerini yırtsınlar bu pis oyunlara gelmeyeceğim. oğlumuda alet etmeyeceğim. ellerinden geleni artlarına koymasınlar bakalım. allah bu kanunu çıkaranların cezalarını versin...
çok şey söylemek varda ama işte lanet olsun söylemeyeyim....

eee benim kızım eylülde tam 66 aylık olacak,mecburi kayıt mı olacak..istemiyorum yaaa ben bu sene kreşe seneye anaokuluna sonrada 1.sınıfa göndermek istiyordum..

şimdi bir forumda okudum aklıma takıldı.
ana sınıfı yani okul öncesi eğitim bu sistemle kalkıyor mu şimdi

eee benim kızım eylülde tam 66 aylık olacak,mecburi kayıt mı olacak..istemiyorum yaaa ben bu sene kreşe seneye anaokuluna sonrada 1.sınıfa göndermek istiyordum..

yok anaokulu kalkmıyor bildiğim kadarıyla 47-66 ay arası olanlar da anaokuluna gidecekler bu yıl. tabi 60-66 ay arası isterse ilkokul 1'e başlayabilir.
Yalnız çocuğunuz 66 ayı doldurduysa başlatmak zorunlu yoksa yüksek miktarda para cezası var.
İnternetten para cezası 600 lira diye geçiyormuş sanıyorum ama keşke o kadar olsa her ay için 600 lira ve yasal faiz işliyormuş tabi toplamda da epey bi miktar yapıyor. onu ödemektense çocuğumu özel okula gönderirim daha iyi yani

benim kızım da 29 mart 2007li olduğundan 66yı dolduruyor önümüzdeki eylülde. ama benvermeyi düşünmüyorum. bu yasa olmasaydı sonuçta gitmeyecekti. bu yasa yokmuş gibi davranamayacakmıyız. bence dilekçe falan verilerek "çocuğumu yeterli görmüyorum"gibi bi nedenle gelecek sene kaydını yaptırabiliriz diye düşünüyorum ama araştırmak lazım tabii.

kim ne derse desin kesinlikle kızımı 5 yaşında okula göndermem............... hem göndermessem gelip zorla evden alıp götürecek halleri yok ya

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ilköğretime başlama yaşının 66 ay (5.5 yaş) olduğunu yayımladığı bir genelgeyle tekrar vurgulayarak, “66. ayını dolduran çocuğumuzu biz okula zorunlu olarak kayıt edeceğiz. Kayıt yaptırmayan veliye de bunun hesabını soracağız” dedi. Çocuk okula gönderilmezse aileye her gün için 15 lira ceza verilecek. Buna rağmen gönderilmezse ayrıca 500 lira idari para cezası var.”

işte böyle arkadaşlar. yani kim ne derse desinlerle falan olacak iş değil günlük 15 lira tüm yıla vurulduğunda yasal faiziyle birlikte epey yüklü bir miktar yapıyor, kaldı ki sadece bu parayı ödemekle de kalmayacak tabi çocuğumuzu devletin anaokuluna da kayıt ettiremediğimiz için ama anaokuluna da gitmesi gereken yaşta olduğu için bir de özel anaokulu ücretini içine katarsak çıkacak miktarı hesaplamak istemiyorum.
yani bu insanlar zaten işi öyle güvenceye alıyorlar ki kendi açılarından başkalarına söz söylemeye fırsat veya olanak bile kalmıyor maalesef ve olan da çocuklarımıza oluyor

gözümüzü kararttık, okul bulduk öğretmen bulduk ve etütlü bir okula ikametimizi taşıyarak ön kayıt yaptırdık. Hala kayıtlar açılmadı ve benim gözüme uyku girmiyor, kayıt parası ne isteyecekler, acaba istediğimiz öğretmenin sınıfına kayıt yaptırabilecek miyiz die, minik kızım o tuvaletlere nasıl gidecek, okulda teneffüse çıkınca ne olacak gibi endişeler sürekli beynimi kemirirken dün bir de yeni bir haber çıktı.
Misafir olarak ikametgah taşıyan(okul için) ailelerin çocuklarının kaydı asıl ikametlerine göre yapılacakmş bu sene.
Oturduğumuz yerde adam gibi okul yok diye mi cezalandırılacağız şimdi? Madem öyle tüm okulları aynı seviyeye getirsinler, küçücük oyun çocuklarını okullara almayı biliyorlar onun için çok çalışıp kanun çıkarıyorlar neden öğretmenleri atamıyorlar, neden tüm okulları iyi ve donanımlı yapmıyorlar? İlle de özel okula mı gönderelim yani, zaten anaokulunda özel göndermek zorunda kaldık.. Biz ne için bu kadar vergi veriyoruz ki? Devletin sağlık sigortasını kullanamıyorsun çünkü hastanelerde insan yerine konmuyorsun, devletin okuluna çocuğunu gönderemiyorsun çünkü hiçbirşey düzgün değil, öğretmen sıfatıyla mezun edip tekrar sınava sokuyor, sınavı kazanınca da atama yapmıyor, atama yaptıktan sonra da öğretmenine adam gibi para vermiyor ki öğretmen tüm dertlerini sınıfın kapısında bırakıp çocuklara tamamen yönelsin...
Belki küçük şehirlerde hayat daha kolay ama orda da özel sektör çalışanı olarak 2 ünv mezunu da olsan düzgün iş bulamıyorsun. Tek çocuklar bu kadar zorluk çekiyorken bir de üstüne çıkıp yok 3 çocuk yapın, yok kürtaj yasak demiyorlar mı, insanın saç baş yolası geliyor.
Devlet bakar mış... devlet bir hafta bizim hayatımızı yaşasa ya! Öyle kuru kuru sıkmak kolay..
Dünyanın hiç bir ülkesinde devlet okulları bizim ülkemizdeki kadar kötü değil, sistem hiçbir ülkede bu kadar değişmiyor, veliler de bizim kadar endişelenmiyor... 2012 nin Türkiyesi ha?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…